Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden şii değilim 2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Neden şii değilim 2

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9692.msg62481#msg62481 date=1258990301]
    "Eğer İran İslam İnkılabı şiiliği açıkça yaydığını ilan etse, bu yayma işinde Allahın izni ile biz en önde olmak istemekte de tereddüt etmeyiz, bunuda böyle ilan etmek isterim."

bu çok güzel niyetlerinizden dolayı Allah sizin Ehlibeyt ve imamet sevginizi en iyiye ulaştırsın...

[/quote]

Allah sizden ve sizin gibi kardeşlerimizden razı olsun muhterem. Ve dualarınıza layık kılsın bizleri inşallah.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

Eğer bu gün İran İslam İnkılabı ve Veliyi emri müslimin İmam Humeyninin mektebine, İmam Ali Hamanein emirlerine kim muhalefet ederse hariciler konumuna gelir. İddiası ne olursa olsun. Kimin söylemi, hareketi, tebliğ tarzı İmam Ali Hamaneinin çizgisine zıt düşerse bilsin ki Harici olmuştur.
      Sayın Mehmet Ufukalp sizden bir ricada bulunabilirmiyim?

Yukardaki bu cümlenizi Seyyid Ali Hamanei'nin bürosununa mail yolu ile yollayıp bu konu hakkında Rehberin fikirlerini alabilirmisiniz?

Velayet-i Fakihliği kabul eden birisi olarak gerçekten merak ediyorum Rehberin bu konudaki görüşünü?

Sakın yanlış anlamayın muhalefet olsun diye değil sadece merak ettiğim için sormanızı istedim.
      EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9692.msg62481#msg62481 date=1258990301]
        "Eğer İran İslam İnkılabı şiiliği açıkça yaydığını ilan etse, bu yayma işinde Allahın izni ile biz en önde olmak istemekte de tereddüt etmeyiz, bunuda böyle ilan etmek isterim."

bu çok güzel niyetlerinizden dolayı Allah sizin Ehlibeyt ve imamet sevginizi en iyiye ulaştırsın...
        [/quote]

"Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

Eseelamu aleykum ve rahmetullah..br süredir netten uzak kaldım dolayısıyla iddia ve cevaplarınıza cevap yazamadım.hakkınızı helal edin.

şimdi cevaplara geçelim:

[quote author=Mufazzal link=topic=9692.msg62234#msg62234 date=1258787687]

Değerli kardeşim! Şöyle bir sünni forumları ziyaret ediniz. O sünni forumların hemen hemen tamamında diyebilirim ki, Şia üzerine başlıklar vardır. Ve o başlıklarda, Şia'nın tarihçiliği, Araştırmacılığı, art niyet kullanılarak, Sahabeye Küfür, Kuranın tahrifi, Rafizi, Kafir, Sapık olarak işleniyor. Şunu iyi anlamanızı isterim. Sünni sitelerde bunlar yapılıyor diye ben veya biz bunları karşıt olsun diye yapmıyoruz. HAŞA...
          Biz Şiiler tarihi, bir Kamyonun dikiz aynasına benzetiriz. Nasıl ki, Şöför Dikiz aynasını dikkate almayıp, geriyi kontrol etmeden hedefine varamayacağı gibi bizlerde geri olan Tarihi kontrol etmeden, araştırmadan hedefimize varamayacağımıza inanıyoruz. Tarihi araştırmak, Halifelere lanet okumak veya küfr etmek değildir. Bizzat Kaynakları dikkate alarak ve olduğu gibi yansıtarak, adeta uluhiyetleştirilen insanların neler yaptığını ve her şeyden öncesi ise, biz Şiilerin bu uluhiyetleştirilern insanlardan neden uzak durduğumuzu delilleri ile göstermektir. Örneğin benim Ebu Bekire veya Ömere olan sevgisizliğim, başlı başına, gereksiz bir sevgisizlik değildir. Kulaktan duyma ise hiç değildir. Ben Kaynaklardan ne öğrendi isem onu yaşamaya çalışıyorum. Açtığımız başlıklarda bir yandan buna ışık tutarken diğer yandanda Şia üzerine yapılan haksız saldırıları bertaraf etmek için açıklamalar yapıyoruz, Şii kaynaklarından kaynaklar sunuyoruz.
          Kardeşim! Siz İmam Ali a.s'ın suskunluğunu vahdette dahil herşeye yorabiliyorsunuz. O suskunluk, Tarih konuşulmasın, Tarihi irdelemeyin anlamına gelmemektedir. Edebince ve inançlara saygılı bir şekilde Tarih, Ebu Bekir, Ömer, Osman neden irdelenmesin neden konuşulmasın? Bunda ne gibi bir sorun olabilir ki? Bakın sizler hata yapıyorsunuz. Ehl-i Sünnet dünyası böyle yaparak Tarihin kendi içlerinde irdelenmemesi sonu Muaviyeler hatta bazı kesimlerde Yezidler bile iyi bilinmektedir. Allah için bunu yapmayın. Ben bu güne kadar bu sözlerle çok karşılaştım. Ne kadar da edeplice yazsak, ne kadar da ahlaklı olsak ne kadarda vahdetçi olarak yazsak hatta melek dahi olsak, karşımızda sizin sözlerinize benzer sözler bulduk. Sebep neymiş? Vahdete aykırı imiş. Neymiş, Hakaret ediyormuşuz...Yapmayın Allah aşkına... Araştırma kapısını açın, araştırma yapanlara müdahele etmeyin. Müdahalenizi, ahlaksızca, adaba uymadan yazan çizenlere yapın ki bizde size destek verelim. Sünni forumlarda bu desteği biz çok verdik.
          [/quote]

değerli Mufazzal kardeşim!
          tarih benzetmeniz güzel..fakat şunun iyice anlaşılmasını istiyorum..biz içinde yaşadığımız toplum itibariyle cahil ve geleneksel miras yoluya bir din anlayışına sahip olan insanların içideyiz.yani birçok aliminde belirttiği gibi ''taklidi iman''a sahip bu insanlar. bu insanların önce islami bilinç konusunda eğitilmesi gerekir.islami bilince sahip olmayan insanlar cahil ve taassup ehildir ve siz ne kadar haklı olursanız olun mutaasıp insanlara bir şey anlatamazsınız.hatta öyleki bu insanların çoğu şeyhlerine yada mezhep alimlerine o kadar bağlıdırlar ki onlara ayet ve hadisleri bile delil getirseniz onlar ayet ve hadislere değil mezhep almlerinin yada mürşidlerinin dediklerine uyar ve ayet ve hadiside inkar eder yada bir tevilini bulur yorum yapar.dolayısıyla bu insanlara bu kadar ağır olan tarihi hakikatleri anlatmak deveyi iğnenin deliğinden geçirmekten daha zordur.zorluğuyla birlikte bütün nefretlerinide size yöneltir.ve bu iş, yani sizin yaptığınız tarih araştırmacılığı mezhep ayrımcılığı fitnesinden başka bir şeye yaramaz.

sünni forumlarında şia hakkında yapılan saldırıları örnek gösteriyorsun.dediğim gibi bir islami bilince sahip olmayan insanların Kuran nedir, sünnet nedir, ehlibeyt nedir.. bunları kendi gözü ile okuyup kendi aklı ile değerlendirmeyen, birilerinin söyledikleriyle kendi din tasavvurunu inşa eden insanlar bu forumu yani welayet.comu ziyaret edip senin yada senin gibi yazan başka bir şii kardeşin yazdıklarını okuyunca sizi sapık, kafir ilan etmesinden daha doğal ne olabilir.

onun için diyorum ki: bize tarih araştırmacılığından çok insanları islami bilince sahip kılacak ve onlara doğru islam tasavvurunun yolunu açacak konularla uğraşsak ve bunlar ile insanlara kendimizi sunsak hem doğrulara giden bir kapı aralamış oluruz hemde insanların bize bakışını değiştirmiş oluruz..

[quote author=Mufazzal link=topic=9692.msg62234#msg62234 date=1258787687]

Nedir o ortak payda kardeş?

[/quote]

o ortak payda: ırakta şii ve sünnilerin birbirlerinin camilerini bombalamaları değil, aynı camide omuz omuza namaz kılmalarıdır.abdye inat
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 19:57.

Yorum

[quote author=Esedullah link=topic=9692.msg64398#msg64398 date=1260307711]

değerli Mufazzal kardeşim!
            tarih benzetmeniz güzel..fakat şunun iyice anlaşılmasını istiyorum..biz içinde yaşadığımız toplum itibariyle cahil ve geleneksel miras yoluya bir din anlayışına sahip olan insanların içideyiz.yani birçok aliminde belirttiği gibi ''taklidi iman''a sahip bu insanlar. bu insanların önce islami bilinç konusunda eğitilmesi gerekir.islami bilince sahip olmayan insanlar cahil ve taassup ehildir ve siz ne kadar haklı olursanız olun mutaasıp insanlara bir şey anlatamazsınız.hatta öyleki bu insanların çoğu şeyhlerine yada mezhep alimlerine o kadar bağlıdırlar ki onlara ayet ve hadisleri bile delil getirseniz onlar ayet ve hadislere değil mezhep almlerinin yada mürşidlerinin dediklerine uyar ve ayet ve hadiside inkar eder yada bir tevilini bulur yorum yapar.dolayısıyla bu insanlara bu kadar ağır olan tarihi hakikatleri anlatmak deveyi iğnenin deliğinden geçirmekten daha zordur.

[/quote]

esedullah kardeşim bu dediklerine katılıyorum

[quote author=Esedullah link=topic=9692.msg64398#msg64398 date=1260307711]

onun için diyorum ki: bize tarih araştırmacılığından çok insanları islami bilince sahip kılacak ve onlara doğru islam tasavvurunun yolunu açacak konularla uğraşsak ve bunlar ile insanlara kendimizi sunsak hem doğrulara giden bir kapı aralamış oluruz hemde insanların bize bakışını değiştirmiş oluruz..
            [/quote]

bu dediğinizde ise haklı olmakla birlikte bir özeleştirim olacak sizin ve kendim vede Mufazzal yi bu paylaşımlarından dolayı eleştren arkadaşlara.

Eğer bu altını çizdiğiniz konularda bizlerde çaba gösterirsek Mufazzalın yazdıkları forum içerisinde devede kulak kalacaktır.

Mufazzal kardşeşimizin belliki bu konularda elinde emek verilip toplanmış çalışmaları var ve onu paylaşmak istiyor ve GErekli paylaşımlar bunlar . Tarih gizli kalmamalı. sümen altı edilmemeli.

Fakat sizinde deiğiniz gibi bu tarihi irdelemek en öncül ve en yoğun konu da olmamalı.
            Bu çabayı da Mufazzaldan beklemek yerine siz ben (hoş benim o konularda yeterli donanımın olmadığı için pek beceremiyorum ama bu konularda yeterli bilgi ve beceriye sahip onlarca üyemiz vardır eminim) veya diğer üye arkadaşların çaba göstererek paylaşımlar yapması forumu dediğiniz çizgiye getirecektir.

söz gelimi yeni Ana başlıklar açıldı forumda .
            Soru cevaplar
            ve Muharrem özel bölümü
            yine çok önem arzeden ve forum kurulalı beri olan ve f altan hocamızın özellikle çok emek verdiği EHLİ BEYT ana başlığı.

buyurun dolduralım Altalrını ve bizlerle birlikte forum ziyaretçilerinin istifadesine sunalım.

Allah tüm emek verip salih niyetlerle paylaşım yapan arkadaşlardan razı olsun...
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 19:57.
            Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9692.msg62293#msg62293 date=1258832235]

Ali Şeriatinin şii kimliği nasıl sizi cezbediyor hem de şii olmuyorsunuz, Rabbani işaretler olduğuna nasıl emin olabiliyorsunuz ya bunlar şeytani saptırmalarsa?

[/quote]

ben kendi manevi dünyamdaki Rabbani işaretleri okuyamayacak kadar basiretsiz değilim.Allah nasıl benim rabbimdirki ben onun terbiye ediciliğininden gafil olayım..
              bunu bir hakaret olarak algılıyorum ve bir kenara not ediyorum.

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9692.msg62293#msg62293 date=1258832235]

" İşte bence de şii mezhebinin öğretileri ve akidesi güzeldir fakat ben bu akide ve öğretilerden önce şiileri tanıdığım için ve tanıdığım şiilerde bu tanıklığımda beni kendilerinden soğuttukları için şii olmadım/olamadım"

burdan aslında şii akideleri ve öğretileri güzel görmediğinizi çıkardım. neden dersiniz? yanılıyor muyum?

a) madem gördüğünüz şiiler mezhepçi siz de mezhepçi olmayan şiilere yönelin ve doğrudan mahrum kalmayın.. bu bir bahane olmasın...

[/quote]

dikkat edersen kardeşim; güzeldir dedim tek hak olan odur demedim..ikincisi ben bugüne kadar muhatap olduklarım arasında mezhepçi olmayan şii görmedim.benim ençok imtina ettiğim şey mezhepçilikken, bende gördüklerim gibi olursam Allah bana bunun hesabını sormazmı?

bu sitede muhalefet ve tartışma dışında hiç mi bir şeyler yok. burda inanç fıkıh alimler, ehlibeyt konularında hiç tartışmalar olmaksızın çok enfes konular ve şianın örneklikleri vardır. neden bunlara bakmıyorsunuz. hep münazara başlığında mı kalıyorsunuz?

[/quote]

yok hep müzazara konularına takılmıyorum..hamdolsun enfes konuların olduğu yerde bu enfeslikleri görmezden gelmeme gibi bir özelliğim yoktur.ve bu siteye girdiğimden beri imamların hayatlarını sırasıyla okuyorum.şu anda imam Seccad(r.a)dayım..

biz hangi gemiyi batırmışız elimize silah alıp bizim gibi düşünmeyenleri katletmeye mi kalkmışız. öldürülmüşüz yığınlar halinde kısas mı yapmışız, atılan iftiralara karşı kendimizi ve mektebimizi savunma hakkımızı da mı çok görüyorsunuz..

bu gün insanlar 99 iyilik yapıyorlar ama bir hata yapıyorlar ki bu 99 iyiliği de silip götürüyor. örneğin adam tüm amel ve inancı tam olsa ama tüm bunları şöhret için yapsa bir şöhreti var adamın bunu affedelim görmezlikten mi gelelim deriz?

sizin küçümsediğiniz imamet bu gün müslümanların kabul etmedikleri için ihtilaflarının, dinden uzak yaşamalarının ve sömürüye uğrayıp oluk oluk kanlarının akıtılmasının tek nedenidir bunu neden görmek istemiyorsunuz...

adam bir hata yapar ama tüm hayatına malolur. bir hata diye onun hayatı bağışlanmaz örneğin 90la giden bir arabanın önüne aniden çıkmak gibi...

yani demek istediğimiz bu gemideki 99 kötü bir iyi yolcu örneği şianın yaptığıyla hiç uyuşmayan bir örnektir...

[/quote]

estağfirullah..imameti küçümsemekten Allaha sığınırım.
              ama sizde şunu anlayınki şianın dışındaki mezheplerde imamet usülden değildir.onun için imamete inanmayanları cehenneme göndermek sadece şiiler için geçerlidir çünkü şii mezhebinin bir esasıdır.bundan dolayı diğer mezhep mensuplarının imamete inanmamalarını çok görmeyin..

burda Ebubekirin hal dosyaları gibi suçlamalarla aslında Ebubekiri çok sevdiğinizi ve şia ile imamet inancını hiç anlamadığınız görüyorum, böylece yukardaki dediklerimde haklı çıkıyorum.. bunlar bir bahane

ancak sizin yine de bu düşüncelerinizi açıklamanız içinizde şiaya karşı bir sempati ve istek olduğuna dair bir düşünce uyandırıyor bende.. inşallah hayırlısı olur.

sahabelerin hatalarından şia pirim sağlamaz.. bu bizce yerinde olmayan bir düşünce.. şia zaten tertemiz imamet inancı ve Kur'an Ehlibeyt hatta sünnilerin kaynaklarından gösterdiği delillerle pirimini sağlamaktadır. bu gün gibi aşikardır. şianın sünni kaynaklardan dediğiniz sahabeleri kötülüüne dair delil sunması nedendir? bu sizce hüccetin tamamlanması için değil midir. neden hep şianın haklılıına dair bir çbaba olarak görüyorsunuz ki bunu...

sıddık faruk ve zinnureyn lakapları sünnilerin Ali a.s.'dan çalıp birilerine yamadığı lakaplardır. bunun için size sünni hadisçi Nesei'nin el hasais kitabını okumanızı öneriyorum. çok enfes bir kitaptır.. bilgi eksikliğiniz var bu konuda.. en büyük sıddık Ali, Faruk Ali, nur sahibi yine Ali a.s.'dır.. dolayısıyla şianın bu temel delillere dayanarak birilerine haksızlıkla verilmiş sahte makamlardan onları layık olduğu yere indirmesi, çok daha vazgeçilmez hak iadesidir. siz de yönetimin Ali a.s.'ın hakkı olduğunu savunuyorsanız siz de bunu anlatmak için çalışmak zorundasınızdır. çünkü O Ehlibeyttir. Ehlibeti ezmek dini bu hale sokmuştur.. onların elini kolunu bağlamak, cehaleti bidatı hurafeyi dine taşımış, zulme kapı açılmıştır. işte şia zulme açılan kapıyı kapamaktadır. yoksa sahabe tanımını Kur'an'dan almayan sünnilerin, Allah'ın hakkında hiç bir delil indirmediği şeylere kutsallık atfetmesi ne dine ne de kendilerine hizmettir.
              [/quote]

Kuranda ''ikinin ikincisi'' olarak anılan hz.Ebubekiri neden sevmeyeyim.ikinin ikinciside yoksa size göre İmam Ali'dirde hz.Ebubekir'emi izefe edilmiştir?
              en büyük sıddık,en büyük faruk, en büyük nur sahibi elbetteki imam Alidir.bunu anlamak için neseiyi falan okumaya gerek yoktur aklı olan bunu anlar.
              ama sözkonusu olan, yapılan hatalardan dolayı müslümanlara kin beslemek ve buğzetmek ise bunda ben yokum kardeşim.ozaman hiç kimseyi sevmemem gerekir.buysa müslümanlığın şen'i değildir.

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9692.msg62295#msg62295 date=1258834442]
              "İmam Aliyi çok dar bir kalıba sokmuşsunuz.. ne iran inkılabının konumu imam Alinin hükümetinin konumundadır..ne de imam Humeyni ve imam Ali hamaney imam Alinin konumundadır..bu; önce imam Aliye,sonra imam Humeyni ve imam Hamaneye,daha sonrada irana tabi olmayan islam ümmetinin diğer kesimlerine hakarettir.."

neden hakaret olsun ki biz hiç de öyle algılamıyoruz. bu da sizin Allah yeryüzünü hiç bir zaman imametsiz bırakmaz düsturundan habersiz oluşunuzdandır.

[/quote]

hayır..bu benim imametten habersiz oluşum değil sizin velayet-i fakihten habersiz oluşunuzdandır.imam humueyni velayeti fakih makamını kurduğu zamana kadar şii dünyasına gaib olan imam mehdiden başkası imamet yapamaz diye bir şey vardı.imam humeyni velayeti fakihi yani imam mehdinin yerine vekalet edecek olan bu makamı kurduğu için imam mehdinin yerinemi geçmiz oldu?

siz imam humeyniyi yada imam ali hamaneyi imam mehdinin yerinemi koyuyorsunuz?

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9692.msg62295#msg62295 date=1258834442]

".. fakat ümmete liderlik etmek bağımsızlığı gerektirir..bağımsızlık derken mezheb takıntılarının olmaması gerekir.oysa yusuf el kardavinin dediği gibi iran, şu anda şii yayılmacılığına yoğunlaşmış durumdadır..sadece şii yayılmacılığı değil iran milliyetçiliği noktasındada malul olan tarafları vardır .bu taraflarının tedavi edip..yani iran milliyetçiliğinden ve şii yayılmacı plitikalarından kurtulmadığı müddetçe ümmete rehberlik edemiyecektir.."

lidere bağımsız bir mezhepten olabilir mi? hangi ihtilaf konusunda insan bir tarafın görüşünü almadan uygulamada bulunabilir. birbirine zıt olan iki seçenekten birini uygulamak zorundaysanız nasıl bağımsız olacaksınız... üçüncü bir şık koymak da bizi yanlışa ya da bir mezhebi daha yaratmamıza götürmez mi? yani illa sünni mi olmak lazım bağımsızlık için bu çok sloganik ve uygulanması mümkün olmayan bir söz..

iranın ırkçılık yaptığını ben görmedim ama tersini gördüm yani iran içinde yaşayan değişik ırkları kazandığınız birlikte kardeşçe yaşamayı başardıklarını araplara sahip çıktıklarını, filistinlileri birinci haber olarak verdiklerini... ve tüm dünyada mazlumların yardımıcısı olduklarını... ve sizin küçümsediğiniz emperyalizme karşı dik duruş hatta emperyalistlerin başademedikleri halde bunları birincil tehdit ilan etmeleri de sizin küçümsediğiniz kadar onları iranı küçümsemediğinin delilidir.. bu gün siz kabul etmeseniz de iran islam dünyasının lideridir. birbirlerinden bağımsız ve farklı binlerce sünni cemaat bir araya gelip güç oluşturamazken iran az sayıdaki şiileri birleştirerek bir güç haline gelmiştir. ve onlara lider olarak hatta sizin gibi düşünmeyen milyonlarda sünni inkılapçı müslümanın da gönlünde taht kurarak hakettiği bu liderliği çoktan eline almıştır bile.. siz de bunu çok yakında göreceksiniz..

iranın şii yayılmacı politikacılıkla suçlanması abd sermayeli yerli işbirlikçilerin bir yaygarasıdır. İran şiiliği anlatır bu hak olanı yaymak insanlara emri bil maruf nehyi anil münker görevidir. şii yayılmacılığı ise temelinde çıkarcılık anlamı barındıran bir deyiştir. ve bunu kimin söyleyebileceğini tespit etmek hiç de zor olmasa gerek. hiç kimse türkiyenin türki cumhuriyetlerdeki faaliyetlerini, cemaatlerin faaliyetlerini bilmem ne cemaat ya da laik yayılmacılık diye meşhur söyleyişlerde bulunmuyor.

şia kendini anlatmasın da sünnilerin egemenliği mi sürsün. ellerindeki kitapları bile halka okutmadan cehalet üzerinden tağutlara kullukla sonuçlanan sahte liderliklerini kabul etsin.. mazlumlara hiç bir yarar sağlayamayan işbirlikçilere boyun mu eğsin. sünni dünyanız 15 milyonluk israil karşısında 67 savaşında ne hale geldi. 33 gün savaşında bir avuç hizbullah israile ne yaptı.. gözleriniz hala görmeyecek mi bunları. şianın imamet alayışı olmadan bu ümmet nasıl vahdeti sağlayacak var mı bir projeniz? vahdet olmadan nasıl abd emperyalizminin mekanik ve biyolojik (virusler) savaşında kendini savunabilecek?

[/quote]

anlamamışsın..

"siz hep demiyormusunsuz ki İmam Ali 25 yıllık sessizlik döneminde vahdet ve islamın selameti için onlara biat etmiş ve onlarla iyi geçinmiştir.? o halde bu nasıl imam Ali taraftarlığıdır ki Onun yaptığını yapmıyorsunuz ve vahdet için ve islamın selameti için bu konularda sükut etmiyorsunuz.."

demiyoruz. biz o hazretin onlara biat etmediğini bağıra bağıra söylüyoruz ama bunu bile duyuramamışız. imam nasıl yönetmekle emrolunduğu birine biat eder? İmam Ali a.s. sükutu şiayı gizleyerek mi yapmış. imametinden hiç konuşmamış bu hak benimdi benim görevimdi dememiş mi? bence bu sitede biraz daha gezin.. özellikle imamet ve F. Altan ağamızın yazılarına bir daha göz gezdirin.. o zaman hakikati göreceksiniz.. İslam'ın selameti hakkın gizlenmesinde midir? hangi hak hakkı gizlemeye borçludur yaşamını.. bu nasıl düşüncedir. bu düşünceyle mi şiadan uzak duruyorsunuz..

[/quote]

şimdi imam Ali hz. Ebubekir ve hz.ömere biat etmemişmidir?
              neden o zaman isyan bayrağı çekmemiştir?
              neden bir çok konuda hz. Ebubekire ve hz. ömere şeyhulislamlik yapmıştır? onlara akıl vermiş yol göstermiş yardımcı olmuştur?

"1300 yıldır şia bunları anlatıyor ama bugün isalm ümmetinin yüzde 20sini temsil ediyor..büyük çoğunluk bunları kabul etmiyor..demekki şia nın bu politikası yalnıştır..

o zaman 950 yıl tebliğle uğraşıp 10 kişiye kabul ettirebilen Nuh a.s.'ın poliktikası da yanlıştı! büyük çoğunluk İslamı da kabul etmeyen hristiyanlar. o zaman İslam da yanlış?

[/quote]

demagoji..

az olan haklı ise o zaman şianın içinde en azınlıkta olan gulat-ı şia en hak olandır.

"biz bunları kendimize taraftar bulmak için değil hak oldukları için söylüyorsuz diyorsan,buda yalnıştır..çünkü bunlar kesin ölçü ve kurallarla hak olanlar değildir..bunlar sizin ''hak''ınızdır.ve herkesin kendine göre bir 'hak'ı vardır..siz nasıl Kuran ve Sünneten deliller getiriyorsanız aynı şekilde sizin karşınızdaki ehliünnetin alimlerinin sayısı sizden çok oların getirdikeri delillerde sizden çok..ve ilmi usül ve metod açısından ehlisünnetinkiler daha kabul edilebilir çünkü hem sayısal çoğunluk var hemde daha sistematize edilmiştir.."

ilginç.. ehli sünnet kendi içinde sistemli öyle mi? hangi sistem? birbirine kafir diyen Ebu hanife ile Buhari mi? Ehlibeytten tek hadis almayan hadis kitapları mı, fıkıh mezhepleri kabul etmeyen hadisçiler mi? hiç bir sosyal kurala uymayan; saadet asrındayken herşey tozpembe giderken birden Ali a.s. zamanında yıllar süren savaşların patlak vermesiyle 150 bin kişinin ölümüne sebep olan iç karışıklıkları izah edemeyen tarihi sistemi mi? nesi sistematize ehlisünnetin. biz de o zaman size hak diyerek sizin guruptan olalım. o zaman da şia üstün olsun? siz şimdi sünnilerin tamamının birbirlirini hak kabul ettiklerine birbirlerine dini üstünlük ve haklılıklarına dair dini delilleri olduklarına dair inançlarının olmadığını mı söylüyorsunuz.. sayısal çoğunluk nerede birleşmemiş yığınlar mı sayısal çoğunluk... hani İsraile karşı kimin sesi çıkıyor kim karşı koyuyor... van minutçular bile gizl anlaşmalar var diyor bu mu vahdet sistematize oluş?

ehli sünnetin alimlerinin delilleri önce kendi çelişkilerini izah etsin.. sonra şiaya baksın... selefilik vahhabilik hadisi kabul edenler etmeyenler, laik olanlar tarikatçı olanlar, nurcu olanlar siyasetçi olanlar... yığınlda guruplar...
              [/quote]

bu konuda uzun uzun açıklamalar yapmaya hiç niyetim yok..çünkü ikna edemeyeceğimi biliyorum..

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9692.msg62300#msg62300 date=1258835597]
                "3-on iki imamın çok fazla ön plana çıkarılıp Resulullah((s.a.a)ın kendisinin ve sünnetinin gölgede bırakılması.."

siz Peygamber s.a.a.'i çok ön plana çıkarsanız Allah'ı unutmuş veya onu gölgede bırakmış olur musunuz. yoksa Resul zaten onu anlatıyor diyerek, onunla Allah'ı ayırmaz mısınız? işte şianın imamlardan çok sözetmesi aynı bu şekildedir. Resul s.a.a.e : "de ki eğer Allah'ı seviyorsanız bana itaat edin ki O da sizi sevsin" ayeti bu gerçeği ifade için iniyor. yani Allah'ı sevmenin ölçüsü onun nasıl sevileceğini ve ona nasıl kul olunacağını öğretip gösteren Resul s.a.a.'e itaattir.

Tıpkı bunun gibi Resul s.a.a.'e itaat de onun bize emanet bıraktığı Ehlibeyt ile Kur'an'a sarılmakla olur.. bu gün Resul s.a.a.'i Ehlibeyt a.s.'dan rivayet edilen hadisler mi yoksa Ehlibeyt a.s.'ı çiğneyip geçen, onların isimlerini bile kitaplarına almayan hadisçilerden mi öğreneceksiniz yoksa direkt olarak mı bağlanacaksınız Resul'e? sahi sünniler bu gün Resul s.a.a.'e mi uyuyorlar yoksa onun adına uydurulmuş bir sürü hadise mi? bu sitede hiç gezmiyor musunuz ciddi ciddi merak ediyorum.

[/quote]

demagoji..

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9692.msg62300#msg62300 date=1258835597]

"4-bir çok konuda sanki sırf muhalefet olsun diye çok olana değil az olana sarılmak..mesela;namazda el salınması yada namazların arasının tefrik edilmemesi vs.

evet bunların Kuran ve Sünnetde delilleri vardır fakat azdır.. el bağlanması yada namazları tefrik etme delilleri kadar çok değildir..ve sanki bunlar Kuran da ve Sünnetde vardır diye değil ''mezhepsel simge'' konumunda görüldüğü için yapılıyor..
                "

hayır yanılıyorsunuz. el bağlamamak daha çok hadiste geçiyor: 1- binlerce Ehlibeyt a.s.dan rivayet edilen hadislerde, 2- milyonlarca şiilerin pratik sünnetinde 3- Sünnilerin hadis kitaplarında 4- Sünni bazı mezhep mensupların ameli pratiklerinde..

oysa sizi fıkıh usulünde yeterli bilgiye sahip olmadığınız için olacak ki bu gün Resul s.a.a.'in davranışlarının sadece sünnilerce muteber kabul edilen hadis kitaplarından geldiğini zannediyorsunuz. böylece deliller azalmış oluyor güya. kaldı ki az da olsa kati delillere uymak zorundayız. tersine ayette der ki:

[/quote]

rivayet kaynak ve delillerine girmeyeceğim..çünkü boş ve sonuçsuz bir uğraş olur..

nerde çokluk orda ... demişler.

[/quote]

ayıp ayıp....hımm >

"5-takiyye: imamların takiyye amacı ve uygulama şekilleri ile bugünkü şianın takiyye amacı ve uygulama şekilleri arasında çok fark vardır.ben şahsen hiçbir imamın (farz-ı misal bugünün türkiyesinde aşurayı atatürkün posterleri altında kutlayabileceğini sanmıyorum ve böyle bir durumu onlara yakıştıramıyorum.kimse kusura bakmasın ama bu tür bir takiyye; takiyyeden çok ikiyüzlülüğe benziyor.

uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş istanbuldaysanız bir gün buluşalım bireysel olarak takiyye yapmadığmda uğradığım zulümleri sana anlatayım... o zaman siz de deyin ki yuhlar olsun takiyye yapanlara değil insanları takiyyeye zorlayanlara.

ayrıca şiileri eleştirenlerin ittifakla düştükleri konulardan birisi de budur: hem hep şiayı anlatırlar hem takiyye yaparlar... bu nasıl iştir? biraz düşünün bakalım?
                [/quote]

ferdi olarak şiilerin şii olduklarından dolayı çektiği sıkıntılardan bahsetmedim ben.bu konuda seninle tanışmamıza gerek yok..işyerimde şii olan bir arkadaş şii olduğundan dolayı bir çok hakkettiği bazı haklarından mahrum oldu ve bu konuda en çok üzülen ben olduğum gibi en çok desteği verende ben oldum..ama istiyorsan tanışabiliriz,istanbuldayım.

benim bahsettiğim türkiyedeki şii camiasının takiyye politikasıdır..bana çok saçma, anlamsız,gereksiz bir zillet olarak geliyor.

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=9692.msg62342#msg62342 date=1258910463]
                  selamunaleykum
                  açtığınız konuya saygı duyuyor ve müsadenizle "oniki imamları öne .çıkarmakla"ilgili birkaç cümle izah etmek istiyorum
                  allahu teala resulullah s.a.a. için o hak sözünden başka birşey söylemez buyurmuştur yani sevgili peygamberimiz s.a.a. nın ağzından çıkan her cümle vahiy niteliğinde olup hak tealanın sözüdür.bugün ehli sünnet kaynaklarında hatemul enbiya s.a.a.nın oniki evladı-iki değerli emaneti-soyunun oniki evlatla devam ettiği-son imamın kendi isminden olduğu-onun gaybı-zamanının imamına biatile ilgili birçok hadis yeralmaktadır ama ne yazıkki ehli sünnet camianın büyük bir çoğunluğu bu evlatlar kimlerdir zamanın imamı kimdir islam başsızmı bırakılmıştır bilmemektedir.bir arkadaşım anlatmıştı nakşi tarikatına girmiş ve ilk başta eline tarikatın kuruluşundan bugüne kadar başında olan şeyhlerin isminin doğum ölüm tarihlerinin olduğu bir kağıt vermişlerki bunu banada göstermişti ama neyazıkki aynı arkadaşım resulullah s.a.a.nın evlatlarının isimlerini bilmiyordu anlatmama rağmen hiç öğrenme gayretinde bulunmadı ve arkadaşım imam hatip mezunu idi
                  durumun vahimliğine bakarmısınız "zamamının imamına biat etmeyen cahiliye ölümüyle ölür"
                  bizler sadece resulullah s.a.a.yı ve onun emaneti olan ehli beytini seviyoruz ve insanların onlara bukadar yabancı olması bu kadar yok saymaları müslümanlar olarak ümmeti muhammed olarak bizleri çok üzmekte
                  yoksa kimseyi yücekltme ön plana çıkarma gibi bir gayemiz asla yoktur bizler kuran ve sünnete hadislere dayanarak sadece insanlara doğruyu öğretmeyeçalışıyoruz
                  dolayısıyla şianın tarihte baskı altında kalmasıyla bu konuda çook geri kaldığını düşünüyorum
                  ama artık elhamdulillah bu böyle değildir
                  yukarıda şia olanları görünce şia olmaktan vazgeçtim diyorsunuz
                  bu sözünüze katılmıyorum zira hak ne bir topluma nede bir şahsa göre tesbit edilemez hak sadece allahu teala ve resulünün buyruğu ile onların yolu ile tesbit edilir
                  şöyle bir izahta bulunayım azeri toplumunun bir çok yönlerini beğenmemekteyim ama onlarla şia olmak bir bütün değildir ki bunları birbirine mal edebilirmiyiz asla elbette
                  yezid l.a.ehli sünnet diye biz şialar ehli sünnet kardeşlerimizi kaldırıp kenara atmıyoruz ya vs...
                  inşaallah açıklayıcı olabilmişimdir
                  allaha emanet olun
                  vesselamunaleykum

[/quote]

alykumselam..Allah razı olsun..

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=9692.msg62433#msg62433 date=1258958374]
                    Değerli kardeşlerim, İran İslam İnkıbanının konumu İmam Alinin hükümetinin konumu gibi, İmam Humeyni ve İmam Hamanein konumu da bu gün İmam Alinin konumu gibidir. bu ifadelerimiz için;

talihsiz bir ifade.
                    İmam Aliyi çok dar bir kalıba sokmuşsunuz.. ne iran inkılabının konumu imam Alinin hükümetinin konumundadır..ne de imam Humeyni ve imam Ali hamaney imam Alinin konumundadır..bu; önce imam Aliye,sonra imam Humeyni ve imam Hamaneye,daha sonrada irana tabi olmayan islam ümmetinin diğer kesimlerine hakarettir..

temsiliyet anlamında diyorsanız,bugün iran islam inkılabı ümmete rehberlik noktasında kendini kanıtlamış değildir..evet tağuta ve dünya müstekbirlerine kafa tutma ve islamın izzet ve şerefini onlara karşı muhafaza etme konumunda doğrudur.. fakat ümmete liderlik etmek bağımsızlığı gerektirir..bağımsızlık derken mezheb takıntılarının olmaması gerekir.oysa yusuf el kardavinin dediği gibi iran, şu anda şii yayılmacılığına yoğunlaşmış durumdadır..sadece şii yayılmacılığı değil iran milliyetçiliği noktasındada malul olan tarafları vardır .bu taraflarının tedavi edip..yani iran milliyetçiliğinden ve şii yayılmacı plitikalarından kurtulmadığı müddetçe ümmete rehberlik edemiyecektir..

dolayısıyla imam Alinin ve onun hükümetinin konumunda hiç değildir.
                    demişsiniz.

Değerli kardeşim Esedullah, Elhamdulillah ki İmam Alinin evlatları da bu gün kendisinin kendi zamanında ki rolünü ifa etmektedirler. Çünkü Rasululah ve İmam Ali zamanında münafıklar İmam Aliye karşı tavırları ile bilinirlerdi. Hazreti Ömerin Hazreti Huzeyfeye zaman zaman acaba ben münafıkmıyım diye sorması da onun İmam Aliye karşı olan tavırlarındaki korkusu sebebi iledir.

İmam Humeyni ve İmam Hamanein konumunun, İran İslam İnkılabının konumunun İmam Ali ve hükümetinin konumu ile aynı olmadığını söylüyorsunuz. Peki olmadığına dair deliliniz nedir? Halbuki islami literatürden birazcık haberdar olan insanlar konumun aynı olduğunu gerçekten anlar.

Ayrıca üstelik İmam Aliyi de biliyorsunuz ki muaviye kabul etmedi, ona karşı isyan etti. Hatta İmam Alinin konumunu 3 halifede kabul etmedi. Yani onun imametine engel oldular. Onlar engel oldu diye İmam Alinin imamet makamı ve konumu sizce tartışılır mı oldu. Allahın emirlerini kabul etmeyenlerin tutumu imamet makanını tartışılar hale mi getirmektedir sizce

İmam Humeyni İmam Hamani ve İran İslam İnkılabının konumu tıpkı İmam Ali ve hükümetinin konumu gibidir.
                    Kafirlerin işbirlikçilerinin münafıkların, fasık ve gafillerin onayına ise hiç ihtiyacı yoktur.

İran İslam İnkılabının asıl hedefi İslamdır. Dünyaya mezhebi kaygı ve tavırla bakmamaktadır. Şah rejimindeki nice mezhebi şekilleri de terkediq islami şekle döndürmüştür. Mesela şahın bayrağında 12 yıldız ve ortada 1 aslan bulunuyordu. Mezhebi bir şekil vardı. İslam İnkılabı ne yaptı, LA İLAHE İLLELLAH kelimei tevhide döndürdü.

İslam İnkılabının mezhepçilik yaptığı asla doğru değildir. Hele de sünni müslümanları tezyif ettiği hiç doğru değildir. Yalnız islam tarihinde olmuş bitmiş olayları olmamış gibi veya farklı, ya da sünni müslümanları kandırmak için hoş gösterme gayreti içinde olmadığı açık.

Sizin islam inkılabı ile ilgili düşüncelerinizi böylece öğrenmiş olduk. Biz söylediğimiz konulara iman etmişiz. Siz tehlikeli bulabilirsiniz. Zaten islam da abd için tehlikeli değil mi?

İslam İnkılabının şiiliği yaymaya çalıştığını iddia ediyorsunuz. Aslında bu bir suç değildir. Siz de sünniliği yayın, İslam İnkılabı size sünniliği yaymayın diyor mu? Bu bir suç teşkil etmez.

Yusuf Kardaviden örnek vermişsiniz. İran İslam İnkılabı, tarih boyunca milyonlarca ehlibeyt aşığının aşk ve kanından oluşan, şehitlerin kanları ile oluşmuş bir devrimdir ve milyonlarca Allah eri bu mabedde emek vermiştir.

Kardavi kimdir peki. Ömrünü batı kuklası arap hükümetlerinin ulufelerini yiyerek geçirmiş bir saray mollasıdır bir zavallıdır. Onun heva ve hevesinden kaynaklanan kıskançlık duygularını islam ümmetinin ortak görüşü olarak sunamazsınız. Sunsanız ne olacak, ne kıymeti vardır ki.

İslam İnkılabının konumu islami naslara göre İmam Alinin ve hükümetinin konumu gibidir. Bunu isterse 1.5 milyarın hiç birisi kabul etmesin.
                    Çünkü islamda hükümlerin kaynağı halk değil İslamdır. Halkın onayı batılı demokratik küfür düzenlerini bağlar islami bir devleti değil.

Eğer İran İslam İnkılabı şiiliği açıkça yaydığını ilan etse, bu yayma işinde Allahın izni ile biz en önde olmak istemekte de tereddüt etmeyiz, bunuda böyle ilan etmek isterim.

[/quote]

güzel kardeşim!
                    sloganik ifadelerle ve idealist tavırlarla bir yere varılmaz..sizin islam dünyasının realitesinden haberiniz varmı?
                    1.5 milyarlık ümmeti nereye kesip atıyorsunuz?

Yorum

Merhaba arkadaşım;
                      Neden şii olmadım diyip şiilerin kendince tespit ettiğin hatalarını yazıyorsun ki buna hiç gerek yok bence. Çünkü bir yanlışa kendince sağlam kanıtlarla tutunan asla o yanlışlığı farketmez ve yanlışta olduğunu da kabul etmez. Senin bu çabanı çok gereksiz gördüm. Olumlu bir eleştiri olarak gör lütfen. Bu arada ehli sünnet olup da şiilere hoşgörü göstermen açısından ise takdir ettim, ben de hiç bir ehli sünnet forumda ilmi bir konuda seviyeli bir tartışma yapamadığım ve bir şeyler öğrenemediğim için buradayım. Ben ehli sünnet de değilim şii de değilim. İslam ile ilgili bazı detayları araştırıyorum ve bu detayları araştırırken hiç bir fikirden etkilenmemeye gayret ediyorum.

Eğer şia düşüncesini araştıracak olsaydım bunu şiilerden araştırmazdım. Şia düşüncesini şiilerden sadece "şii olmak isteyen" insanlar araştırır. Şia düşüncesini objektif olarak araştırıp öğrenmek isteyen birisi bunu yapmaz. Çünkü kimse kendisi hakkında objektif değildir. Çünkü herkes hatasız doğru yolda olduğunu ve herkes kendinin cennete gideceğini düşünüyor.

Bu yazdığım başka başlıktaki Elif arkadaşa da kendimce cevabım olsun:

Eğer Galatasaray'ı araştırmak amacıyla sadece Galatasaray kitapları ve Galatasaray tarihi okursanız tek göreceğiniz şey Kupalar, şampiyonluklar vs. Galatasaray'ın şanlı tarihidir. Ayrıca Atatürk'ün de Galatasaraylı olduğu yazar. Hiç kimse Fenerbahçe'ye olan 6-0 yenilgilerinden bahsetmez. Tek tük bahseden kaynak bulursanız da hakemdi, hava koşullarıydı bilmemneydi diye bir sürü bahane sıralar. Ayrıca şampiyon olacaklarını iddia ederler

Eğer Galatasaray'ı Fenerbahçe'den öğrenmeye kalkarsanız her şey 6-0 zaferinin üzerine kuruludur. Tabi bunun yanında yine şampiyonluklar vs. Ayrıca burada da Atatürk'ün Fenerbahçeli olduğu bilgisini görürsünüz. Ayrıca şampiyon olacaklarını iddia ederler

Hiç bir şekilde doğru bilgiye ulaşabileceğiniz garanti değildir ama en azından doğru yöntem şu olmalıdır. Galatasaray hakkında bilgiyi hem Galatasaray kaynaklarından, hem Fenerbahçe kaynaklarından hem Beşiktaş kaynaklarından hem NBA basketbol kaynaklarından hem de hiç bir takım tutmayan ansiklopedik kaynaklardan araştırmalı ve kendi akıl süzgecinizden geçirmelisiniz. En azından başkasının değil sizin doğrunuz olur. Bu arada biraz geniş düşünürseniz Atatürk'ün hangi takımlı olduğunun günümüz açısından pek bir önemi yoktur. Atatürk'ün Beşiktaşlı olmasının günümüz Beşiktaş futbolcularını asil ve büyük futbolcu yapmayacağı gibi.

Allah'a emanet olun

Nahl suresi:
                      125. [BÜTÜN İNSANLIĞI] hikmetle ve güzel öğütle Rabbinin yoluna çağır; ve onlarla en güzel, en inandırı-cı yöntemlerle tartış; şüphesiz, O'nun yolundan kimin saptığını en iyi bilen senin Rabbindir; ve yine doğru yola erişenleri de en iyi bilen O'dur.

Yorum

Peki apollonis galatasaray kaynakları kendisini fenerbahçe kaynakları kullanarak anlatmaya çalışırsa genede o kaynaklara itibar etmezmisiniz.
                        Malumunuz biz şiiler kendimizi büyük çoğunlukla sünni hadis ve siyer kitaplarından getirdiğimiz delillerle anlatmaya çalışırız.Bunun farkında olmalısınız.
                        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

değerli kardeşim dikkat etmişseniz eğer ihtilaflı konularda şianın kendi kaynaklarından ziyade ehli sünnet kaynaklarını delil gösterdiğini farketmiş olmalısınız
                          aynen dediğiniz gibi her iki tarafıda incelemek gerekir bizde var olan zaten ehli sünnet kaynaklarındada mevcut olduğu için eminiz ve hiçbir tereddütümüz yoktur
                          tarafsız açıdanda kaynaktanda incelemek gerek demişsiniz bu asla mümkün değildir şötyleki bir insan müslümansa ya ehli sünnettir yada şia muhakkak taraftır
                          "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Sayın muttaki, Şiada laik rejimleri desteklemekle ilgili rivayetlerde var mıdır?
                            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=9692.msg64436#msg64436 date=1260344975]
                              Sayın muttaki, Şiada laik rejimleri desteklemekle ilgili rivayetlerde var mıdır?
                              [/quote]

Yorum

selamunaleykum
                                esedullah kardeşim soruyu siz soruyorsanız cevap veririm aksi taktirde cevap verme gereği duymuyorum
                                bu soruyla konu dışına çıkılacaktıır ama saygımdan cevap veririm
                                soruyu siz soruyormusunuz ve neye dayanarak soruyorsunuz
                                "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X