Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden şii değilim 2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Neden şii değilim 2

ilk bakışta 9. şıkka katılmamın mümkün olmadığını gördüm ancak diğerleri konusunda kuşkularım var..

ancak bunlar şii olmamaya gerekçe olabilir mi diye düşündüğümde hayır cevabı çıkıyor. şia başka şiiler başka.. siz sistemi beğeniyorsanız onu sahiplenir en iyisini yaşarsınız. yaşamayanlara örnek olursunuz.. hatta layık olmayanların elinden bu güzel sistemin örnekliğini kurtarır layıkıyla bu örnekliği sergilersiniz. bu bir tecih olmayıp en iyi olan sisteme karşı sizin bir borcunuzdur..

ama bu konuya ayrıntılı cevabı daha uygun zmanda yazabilirim... ancak duygularınızı güzel ifade etmişsiniz...

Yorum

[quote author=Esedullah link=topic=9692.msg65341#msg65341 date=1260825816]
      7.(benim tanıdığım ve muhatab olduklarım için söylüyorum) şiilerin islami bilinci tam anlamıyla özümseyememiş olmaları.islami yaşantıyı; ahlak,ibadet,siyaset ve ideolojik anlamda dava şeklinde algılayıp bu algı ile müslüman duruşu hakkıyla sergileyememeleri.bundan ziyade bu konuda çok eksikleri olduklarını kabul etmek yerine ehlibeyt bilgisi dışında başkada bir islami fikir bilgisine sahip olmayı gereksiz görmeleri.
      mesela:şii birine, 'gel şurda islami bir sohbet yapda insanlar faydalansın' dediğinizde islamı dert edinmiş birinin bunu bir ganimet olarak bilmesi ve hemen dört elle sarılmasının aksine bakıyorsunuz ki şii kardeşimiz bütün hayatını mezhep ihtilafları konusundaki tarihi bilgileri öğrenmekle geçirmiş olduğundan ne tam anlamıyla islami bir bilince ve altyapıya kavuşmuş,nede bir mecliste islami tebliğ yapabilecek deneyim ve bilg birikimine.islamı dert edinmişlik,ve bu dert edinmişlik ile davet ve tebliğ çalışmaları sıfır.
      [/quote]

Kardeşim bir şii değilim biliyorsunuz ama yazdığınız bu maddeye katılmıyorum. Şiilerin inançları hakkında daha fazla ve daha sağlam ilim sahibi olduklarını düşünüyorum. Bu yüzden başka bir tartışma esnasında bir arkadaşıma verdiğim cevabı aynen buraya yapıştırayım istedim:

[hr]
      Ben bir ara sizin pek sevmediğiniz şiileri de incelemiştim ve halen tanıdıklarım var. Siz ehli sünnet diye kendinize isim takmışsınız ama ben onları sizden daha sünnet ehli gördüm. Ayrıca ilim seviyeleri de ehli sünnetten daha yüksek. Bir konuda itiraz ettiğinizde ayetle hadisle açıklamaya çalışırlar. Cümleleri "Bizim falanca alim diyor ki" şeklinde başlamaz.
      [hr]

Benim gözümde ehli sünnet ve şii farkı budur.

Yorum

8.(7.) şıktan kaynaklandığını düşündüğüm islami bilince sahip olmamanın mukavemetsiz kılması ile diğer ideolojik dış etkenlerin etkilemesine açık olmaları ve bunu cahilce kabullenmeleri.adam şiidir ama bakıyorsunuz aynı zamanda atatürkçüdür,yada türk milliyetçisidir,yada milliyetçidir.böyle müslümanlık olmaz..
        Yukarıda saydığınız şii olmama nedenleri sünniler için söz konusu değil mi? O halde aynı nedenlerle sünni de olmamanız gerekmiyor mu? atatürkçü sünni yok mu? Şiilerden alevilerden daha fazla, biliyorsunuz. bu durum sizi sünnilikten soğutmuyor da şiilikten mi soğutuyor.

Şiilerin ve alevilerin atatürkçü oluşu, onların şii veya alevi oluşları ile ilgili değil ki, cahil ve mankurt oluşları ile ilgili. Kötü misal emsal olmaz bilmelisiniz. Ki aynı nedenler sünniler için de söz konusu. Üstüne üstlük şii ve alevilerin cahil ve eğitimsiz kesimlerini baz aldığınızı görmekteyiz. Neden alimlerini esas almıyorsunuz. Halbuki sünni kesimde ulemadan da atatürkçüler bolca bulunmaktadır. Şu an mevcut kendini sünni alim olarak görüp toplumunda kendilerini sünni alim olarak bildikleri bir sürü zat atatürkçüdür. Bu sizi sünnilikten soğutmuyor mu?

Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9692.msg65347#msg65347 date=1260826873]

ancak bunlar şii olmamaya gerekçe olabilir mi diye düşündüğümde hayır cevabı çıkıyor. şia başka şiiler başka.. siz sistemi beğeniyorsanız onu sahiplenir en iyisini yaşarsınız. yaşamayanlara örnek olursunuz.. hatta layık olmayanların elinden bu güzel sistemin örnekliğini kurtarır layıkıyla bu örnekliği sergilersiniz. bu bir tecih olmayıp en iyi olan sisteme karşı sizin bir borcunuzdur..

[/quote]

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=9692.msg65372#msg65372 date=1260858092]
          8.(7.) şıktan kaynaklandığını düşündüğüm islami bilince sahip olmamanın mukavemetsiz kılması ile diğer ideolojik dış etkenlerin etkilemesine açık olmaları ve bunu cahilce kabullenmeleri.adam şiidir ama bakıyorsunuz aynı zamanda atatürkçüdür,yada türk milliyetçisidir,yada milliyetçidir.böyle müslümanlık olmaz..
          Yukarıda saydığınız şii olmama nedenleri sünniler için söz konusu değil mi? O halde aynı nedenlerle sünni de olmamanız gerekmiyor mu? atatürkçü sünni yok mu? Şiilerden alevilerden daha fazla, biliyorsunuz. bu durum sizi sünnilikten soğutmuyor da şiilikten mi soğutuyor.

Şiilerin ve alevilerin atatürkçü oluşu, onların şii veya alevi oluşları ile ilgili değil ki, cahil ve mankurt oluşları ile ilgili. Kötü misal emsal olmaz bilmelisiniz. Ki aynı nedenler sünniler için de söz konusu. Üstüne üstlük şii ve alevilerin cahil ve eğitimsiz kesimlerini baz aldığınızı görmekteyiz. Neden alimlerini esas almıyorsunuz. Halbuki sünni kesimde ulemadan da atatürkçüler bolca bulunmaktadır. Şu an mevcut kendini sünni alim olarak görüp toplumunda kendilerini sünni alim olarak bildikleri bir sürü zat atatürkçüdür. Bu sizi sünnilikten soğutmuyor mu?

[/quote]

evet doğru diyorsunuz..yemek yemek gerekiyorsa ve birileri yemek yerken eline yüzüne bulaştırıyorsa bu bizim yemek yemeyeceğimiz anlamına gelmez..biz yemeği düzgün yeriz ve yemek nasıl yenir örnek oluruz..

fakat; göz ardı ettiğiniz bir durum var: islam cemaatle yaşanan bir dindir.hiçkimse islamı fert olarak tek başına yaşayabileceğini iddia edemez.iddia etse bile yalan söylemiş olur..çünkü insanın yapısı ile islamın yapısında doku uyuşmazlığı meydana gelir.bundan dolayı şiilerde eğer bir bozukluk varsa ya islamı cemaat olarak yaşamadıklarındandır.yada cemaatsel anlamda bir metod eksikliği vardır.

eğer ben fert olarak şiiliği tek başıma düzgün yaşayacaksam bu imkansız bir şeydir çünkü benim bağlı olmam gerekn bir topluluğun olması gerekir.

eğer şii topluluğuyla birlikte yaşayacaksam bu toplulukta bir arıza vardır çünkü yukarda anlattığım hastalıklara müpteladır.

yani ya şii topluluğunun yönetim ve teşkilati yapısında bir bozukluk,kusur,eksiklik vardırki şiiler yukarıda saydığım hatalarla malüldürler.yada şiilerde islamı camaatle yaşama diye bir şey yokturki herkes kendi kafasına göre bir din anlayışı icat etmiş,kimi milliyetçidir,kimi atatürkçü.

ehlli sünnet dairesi ise şiilerden çok daha geniştir.bir çok cemaati,mezhebi,meşrebi, tarikati bünyesinde barındırır.ve bunların hepsininde farklı bir islam algısı ve farklı bir yapısı vardır. ben birini beğenmezsem diğerine geçebilirim.

[quote author=Apollonius link=topic=9692.msg65367#msg65367 date=1260843759]
          [quote author=Esedullah link=topic=9692.msg65341#msg65341 date=1260825816]
          7.(benim tanıdığım ve muhatab olduklarım için söylüyorum) şiilerin islami bilinci tam anlamıyla özümseyememiş olmaları.islami yaşantıyı; ahlak,ibadet,siyaset ve ideolojik anlamda dava şeklinde algılayıp bu algı ile müslüman duruşu hakkıyla sergileyememeleri.bundan ziyade bu konuda çok eksikleri olduklarını kabul etmek yerine ehlibeyt bilgisi dışında başkada bir islami fikir bilgisine sahip olmayı gereksiz görmeleri.
          mesela:şii birine, 'gel şurda islami bir sohbet yapda insanlar faydalansın' dediğinizde islamı dert edinmiş birinin bunu bir ganimet olarak bilmesi ve hemen dört elle sarılmasının aksine bakıyorsunuz ki şii kardeşimiz bütün hayatını mezhep ihtilafları konusundaki tarihi bilgileri öğrenmekle geçirmiş olduğundan ne tam anlamıyla islami bir bilince ve altyapıya kavuşmuş,nede bir mecliste islami tebliğ yapabilecek deneyim ve bilg birikimine.islamı dert edinmişlik,ve bu dert edinmişlik ile davet ve tebliğ çalışmaları sıfır.
          [/quote]

Kardeşim bir şii değilim biliyorsunuz ama yazdığınız bu maddeye katılmıyorum. Şiilerin inançları hakkında daha fazla ve daha sağlam ilim sahibi olduklarını düşünüyorum. Bu yüzden başka bir tartışma esnasında bir arkadaşıma verdiğim cevabı aynen buraya yapıştırayım istedim:

[hr]
          Ben bir ara sizin pek sevmediğiniz şiileri de incelemiştim ve halen tanıdıklarım var. Siz ehli sünnet diye kendinize isim takmışsınız ama ben onları sizden daha sünnet ehli gördüm. Ayrıca ilim seviyeleri de ehli sünnetten daha yüksek. Bir konuda itiraz ettiğinizde ayetle hadisle açıklamaya çalışırlar. Cümleleri "Bizim falanca alim diyor ki" şeklinde başlamaz.
          [hr]

Benim gözümde ehli sünnet ve şii farkı budur.
          [/quote]

hayır yanılıyorsunuz.! siz bir şii ile bir araya geldiğinizde ister istemez şia-ehlisünnet farklılıklarını yada aralarındaki ihtilafı konu edineceksiniz.şiiler bu konuda yani mezheb ihtilafarı konusunda çok araştırma yapmış ve bir çok bilgiye sahip olmuşlardır.bizde onların sadece mezhep ihtilafları ile ilgili olan bilgilerini islami bilgi sanıyoruz.fakat islami bilgiler konusunda çok zayıftırlar.işleri güçleri mezhep tartışmalarında argüman olarak kullanabileceklri malzemelere sahip olamk ve onları araştırmaktır çünkü.

hem dikkat ederseniz ben bilgi yerine bilinç eksikliklerine vurgu yaptım.islami bilinç konusunda bence şiiler birçok ehlisünnetten -ehlisünnet dediğim cemaatsel anlamda herhangi bir cemaate bağlı olanlardır kastım- çok geridedirler.

Yorum

Esedullah, maalesef söyledikleriniz sadece muhalefet etmek babından bir şeyler olmuş. Makul ve mantıklı bir açıklama olmamış maalesef.
            Sizin cahil şiileri esas alarak Şiayı suçlamaya çalışmanız insaftan uzak bir suçlamadır. Ve de burada yazılanları ya okumadığınız ya da okumuş olsanız bile anlamadığınızı gösterir. Aklın yolu birdir. Eğer şia adına yazılanları gerçekten hakkı arama kapsamında okumuş olsa idiniz ne kadar haklı olduğunu, ehli sünnetin şiaya karşı ne kadar zayıf temellere dayandığını görürdünüz.
            Ehli Sünnet dairesi geniştir diyorsunuz. Doğru o kadar geniş ki, laikleri liberalleri, zındıkları bile içine alabiliyor ancak şiaya gelince orda duruyor öyle değil mi?
            Kör ömer abdurrahmanı bilirsin, laik ve islam ahkamını uygulamayı suç olarak belirleyen t.c. rejimi yetkililerinin düzenlediği toplantılara katılmakta bir beis görmezken İslam İnkılabında yapılacak bir toplantıya şii olmaları sebebiyle katılmayacağını söylemişti. Değişen bir şey yok, aynı mantık. Bu şekilde ortaya atılıp bu şekilde bir savunma mekanizması geliştirirseniz daha bir çok sünninin şii olmasına neden olursunuz sadece. İyi de olur tabi.
            Ehli sünnet dünyasında yapılanlar şii cahillerin yaptıklarından çok um az sizce. Üstüne üstlük ehli sünnetin alimlerinin çoğu amerikancı rejimlerin saray mollalığını yapmaktadır. Hiç olmasa şianın alimlerinin İran İslam İnkılabı gibi bir devletleri vardır. Ve islamı mezhep farkı gözetmeksizin savunmaktadırlar. Haması sahiplenmeye kalkarsan yanılırsın çünkü Haması o ehli sünnet dediğin camia kabul etmemekte, şii müslümanlar bağrına basmaktadırlar. Hiç olmadı esedullah.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

selamunaleykum
              sayın mehmet ufukalp kardeşim yukarıdaki cevabınızı şaşkınlık içinde okudum açıkçası
              tarafsız biri okusa sizi şia zanneder resmen ehli sünneti kötülüyorsunuz şiayı hak buluyorsunuz
              fakat daha önce neden hala şia olmadığınızı sorduğumda şialığı hak bilseydik olurdduk demiştiniz
              özür dilerim bunu asla söylemek istemezdim ama yaklaşımınız beni şaşırttı doğrusu
              vesselam
              "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

selamunaleykum
                esedullah kardeşim yukarıda yazdığınız yazı bana dün yaşadığım bir olayı hatırlattı
                dün babamla fizik tedavi merkezine gitmiştik onlar içerde bende dışarda bekliyordum
                amcalar sohbet ediyorlardı,amcanın birinin babama azerimisin dediğini duydum gerisini babamdan dinledim
                babam evet azeriyim diyor ahunt hasanı tanıyormusun ben onunla tanıştım bana iki kitap verdi derya gibi bir alim keşke bizim hocalarımızda böyle olsaydı ...sohbet bugünde devam etmiş ve o amca babama keşke tüm dünya şia olsaydı bizde olsaydık demiş
                tıpkı sizin gibi
                değerli kardeşim şia olun yada olmayın ondan söylemiyorum
                peygamber efendimiz zamanında mezhepler yoktu dolayısıyla hak birdir o haktır ama bu taraf kalabalık olmaz demek olurmu
                dünya nufüsunun sadece üçte biri müslüman hristiyan sayısı daha çok o halde müslüman olan gayrimüslümler müslüman olmasalardı çoğunluk hristiyan diye.
                daha önce de belirtmiştim bu mektebi ne ahmet ne mehmet kurdu inanışları sadece kuran peygamber s.a.a. ehli beyt a.s. ışığında belirlendi
                ahmet böyle demiş yok fatma bunu yapmış diyerek hakkı bir insana mal etmek biz müminlere yakışmaz kardeşim
                forumdaki başlıklara hiç bakmadınızmı ahlak felsefe sünnet
                biz bunlarıda öğreniyor ve uygulama ve öğretme çabasını güdüyoruz
                kişisel örnek vermek istemiyorum bu konuda
                ama ehli beyt a.s.den aktarılan hadislere baktığınızda neyi kastetmek istediğimi anlayacaksınızdır inşaallahuteala
                allaha emanet olun
                selamunaleykum
                "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

sn esedullah kardeşim şiilerin mi yoksa sünnilerin mi daha alim daha bilgili daha sahih olduğu konusunda tamamen layık olduğunuz hal üzere olmanızı sağlayacak kişilerle karşılaşmışsınız... bende uyanan intiba bu

mazeret beyan etmek isteyen, dinle ilgisi olmayan laikler ne derler: biz nice namaz kılanları gördük ki.. nice kapalıları gördük ki...

bunlar yalan değildir bir kaç örnek görmüşlerdir ve dikkatleri bu yöne kaymıştır. gerçek samimi ve dürüst insanları ya görmemişler ya da kalplerindeki hastalık nedeniyle görememişlerdir. görseler bile dikkatlerini yeterince çekmemiştir.

Şeytan insanlara amellerini süsler, doğruları küçümsetir yanlışları süsler. kötü örnekleri çok gösterir...

gerçi diyebilirsin biz de aynı şeyleri sizin için söyleyebiliriz doğrudur..

işte biz bu yüzden bir sistemin uygulayıcılarına bakarak tercih edilmez diyoruz. sistem doğru ise bağlılarına bakılmaksızın o taklit edilmelidir...

tıpkı bozuk müslümanlara bakarak kimsenin İslam'ı terketme hakkının olmaması gibi...

Ayrıca Mehmet Ufukalp kardeşimize hakikatleri görüp güzel bir şekilde savunduğu için çok teşekkür ediyor kendisinin Ehlibeyt a.s.'ın şefaatine layık olmasını diliyorum Yüce Allah'tan...

Onun bu mertçe hakkı savunması hiçbir zaman yok olmasın..

Yorum

Esedullah kardeşim. Ben de ehli sünnet bir kaç kişi ile tanıştım benzer şekilde:

- Tartışırken başedemedikleri zaman "ilmim yeterli değil" demezler. "Defol git kafirsin sen" derler. Bilmedikleri, okumadıkları şey hakkında sadece duyumla bile iddialı konuşurlar.

- Lafları ayetle hadisle değil, "falanca alim diyor ki" diye başlar. Örneğin Nurcular arasında Kuran diye bir şey yok Risalei Nur serisi var. O da gökten vahiy yoluyla inmiş Said nursiye. (kitaplarından birinin içinde yazıyor bu).

- Peygambere ve veliye doğrudan dua edilebildiğini zannederler (bunlardan çok var ehli sünnette). En temel şey olan Allaha ortak koşmak nedir konusunda herkes çok cahil. ve size kafir diyecek kadar hararetle savunurlar.

- Tüm hatalarıyla kütübi sitteyi kabul ederler ve itiraz edeni dinden çıktı sayarlar (mezhepten değil ha dinden çıkıyorsun. Babalarının dini ya)

- Bu mezhepte hatalar var ben bunu kabullenemem dediğinizde sizin allaha kurana peygambere meleklere vs inancınızın hiç bir önemi yok, kafir damgası yapıştırırlar.

Bu yazdığım son 2 madde cahil okumamış insanlar için değil. Bir çok ehli sünnet alimi de aynı şekilde düşünüyor. Gazetede yazarları vs. görüyorsunuz.

Bir tekfircilik almış başını gidiyor. Herkes dini kendi tekelinde sanıyor.

Tabi bunlara rağmen tüm ehli sünnet camiası böyle diyerek hepsine sırt çevirmemek gerek. Böylesi de var demek istedim.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=9692.msg65405#msg65405 date=1260882755]
                      Esedullah, maalesef söyledikleriniz sadece muhalefet etmek babından bir şeyler olmuş. Makul ve mantıklı bir açıklama olmamış maalesef.
                      Sizin cahil şiileri esas alarak Şiayı suçlamaya çalışmanız insaftan uzak bir suçlamadır. Ve de burada yazılanları ya okumadığınız ya da okumuş olsanız bile anlamadığınızı gösterir. Aklın yolu birdir. Eğer şia adına yazılanları gerçekten hakkı arama kapsamında okumuş olsa idiniz ne kadar haklı olduğunu, ehli sünnetin şiaya karşı ne kadar zayıf temellere dayandığını görürdünüz.
                      Ehli Sünnet dairesi geniştir diyorsunuz. Doğru o kadar geniş ki, laikleri liberalleri, zındıkları bile içine alabiliyor ancak şiaya gelince orda duruyor öyle değil mi?
                      Kör ömer abdurrahmanı bilirsin, laik ve islam ahkamını uygulamayı suç olarak belirleyen t.c. rejimi yetkililerinin düzenlediği toplantılara katılmakta bir beis görmezken İslam İnkılabında yapılacak bir toplantıya şii olmaları sebebiyle katılmayacağını söylemişti. Değişen bir şey yok, aynı mantık. Bu şekilde ortaya atılıp bu şekilde bir savunma mekanizması geliştirirseniz daha bir çok sünninin şii olmasına neden olursunuz sadece. İyi de olur tabi.
                      Ehli sünnet dünyasında yapılanlar şii cahillerin yaptıklarından çok um az sizce. Üstüne üstlük ehli sünnetin alimlerinin çoğu amerikancı rejimlerin saray mollalığını yapmaktadır. Hiç olmasa şianın alimlerinin İran İslam İnkılabı gibi bir devletleri vardır. Ve islamı mezhep farkı gözetmeksizin savunmaktadırlar. Haması sahiplenmeye kalkarsan yanılırsın çünkü Haması o ehli sünnet dediğin camia kabul etmemekte, şii müslümanlar bağrına basmaktadırlar. Hiç olmadı esedullah.
                      [/quote]

Men Çe gûyem, Tamburam Çe Gûyed?
                      (Ben Ne Diyorum, Tamburam Ne Diyor?)

sn.mehmet ufukalp!
                      ben ne diyoruuumm sen ne diyorsun!

benim yazdıklarımı okuduğundan, okudunsa anladığından eminmisin? istersen bundan önceki mesajımı bir daha oku.cevap yetiştireyim mantığıyla değil hele bu adam ne diyor bir anlayayım mantığıyla.

türkiyedeki şiilerden bahsediyorum.bütün şia camiasından behsetmiyorum.ve kendi öz pratik hayatımdan bahsediyorum.hamastan yada ehlisünnet camiasından değil.

Diyorum ki; ben bu istanbul ortamında şii oldum diyelim.şu anda içinde yaşadığım memlekette benim yapacağım islami faaliyetlerimde şii olmamın bana ne gibi bir katkısı var.hiç yok.çünkü şii olmam demek bir camianın içerisine girmem gerekir demektir.benim içine girebileceğim ve içinde islama hizmet edebileceğim bir şia yapısı yok ki.

eğer doğru dürüst bir camia olsa neden şiilerin hepsi bu camiaya bağlı değil.ve herkes kendi kafasından uydurduğu bir şeylere inanıyor..dediğim gibi biri atatürkçü biri milliyetçi vs. falan..bir şia camiasının çıkıp bu insanlara doğru düzgün bir islami bilinç vermesi gerekmiyormu.

yok eğer bir camia var zaten diyorsanız demekki bu camiada bir nakıslık varki bu insanlar böyle.

ben bunları diyorum sen kalkmış bana yok ehlisünnet yok şia yok hamas diyorsun.. sanki ben mezhep karşılaştırması yaptım.

mehmet ufukalp kardeşim! kusura bakma ama boş slogan atmaktan başka bir şey yapmıyorsun.senin yazdıklarını okuyunca ali şeriatinin şu sözü alıma geliyor; ''yaşasın ve kahrolsunla siyaset yapılmaz''

bu dediklerine sende inanıyorsan neden şii olmuyorsun.?başka mesajlarından ehlisünnet olduğunu biliyorum yoksa şii oldunda haberimizmi olmadı..

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=9692.msg65409#msg65409 date=1260887010]
                        selamunaleykum
                        esedullah kardeşim yukarıda yazdığınız yazı bana dün yaşadığım bir olayı hatırlattı
                        dün babamla fizik tedavi merkezine gitmiştik onlar içerde bende dışarda bekliyordum
                        amcalar sohbet ediyorlardı,amcanın birinin babama azerimisin dediğini duydum gerisini babamdan dinledim
                        babam evet azeriyim diyor ahunt hasanı tanıyormusun ben onunla tanıştım bana iki kitap verdi derya gibi bir alim keşke bizim hocalarımızda böyle olsaydı ...sohbet bugünde devam etmiş ve o amca babama keşke tüm dünya şia olsaydı bizde olsaydık demiş
                        tıpkı sizin gibi
                        değerli kardeşim şia olun yada olmayın ondan söylemiyorum
                        peygamber efendimiz zamanında mezhepler yoktu dolayısıyla hak birdir o haktır ama bu taraf kalabalık olmaz demek olurmu
                        dünya nufüsunun sadece üçte biri müslüman hristiyan sayısı daha çok o halde müslüman olan gayrimüslümler müslüman olmasalardı çoğunluk hristiyan diye.
                        daha önce de belirtmiştim bu mektebi ne ahmet ne mehmet kurdu inanışları sadece kuran peygamber s.a.a. ehli beyt a.s. ışığında belirlendi
                        ahmet böyle demiş yok fatma bunu yapmış diyerek hakkı bir insana mal etmek biz müminlere yakışmaz kardeşim
                        forumdaki başlıklara hiç bakmadınızmı ahlak felsefe sünnet
                        biz bunlarıda öğreniyor ve uygulama ve öğretme çabasını güdüyoruz
                        kişisel örnek vermek istemiyorum bu konuda
                        ama ehli beyt a.s.den aktarılan hadislere baktığınızda neyi kastetmek istediğimi anlayacaksınızdır inşaallahuteala
                        allaha emanet olun
                        selamunaleykum
                        [/quote]

valla kardeşim ben yılardır islami cemaatlerin içindeyim hemen hemen hepsini araştırmış ve hepsi hakkında yeterli bir bilgiye sahip olduğumu sanıyorum.türkiyedeki şiilerin mezhep ihtilaflarını içeren bilgiler dışında ne islami bilgileri var nede isalmi bilinçleri.

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9692.msg65416#msg65416 date=1260889715]
                        sn esedullah kardeşim şiilerin mi yoksa sünnilerin mi daha alim daha bilgili daha sahih olduğu konusunda tamamen layık olduğunuz hal üzere olmanızı sağlayacak kişilerle karşılaşmışsınız... bende uyanan intiba bu

mazeret beyan etmek isteyen, dinle ilgisi olmayan laikler ne derler: biz nice namaz kılanları gördük ki.. nice kapalıları gördük ki...

bunlar yalan değildir bir kaç örnek görmüşlerdir ve dikkatleri bu yöne kaymıştır. gerçek samimi ve dürüst insanları ya görmemişler ya da kalplerindeki hastalık nedeniyle görememişlerdir. görseler bile dikkatlerini yeterince çekmemiştir.

Şeytan insanlara amellerini süsler, doğruları küçümsetir yanlışları süsler. kötü örnekleri çok gösterir...

gerçi diyebilirsin biz de aynı şeyleri sizin için söyleyebiliriz doğrudur..

işte biz bu yüzden bir sistemin uygulayıcılarına bakarak tercih edilmez diyoruz. sistem doğru ise bağlılarına bakılmaksızın o taklit edilmelidir...

tıpkı bozuk müslümanlara bakarak kimsenin İslam'ı terketme hakkının olmaması gibi...

[/quote]

ehlibeytin izinde kardeşim seninde islami bir bilice sahip olmadığın,benim gördüğüm şiilerden hiçbir farkınının olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

ben islamı dert edinmişlik ve bu dert ile dava anlamında bir islam algısına sahip olmak ve bu bilinç ile mezheplere bakılmaksızın,mezhep taasuplarına kapılmadan islamı insanlara sunmak ve bu uğurda çalışmalar yapmak..bunu yaparken de planlı programlı ve cemaatsel bir şekilde hareket etmek..ve bu çerçevede ahlaki, ibadi ve siyasi bilince sahip olmaktan bahsediyorum.

meseleye bu zaviyeden bakınca şunuda rahatlıkla söyleyebilirimki; bu sitedeki bütün şiiler (ki içlerinde ilim sahibi insanlar vardır) de dahil benim gördüğüm bütün şiilerin mezhepsel dertten başka dertleri yok.işleri güçleri kendi mezheplerini savunmak ve yaymak.bütün islami bilinçleri bu temele dayanıyor.

ben bu şekilde bir islam algısına baktığımda bundan hiçibrşey çıkmayacağını,şianın mutlak hak diğerlerinin mutlak batıl olması bile sözkonusu olsa bu haklılığı şiiler kendi elleriyle batıla çevirdiklerini görüyorum.

Yorum

[quote author=Apollonius link=topic=9692.msg65460#msg65460 date=1260911181]
                          Esedullah kardeşim. Ben de ehli sünnet bir kaç kişi ile tanıştım benzer şekilde:

- Tartışırken başedemedikleri zaman "ilmim yeterli değil" demezler. "Defol git kafirsin sen" derler. Bilmedikleri, okumadıkları şey hakkında sadece duyumla bile iddialı konuşurlar.

- Lafları ayetle hadisle değil, "falanca alim diyor ki" diye başlar. Örneğin Nurcular arasında Kuran diye bir şey yok Risalei Nur serisi var. O da gökten vahiy yoluyla inmiş Said nursiye. (kitaplarından birinin içinde yazıyor bu).

- Peygambere ve veliye doğrudan dua edilebildiğini zannederler (bunlardan çok var ehli sünnette). En temel şey olan Allaha ortak koşmak nedir konusunda herkes çok cahil. ve size kafir diyecek kadar hararetle savunurlar.

- Tüm hatalarıyla kütübi sitteyi kabul ederler ve itiraz edeni dinden çıktı sayarlar (mezhepten değil ha dinden çıkıyorsun. Babalarının dini ya)

- Bu mezhepte hatalar var ben bunu kabullenemem dediğinizde sizin allaha kurana peygambere meleklere vs inancınızın hiç bir önemi yok, kafir damgası yapıştırırlar.

Bu yazdığım son 2 madde cahil okumamış insanlar için değil. Bir çok ehli sünnet alimi de aynı şekilde düşünüyor. Gazetede yazarları vs. görüyorsunuz.

Bir tekfircilik almış başını gidiyor. Herkes dini kendi tekelinde sanıyor.

Tabi bunlara rağmen tüm ehli sünnet camiası böyle diyerek hepsine sırt çevirmemek gerek. Böylesi de var demek istedim.
                          [/quote]

bu söylediklerini ben bilmiyordum yav Allah Allaah!! nasıl olur!!?? oysa ben ehlisünnetin hepsini alim,kamil fazıl biliyordum..

senin yalnışın var apollonuis!! ehlsünnetin hepsi masumdurlar..ben böyle biliyordum..iyi beni aydınlatmış oldun

Yorum

Allah'ıma ne kadar şükretsem azdır. demek o kadar çalışmalarım boşa gitmedi gerek şii gerekse şii olmayan herkes artık benim de tam bir şii olduumu diğer şiilerden hiç bir farkımın olmadığını itirafla buna şahitlik ediyorlar. Elhamdülillah umarım ki Rabbim de böyle sayar...

evet biz taraftarız. Ehlibeyt Ali taraftarı. Resul taraftarı. hiç bir konuda hata yapmadığınn taraftarı...

biz birbirine zıt görüşlerin hepsinin de doğru olduğunu savunan mezheplerden farklıyız. bize göre doğru bir tanedir ve doğru da savunulmalıdır kendisine ters olan diğer yanlışlara karşı.. (bu sitede 4 hak(!) mezhebin birbirine temelden zıt görüşlerinden 100 tanesi ele alınmıştı)

bizim ilkelerimiz delillerimiz sağlam sahih nettir. hem de uğruna hayatımızı verebileceğimiz kadar inandığımız doğrulardır.

Mutlak doğru olsa bu doğru uğruna savaşma ancak bu davanın büyüklüğünü artırır.

bozuk sistem üzerine ne sistem kurulur ne ahlaki ibadi bir çözüm oluşturulur. bu ancak geçici menfaatlenme için, birbirlerine hak delil getirmede üstünlük sağlayamayanların hadi birbirimizi idare edip aleyhimize konuşmayalım şeklindeki bir göz yummadan başka bir şey değildir. böyle çürük vahdet anlayışı olmaz. bu yüzden zaten sünni alem bir araya gelemiyor gelemeyecek de...

belki size göre Ali a.s. da müslümanlara doğruları tavizsiz şekilde savunduğu için vahdeti engelledi, "amul cemaa"yı geciktirdi, ve hak davasını bu yolla batıl etti di mi? hatta o bu uğurda savaşmıştı ya...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9692.msg65479#msg65479 date=1260914272]
                              Allah'ıma ne kadar şükretsem azdır. demek o kadar çalışmalarım boşa gitmedi gerek şii gerekse şii olmayan herkes artık benim de tam bir şii olduumu diğer şiilerden hiç bir farkımın olmadığını itirafla buna şahitlik ediyorlar. Elhamdülillah umarım ki Rabbim de böyle sayar...

evet biz taraftarız. Ehlibeyt Ali taraftarı. Resul taraftarı. hiç bir konuda hata yapmadığınn taraftarı...

biz birbirine zıt görüşlerin hepsinin de doğru olduğunu savunan mezheplerden farklıyız. bize göre doğru bir tanedir ve doğru da savunulmalıdır kendisine ters olan diğer yanlışlara karşı.. (bu sitede 4 hak(!) mezhebin birbirine temelden zıt görüşlerinden 100 tanesi ele alınmıştı)

bizim ilkelerimiz delillerimiz sağlam sahih nettir. hem de uğruna hayatımızı verebileceğimiz kadar inandığımız doğrulardır.

Mutlak doğru olsa bu doğru uğruna savaşma ancak bu davanın büyüklüğünü artırır.

bozuk sistem üzerine ne sistem kurulur ne ahlaki ibadi bir çözüm oluşturulur. bu ancak geçici menfaatlenme için, birbirlerine hak delil getirmede üstünlük sağlayamayanların hadi birbirimizi idare edip aleyhimize konuşmayalım şeklindeki bir göz yummadan başka bir şey değildir. böyle çürük vahdet anlayışı olmaz. bu yüzden zaten sünni alem bir araya gelemiyor gelemeyecek de...

belki size göre Ali a.s. da müslümanlara doğruları tavizsiz şekilde savunduğu için vahdeti engelledi, "amul cemaa"yı geciktirdi, ve hak davasını bu yolla batıl etti di mi? hatta o bu uğurda savaşmıştı ya...
                              [/quote]

Men Çe gûyem, Tamburam Çe Gûyed?

...

Yorum

bizi sünni kurallara mahkum edemezsiniz. Sünniler birbirlerinin zıttına görüşleri de hak görür (bu nasıl oluyorsa) ve onlarla tartışmaya girmezler, her şey doğrudur onlara göre..

ama şiilerden böyle olmalarını beklemeniz doğru değildir.

Aslında bozulmamış saf zihinler de başta mezhep diye bir şeyi anlayamıyor. hak diyor bir tane olur. ben ilk anlattığımıda görüş ayrılıkları var birinin helal dediğine diğeri haram diyor birinne göre abdestli olan diğerine göre abdestsiz oluyor diye.. şaşırıyorlar...

ama daha sonra ölçüler bulanıklaşınca... sizin ideal diye sunduğunuz durum ortaya çıkıyor.. herkes doğru...

o zaman mücadelenin ne anlamı var?

ama şiiler işte bu oyuna girmiyorlar.. kendi kurallarını kendileri koyuyorlar...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X