Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 24 / SefaMerve

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasıl Şii Oldum - 24 / SefaMerve

Selamun aleykum,
    Nasıl şii oldum bende anlatmak için geldim. Yaklaşık 2,5 aydır Caferi Mezhebindeyim Elhamdülillah.

Yaşadığım mahalle ehli sünnete ama yaşadığım semt Alevilere taabi. Kendim ilkokulda ve ortaokulda %95’i alevi olan bi yerde büyüdüm yetiştim ama Alevilik hakkında duyduğum bir iki söylenti itibariyle onlarla hiç dini konularda tartışmadım. İlkokulda oruç tutmaya başladığımda da yanımızda yemek yemiyorlardı saygılarından. Dışarda yerlerdi. Çocuklardı ama helal olsun diyorum çok büyük bir anlayış örneğiydi. Fakat şunu belirtmeliyimki bizim ordaki Alevilerin bazıları namaz kılmaz oruç tutmazlar. 12 imam orucu tutarlar. Konuşmalarımızdan biliyorum. Evlerine de girer çıkardım ve çoğunun evlerinde Hz.Ali ve çevresinde 10-11 kişi kadar sakallı posteri görürdüm. İsimlerini okuyamazdım ve kendimce yorum yapardım. Şu Hz.Muhammed (s.a.a) olsa, şu Ömerdir, şu Osman’dır, hadi şu da Ebubekir olsa diğerleri de kim.? Cennetle müjdelenen 10 kişi olsa buraya sığmaz. Hem niye Hz.Ali başta ! En üstte o var! Çünkü Zülfikar kılıcı da yanında.Peygamberden üstün tutuyorlar diyorlardı , demekki gerçekmiş deyip yüz çevirmiştim. Sonradan =) onların 12 imam olduğunu şimdi anladım.

Daha sonra sunniliği araştırmaya başladım. Fakat çevremde İLİM bilen hiç kimse yok. Benim çevremde kendi dinini yaşayan kimse de yok. Hiç kimse bana örnek olamazdı hala örnek alacağım kimse yok. Güvenebileceğim danışabileceğim hiçbir kimse…
    Camii’ye giderdik yazları fakat imam sözünde durmazdı bir ay sonra kursu kapatır tatile giderdi. Sözünde durmayan imamın ne diye peşinden gidecektimki? Zaten öğrettiği 1 ay gibi bir şeydi. Onda da dayak atardı çok sertti. ( Bana atmazdı yaa böler parçalar karekökünü alırdım onun ;D ) Peygamberin ahlakı yoktu dersem kızmayın.Sadece kızların olduğu kursa yazılmıştım, fakat burada da Hoca çocuğunu getirir ders yaparken çocuğunu uyuturdu : Çocuk sesi eşliğinde Kur’an öğrenirdik wesselam. Çok ciddiyetsiz bir yerdi. Burdan da koptum. O kadarki kurstan çıkınca hemen başımı açardım.Hiçbir merak uyandırmıyordu bende din, anlatılanlar vs.

Ortaokul çağlarındayım. Bizim oraya yeni birileri taşındı. Ateistlerdi. Kapı komşum olduğu için bazen yaptıkları konuşmaları dinlerdim. Çocukluk işte bende sorularımın cevaplarını bulamayınca ateist oldum. Ama bildiğiniz gibi katı biri değil, hala inanıyordum sadece bocalıyordum cevapları bulamadığımdan. Çünkü o kadar iyi savunuyorlarki verecek cevap kalmıyordu. Şimdi olsa… ahh… Ateist olduğumu anneme söylediğimde “Olmaz öyle şey. Sapıtma” gibi cümlelere maruz kaldım. Annem haklıydı ben sapıtmıştım…Belli bir süre devam ettim. Ateist derken bile inanmıyordumki kendime… Sadece bir boşluktu benimkisi... Bir gün balkonda otururken annemle tartışıyoruz. Konuşma sonlanmayınca sustum ve dedimki içimden Allah varsa bana bir mucize göstersin… İnanmak istiyorum çünkü can-ı yürekten. Beni onu hiçbir zaman kaybetmek istemedim... Allah’ım affet. O gün tekrar mümin oldum. İşte bir şekilde kalbim mütmain oldu.
    "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Ynt: Nasıl Şii Oldum / SefaMerve

Lise 2’de bir Hoca geldi. Lisede birinci olduğum için gözdeydim. Kırılmayan rekorlarda adım vardır =) Öveyim kendimi biraz. Hehe O da çalışkanlığımdan ötürü bana kitap verirdi. Yaratılışla ilgili. İlgimi çekti ve böylelikle sunniliği kesin araştırmaya başladım. Çevrede ne kadar kitap var gittiğim yerlerde yüzsüzlük edip istiyordum. Bazen vermiyordu hainler Lise 2’de ilk defa namaz kılmayı öğrenip, sabah namazına başladım şükür. ( Diyeceksinizki camii’lere gittin öğrenmedinmi? Hayır. Çünkü o zamanlar camide koşup oynamaya gidiyorduk. Velhasıl ilgili de değildim. Hatta anımı anlatayım Hoca birgün insanın sağında ve solunda melekler olur deyince, gır gır geçip yer açın yer açın meleklerim geliyor derdik. –Dik diyorum çünkü tek değildim Tek suçlu ben değilim ) Allah affetsin.

Neyse.Namazımı hiç bırakmadım. Okuldan döndüğümde de diğer namazlarımı kılıyordum. Hiçbir zaman namazı bırakma gereği de duymadım. Bazen başlayıp bırakıyorlarmış o olay bende hiç vukuu bulmadı. Lise bitti işe başladım. Solcuların yanında hemde. Olduğum çevre Alevilikle ve solculukla nam yaptığı için tereddüt etmeden aldılar beni. Sunni olduğumu sonradan öğrendiler ama ben sevilmeyecek bir insan değildimki sevdiler beni bu sebeple de onlar bırakmadılar sonradan. Avukattı bahsettiğim kişiler. Namazlarıma devam ettim. Hiç de bir şey demiyorlardı Alevilerdi onlarda. Ben oruç tutarken benden çay bile istemiyorlardı. Allah onlara da hidayet yolu açsın dilerim. Bir gün ani bir kararla bir günde kapanmaya karar verdim. Annemin başörtülerinden birini alarak ve pantolonlu kapalılardan biri olarak gittim işte. Hiç etek giymemiş biri olarak. Dolabımda bir iki etek var onlarda milattan kalma. Neyse işyerine doğru yol alıyorum ama tepkiyi de merak ediyorum wesselam. Kesin işten çıkarırlar dedim. Olsun diyordum bir taraftan Allah rızkımı verir. Bismillah, avukatlar geldi ne oldu sana böyle dedi =) dedim kapandım. Sizin için sorun olursa… Olur mu hiç öyle şey ! Herkesin inancı kendine. Olmuş böyle de iyi dediler ve bu şekilde devam ettim. Çevrem ise kapanmamı hayretle karşıladı. Kesin açılırsın dediler. Açık olanların beni kınamasını tekrar açılmamı talep etmelerini anladımda. Kapalılara ne oluyordu yahu! Açıkken daha iyiydi bu ne böyle seni büyük göstermiş dediler. La havle…

O dönemler bir internet sitesinde moderatör oldum. Dini bölüm bana aitti resmen. Hikayeler eklerken öğreniyordum. İslami bilgileri okurken öğreniyordum. Mod. Olduğum için tüm yazıları da baştan okuyordum düzeltmeleri yapıyordum. Alimlerin hayatlarını dinliyordum. Bu vesile ile çok şey öğrendim. Allah’a şükür. Orada 2 yıl takıldım…

Bundan 2 sene evvel, o çok sevdiğim hatta yöneticilik yaptığım bir internet sitesinden kızgınlıkla ayrıldım. Bunun üzerine seviyeli ve düzgün bi forum aramaya başladım. Nihayetinde buldum da. Beni çeken şey oradaki ateist tartışmaları idi. Birkaç ateist şahsa karşı Özhan, acayip bir mücadele veriyordu. Sanki kılıç kalkan kuşanmış cihat ediyordu mübarek  Biyolojisinden tutun dini ilimlerin tamamı hakkında savunma yapabiliyordu. Bu nedenle onu uzaktan takip etmeye başladım. Ben sitede yokken yazmış olduğu tüm mesajları da okudum. Şaşırtıcı ilmi ve örnekleri vardı. Daha sonra kendisine özelden mesaj atarak “ İlmini nereden aldın? Medreseye mi gittin? Kimlerden öğrendin? Kime bağlısın” gibi sorular yönelttim. Fakat kendisi açıkça nereden öğrendiğini söylemedi. Okudum dedi. Araştırdım dedi. Yaşını bile sorduğumda söylemedi. Sır küpü sanki =) Bana ne kitap ismi, ne de medrese veya şahıs ismi vermedi. Baktım sonuç alamıyorum mesaj yazmayı bıraktım ve onun yazılarını takip etmeye devam ettim. Zamanla bir duaya ihtiyacım oldu. Kendisine durumu izah ettim ve bu sebeple msn adresini ekledim. Böylelikle arkadaş olmuş olduk. Ee artık bırakır mıyım bulmuşum nimeti ? =) Zaman içerisinde aklıma takılan birkaç soruyu kendisine yöneltiyordum fakat yine de açıkta kalan sorularım oluyordu çünkü kendisi de işten giriyordu bu nedenle fazla soru soramıyordum.

Bir soru yönelttiğinde size bıkmadan sayfalarca yazı yazabilir. Allah ondan razı olsun. Parmaklarına da zeval vermesin inşaAllah =) Sohbet ederken bir gün istihare istedim kendisinden. Ailem o zamanlar beni isteyenlerden bir aileyi seçmiş ve beni ona vermeye hazırlanıyorlardı. Bense istemiyordum. Çocuk iyiydi ama bir türlü ısınamıyordum. Herşeyiyle iyi. Yani maddiyat ama maneviyat yok. Çocukla konuşurken namaz kılmasını özellikle istediğimi söylemiştim kabul etmişti yapıyordu da ama yine de eksikti bir şeyler. Bulmalıydım 007 james bond misali =) Özhan'a bana istihare yapmasını istedim. O yapamayacağını, istihare için “Muhterem bir Hoca”ya danışacağını söyledi. Normalde ehli sünnette istihare yaparken “anne, bana ve çocuğun ismi” veriliyor. Yapanlar bilir. Özhan'a;

- Özhan, ” anne baba ismini vereyim” dedim. Yok öyle bir şey Allah senin aklındakini ve niyetini bilmez olur mu hiç? Dedi. Dumur oldum. Haklıydı…

İstihare sonucu olarak çocuğun maneviyatının eksik olduğu bu sebeple pişman olacağım çıktı. Daha fazla bir şey söylemedi mi, maneviyatını düzeltse tekrar istihare olur mu gibi sorular karşısında eğer Hoca isterse seni onunla tanıştırayım dedi. Pes etti. Ben sana bu aralar cevap veremeyeceğim diye ekledi =) Al işte. Hakaret bu bana. Benden kaçış Şaka bir tarafa o zamanlar meşguliyetinden dolayı cevap veremeyeceğini ekledi, Muhterem Hoca’ya durumu izah edip eklettirdi beni…

Ve işte Şia’lığa yolculuk…

"Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Ekleyen Muhterem zatın ilk önce ismini öğrendim Özhan'dan. En meşhur alimlerden biridir dedi. Hemen google amca’ya sordum kimdir ? diye… Biyografi yok, fotoğraf yok. Birkaç kitap ismi var onları bulabildim ancak. “Fazla bir bilgi yok ki yani bu mu meşhur” dedim. Bende ne bekliyorsam artık Harun Yahya’yı mı Cübbeli yi mi Ekledi Hoca. İsmini vereyim hemen meraklandırmadan “CAFER BENDİDERYA.” Hocayla tanışma merasimini geçtikten sonra , çocuğun maneviyat eksikliğinin nasıl giderilebileceğini konuşmaya başladık. İlk önce senden başlayalım mı dedi sen ne kadar iyisin bu konuda =)

Ve ahiret soruları

Gerekli sorular diyeyim. Halifelikle başladık. Nasıl halife olmuşlardır diye sordu.4 Halife için. Cevap veremedim çünkü onlarla hiç ilgilenmedim. Bana göre 4 halife sırasıyla olmuştu. Kavgasız gürültüsüz. Herkes güllük gülistanlık devretmişti. Fakat hiç de öyle değilmiş. Asıl olayların başladığı yermiş. O anlattıkça ben şaşırdım. Olamaz dedim… İnanamadım. Benim Ömer’im Ebubekir’im böyle bir şey yapamaz =)) Araştırdım ve gerçekten farklı olduğunu gördüm. Zaten verdiği kaynaklar ehli sünnete aitti. Reddetmek çok… çook.. çoook şey olurdu yani mantıksızca Önerdiği kitapları okumaya başladım. İnanamıyorum gözlerime aklıma bilgilerime ! benim okuduğum hadisler ne kadarda masumlaştırılmış ehli sünnet sayılan kişilerce. Oysaki hadiseler ve hadisler hep bir olaya ışık tutuyormuş. Cafer Hoca hergün benim gibi birinden bıkmadan usanmadan anlattı. Fakat yine de biz caferiyiz, şiayız demedi. Ben ehli sünnetten sanıyorum kendilerini hala. Ehli sünnet âlimi diye düşünüyordum. İnternetten aratınca CAFERİ MEZHEBİ olduğunu anladım. Fakat internette etmedikleri hakaret kalmamış. Üzüldüm ama kalbim inanmadı o anlatılanlara. Kalbim Hz.Ali şiası olmuştu bi kere. Aslında 2.haftada inanmıştım ama dil ile ikrar edemedim. Çaktırmadım hiç Her zaman şu duaları ederdim; Allah’ım ben beni bıraktığımda sen beni bırakma. Bana hayırlı ilim ver. Beni her zaman doğru yola ilet. Sana layık kul, Hz.Muhammed (s.a.a)’ya layık ümmet olmamı nasip et. Beni senin yolundan ayırma…

Allah size benim gibi talebeler nasip etsin Cafer Hocam  Yok, bu dua yanlış oldu beddua gibi Allah herkese sizin gibi Hoca’lar nasip etsin. Ben çok şanslıymışım vesselam. Öğrendikçe hayretim arttı. Bir gün namaz olayındayız. Yapılan yanlışları anlatıyor Hocam. O anlattıkça ben kızarıyorum. Bozarıyorum. Ellerim titriyor. Başımdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi hissettim. Üşüdüm. Yaz günü hemde… Dedim Hocam daha fazla anlatmayın. KENDİMİ DİN DEĞİŞTİRMİŞ gibi hissediyorum. Din değiştirmiş gibi oldum gerçekten. Bu zamana kadar bildiğim o Cennet’le müjdelenenler hakkında neler okuyordum neler öğreniyordum… Peki ya yapılan değişikler… Birkaç gün hiç kendime gelemedim. Kitaplara devam ettim. Hakikatı gördüm ve kabul ettim.

Caferi olarak tanıdığım 2 kişiydi. Cafer i olduğumu anneme,en yakın arkadaşıma ve bir erkek arkadaşıma açıkladım. Annem dedesininde bu mezhebi anlattığını ve anlattıklarımı tasdik etti ama bu saatten sonra dönmeyeceğim mezhebimden dedi. Dönmedi. Namazda ellerimi bağlamam hususunda çok diretti ama sonra inadımdan ötürü vazgeçti.Allah ona da bu konuda yardım etsin. En yakın arkadaşımda biraz tereddütle yaklaştı, ben mezhebimden memnunum dedi.Sonra bu konuları tartışırız dedi kabul ettim. En yakın arkadaşlarımdan erkek olan ise kesin itibariyle reddetti. Hatta daha 1 aylık Caferi iken benimle tartışmaya girdi. Kendisi de Nakşibendilerdendir. Henüz bir şey bilmiyorum ama o gece-gündüz benimle tartışıyor. Sabahlıyoruz bile hatta.Ramazan dolayısıyla Cafer Hoca’yla da pek irtibata geçemiyorum. Diğer abimi ise rahatsız etmekten çekiniyorum çünkü hergün kendimin bile garip dediği soruları soruyorum. Çünkü cevabını bende değil onlarda. İnternette arattığımda hep suni sitelerinin cevaplarına denk geliyordum. O söylediğim kişi her şeyi reddedecek açıklar arıyordu. Konu tamamlandığında ise geri dönücem deyip konuyu kapatıyordu geri dönmüyordu. Bu arada Cafer Hoca’nın aracılığıyla bir arkadaş daha tanıdım, o da beni kevsernet. Mail grubuna ekletti. Nihayet geceleri de bana yardım olacak bir yerdi. Birkaç soru yönelttim M.AYDIN bana cevap veriyordu. Hiç kaçmaz, mail adresi görünüyordu ekledim. Birkaç gün msnemde durdu. Hatta soruda sordum ama bende şimşekler çakmadı hala… Sonra aklıma geldi bir an. Bu Musa Aydın olmasın sakın dedim Sordum da. “Pardon ama siz Musa Aydın mısınız?” dedim. “Sayılır” dedi. “Kastınız nedir?” dedim. “Eğer kimse sahip çıkmazsa o benim” dedi.
      Mail grubundan ekleyen bir iki kişi daha oldu. Böylelikle tanıdıklarım çoğaldı. Şuan itibariyle 5 kişi oldu. Sizlerle beraber ne kadar oldu? Ben sayamadım ))

Bu kadar ayrıntı yeter sanırım. Bir hatam olduysa sürç-i lisan ettiysem ( böyle mi deniliyordu herneyse) affola. Allah’a emanetsiniz.

Yorum

aleykumselam bacım hoşgeldin
        rabbim bu yolda seni sabit kılsın ve inşaallah kıyamette ehli beyt a.s. şefaatçin olsun bacı
        okuduğun kitapların isimlerini bizlerlede paylaşırmısın bacı can
        bizleri hidayete eriştiren yüreğimize resulullah aşkı on iki imam aşkı veren allahu hadi ye sonsuz hamdu senalar olsun
        tekrar hoşgeldin bacım mubarek ola
        selam ve dua ile
        selamunaleykum ve rahmetullah
        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Aleyküm selam sefamerve hosgeldin.Duygu ve düsüncelerini samimi bir sekilde bizimle paylastigin icin tesekkür ederim

Anladigim kadariyla olay yeni.Hayirli olsun yeni mezhebin
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8084.msg52771#msg52771 date=1252440312]
            Aleyküm selam sefamerve hosgeldin.Duygu ve düsüncelerini samimi bir sekilde bizimle paylastigin icin tesekkür ederim

Anladigim kadariyla olay yeni.Hayirli olsun yeni mezhebin
            [/quote]

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

rabbim bu yolda seni sabit kılsın ve inşaallah kıyamette ehli beyt a.s. şefaatçin olsun
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=8084.msg52758#msg52758 date=1252438351]
                aleykumselam bacım hoşgeldin
                rabbim bu yolda seni sabit kılsın ve inşaallah kıyamette ehli beyt a.s. şefaatçin olsun bacı
                okuduğun kitapların isimlerini bizlerlede paylaşırmısın bacı can
                bizleri hidayete eriştiren yüreğimize resulullah aşkı on iki imam aşkı veren allahu hadi ye sonsuz hamdu senalar olsun
                tekrar hoşgeldin bacım mubarek ola
                selam ve dua ile
                selamunaleykum ve rahmetullah
                [/quote]

Amin. Ecmain.
                Allah razı olsun. Güzel cümleleriniz ve karşılamanız için.
                Okuduğum kitaplar ;
                * Nasıl hidayete kavuştum ( Nasıl şii oldum diye de geçiyor )
                * Peşaver Geceleri
                * Bağdat alimleri konferansı
                * Hz.Fatıma'ya ağıt
                * Hadislerde 12 imam ve Mehdi
                * İmamet ve Nass
                * Cevaplıyoruz ( hepsini değil )
                * Ölümden sonra yolculuk
                * ve Hocalarımdan gelen 2-10 sayfalık makaleler. ( Mushaf, Ebubekir'in imamlığı vs. )

Yorum

Yine başrolde iki aynı kahraman Cafer BENDİDERYA ve Musa AYDIN..

Bir kez olsun Musa AYDIN hocanın sohbetlerine katılan, dilinden dökülenleri can kulağıyla dinleyen kişi ne demek istediğimi çok daha iyi anlar.

Allah ömürlerini uzun kılsın.caferi cemaatine de bu iki güzide alimi örnek almalarını nasib etsin.

Yorum

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 24 / SefaMerve

Bakın şimdi bana kızıyorsunuz ama gelin görün Alevilik adı altında neler yapıyorlar.
                    Tanımayan bir insan da hangi yankılar uyandıracağını bir de siz düşünün lütfen.
                    Geçenlerde aleviler diye bi yere üye oldum. Bana gelen maile bakın...

Böyle Alevi Kurumu olur mu? Alevi kurumu olduğunu idda eden Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı Alevi Derneklerine fax çekerek Ramazan Orucu İftarı verdiklerini ve kurumlarıda davet ettiklerini yazdılar.

Gönderdikleri yazıda "Yüce dinimiz İslamiyet'in barış kardeşlik ve dostluk mesajını kutsal Ramazan ayında pekiştirmeye vesile olmak dileğiyle bir iftar sofrasında buluşmamızı arzu ediyoruz" mesajını ileten Ali Rıza UĞURLU Alevi kurumları arasında şaşkınlık yarattı..

İftar Davetiyesini Görmek İçin Tıklayın ;
                    http://www.alevileriz.biz/showthread.php?t=70802

Alevileriz Bilgilendirme Servisi
                    www.alevileriz.biz

Ne demek istiyor yazıda, açık ve net.

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=8084.msg52782#msg52782 date=1252444969]
                      rabbim bu yolda seni sabit kılsın ve inşaallah kıyamette ehli beyt a.s. şefaatçin olsun
                      [/quote]
                      vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
                      [center]

Yorum

Sefamerveye kizmaya hic hakkiniz yok bence cünkü o sadece gördüklerini ve yasadiklarini anlatmis.Her alevi bir degildir.Alevi olduklari halde aleviligin ne oldugunu bilmeyen nice insanlar var ve alevi oldugunu ama müslüman olmadigini savunan nice insanlar var.Dolayisi ile onlari yanlis anlayanlara degil kendilerini dahi bilmeyip yanlis tanitanlara kizin.
                        Allah Bize Yeter!
                        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=sefamerve link=topic=8084.msg52841#msg52841 date=1252484814]
                          Bakın şimdi bana kızıyorsunuz ama gelin görün Alevilik adı altında neler yapıyorlar.
                          Tanımayan bir insan da hangi yankılar uyandıracağını bir de siz düşünün lütfen.
                          Geçenlerde aleviler diye bi yere üye oldum. Bana gelen maile bakın...

Böyle Alevi Kurumu olur mu? Alevi kurumu olduğunu idda eden Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı Alevi Derneklerine fax çekerek Ramazan Orucu İftarı verdiklerini ve kurumlarıda davet ettiklerini yazdılar.

Gönderdikleri yazıda "Yüce dinimiz İslamiyet'in barış kardeşlik ve dostluk mesajını kutsal Ramazan ayında pekiştirmeye vesile olmak dileğiyle bir iftar sofrasında buluşmamızı arzu ediyoruz" mesajını ileten Ali Rıza UĞURLU Alevi kurumları arasında şaşkınlık yarattı..

İftar Davetiyesini Görmek İçin Tıklayın ;
                          http://www.alevileriz.biz/showthread.php?t=70802

www.alevileriz.biz

[/quote]

verdiğiniz sitenin altına yorum yazan alevileri okudum da oruca namaza dolayısıyla islama olan kin ve nefretleri korkunç düzeyde

sırf elibeyti seviyolar diye bu din düşmanlarını kardeş bilenler nasıl bi uçuruma sürüklendiklerinin farkında değiller

Yorum

www.alevileriz.biz

[/quote]

verdiğiniz sitenin altına yorum yazan alevileri okudum da oruca namaza dolayısıyla islama olan kin ve nefretleri korkunç düzeyde

sırf elibeyti seviyolar diye bu din düşmanlarını kardeş bilenler nasıl bi uçuruma sürüklendiklerinin farkında değiller

[/quote]

Ya işte bundan bahsediyorum ben. Alevilik adını nasıl bir yanlışa sürüklediklerinden. İşte bundan dolayı yanlış biliniyor Alevilik, Caferilik. Bir kaç kendini bilmez yazıyor nette sonra bu foruma düşenlerde farklı anlıyor. Adını temizleyemiyorsun sonra. Caferiyim veya Aleviyim dediğinde baştan aşağı süzüyorlar. Genelleme anlamındaki bakış bu şekilde. Şimdi beni daha rahat anlamışsındır.

Yorum

...

Vallahi anlattığıma pişman oldum. Bi kere anlattıklarım gerçektir. Açıklama yapmama rağmen anlamıyorsanız gerçekten yapacak birşeyim yok. Dediğim yeri de özelden yazacağım size. 4-5 hesabımda yok Haşa!
                              Yemin ederim öyle birşey yok. Cafer Hoca'nın ve bir arkadaşın tavsiyesi üzerine geldim. Fakat görüyorumki yanlış anlaşıldım. Allah şahitki buraya temiz duygularla geldim. Yanlış anlatılanlara itibar etmemeleri hakkında bir yazıydı. Böyle olacağını bilsem kesinlikle hesap almazdım. Üzgünüm evet nasıl şii olduğumu anlatmakla büyük bir hata etmişim. Teşekkürler kardeşim bunu anlamamda yardımcı oldun vesselam. Ben sizleri daha içten ve samimi bekliyordum böyle kindar değil. Farklı bir ortam bekliyordum açıkçası. Tümden yanılmışım.Hakkınızı helal edin.

Allah' emanetsiniz.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X