Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 24 / SefaMerve

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 24 / SefaMerve

Safa ve Merve kardeşim Allah rızası için başlığınıza kaldığınız yerden devam eder misiniz?

Kızılbaş! Azizim senden de ricam bırak bu mektebi yeni tanımış olan bu kardeşimiz bu mektebi nasıl tanıdığını anlatsın.

Bu kardeşimize aynı soruyu bende sordum cevap verdi ve teşekkür ettim. Eğer açıklamaları sana yeterli gelmedi ise, farklı bir bölümde aç bir başlık orda devam et inş.

Ben bu bölüme çok hassasım. Ve dolayısı ile bu bölümde hayat ve dönüş hikayesini anlatanların her hangi bir nedenden dolayı engellenmesini istemiyorum.

Safa ve Merve kardeşim sizden ricam lütfen kaldığınız yerden devam ediniz. Gerekirse size yazılanları dikkatede almayabilirsiniz. Dikkate almak zorunda değilsiniz.

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=8084.msg52874#msg52874 date=1252488939]
      [quote author=sefamerve link=topic=8084.msg52825#msg52825 date=1252483502]

Allah'tan korkuyorum elbet. Bu ne şiddet bu ne celal söyler misiniz !
      Yazımı tam okuyamıyor musunuz ? > Sadece duyduğumu ve "görmediğimi" anlattım. Bana birinci şahıslar konuyu anlatıyorlardı nasıl anlatmayayım ! Bahsi geçen konuyu da cem evlerinde yapıyorlar demedim!!! Artı sadece bizim çevredekileri kastettim. Hepsini söylediğimi de nereden çıkardınız ??? Alevileri yanlış anlattılarsa bu benim suçum değildir. Caferilik aslında alevici olmaktır ama malesef sizden ayrılan kollarda var. Benim arkadaşlarım kapalılığı ve namazı bile hor görüyorlardı. Şimdi çıkıpta bunu sana entegre edemem değil mi__? Ben bunları siz yapıyorsunuz da demedim. Lütfen anlattıklarımı mantık süzgecinden geçirdikten sonra yorumlayın. Ön yargılı davrandınız, esefle kınıyorum.
      [/quote]

Birinci şahıslar anlatmış.

Cem evi yoksa nerde yapıyorlar.bana özelden yaşadığın yeri yaz o zaman bekliyorum .

Yada açıkça söyle.

Burda kimi kandırıyoruz anlamadımki ?

Alevilik dedik hemen yeni üyeler geldi aleviyken şii oldum diye.Mum söndü lafı geçti şimdi bu üye oldu mum söndü yapıyorlar diye.

Komik duruma düşüyor bazıları.Foruma gelip 4-5 tane hesap almakla şiiliğemi hizmet ediliyor anlamadımki ?

Bizdemi başka hesaplar açığ Şiiyken nasıl alevi olduk diye hikayeler yazalım.

Ayıptır vallahi ayıptır.Sus sus bi yere kadar bu kaçınci kolpa hesap.
      [/quote]

Bu nasil bir zan'dir böyle? Herseyi sen neden üzerine aliniyorsunki? sizlerin burda yazdiklarinizi dahi okumadan hikayesini anlatmistir muhtemelen. Bak sayende kizcagiz o kadar emek verip yazdigi herseyi silmis.Sadece sen yanlis anladin diye.
      Her aleviyi kendin gibi mi saniyorsun.Türkiyedeki alevilerin inanclari yüzde doksani hurafedir zaten.Bir coguna göre Alevilik islamdan önce vardi.O yüzden kendi islamdan önceki samanist yasantilarin hurafeleri vardir hala.Hangi yazar diye sorma cünkü yazarlari yok,sadece dedelerinin anlatiklari bunlar,ve inandiklari da budur.Bu demek degildir ki alevilerinki hurafe de sünnilerinki hak,hayir onlarinkisi de emevi gelenegi.Ama aleviler de sütden cikmis ak kasik degil yani.
      Allah Bize Yeter!
      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Kızılbaş isimli üyemiz tarafımca 3 nolu uyarıyı aldınız ve foruma 1 hafta kısmi olarak yasaklandınız.

Bu başlıkta konu dışı olan Kızılbaş isimli üyemize ait konular mesajlar tarafımca silinmiştir.

Mufazzal isimli üyemizin isteği üzerine bu başlıkta mevcut olan üç mesajı tarafımca silinmiştir.

Hucr bin Adiy
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:15.

Yorum

keske uazklasma cezasi almasaydi ya...
          sefamerve de yazdiklarini silmis konu bos oldu simdi
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8084.msg52893#msg52893 date=1252499189]
            [/quote]

keşke safamerve kardeşimiz yazdıklarını silmeseydi.

kendisinden yönetim olarak ricamız mümkünse sildiği yazıları tekrar eklemesidir. inşallah ricamızı dikkate alır ve sildiği yazıları tekrar ekler.
            Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

[quote author=mescid-i_aksa link=topic=8084.msg52908#msg52908 date=1252503111]
              [/quote]

kendisinden yönetim oalrak ricamız mümkünse sildiği yazıları tekrar eklemesidir. inşallah ricamızı dikkate alır ve sildiği yazıları tekrar ekler.
              [/quote]

Bencede silmeseydi.Ben kendisine özelden de yazmasi icin rica ettim zaten.Alevilerin bir kismi yanlis yasiyorsa bunu dile getirenlerin ne sucu var sanki? Üstelik sefamerve burda sünni iken sii oldugunu anlatirken aldigi bazi tepkiler de sasirtici oldu.Sanki alevi iken sunni olmus gibi...Alevilerin siilerden hosnut olmadigina bir kanitmi bu yoksa ?

Herseye ragmen sefamerve kardesim paylasimlarini bekliyoruz.
              Allah Bize Yeter!
              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8084.msg52913#msg52913 date=1252504694]
                [quote author=mescid-i_aksa link=topic=8084.msg52908#msg52908 date=1252503111]
                [/quote]

kendisinden yönetim oalrak ricamız mümkünse sildiği yazıları tekrar eklemesidir. inşallah ricamızı dikkate alır ve sildiği yazıları tekrar ekler.
                [/quote]

Bencede silmeseydi.Ben kendisine özelden de yazmasi icin rica ettim zaten.Alevilerin bir kismi yanlis yasiyorsa bunu dile getirenlerin ne sucu var sanki? Üstelik sefamerve burda sünni iken sii oldugunu anlatirken aldigi bazi tepkiler de sasirtici oldu.Sanki alevi iken sunni olmus gibi...Alevilerin siilerden hosnut olmadigina bir kanitmi bu yoksa ?

Herseye ragmen sefamerve kardesim paylasimlarini bekliyoruz.
                [/quote]

Safa ve Merve isimli kardeşim, ben yazmanızı ümitle bekleyenlerdenim. Özelden de ısrarla sizden bu ricada bulundum yine bulunmaya devam edeceğim.

Yorum

Bende özelden yazmasını rica ettim.Herseye ragmen sefamerve kardesim paylasimlarini bekliyoruz.
                  vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
                  [center]

Yorum

sefamerve kardeşim öncelikle hoşgeldin foruma.
                    yaşadıklarınızı anlatırken arkadaşlarınızdan duyduğunuz bazı şeyleri aslı olammakla birlikte, bir çoğumuzun 18-20 li yaş grubu arkadaş çevresinde şakavari bilerek veya bilmeyerek , ciddi veya kinayeli olarak bu tür cümleler sarfedenlerle karşılaştığı malumdur.

yüksekokul yıllarım bu tür cümleleri aklınca espri amaçlı sarfeden kendini bilmezler ile mücadele etmekle geçti.

Dolayısı ile sefamerve kardeşim duyduklarını anlatman konusunda bir sakınca yoktur. mümkünse sildiğiniz mesajları geri ekleyiniz.
                    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Kendi sildigi mesajlar onda duruyormuki birde o var.Ama silinen mesajlar arsivden tekrar yöneticiler tarafindan da ekleniliyordu galiba ?
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Selamun aleykum,

Kardeşlerim gösterdiğiniz ilgi ve hassasiyetiniz için teşekkür ederim.
                        İşte gerçek ehlibeyt taraftarları bunlar olmalıydı, oldu da.
                        Arkadaşın uzaklaştırılmasına şahsen üzüldüm fakat onunda nerede hata yaptığını düşünme süresi olacaktır böylelikle inş.
                        Bir kopyası işyerimde vardı. Mailimde de var ama ordan kopyalamam zor oluyor.
                        Yarın tekrar yazacağım inşaAllah.
                        Özelden ve buradan ısrar edip, tevazu örneği gösteren, anlayışlı kardeşlerim destek verenler sizleri görmek çok mutlu etti.

Allah yar ve yardımcınız olsun.
                        "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8084.msg52930#msg52930 date=1252512359]
                          Kendi sildigi mesajlar onda duruyormuki birde o var.Ama silinen mesajlar arsivden tekrar yöneticiler tarafindan da ekleniliyordu galiba ?
                          [/quote]
                          SefaMerve kardeş mesajı silmemiş içeriği değiştirmiştir. Bu endnele arsivden böyle bir ekleme yapmak imkansızdır.

[quote author=SefaMerve link=topic=8084.msg52741#msg52741 date=1252434251]
                          .
                          [/quote][quote author=SefaMerve link=topic=8084.msg52743#msg52743 date=1252434494]
                          ..

[/quote][quote author=SefaMerve link=topic=8084.msg52747#msg52747 date=1252434944]
                          ...

[/quote]

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

sefamerve kardesim paylasimlarini bekliyoruz.
                            Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                            İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=8084.msg52952#msg52952 date=1252528885]
                              sefamerve kardesim paylasimlarini bekliyoruz.
                              [/quote]

Yorum

safamerve bacımız,bizleri kırmayıp sildiğiniz yazılarınızı tekrar eklediğiniz için sağolun.Allah sizden razı olsun
                                Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X