Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii oldum - 17 \ Göktürk

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii oldum - 17 \ Göktürk

[quote author=Göktürk link=topic=5986.msg38703#msg38703 date=1245783440]
    Igdirli bir kardesim Can Yoldasim Vardi Mehmet ARAS diye Belki Igdirli olanlar tanir.[/quote]

Tanırız tabi. Tanımaz olur muyuz.

İlgi ile takip etmekteyim. Maşaallah. Baya maceralı bir hayatınız varmış.

Yorum

zevkle okuyoruz göktürk abi yazdıklarınızı. gerçekten deli dolu bir gençlik dönemi yaşamışsınız
      Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=5986.msg38711#msg38711 date=1245784289]
        devamını sabırsızlıkla bekliyorum
        [/quote]

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=5986.msg38731#msg38731 date=1245786291]
          Igdirli bir kardesim Can Yoldasim Vardi Mehmet ARAS diye Belki Igdirli olanlar tanir.[/quote]

[/quote]

Mufazzal kardesim;

Mehmet Aras i tanirsan diger kardeslerim Mikail ve Kurban i da tanirsin..

Bak sen su ise..Nereden nereye..
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 16:56.
          Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

[quote author=Göktürk link=topic=5986.msg39000#msg39000 date=1245860498]
            [quote author=Mufazzal link=topic=5986.msg38731#msg38731 date=1245786291]

[/quote]

Mufazzal kardesim;

Mehmet Aras i tanirsan diger kardeslerim Mikail ve Kurban i da tanirsin..

Bak sen su ise..Nereden nereye..
            [/quote]

Mikail ile Kurabın soyisimlerini versen belki tanırım.
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 16:57.

Yorum

Merhaba;

Muratazaali kardesim;
              Soyadlarini bilmiyorum.Uzun yillar Ankara da kalmislardi.Mehemet Aras in yakin arkadaslariydi..

Neyse ben parantezi acayim ve Babam dan Bahsedeiym biraz

Babam Oldukca enteresan bir adamdi.
              Büyük elci cocuguydu ve hayati Berlin de baslamisti. Dolayisi ile Egitimini de Berlin de almisti. O zamanlar Almanya da okullar da moda olan " Hitler Jugend " a mensuptu. Lise yillarinda Kolunda Gamali hac la fotograflari mevcut.
              Hitler in bir deha olduguna inanirdi. Ve Katil Hitler'in Hitler olmadigini idda ederdi.

Söyle ki: O yillarda Hitler Politika da bir Dahi idi ve politik olarak büyük basarilara imza atmisti. Ama Bir noktaya kadar süren bu önemli basarilar birden biere yerini Sapik düsücelere ve katliamlara birakiyordu.

Babamin anlattigina göre O yillarda Harika bir imitatör yani taklitci vardi.
              Makyajini yaptigi zaman ve konusmaya basladigi zaman Hic kimse kesinlikle Hitler den ayirt edemiyordu ve bu sanatci Eva Brawn'in sevgilisi idi,aynen Hitler gibi..
              Babamin teorisine göre Gercek Hitler öldürülmüs ve yerine bu adam gecirilmisti. :
              Kisca Hitler in Hitler olduguna inanmiyordu.

Neyse; Daha sonra Rahmetli dedem Bu baska dedem yani babamin babasi, Yahudilere türk Pasaportu vereerek Türkiye ye kacirma operasyonlarinda fazlaca yer aldigindan Almanya da Istenmiyen adam ilan ilan edilmis ve Türk hükümeti Tarafindan Belgrad Büyük elciligine atanmisti. Babam Daha sonraki yillarini Belgrad ta gecirmistir. Bu yüzden Almanca -Sirpca Ingilizce ve Rusca yi anadili gibi konusurdu.

Daha sonra Savas patlayinca Naziler Dedem i Idam emri ile aramaya baslamislar ve Onlar da Türkiye ye dönmek zorunda kalmislardi. Dedemin daha sonraki Hayati M.I.T'nda gecti Vefatina kadar.

Babam icki icen bir insandi.Fakat Bizim aileden hic kimse onu sarhos olarak görmemistir. Bu Onun sarhos olmadigi anlamina gelmiyor. Sarhos olursa eve gelmezdi.
              Daha sonra bunu : " Ben evladima Sarhos olarak Görünmek istemem " diye aciklamisti.

Inancsiz olmasina karsin Cok dürüst son derece namuslu bir insandi.
              Hakemlik yaparken Bir kere Bolu spor Birinci lige cikma macinda otuz bin Lira ve bir Anadol Araba getirmisti kapiya ( Anadol un ilk yapildigi yil )

Adamlari Rezil rüsvay ederek kovdu evden.

Ikincisi ise: Trabzon -Besiktas maci Besiktas Düsme tehlikesi yasiyordu.

Zamanin Federasyon baskani Hasan POLAT geldi ve Babama Ne yaparsan yap Besiktas düsmeyecek dedi.

Babam da Hasan abi Biraz daha üstüme gelirsniz Istifa eder ve gercegi Gazetelere veririm dedi.
              O maci da Besiktas kaybetti.

Daha sonra Bir sekilde Ankaragücü nü yakip Besiktas i kurtardilar.

Ben adima serefimme laf getirmem derdi de baska bir sey demezdi.

Bir kere hic unutmam Yeni evlendigim yilda Cocugumuz dünya ya gelmis
              O da bizi ziyaret e gelmisti. Öyle bir ortam vardi ki..

Cocuk susmuyor agladikca agliyor bir yandan Yemek telasi var daha bir sürü sey ..Yani hava elektirikli,sinirler gergin.

Hanima sustur su cocugu dedim. O da:
              " Sen sustur. Babasi degil misin " gibi cevaplar verdi söylendi. Ben de nasil oldu bilmiyorum. Tokati cakiverdim.

Bizimki babamin yanina gitsin mi agliya agliya ( Cok severdi babami dilleri uyuyor ya )

Babam Beni Kendi evimden kovdu.
              " Sen kari dövmeyi kimden ögrendin,Defol git gözüm görmesin " diyerek bir iki gün arkadasimin evinde yattim korkumdan,( Adam terörist yani )

Daha sonra Baristik O gün bu gün karima bir daha fiske bile vurmadim.

Daha sonra benim Türkiye ye girme meselemi Hal etti. Ve bir Mirac gecesi vefat etti.

Vasiyeti " Beni Oglum yikasin o her imamdan daha inanclidir " olmus.

Onu ben yikadim Agliya agliya,sitem ede,ede..
              Ah be Babam insallah iman etmisindir diye,diye..

Hayatimin en büyük acilarindan birisini yasadim o anda..

Simdi Hatirlayinca yine Moralim bozuldu..

Yorum

sanki yazi okumuyorum da film izliyorum
                babana Allah rahmet eylesin diyeyim, sana hayatinin dersini vermis abi

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Dürüst kişiliği ile imanı hak eden bir insanmış babanız göktürk abi. İnşAllah kalbi sizin sandığınız gibi değildi. Allah rahmet etsin, dürüstlüğü mertliği ile örnek olmuş size bu da az bişey değil.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Esim ile Tanismam Antalya da oldu..
                    Bizim Oralarda Bu günün sosyete mevkii olan Konyaalti plajlarinda " Obalar " vardi.

Belediye Halka ihale acardi herkes bütcesine göre bu obalari kiralardi. Kimi deniz kenarindan biraz pahaliya kimi ise gerilerden ucuza Oba kapatirdi 9 ay icin.

Her kes ocagini buz dolabini yatagini mangalini götürür Ve sicaklar bastirdiginda Obasinda Meltem rüzgari ile serinlemeye calisirdi.. Öyle klima filan yok yani..
                    Biz de Baba tarafindan torpilli oldugumuzdan denizin kiyisinda obamizi alirdik her yil.
                    Ama Isin Komigi Ailem sicaklara dayanamadigi icin yazin 9.aya kadar Ankara da kalirdi.

Bir gün Oba da oturuyorum bir de komsunun Köpegi var Lord diye ,Muhtesem bir Kurt köpegi bu..
                    Onun ile frezbee oynuyorum.
                    Ben atiyorum O kosuyor getiriryor filan..
                    Frezbee hastasiydi Köpek. Getirir Frezbee yi önüme koyardi ve suratima mahsun mahsun bakardi " Haydi Oynayalim " der gibi..
                    O gün takistik Lordla..
                    Getirdi Frezbee yi agzindan birakmaz.
                    Ben cekerim O ceker. Sonunda elimi kapti itoglu it.

Acidan Gözlerimde simsekler cakti.
                    Kostum hemen yikadim.
                    Sonra beni aldi bir telas ..Ya kudurduysa ?..

Lordu gözetim altina almaya kara vermistim ki bir ses ile irkildim.

Hello diyordu.
                    Gecmis olsun..
                    Gördüm de bir bakayim dedim.
                    Aciyor mu ?..
                    Bakmama Müsade edermisin ?..
                    Sesin sahibine baktigimda ne aci kaldi ne telas.
                    Yanik bir tenin üzerinde beyaz sile bezi bir elbise inci gibi disler ve bir cift gök mavisi göz bana gülümsüyor.

" Bismillahirrahmanirrahim " demisim Farkinda olmadan.

Elime biraz Pensilin tozu döktü ve güzelce sardi.
                    Ne icersiniz dedim.
                    Su dedi..

Hemen mutfaga kostum Buzlugu bosalttim.

Bir tafatan da kendime cimdik atiyorum Rüya mi diye..
                    Suyu getirdim.
                    Baktim ki orada oturuyor..
                    Rüya degil yani..

Suyu bardaga koyarken bir taraftan bakiyorum Korkuyor muyum diye..
                    Kudurma olasiligi hala aklimda yani..

Komusumuz Almanya da Kaliyordu bizim hanim da onun kizi ile birlikte Türkiye yi görmeye gelmis.
                    Biraz konustuk lafladik..Ayrildik.

Ben sabahlari Dükkana gidiyorum ( Toptanci dükkanim vardi textil üzerine )
                    Ögleden sonra geldigim de
                    Caylar kekler sohbetler filan Muhabbetler korkunc bir hal aliyor.

Dükkan filan gözümde kalmadi.Bir an önce gitsem obaya sevdasindayim her gün..

Bir aksam gittim beni Kumsalda karsiladi.

Süpriz var dedi..
                    Neymis filan derken gözlerimi bagladi.

Beni Denize götürdü.
                    Ayaklarim islandi ama ne acaba diyorum kendi kendime..
                    Denizin icine masa hazirlamis.
                    Yemekler pisirmis.
                    Gözlerimi cözdü.
                    Saskina döndüm.

Beyaz örtülü bir masa Güzel bir salata iki bardak ve iki bardagin icine yakilmis mumlar denizin icinde oturuyorum ve güneste batiyor olympos daglarindan.

Hey Allahim Biz tahtadan mi yapildik neden sunu akil edemedik ki diye gecirdim icimden.

Masa ayni masa,Salata ayni salata ,Bardak ayni bardak..
                    Ama böyle bir dekora imza atinca Kültür oluyor..

Hani demisler ya:

Bir Dis fircasina sahip olmak bir zenginlik;
                    Onu kullanmak ise Kültürdür diye..

Hah iste öyle..

Belki de ben asiktim..
                    Bana ögle görünüyordu..
                    Kim bilir ?..

Devam edecek..

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5986.msg39590#msg39590 date=1246100626]
                      sanki yazi okumuyorum da film izliyorum
                      babana Allah rahmet eylesin diyeyim, sana hayatinin dersini vermis abi

[/quote]

Allah Razi olsun Gülistan bacim;

Dersimi aldim evet..

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=5986.msg39593#msg39593 date=1246101157]
                        Dürüst kişiliği ile imanı hak eden bir insanmış babanız göktürk abi. İnşAllah kalbi sizin sandığınız gibi değildi. Allah rahmet etsin, dürüstlüğü mertliği ile örnek olmuş size bu da az bişey değil.

[/quote]

Insallah öyledir sevgili Kardesim;

Bana Ölümü aci vermedi.
                        Imansiz olarak gitmesi cok koydu Insallah Iman etmistir.

Yorum

devamını sabırsızlıkla bekliyorum

diliniz de çok güzel insan hiç bitmesin istiyiyor

eşinizle tanışma anınız muhteşem)
                          bakalım nasıl evleneceksiniz

Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

göktürk abi hikayeni bende okudum gerçekten ilginç ve bi o kadar da güzel bazı yerlerde güldüm bazı yerlerde üzüldüm...

güldüğüm yer köpeğin elinizi ısırması ve sizin ona ''it oğlu it '' dediğiniz yer... )

Ama üzüldüğüm yer de babanızla ilgili bölümdü ( Allah babanıza da dedenize de rahmet eylesin,14 masum hürmetine inşallah...

heeee bide

O Hisimla Trabzon a gittim. Igdirli bir kardesim Can Yoldasim Vardi Mehmet ARAS diye Belki Igdirli olanlar tanir.bir zamanlar bayag Meshurdu Türkiye de Karadeniz Teknik Üniversitesi Baskaniydi.

şunu belirteyim ki ;

Bende IĞDIR'lıyım ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde okuyorum...

okumaya devam edeceğim hikayenizi...

Yorum

[quote author=EVLAD-I RESUL link=topic=5986.msg39669#msg39669 date=1246115098]
                              göktürk abi hikayeni bende okudum gerçekten ilginç ve bi o kadar da güzel bazı yerlerde güldüm bazı yerlerde üzüldüm...

güldüğüm yer köpeğin elinizi ısırması ve sizin ona ''it oğlu it '' dediğiniz yer... )

Ama üzüldüğüm yer de babanızla ilgili bölümdü ( Allah babanıza da dedenize de rahmet eylesin,14 masum hürmetine inşallah...

heeee bide

O Hisimla Trabzon a gittim. Igdirli bir kardesim Can Yoldasim Vardi Mehmet ARAS diye Belki Igdirli olanlar tanir.bir zamanlar bayag Meshurdu Türkiye de Karadeniz Teknik Üniversitesi Baskaniydi.

şunu belirteyim ki ;

Bende IĞDIR'lıyım ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde okuyorum...

okumaya devam edeceğim hikayenizi...
                              [/quote]

Sevgili kardesim;

Igdirli olmana sevindim.
                              Sunu bil ki hayatim da bana kazik atmiyan insanlar arasinda Igdirli dostlarim basta gelir.

O arkadaslar da cok cektiler.

O Kurban dedigim kardesim,elektrik yemekten cöktü bitti. Dag gibi delikanli mum gibi eridi.

Mehmet Aras Karadeniz teknik Üniversitesi baskaniydi dediysem ;
                              Üniversite baskani degildir yani,yanlis anlama olmasin.

Oradaki Ülkücü hareketin baskaniydi.

Demek sen de orada okuyorsun kardesim.

Allah zihin acikligi versin Insallah.

Vatana millete Hayirli olacak Mevkiler nasip etsin.

Yorum

Amin abii inşallah...

benim asıl hedefim islam dinine ve bilhassa mezhebime faydalı bir insan olmayı istiyorum...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X