Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 19 \ Ehlibeyt sevdalisi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasıl Şii Oldum - 19 \ Ehlibeyt sevdalisi

Salat ve selam Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.a) ve pak Ehl-ibeyt'ine olsun.

Önceden Alevi-Bektaşiydim. Ancak yıllar içerisinde dünyadaki bazı değişimler, Ehli Beyt merkezli bir İslam anlayışının da gündeme gelmesinden biz de olumlu yönde etkilendik. Bu arada Kuran ve Ehli Beyt merkezli eserlerin çevirisi ve Ehli Beyt'in temel kaynaklarına ulaşmanın etkisiyle "ÖZE DÖNÜŞ" gerçekleşti. Gerçek Aleviliğin, ŞİİLİK olduğunu anladım Elhamdulillah. Hamdolsun Allah'a.

kardeş başlığınızda ufak bir düzeltme yaptım hakkınızı helal edin
    MÜDDESSİR

Ynt: Nasıl Şii Oldum 19- \ Ehlibeyt sevdalisi

başlığınızı ilgiyle takip ediyor olacağım kardeşim
    galiba bu bölümde yazanlardan alevilikten şia olan ilk sizsiniz ....
    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Evet kardeşim, Alevi-Bektaşilik bilgileri saçma geliyordu bana. İlk halkalıda şiaları tanıdım. Merak sardı birden. Araştırmalarıma koyuldum. Alevi-Bektaşiliğin yanlış olduğuna kanaat getirdim. Şialık hakkında araştırmalar yaptım. Hatta Hanefilik hakkındada araştırmalar yaptım. Ama hanefilik bilgileri ihtilaflı geliyordu bana. Bu yüzden hanefiliği uygun görmedim. Şialık, Ehl-ibeyt'e daha çok önem verdiği için. Nerdeyse hep Ehl-ibeytten kaynak sundukları için. Yani anlıycağınız, Peygamber ve Ehl-ibeyt sevgisini Şialıkta buldum. Bana gerçekçi bir mezhep olarak içime doğdu. Yüce Rabbimede yalvardım beni hak yola yönlendirmesi için. Ve tamamen araştırıp bu hak yolu seçtim. GERÇEK ALEVİLİK VARSA, O DA CAFERİLİKTİR, ŞİALIKTIR. ELHAMDULİLLAH.

Yorum

ne güzel kardeşim

öykünüzü büyük bir merakla bekliyorum inşallah
        kısacık değilde ayrıntılı yazarsanız sevinirim
        Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

hoşgeldiniz ehli beyt a.s.nin nurlu zorluklarla müjdelerle incilerle zümrütlerle dolu yoluna
          ben araştırma yapan her alevi kardeşimizin şia olacağı kanaatindeyim
          rabbim razı olsun musa aydın hocamızın bu yoldaki çabası taktire şayandır çorumda bir çok alevi kardeşimizin şia olmasına vesile olmuştur ve şuan çorumdada elhamdulillah camimiz bulunmaktadır
          değerli kardeşim bende takip edeceğim araştırma sürecinde okuduğunuz kitapları ehli sünnet kaynaklarında karşılaştığınız çelişkileri burada paylaşırmısınız birçoğumuza faydalı olacağını düşünüyorum
          "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=ehlibeytsevdalisi link=topic=6223.msg40033#msg40033 date=1246320005]
            Evet kardeşim, Alevi-Bektaşilik bilgileri saçma geliyordu bana... Alevi-Bektaşiliğin yanlış olduğuna kanaat getirdim. GERÇEK ALEVİLİK VARSA, O DA CAFERİLİKTİR, ŞİALIKTIR. ELHAMDULİLLAH.
            [/quote]

Böyle konuştuğunuza göre aleviliği çok iyi biliyorsnuz demektir.Sevinsemmi bunun için ??

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=6223.msg40069#msg40069 date=1246347418]
              [quote author=ehlibeytsevdalisi link=topic=6223.msg40033#msg40033 date=1246320005]
              Evet kardeşim, Alevi-Bektaşilik bilgileri saçma geliyordu bana... Alevi-Bektaşiliğin yanlış olduğuna kanaat getirdim. GERÇEK ALEVİLİK VARSA, O DA CAFERİLİKTİR, ŞİALIKTIR. ELHAMDULİLLAH.
              [/quote]

Böyle konuştuğunuza göre aleviliği çok iyi biliyorsnuz demektir.Sevinsemmi bunun için ??

[/quote]
              Elhamdulillah elimden geldiğince öz Aleviliğin ne olduğunu öğrendim. Sen iştediğin kadar Aleviliğin özünün Bektaşilik olduğunu söyle. ALEVİLİĞİN ASIL ÖZÜ CAFERİLİKTİR. BUNU BİRGÜN ANLIYCAKSINIZ. Aleviliğin tarihini doğru kaynaklardan araştır. Bektaşi kaynaklarından araştırırsan böyle konuşursun işte. Sana kısaca aleviliğin tanımını yapıp şu anlık veda ediyorum.

Alevî kimdir?;

ALEVÎ; Yüce Allâh’ın (c.c.) son Peygamberi Hazreti Muhammed’in (s.a.a.), ümmetine emânet olarak bıraktığı Kur’ân ve Ehli Beyt yolunda en derin aşk ve sarsılmaz bağlılıkla yürüyen yol ehlidir.

ALEVÎ; Hz. Peygamberimizin, kendisi için; “...dünyâ ve âhirette kardeşimsin...” buyurduğu İmâm Ali’ye candan bağlı olan ve O’na benzemeye çalışan kimsedir.

ALEVÎ; İmâmet ve Velâyet mayasıyla yoğrulan kâmil bir mümindir.

ALEVÎ; İmânını, ahlâkını, düşüncesini, iyiyi-kötüyü, doğruyu-yanlışı, helâlı-harâmı, kini-sevgiyi, yaşamı, ibâdeti, namâzı, niyâzı, cemâati, aşkı, muhabbeti... kısaca her şeyini, Hazreti Muhammed, Hz. Ali, Hz. Fâtıma, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Hz. Zeynelâbidîn, Hz. Muhammed Bâkır, Hz. Cafer Sâdık, Hz. Mûsâ Kâzım, Hz. Ali Rızâ, Hz. Muhammed Takî, Hz. Ali Nakî, Hz. Hasan Askerî ve Hz. İmâm Muhammed Mehdî’ den (Allâh’ın selamı ve rahmeti onlara, laneti de düşmanlarının üzerine olsun.) öğrenen, kabullenen ve yaşamına aktarandır.

ALEVÎ; "Hablullâh" (Allâh’ın ipi) olan Kur’ân-ı Kerîm ve Ondört Masûm’a kalben, kavlen ve amelen sımsıkı sarılandır.

ALEVÎ; Muhammed (s.a.a.), Ali’nin (a.s.) nûrundan nasiplenendir.

ALEVÎ; Halk içinde Hakk’ı, yol içinde Yol’u, can içinde Cân’ı bulandır.

ELHAMDULİLLAH.

Yorum

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 19 \ Ehlibeyt sevdalisi

güzel bir başlık olacağa benziyor
                hoş geldin kardeşim ehlibeyt sevdalısı
                senden de çok şeyler öğreneceğimi umuyorum...
                kızılbaşın da dikkatini çekeceğini biliyordum ancak burada tartışmadan daha çok kendi fikir aşamalarını anlatırsan başlığa daha uygun olur kızılbaş sn de arkadaşa bu bölümde sormak yerine münazara bölümünde sorarsan daha iyi olur diye düşünüyorum...

Yorum

Amaç soru değil tam tersi takdir ettim aleviliği bilmesini!!

Ayrıca bilmesinde fayda var aleviliği bektaşi kaynaklarından okuyan yok.Gerçek alevilik elbetteki caferiliktir. bir alevi olarak aleviliğin tarikat kurallarının yazdığı kitaplardan birinin İmam Caferi sadık Buyruğu olduğunu biliyorsundur .

Alevi kimdir demişsin ya o yazdıklarına aleviler karşımı çıkmış ???

Neyse burası yeri değil gerçektende.

Yorum

Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

Öncelikle Ehlibeyt mektebine sonrada forumumuza hoşgeldiniz.
                      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

ehlibeyt sevdalısı kardeş foruma yeni üye olmadı ki
                        forum ilk açıldığı zamanlar üye olmuştu
                        yalnız bir süre foruma girmedi

Yorum

iyiya muddessir kardeş

yeniden hoşgelmiş.
                          Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=6223.msg40034#msg40034 date=1246320386]
                            ne güzel kardeşim

kısacık değilde ayrıntılı yazarsanız sevinirim

[/quote]

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Kardeşlerim, ben baştan sona kadar anlatıyım en iyisi. 2 sene önceydi, Muharrem ayıydı, televizyonu açtığımda Halkalıdaki, Şialar aşura töreni yapıyordu. Merak uyandırdı içimde, internetten araştırmalar yapmaya karar verdim o zaman. Şia sitelerine girerek incelemeler yapıyordum, Fıkıh bilgileri olsun, Ehl-ibeyte sevgisi olsun herşeyi doğru gelmeye başlamıştı. Bu arada, Alevi-Bektaşiliğin gerçek yüzünü araştırmayada karar vermiştim. Önceleri Alevi-Bektaşiler kırklar cemi falan diyorlardı ama ne olduğunu bile bilmezdim. İlk kırklar cemini araştırdım. Kırklar ceminin uydurma bir masal olduğunu öğrendim. Kırklar ceminden kısaca bahşetmek işterim siz kardeşlerime.
                              "Hz.Muhammed, miractan dönünce veya gidişte biryere uğrar. Kapıyı çalar. İçerdeki ses kimsin der. Hz.Muhammed ben Allahın Resulüyüm kapıyı açın girmek iştiyorum der. İçerdeki ses aramızda Resule yer yok, sen git ümmetine peygamber ol der. Hz.Muhammed ben yoksulum beni içeri alın diyince kapı açılır içeri girer. Hz. Muhammed siz kimlersiniz der. Bizler kırklarız derler. Hz.Muhammede üzüm verirler. Hz.Muhammed üzümü sıkıp şerbet haline getirir. Hz.Muhammed şerbeti içtikten sonra kırklara verir ve kırklarda içtikten sonra semaha dururlar. Semah dönmeye başlarlar. Peygamber miraç yolunda bir aslanda gördüğü
                              yüzüğü Ali’de de görünce Ali’nin yüceliğini görür ve o da semaha katılır."
                              Şimdi ben şunu sormak iştiyorum Bektaşi hocalarına.
                              *Peygambere :Sen git ümmetine peygamber ol diyen ses müslüman olabilir mi? Peygamberin Alemlere rahmet olsun diye gönderildiğini bilmeyecek kadar cahil bir kutsal kişi düşünülebilir mi?

*İslam ile ya da On iki imam ile ilgili bir çok yazılı kaynak varken,Neden anadolu dışında yaşayan müslümanlar yada Aleviler bu öyküyü bilmiyor?Neden bu uydurma öykü sahte buyruk ve Bektaşi eserlerinde yer alıyorda .İslamın temel kaynaklarında yer almıyor?Çünkü öykü anadoluda uydurulmuştur.

*Hz.Ali hayatının tümünü kainatın efendisi en şerefli canlısı Hz.Muhammed’in yolunda harcamışken ve O’nun damadı,akrabası ve vasisi iken nasıl olurda O’nu içeri almaz.?Bu Alevilik düşmanı hain Bektaşi hocaları bu masalla Hz.Ali’yi Peygamber tanımaz biri olarak tanıttıklarının farkında değiller mi ?Yoksa Hz.Peygamberi dışlayan bir anlayışı özellikle mi sergilemek istiyorlar.

*Bu olay doğruysa ve bu kadar da önemliyse neden Peygamber ve Oniki İmamlar hayatlarında bir kez bile olsa semah dönmüyorlar?

Kırklar cemiyle ilgili sağlam kaynakta sunamıyorlar. Hatta sunamıyorlar kaynak. Alevi-Bektaşiliği sadece bu yüzden terketmedim. Alevi-Bektaşiler Kuranın tahrip edildiğine inanıyorlar. Kur'anın eksik olduğuna inanıyorlar. Bende onlara şunu soruyorum. Madem Kur'an tahrip edildi, eksik. Peki o zaman Oniki imamlardan kaynaklı hadis sunun diyorum Kur'an'ın tahrip edilmesiyle ilgili. Sunamıyorlar. Çünkü uydurmnadır. Kur'an asla tahrip edilmemiştir, Kur'an sapasağlamdır kıyamete kadarda koruncaktır. Bunu bize Allah söylüyor. "Zikr'i (Kur'an'ı) biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız" (el-Hicr / 9). Kur'an Onikiimalarımız sayesinde bugüne kadar sapasağlim gelmiştir. Dahası Alevi-Bektaşiliği terketmemin sebebi sürüsüyle var. Namazı kabullenmemeleri, ramazan orucunu kabullenmemeleri vs. Halbuki Alevi-Bektaşi hocalarıda biliyorlar, Onikiimamların namaz kıldıklarını, Ramazan orucu tuttuklarını. Ama insanlara yanlış anlatıyorlar. Namazı yokmuş gibi gösteriyorlar, Ramazan orucunu yokmuş gibi gösteriyorlar. Ben daha fazla Alevi-Bektaşilikte kalamazdım. Ve Alevi-Bektaşiliği terkettim.

Sıra Ehl-i Sünnet mezheplerine geçmek iştiyorum. Hanefilik mezhebi. Hanefilik mezhebinde, Hz.Muhammede ve Ehl-ibeytine ihanet eden kişileri övmeleri şinirlerimi bozuyordu. Ya resmen Ehl-ibeytten üstün tutuyorlar o sahışları, Ehl-i sünnet alimleri. Halbuki Ehl-i sünnet alimleride biliyorlar, Ebu Bekirin, Ömerin, Osmanın, Muaviyenin, Amr bin As'ın gerçek yüzlerini. Ama insanlara yanlış anlatıyorlar. Yazıklar olsun o alimlere. Ben asla Hz.Muhammede ve Ehl-ibeyte ihanet eden kişileri savunamam. Gerçekleri bildiğim halde nasıl savunabilirdim o kendini bilmezleri.

Ve son olarak Caferilik mezhebinde geniş bir araştırma yaptım. Fıkıh bilgilerine baktım. Çok doğru geldi bilgileri bana. Ehl-ibeyte olan sevgisi. Herşeyi doğru geldi bana. ALEVİLİĞİN ÖZÜNÜ BULDUĞUMA İNANDIM. VE CAFERİLİĞİ YANİ ŞİALIĞI SEÇTİM. HAMDOLSUN ALLAH'A

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X