Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii oldum - 17 \ Göktürk

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii oldum - 17 \ Göktürk

[quote author=f_altan link=topic=5986.msg38013#msg38013 date=1245534908]
    [quote author=MÜDDESSİR link=topic=5986.msg37892#msg37892 date=1245516762]
    [quote author=gulistan_2 link=topic=5986.msg37844#msg37844 date=1245503078]
    ve tabiki bende
    [/quote]
    [/quote]

Nasıl Şii oldum - 17 \ Göktürk
    Böyle bir başlığı görmek gerçekten beni çook mutlu etti . Allah cc. da Göktürk kardeşimizi her iki cihanda mutlu etsin, yar ve yardımcısı olsun. Göktürk kardeşten zaten bunu bekliyorduk. Ehlibeytin yolunu seçtiğiniz için onlara komşu olasınız kardeş. Ben de takip edeceğim inşaAllah.

[/quote]
    Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

Selamunaleykum;

Allah Cümlenizden razi olsun.Cok duygulandirdiniz beni..

Efendim ben 1960 yilinda Ankara da dogdum. Babam Antalya li,anne tarafim ise Yozgat li Capanoglu asiretindendir.
      Dedem haric Inancsiz bir aileden geliyorum. Annemin inanci olsa da samimi bir inanc degildir,genelde batil a odaklidir.

Babam meslegi yüzünden eve pek ugramazken annem de onun sekreteri oldugundan onu da pek göremedik cocukluk yillarimizda..

Babam Milli egitim bakanligi müstesarligi yapmis bir insandi ve ayni Zamanda ülkemizin ile FIFA kokartli futbol hakemlerinden biriydi. Ahmet Cakar onun yardimciligini yapardi hemen hemen her mac.. Yani Ahmet Cakar in karakterine bakarsaniz,Hocasi olan babam in nasil biri oldugunu asagi yukari anliyabilirsiniz.

Son derece Despot bir adamdi.
      Evde Oldugu zaman Bir ictima yapmadigi kalirdi.

Mutlaka huyundan bir seyler ben de kapmisimdir da,ama bana babalik yapan her seyimle ilgilenen dedemdi.

Böyle bir beynamaz ailenin icinde bir inanc abidesiydi. Hatirlarim ben daha okuma yazma bilmezken ki ayni odada yatardik;bana Bütün peygamberleri tek tek tanitarak anlatirdi.

Elinde Ragip Sevki YESIM in kaleme aldigi Tevrat Incil ve Kuran karisimi bir eser olan " Allah in Gazaplari " adli bir cok ciltten olusan hazine vardi.

Daha sonra o ciltleri bir ayin icinde yutup sindirdim. O kadar hosuma gidiyordu ki Dedemden duydugum seyleri okumak..

Namaz kilmayi dedemden ögrendim. Okula gitmeden beni camiye götürüdü. Istanbul a oradaki evimize gittigimiz zaman saatlerce Sultan Ahmat de kaldigimiz olurdu..

1,65 boyunda 36 numara ayakkabi giyen bir adamdi..
      Ama belaydi ha..

Mahallenin gencleri yanina yanasamaz ve Uzaktan:

" Bodur,bodur Allah in belasi odur " seklinde tempo tutarlardi..
      Aylak gencleri ,Sarhoslari,serserileri cin i kadar sevmezdi.

Allahin selami üzerine olsun,Nur icinde yatsin insallah..
      Bir aksam teravih namazinda saf tuttuk zebellah gibi bir adam geldi Safimiza katilmak istedi. Yerde oturuyoruz.

Dedem e: Amca Bir yanas da biz de oturalim dedi.
      Dedem hic orali olmadi. Aslinda böyle yapan birisi degildi.

Adam bakti ki dede ufak tefek söyle bir pakatliyeyim de kaldirip yana koyayim dedi..

Söyle alttan bir kavradi Ikindi SIKINDI kaldiramadi.
      Bir daha denedi.. bir daha..
      Kaldiramadi..
      Kendi de sasti bu ise benim gibi.

Korktu..
      Elini öptü dedemin ve baska bir yere gitti.

Dedem e sordum niye böyle oldu diye..
      Sonra anlatirim simdi zamani degil dediyse de anlatmadi.

Hz. Ali yi de ilk dedemden ögrendim.
      Öyle bir muhabbet besliyordu ki ona ayni muhabbeti ben de duymaya basladim.

Benim Ehl-i Sünnet e sordugum söyledigim de Onun bana Ögütüdür.

Evladim derdi: Her kim ki Peygamber evladi katillerine lanet etmez.Onlardan uzak dur.
      Onlar ki Iblis in ordusunun askeridir.
      Sakin ha,Sakin ha aralarina katilma..
      Kim Peygamber in Kim Ali nin, Kim O'nun evlatlarinin düsmanidir.Iste O Islam in Allah in Düsmanidir.
      Iblis in eridir.

Vefat ettiginin senesinde Bir kadir gecesinde Bana Biraktigi Kuran i okuyordum.

Birden cam calindi.
      Dördüncü kattayiz.
      Pardeyi actim Baktim ki dedem.
      Actim cami girdi iceriye.
      Rahlenin Önüne bagdas kurdu Basladi Kuran Okumaya,
      Okumasi bittikten sonra:

Evladim Allah senden Razi olsun.
      Hep böyle kal Böyle devam et dedi ve elini sirtima sivazladi..
      Ama Bu el öyle bir eldi ki,tonlarca yükün altinda kaldigimi sandim nefsim kesildi..
      Ter icindeydim..Dede Diye seslendim
      Yoktu..

Birden korku düstü icime iceri diger odalara baktim herkes uyuyordu..
      Hayal mi gördüm Rüya mi gercek mi bilemedim bir türlü..

Hocam a sordum.

Evladim anlatmasan iyi olacakti,sana getirdigi hikmeti yok ettin dedi..

Üzüldüm tabii..
      Amma genclik iste.. Yüregimizde firtinalar koptu ve ne anlama geldigini bilemedik.
      Hos Hala da bilmiyorum ya..

Ondan sonra Iyice kendimi Islam dinine adadim..

Baktim ki hic bir seyden haberim yok..
      Namaz kiliyorum Oruc tutuyorum ama Dinimi bilmiyorum.

Kim ne derse " He " demek hosuma gitmiyor.

Bir de Teyzemin Oglu var " Serdar Turgut " kizil komunist. Ankara özel Kollejinde okuyor. Ateist.( Aksam gatesi Genel Yayin yönetmeniydi bir ara )

Benimle her seferinde dalga geciyor. Öyle seyler söylüyor ki Ben de cevap yok.

Dedim ki sunun agzini burnunu birbirine bir sokayim.

Güzelce bir benzettim bunu..Tabii ortalik ayaga kalkti.

Annem bir yandan babam bir yandan, bagiris cagris.. O olayda son oldu..
      Dedim ki kendi kendime okumaktan ögrenmekten baska Care yoktu..

Devam edecegim efendim..
      Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

hikayenin basi böyle ise gerisi nasildir acaba...

anlasilan sonradan sia olanlar, zahiren sialigi sonradan benimsemisler, ama o menzile ulasasiya kadar, yol boyunca hep "Ali" yi duymuslar...

dede'ye Allah rahmet eylesin, masaAllah...bir fatiha gönderiyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bacim Hz. Ali yi duymamak Mümkün mü ?..
          O'nu duymayan Islam i duymamistir.
          Onu duymayan Hz. Muhammed i Bilmemistir.
          O'na yapilanlari duymayanin ,Gözünden bir damla yas akmayanin Duygulari,imani körelmistir.

O'nu duyduysan O'na muhabbet beslememen Imkansiz.
          O'nu duydun da muhabbetin yoksa zaten Müslüman olmana Olanak yok..

Yorum

:'(

evet abi, sende hakiki duymaktan, can ile, öz ile duymaktan bahsediyorsun...halbuki Aliyi duyupta düsmanina hazret diyenlerde, onu sevdiklerini söylemekteler...

hikayenin devamini sabirsizlikla bekleyecegim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah dostlarına nasıl yol göstereceğini çok iyi bilendir O binbir türlü yollardan layık olan kullarına en uygun olanı seçer ve hüccetini gösterir...
              tabi ki görene...
              ilginç hikayende Göktürk elbette fikri ağırlıklar da olmalı
              manevi altyapı oluşuyor... bakalım devamı ne olacak

Yorum

hikayenin devamini sabirsizlikla bekleyecegim

Yorum

Allah (c.c.) utandırmasın göktürk abi. Peygamber (s.a.) ve onun Ehli Beyti (a.s.) yar ve yardımcın olsun. Doğrular üzere bir hayat, Doğruların yanında yüzü Ak çıkasın karşılarına , sevdiklerinle beraber inşALlah.

Allahümme Salli Ala Muhammed Ve Al'i Muhammed.
                  Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

bende devamını sabırsızlıkla bekliyorum

dedenize de fatiha ve ayetel kursi gönderiyorum inşallah kabul olur
                    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Selamunaleykum;

Dedemize Fatiha gönderen dostlar.Allah hepinizden razi olsun.
                      Evet;
                      Verdim kendimi kitaplara,Arkadaslarimdan sordum ne okusam acaba diye
                      Elime bir ilmihal tutusturdular " Saadet-i Ebediyye " diye. Kitabin kapagini actim.Baktim ki Cennetin anahtariymis bu.Okudukca asabim bozulmaya basladi.Dedim ki kendi kendime Islam dini böyle olamaz.

Nerede öyle 3 köfte 5 kurusa ?..
                      Artik aratirmaya basladim. Ve Bulduklarimla bana verilen kitap cürüge cikti.
                      Bu arada da Ülkü ocaklari ile tanismistim. Oraya gider gelir oldum.Gel zaman git zaman yukarilara dogru tirmanmaya basladim Konferanslara katiliyordum. Hitap gücümün -ikna gücümün yüksek oldugunu söylediler.

Konusmalara yapiyordum.

Daha sonra Muhsin Yazicioglu, Agah oktay Güner, Alparslan Türkes,Avni Carsancakli ile tanistim. Ama Iclerinde beni etkiliyen tek isim Agah bey oldu. Müthis bir bilgisi vardi Ve Katiksiz bir devlet adamiydi.Disiplinden hic bir sekilde taviz vermezdi. Ondan cok seyler ögrendim.

Daha sonralari Rahmetli Muhsin Bey ile bir kac sürtüsmemiz oldu Aidat meselesi yüzünden. Bazi Militan cikisli gencler toplanan Aidatlari Pavyonlarda Yemeye baslamislardi.Bunu tesbit ettik.
                      Muhsin beye söyledigimiz zaman " Üzerlerine Fazla gitmeyin " filan dedi.

Orada Bagirdim cagirdim. Cünkü insanlar Riziklarindan kesip veriyorlardi o parayi ne demek " Üstlerine gitmeyin " ?..

Ya cezalandirilacaklar dedim ya da beni bir daha burada göremezsiniz.

O Hisimla Trabzon a gittim. Igdirli bir kardesim Can Yoldasim Vardi Mehmet ARAS diye Belki Igdirli olanlar tanir.bir zamanlar bayag Meshurdu Türkiye de Karadeniz Teknik Üniversitesi Baskaniydi.

Ben de Ankara Devlet Mimarlik ve Mühendislik Akademisinde okuyordum. Simdiki Gazi Üniversitesi.

Ülkücü hareket icinde dini yönümü cok gelistirdim Kendi capimda,Anlamistim ki Tek Kaynak Kurandir. Cünkü nereye el atsam Fos cikmisti. Ya gidip bir hocaya tosluyordum,Ya da cikmaz sokaklarin labirentlerinde kobay gibi dönüp dolasip ayni yere geliyordum.

Bu arada Akinci genclik ile de muhabbetlerimiz oluyordu. Onlari gördükce Tüylerim diken diken oluyordu.

Bunlar kadar Kaypak insanlar görmemistim hayatimda.

Solcu ile solcu oluyorlardi ÜLKÜCÜ ILE ÜLKÜCÜ.. Bukalemun gibi her ortama kamufle olabilme yetenekleri vardi.

Bir gün bunlari yakaldim dedim ki: Artik yeter !..

Diz cöküp bagirlarini actilar " Vur da Sehit olalim " demesinler mi..
                      Dedim ki sizi cehennem kabul etmez.Bir daha buralarda gezmiyeceksiniz.
                      Bu sondur.

Daha sonra Nurcular türedi.
                      Teravih cikislarinda Cemaate kitap filan satiyorlar.
                      Mahmut reisim dedi ki Allah in selami üzerine olsun cok yigit bir insandi )
                      Bu gece Son !..
                      Yarin gelmeyin.

Ertesi gün yine gelmisler. Bunlar Adalet Partisinin " Hür genc " dedikleri takimdi Ve Bizzat Demirel tarafindan Desteklenen Nur cemaatine mensuplardi.
                      Baslarinda Gül Ali Özbey ( O zaman Türkiye agir siklet boks Sampiyonu idi )

Dedik ki: Biz size gelmeyin demedik mi ?..
                      Dedi ki: Ne diyonuz oglum siz la ?..

Bu son sözü oldu.,Ayaklari yerden kesildi. Bir kiyamet koptu ki ..

Onlarda Hazirlikli gelmisler Cami nin karsisindaki Insaattan Onlarca adam cikti ellerinde kalaslarla..

Baktim ki Bizim cami nin hocasi otobüs duraginin catisina cikmis.

Nasil basardigini hep sormak istemisimdir.

Ayni Gece Balgat da bir katilam oluyor.
                      Ayni anda Bahcelievlerde anlattigim olaylar..

Panzerler filan geldi bizi alip götürdüler.
                      Ilk fislenmem böyle oldu.

Bunlari anlatiyorum SIKILMAZSINIZ umarim. Bazi yerleri zaten yazmiyacagim.

Anlatmamin sebebi Kimin ile muhatab oldugunuzu bilin diye..
                      Bu kardesinizin Gecmisi Kapkara.

Daha sonra Bahceli evler katliami oldu.Bizim kusaktan olanlar bilir.

Olayin Failleri yurt disindalar hala. Bir tanesinin Dayisi O zamanin Genel Kurmay baskani Semih Sancar di. Onun yardimi ile Kaybolduklari söylenir.

Bu simdi ortada gezen Haluk Kirci gibi insanlarin olayla hic bir ilgisi yoktur.
                      Hani Koyunun olmadigi yerde keci ye " Abdurrahman celebi " denir ya öyle iste.

Ondan sonra Bizim okula Bomba atildi,Onun ertesi gününde ise Okulun karsindaki Albayrak Kiraathanesine bomba konuldu ve 40 genc tavanlardan jiletle kazindi.Ve Okul süresiz olarak kapandi.-
                      Babam bakti olacak gibi degil;
                      Oglum sen önce Antalya ya gidiyorsun Sonra da Hemen Askere deyiverdi. Burda bir parantez acacagim ve size biraz babam dan bahsedecegim )

Tabii daha sonra

Yorum

devamını sabırsızlıkla bekliyorum
                        Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Bunlar bizi ilgilendirmez derseniz Kisa keserim.

Nasil Sii oldum derken hayatimi anlatmaya basladim.

Yorum

bir nefeste okudum yazdiklarini abi...demek saadeti ebediye ile sende ilk dönemde tanismissin, bu kitabi ben ibretlik bir nümune olarak hala tutuyorum

devaminida sabirsizlikla bekliyorum....

bizi ilgilendirmez ne demek abi, yazina katacagin bütün detaylar, hakikata ulasincaya kadar gectigin yollari anlatacak bize...

Yorum

[quote author=Göktürk link=topic=5986.msg38707#msg38707 date=1245783905]
                              Bunlar bizi ilgilendirmez derseniz Kisa keserim.

Nasil Sii oldum derken hayatimi anlatmaya basladim.
                              [/quote]
                              kendi adıma anlatmanızı istiyorum
                              böyle genişçe anlatmanız benim hoşuma gitti
                              hayat hikayeleri okumayı çok severim

Yorum

devamını sabırsızlıkla bekliyorum

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X