Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum/ 22 /Muğniye

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum/ 22 /Muğniye

[quote author=mescid-i_aksa link=topic=6793.msg49008#msg49008 date=1250681734]
    [quote author=muttaki link=topic=6793.msg48673#msg48673 date=1250580588]
    selamunaleykum ve rahmetullah
    değerli kardeşim kayseride cemaatimiz ve alimimiz varmış
    alimimizin adı murat bulut imiş babı ali vakfından telini aldım hocamızın özelden göndereceğim inşaallah
    [/quote]
    [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=6793.msg48688#msg48688 date=1250584953]
    çok sevindim üstad inşallah bir vakıf cami dernek ya da eğitim öğretim kurumu vardır paylaşımını bekliyorum...
    [/quote]
    Kayseri'de Hunat Camii yanında Kayseri Ehli Beyt Derneği vardır. Kayseri de yaklaşık olarak 450-500 kişi kadar Ehli Beyt mektebine mensup müslümanlar vardır. Allah hepsinden razı olsun.
    [/quote]

Kayseri gibi milliyetçi muhafazakar bir çevrede 500 gibi bir rakam. Gerçekten sevindirici, maşallah.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Bende kayserliyim,ama kayseride siilere rastalamdim hic,aleviler cok var ama sii olanlari duymadim...Bir camiileri oldugunu burda bir sii hocasi söylemisti bana ama belki dernegi kastediyorlar camii diye.
      Allah Bize Yeter!
      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=6793.msg49032#msg49032 date=1250689141]
        Bende kayserliyim,ama kayseride siilere rastalamdim hic,aleviler cok var ama sii olanlari duymadim...Bir camiileri oldugunu burda bir sii hocasi söylemisti bana ama belki dernegi kastediyorlar camii diye.
        [/quote]

Ben hem duydum hem de oradaki Şii'lerle görüştüm/görüşüyorum. 450-500 kadar Şii var.

Hunat Camii'nin yakınlarında Portkal Market var,bu marketin arkasında, Sivas Caddesine bakan tarafta bir işhanında Kayseri Ehli Beyt Derneği var.Dernekte genç bir alimimiz var.Bayanların ve erkeklerin ayrı ayrı oturabileceği yerler var.
        Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

[quote author=mescid-i_aksa link=topic=6793.msg49036#msg49036 date=1250689762]
          [/quote]

Ben hem duydum hem de oradaki Şii'lerle görüştüm/görüşüyorum. 450-500 kadar Şii var.

Hunat Camii'nin yakınlarında Portkal Market var,bu marketin arkasında, Sivas Caddesine bakan tarafta bir işhanında Kayseri Ehli Beyt Derneği var.Dernekte genç bir alimimiz var.Bayanların ve erkeklerin ayrı ayrı oturabileceği yerler var.

[/quote]

Ne zamandan beri var ? Cünkü ben iki senedir gidemedim kayseriye,oralarda bize yakin ama hic görmedim.

Gittigimde mutlaka bir ugrarim artik
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=6793.msg49039#msg49039 date=1250690273]
            [quote author=mescid-i_aksa link=topic=6793.msg49036#msg49036 date=1250689762]
            [/quote]

[/quote]

Ne zamandan beri var ? Cünkü ben iki senedir gidemedim kayseriye,oralarda bize yakin ama hic görmedim.

Gittigimde mutlaka bir ugrarim artik
            [/quote]

Çok geçmişi yok.Yeni açıldı sayılır.2-3 yıl kadar önce. Ama oradaki Şii'lerin varlığı 2-3 yıllık geçmişe dayanmaz.Daha eskidir.
            Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

[quote author=mescid-i_aksa link=topic=6793.msg49040#msg49040 date=1250690376]

Çok geçmişi yok.Yeni açıldı sayılır.2-3 yıl kadar önce. Ama oradaki Şii'lerin varlığı 2-3 yıllık geçmişe dayanmaz.Daha eskidir.
              [/quote]Peki Alevi kökenliler mi yoksa yoksa sonradan Şii olan Sünni kökenliler mi? Benim bizzat gördüğüm Alevi kökenli olanlar.Kendi çevrelerini ürkütmemek için Sünni kökenlileden biraz uzak duruyorlar.

Yorum

[quote author=Çeri link=topic=6793.msg49054#msg49054 date=1250694993]
                [quote author=mescid-i_aksa link=topic=6793.msg49040#msg49040 date=1250690376]

[/quote]Peki Alevi kökenliler mi yoksa yoksa sonradan Şii olan Sünni kökenliler mi? Benim bizzat gördüğüm Alevi kökenli olanlar.Kendi çevrelerini ürkütmemek için Sünni kökenlileden biraz uzak duruyorlar.
                [/quote]

benim tanıdıklarım sünni kökenli olanlar.

Yorum

Allah razı olsun mescidi aksa kardeşim bu haber bana ilaç gibi geldi...
                  Buradan kayserili Ehlibeyt dostlarıma saygı ve selamlarımı iletiyor kendilerine dua ediyorum.. Tüm dünyadaki şiilere yaptığım gibi.
                  sitemize şu an Kayseride oturan biri üye olsa da yazışsak...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=6793.msg49341#msg49341 date=1250800512]

[/quote]

Evet iyi olurdu : )
                    Allah Bize Yeter!
                    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=6793.msg49709#msg49709 date=1250896330]
                      [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=6793.msg49341#msg49341 date=1250800512]

[/quote]

Evet iyi olurdu : )
                      [/quote]

s.a. ben kayseridenim.. ancak yazılanları yeni okuyorum inşallah mevzuyu tam anlayınca yazışalım....

Yorum

selmani_can kardeşim herkes seni özlüyor bak söyleyeyim.
                        çok ihmal ettin bizi
                        (forum kurulurken çok heyecanla başladı selmani_can sonra kayboldu, kendine özel forummu kurdu nedir abi varsa öyle bişe orayada geliriz)

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Maşallah, ben kayseride ikamet ediyorum ama kardeşlerimiz burdaki ehl-i beyt dostlarının durumunu en az benim kadar iyi biliyorlar ve vakıflar.

Eve Kayseride derneğimiz var ve birde alimimiz var. Nerdyse 20 yılı geçkin bir çalıma var ancak derneğimiz daha iki yıllık. Ve zaten adresinide yukarda kardeşlerimiz belirttiler.

Allah her yerde Al-i Muhammed için çaba harcıyan ve çile çeken aşıkların yar ve yardımcısı olsun.

Kayseride ehl-i beyt dostlarınından hem sünni hemde alevi kökenli olanları çoktur.

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=6793.msg51108#msg51108 date=1251494419]
                            selmani_can kardeşim herkes seni özlüyor bak söyleyeyim.
                            çok ihmal ettin bizi
                            (forum kurulurken çok heyecanla başladı selmani_can sonra kayboldu, kendine özel forummu kurdu nedir abi varsa öyle bişe orayada geliriz)

[/quote]

Elimden gelse o kadar becerikli olsam hiç durmazdım ama....

İnanın ben de sizleri çok özledim ama sürekli farklı nedenler beni sanal alemden uzak tutuyor bu aralar. İnşallah bundan sonra daha sık beraber olacağız..

Yorum

İnşaallah, İnşaallah. Aksi takdirde sizin hakkınızda farklı düşüncelerim var abi.

Yorum

selmani_can kardeşim inşallah daha ayrıntılı tanışmak nasip olur

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X