Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden şii değilim 2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Neden şii değilim 2

[quote author=muttaki link=topic=9692.msg65408#msg65408 date=1260886103]
    selamunaleykum
    sayın mehmet ufukalp kardeşim yukarıdaki cevabınızı şaşkınlık içinde okudum açıkçası
    tarafsız biri okusa sizi şia zanneder resmen ehli sünneti kötülüyorsunuz şiayı hak buluyorsunuz
    fakat daha önce neden hala şia olmadığınızı sorduğumda şialığı hak bilseydik olurdduk demiştiniz
    özür dilerim bunu asla söylemek istemezdim ama yaklaşımınız beni şaşırttı doğrusu
    vesselam
    [/quote]

Öyle şey olamaz. "Şiayı hak bilseydik olurduk" cümlesini hiç bir zaman kullanmış değilim. Kesinlikle karıştırıyorsunuz. Şianın hak olduğunu ve İslamın Caddei Kübrası olduğunu hemen her mesajımdan anlayabilirsiniz.
    Ehli Sünneti ise kötülemiyorum. Ehli sünnet konusunda kafa karışıklıkları var. Emevi ehli sünneti ehli sünnet olarak lanse edilirken bu ehli sünnetin yanlışlığına vurgu yapıylorum. Lütfen.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

selamunaleykum
      sayın mehmet kardeşim iftira atmaktan allahu tealaya sığınırım sanırım yazışmış olduğumuzu hatırlamıyorsunuz siz öyle söylemiştinniz aynen tabi ne yargılıyorum nede başka bir amaç güdüyorum sadece yukarıdaki yazınızınıza binayen yazdım
      sayın esedullah
      şialar mezheplerini yaymaya çalışmıtyorlar sadece kuran ve hadis ışığında hakkı söylemeye çalışıyorlar ve bunu yapmak biz müslümanlara farz değilmi
      şöyleki örneğin biri abddest alırken yanlış aldığını gördünüz hiç onu uyarmadan arkanızı dönüp gidermisiniz yoksa din kardeşinize doğruyu öğretmekmi istersiniz
      unutmayın ki o yaptığı yanlışla kendinden başka insanlarında yanlış yapmasına sebep olacaktır o abdesti evladına öğretecektir o abdest alırken bilgisi olmayan biri görünce demek doğru abdest bu diyerek oda yanlış almaya başlayacaktır...bunun nerelere uzanacağını tahmin etmek hiçte zor değil
      dolayısıyla hakkı eğer her kaynaktan ıspatlayabiliyorsam bu hakkın gerçekten hak olduğunu islam için allahu azze ve celle için hakkı söylemem farzdır
      diyorsunuzki ben şia olsam islama ne faydam olacak
      bir deyiş vardır önce mescidin içi diye
      unutmayın ki ahirette amel defterimiz tektek açılacaktır
      herkes kendi amelinden sorumludur
      inançlı bir insan olduğunuzu düşünerek küçük örneklendirmelerle size ulaşmaya çalışıyorum inşaallah yanlış anlamazsınız
      şu açıdan düşünelim kardeşim örneğin çin yada başka gayrimüslim bir ülkede yaşayan bir kul allahu tealanın hidayetiyle müslüman oldu ve çevresinde hiç müslüman yok
      yo çevremde müslüman yok deyip tekrar kafirmi olmalı yada hiç müslüman olamam demeye hakkı varmı
      "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Fe Sübhanallah, hala iddia ediyorsunuz. Ben öyle bir şey kesinlikle söylemedim ve bundan eminim. İddia sahibi sizsiniz ve ispat ta size aittir. Nerede yazdı isem gösterin olsun bitsin. Yapmayın. Karıştırıyorsunuz. Ben kendimden eminim.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Men Çe gûyem, Tamburam Çe Gûyed?
          (Ben Ne Diyorum, Tamburam Ne Diyor?)
          sn.mehmet ufukalp!
          ben ne diyoruuumm sen ne diyorsun!
          benim yazdıklarımı okuduğundan, okudunsa anladığından eminmisin? istersen bundan önceki mesajımı bir daha oku.cevap yetiştireyim mantığıyla değil hele bu adam ne diyor bir anlayayım mantığıyla.
          türkiyedeki şiilerden bahsediyorum.bütün şia camiasından behsetmiyorum.ve kendi öz pratik hayatımdan bahsediyorum.hamastan yada ehlisünnet camiasından değil.
          Diyorum ki; ben bu istanbul ortamında şii oldum diyelim.şu anda içinde yaşadığım memlekette benim yapacağım islami faaliyetlerimde şii olmamın bana ne gibi bir katkısı var.hiç yok.çünkü şii olmam demek bir camianın içerisine girmem gerekir demektir.benim içine girebileceğim ve içinde islama hizmet edebileceğim bir şia yapısı yok ki.
          eğer doğru dürüst bir camia olsa neden şiilerin hepsi bu camiaya bağlı değil.ve herkes kendi kafasından uydurduğu bir şeylere inanıyor..dediğim gibi biri atatürkçü biri milliyetçi vs. falan..bir şia camiasının çıkıp bu insanlara doğru düzgün bir islami bilinç vermesi gerekmiyormu.
          yok eğer bir camia var zaten diyorsanız demekki bu camiada bir nakıslık varki bu insanlar böyle.
          ben bunları diyorum sen kalkmış bana yok ehlisünnet yok şia yok hamas diyorsun.. sanki ben mezhep karşılaştırması yaptım.
          mehmet ufukalp kardeşim! kusura bakma ama boş slogan atmaktan başka bir şey yapmıyorsun.senin yazdıklarını okuyunca ali şeriatinin şu sözü alıma geliyor; ''yaşasın ve kahrolsunla siyaset yapılmaz''
          bu dediklerine sende inanıyorsan neden şii olmuyorsun.?başka mesajlarından ehlisünnet olduğunu biliyorum yoksa şii oldunda haberimizmi olmadı..
          Değerli kardeşim, fikirleriniz kendiniz tamburanız ise sözlerinizdir. Siz kendinizi ifade edemiyorsanız biz ne yapalım.

Bakın, Türkiyedeki şiilerin caferilerin laikliğniden atatürkçülüğünden, yanlışlarından, zaaflarından bahsederek bütün bunlarla neden şii olmadığınızı açıklamaya çalışmıyor musunuz. Kimse size şii olun demiyor ki zaten. Ancak türkiyedeki şiilerin zaaflarını esas alarak şii olmadığınızı söylüyorsunuz, çünkü konunuzun başlığı böyle, bunda bir yanlış var mı?

Biz de diyoruz ki, türkiyedeki şiileri örnek alacağınıza onları bahane ederek şii olmadığınızı söyleyeceğinize şianın en güzel örneği İran İslam inkılabını, Hizbullahı esas alın, ondan sonra ister şii olun isterse de olmayın.

Evet ben bir sünniyim. Doğru. Ancak benim şii olup olmamda Şiada haşa bir eksiklik gördüğümden değil, sünni müsümanlar arasında Ehli Beyt Mektebine ve İslam İnkılabına daha iyi hizmet edebileceğime inancımdandır.

Türkiyedeki şiileri örnek almadığım gibi yanlışlıklarına da karşıyım. Dikkat ederseniz rejim yanlısı şiilerin yanlışlıklarına galiba en fazla karşı çıkanda bizizdir.

Türkiyedeki şiilerin yanlışlıklarına karşı çıkmanı makul karılıyıoruz. Ancak bu şia mektebini redde esas olmaz. Kişilerin yanlışları mekteplere çıkarılamaz.

Diyorsunuz ki, şii mektebi doğru dürüst bir mektep olsa böyle yanlışlar yapan şiiler olur muydu? bu da doğru bir mantık değil. O halde bize demezler mi ki, İslam doğru dürüst bir din olsaydı müsülmanlar böyle olmazdı öyle değil mi?

Yani anlayacağın tamburanın kim ve ne olduğunu iyi anlamalısın. Anlayamazsan aynalarda kendini görür ancak başkalarını tambura zannedebilirsin muhterem. Selametle kalın.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=9692.msg65629#msg65629 date=1261031664]

Değerli kardeşim, fikirleriniz kendiniz tamburanız ise sözlerinizdir. Siz kendinizi ifade edemiyorsanız biz ne yapalım.

Bakın, Türkiyedeki şiilerin caferilerin laikliğniden atatürkçülüğünden, yanlışlarından, zaaflarından bahsederek bütün bunlarla neden şii olmadığınızı açıklamaya çalışmıyor musunuz. Kimse size şii olun demiyor ki zaten. Ancak türkiyedeki şiilerin zaaflarını esas alarak şii olmadığınızı söylüyorsunuz, çünkü konunuzun başlığı böyle, bunda bir yanlış var mı?

Biz de diyoruz ki, türkiyedeki şiileri örnek alacağınıza onları bahane ederek şii olmadığınızı söyleyeceğinize şianın en güzel örneği İran İslam inkılabını, Hizbullahı esas alın, ondan sonra ister şii olun isterse de olmayın.

Evet ben bir sünniyim. Doğru. Ancak benim şii olup olmamda Şiada haşa bir eksiklik gördüğümden değil, sünni müsümanlar arasında Ehli Beyt Mektebine ve İslam İnkılabına daha iyi hizmet edebileceğime inancımdandır.

Türkiyedeki şiileri örnek almadığım gibi yanlışlıklarına da karşıyım. Dikkat ederseniz rejim yanlısı şiilerin yanlışlıklarına galiba en fazla karşı çıkanda bizizdir.

Türkiyedeki şiilerin yanlışlıklarına karşı çıkmanı makul karılıyıoruz. Ancak bu şia mektebini redde esas olmaz. Kişilerin yanlışları mekteplere çıkarılamaz.

Diyorsunuz ki, şii mektebi doğru dürüst bir mektep olsa böyle yanlışlar yapan şiiler olur muydu? bu da doğru bir mantık değil. O halde bize demezler mi ki, İslam doğru dürüst bir din olsaydı müsülmanlar böyle olmazdı öyle değil mi?

Yani anlayacağın tamburanın kim ve ne olduğunu iyi anlamalısın. Anlayamazsan aynalarda kendini görür ancak başkalarını tambura zannedebilirsin muhterem. Selametle kalın.
            [/quote]

sn.mehmet ufukalp!
            şu cümleleri anladığından eminmisin?:

türkiyedeki şiilerden bahsediyorum.bütün şia camiasından behsetmiyorum.ve kendi öz pratik hayatımdan bahsediyorum.hamastan yada ehlisünnet camiasından değil.

Diyorum ki; ben bu istanbul ortamında şii oldum diyelim.şu anda içinde yaşadığım memlekette benim yapacağım islami faaliyetlerimde şii olmamın bana ne gibi bir katkısı var.hiç yok.çünkü şii olmam demek bir camianın içerisine girmem gerekir demektir.benim içine girebileceğim ve içinde islama hizmet edebileceğim bir şia yapısı yok ki.

eğer doğru dürüst bir camia olsa neden şiilerin hepsi bu camiaya bağlı değil.ve herkes kendi kafasından uydurduğu bir şeylere inanıyor..dediğim gibi biri atatürkçü biri milliyetçi vs. falan..bir şia camiasının çıkıp bu insanlara doğru düzgün bir islami bilinç vermesi gerekmiyormu.

yok eğer bir camia var zaten diyorsanız demekki bu camiada bir nakıslık varki bu insanlar böyle.

Yorum

Yahu kardeşim, konuyu "Neden şii değilim " diye açan siz değil misiniz? Konu türkiyedeki şiilerin eksiklikleri yanlışlıkları değil ki? Genel anlamda neden şii değilim diye açmışsın. Biz sizin söylediklerinize bakarak söylüyoruz. O zaman konuyu " Türkiyedeki şiilerin yanlış halleri" diye açsaydın ya.

Bu sorularının muhatabı değiliz ki, şii olup olmamak sizin takdiriniz, olmak zorunda değilsiniz. Şii olmanın islama bir getirisi olmadığınıda kendinizce düşünebilirsiniz. Bu bizi ilgilendirmez.

Eğer doğru dürüst bir camia olsa neden şiilerin hepsi bu camiaya bağlı değil.ve herkes kendi kafasından uydurduğu bir şeylere inanıyor..dediğim gibi biri atatürkçü biri milliyetçi vs. falan..bir şia camiasının çıkıp bu insanlara doğru düzgün bir islami bilinç vermesi gerekmiyormu.

Eğer şii olmama nedeniniz türkiyedeki şiiler ise, yine dediğimiz gibi, şiilerde gördüğünüz yanlışların yüz misli sünni camiada da mevcut. Aynı yanlışlardan dolayı sünnilikten çıkıyor musunuz ki, türkiyedeki yanlış örnekleri sebebiyle şii olmadığınızı açıklıyorsunuz. Unutmayın bütün değerlendirmeler konunun başlangıcı ile irtibatlı olmak zorundadır.
              Şiilerin atatürkçü ve milliyetçi oluşları kendi nefisleri ile ilgilidir. Şia mektebi ile ilgili değil ki. Şiamı onlara atatürkçü olun diyor yani.

Valla kimin anlamadığını forumdaki kardeşlerin insafına bırakıyorum. Size hatırlatmıyor muyuz ki, müslümanların yanlışlığından dolayı İslamı suçlamaya benziyor, şiilerin yanlışları sebebiyle şianın yargılanması.

Bu konularda kendilerinden istifade ettiğimiz kadri yüce kardeşlerimiz bolca bulunmaktadır. Varsa yanlışlarımız hatırlatılmasını isteriz ki vaz geçelim. Sizi anlamış değilim doğrusu.

Yorum

Aşağıdaki konu, benim neden şii olmayı tercih etmediğime dair yeterince açıklama içeriyor.

http://www.velayet.com/index.php?topic=2041.0

Yorum

[quote author=Apollonius link=topic=9692.msg65756#msg65756 date=1261116468]
                  Aşağıdaki konu, benim neden şii olmayı tercih etmediğime dair yeterince açıklama içeriyor.

[/quote]

Halbuki, biz inanıyoruz ki, aynı konu insanların şii olmamasına değil, olmasına neden olabilir. Ki açıklamalar gerçekten güzel.
                  İşte bu hiç olmadı kardeş.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=9692.msg65758#msg65758 date=1261117015]

[/quote]

Halbuki, biz inanıyoruz ki, aynı konu insanların şii olmamasına değil, olmasına neden olabilir. Ki açıklamalar gerçekten güzel.
                    [/quote]

O halde neden şii olmuyorsun

İkimizin aynı sonucu çıkarmıyor olması oldukça doğal. Neden garip geldi sana? Kimisi kainata bakar, Allah'ın yarattığı sonucunu çıkarır, kimisi aynı kainata bakar, bir yaratan olmadığı sonucunu çıkarır. Herkesin düşünce yapısı farklı.

Yorum

[quote author=Apollonius link=topic=9692.msg65759#msg65759 date=1261117070]
                      [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=9692.msg65758#msg65758 date=1261117015]

[/quote]

[/quote]

O halde neden şii olmuyorsun

İkimizin aynı sonucu çıkarmıyor olması oldukça doğal. Neden garip geldi sana? Kimisi kainata bakar, Allah'ın yarattığı sonucunu çıkarır, kimisi aynı kainata bakar, bir yaratan olmadığı sonucunu çıkarır. Herkesin düşünce yapısı farklı.
                      [/quote]

İmam Humeyni buyuruyor ki, Ehli Sünnetten maksat Rasulullahın sünneti ise biz ehli sünnetiz. İşte biz öyle ehlisünnetiz. Böyle bir ehli sünnetin şiadan farkı yoktur. Şii olmak lisani hal ile olamaz mı. İlla lisani kal ile mi olmak gerekiyor.

Ehli sünnet kalarak ehli sünnet müslümanlarını emevi ehli sünnetinden Rasulullah ehli sünnetine doğru çekmeye çalışmakla şii olmak arasında ne fark vardır.

Bakınız, emevi sünnelirin en fazla bozulduğu konu da budur. Geçenlerde cuppeli Ahmat diyor ki, yahu kardeşim şii olacaksan şii ol ben şiiyim diyerek şiayı savun, ben ehli sünnetim diyipte şiayı savunmak olmaz diyor. Niye, çünkü ehli sünnet olup şiaya hak vermek şii olup şiaya hak vermekten herhalde daha etkili ve cuppali ahmata acıtıcı geliyor. Zaten ne yapacağımı ona soracaktım ya. Beni anladığınızı biliyorum.

Yorum

evt kardeşi biz sizi çok iyi anlıyoruz. Umarız Rabbim bizi en doğru olana iletir...

ben de tam tersine şöyle düşünüyordum:

Şii olduğumu neden söylemeyecekmişim ki!

1- Şii olmak daha faziletli daha memnuniyet verici. Eğer Müslüman sıfatından başka bir sıfat kullanılacaksa, ehlisünnet sıfatını kullanacağıma şii kelimesini kullanırım kendim için çünkü Kur'an'a da sünnete de baktığımızda bu kelimenin kullanımı daha eski ve daha kat'i

2- Şia her bakımdan Ehlisünnetten kat kat daha sahih, tüm delillerini akla nassa ve karşıtlarının kaynaklarına dayanan delillerle net olarak ortaya koyuyor (Elhamdülillah) her ekole meydan okurcasına..

3- Şia hak olmaktan doğan bir güce sahip ki hiç bir ekol bu güçte olamaz. Ardında Allah var ve şii mazlumiyet tarihi boyunca şia hep kazandı hiç kayebetmedi. Hani benzetme biraz ağır olabili ama teşbihte hata olmaz hükmü gereği, Fir'avn zulmü karşısında iman eden sihirbazlar, artık biz doğruyu gördük bize ne yapabilirsin ki, en fazla bedenimizi doğrarsın... Ruhlar özgürdür oysa.. Sünnilerin zulmü ne kadar olabilir ki.. neden hangi güce karşı şii olduğumu açıklamayacak mışım!

4- Onlar daha acizdir. Çünkü delilleriyle kendilerini ortaya koyamayıp güce baş vurmak bir inanç sisteminin acziyet ve çöküşünün ifadesidir. ki bir şii olarak benim bunu gösterebilmekten başka mutluluğum olabilir mi?

örneğin sünni gelenekten gelen eşim uzun süre beni izledi delillerimi dinledi şii oluş gerekçelerimi sordu ve gördü. sonunda şiayı terhic ettiğini söyledi. ben bu süreçte kendisine ne bir baskı yaptım ne de telkin.. bazen ben anlattım bazen o sordu.. ben anlattım başkalarına sordu tekrar sünniliğin hak olduğunu sandı. bu böyle devam etti. sonunda şii olduğunu açıkladı ailesinden korkunç baskıya maruz kaldı. benim yanımda diğerleri baskı yapıyor olamazsın diye ben sesimi çıkaramıyorum büyüklerimizdir diyerek. ama baskı yapmaları zulüm derecesine ulaştığı zaman müdahale ediyordum ve diyordum ki hiç ben baskı yaptım mı sizin baskı yapmanız aciz olduğunuzdandır...

Eğer haklıysanız hani kitabınız hani deliliniz. Siz Allah'ın, hakkında hiç bir delil indirmediği , atalarınızın uydurduğu boş adlara mı tabi oluyorsunuz... diyorum ve mümkün olduğunca baskılarını azaltmaya çalışıyorum...

...

ama buna rağmen ben fetva mercii değilim. şii olan biri bir taklit merciine bağlanır ve onun fetvalarına göre yolunu çizer. Sn ufukalp kardeşimizin neyi nasıl söyleyeceği konusunda görüş bildirmek bizim gibi daha Ehlibeyt mektebinin başındaki biröğrenciyi aşar.. takiyye şiada vardır. ve takiyyenin amacı kendinden yöne bir zararı engellemek olduğu gibi başkalarına şiayı anlatabilmek için de yapılabilir...

ben de bulunduğum dış mekanlarda şii olduğumu söylemiyorum ve sorulan sorulara kaçamaklı cevap veremeyeceksem hanefi olduğumu söylüyorum. yoksa insanlarla aranızda duvarlar oluşuyo, kıramayacağınız arkasına ses geçiremeyeceğiniz, bulunduğunuz bahçenin ne kadar harika olduğunu iletemeyeceğiniz kalınlıkta hem de...

inşallah konu dışına çıktığımız için sn esedullah kardeşimiz bizi bağışlar...

Yorum

ben de bulunduğum dış mekanlarda şii olduğumu söylemiyorum ve sorulan sorulara kaçamaklı cevap veremeyeceksem hanefi olduğumu söylüyorum. yoksa insanlarla aranızda duvarlar oluşuyo, kıramayacağınız arkasına ses geçiremeyeceğiniz, bulunduğunuz bahçenin ne kadar harika olduğunu iletemeyeceğiniz kalınlıkta hem de...
                          İşte vaka bu. Biz kendimiz korktuğumuz için şii değiliz sünniyiz demiyoruz. Muhatablarımız korkuyor, iletişimi kesiyor, hakikatlerin nice temiz fıtratlara, zaman, mekan, takiye, tarz ve üslup ve benzeri konuların maksada hizmet etmeyen tarzda sunumu sebebiyle ulaşamaması kaygısı ile hareket ediyoruz.

Dünya İslam ve Küfür Kutbu halinde yoğun bir, her türlü savaşın içerisindedir. Temel müşterekler bağlamında insanları İslamın Kutbu İslam İnkılabına çağırmak fiili mezhep değişikliğine çağırmaktan daha kolay değil midir?

Bu gün İran İslam İnkılabına somut destek sağlamak, soyut destekten daha fazla hizmet edecektir. Fert bazında insanların şii olması mı Ehli Beyte daha fazla hizmet eder yoksa, toplum, kitle, devlet bazında İslam İnkılabı ile iyi ilişkiler içerisinde olan ülkeler mi?

Biz Suriyenin, Lübnanın, Kuzey Korenin, Kübanın, Venezüellanın Ehli Beyte destek vermesi için şii olmalarını beklemeye zaman ve mecalimiz var mı?

Özellikle Lübnan da, Hizbullah, eğer Lübnanlıların şii olmasına çalışarak, onların şii olmalarını bekledikten sonra harekete geçeceğini düşünseydi acaba bu günkü şehametine şahit olabilirmiydik.

İnsanların akıl ve özgür iradeleri ile şii olmalarını istememek gibi bir arızamız yoktur. Ancak acilen yapılması gereken bir program olarak ele alınması acaba maksada hizmet edecek mi?

Yukarıda saydığım ülkeler şii olmamışlar diye desteklerini istemelim mi? ya da şii olmadan da diğer müslümanlarla yine Ehli Beytin Merkezi ve dayanağı olan İran İslam İnkılabına destek olmalarını sağlamak şiaya zarar mı verir?

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=9692.msg65788#msg65788 date=1261133710]
                            b

Biz Suriyenin, Lübnanın, Kuzey Korenin, Kübanın, Venezüellanın Ehli Beyte destek vermesi için şii olmalarını beklemeye zaman ve mecalimiz var mı?

Özellikle Lübnan da, Hizbullah, eğer Lübnanlıların şii olmasına çalışarak, onların şii olmalarını bekledikten sonra harekete geçeceğini düşünseydi acaba bu günkü şehametine şahit olabilirmiydik.

İnsanların akıl ve özgür iradeleri ile şii olmalarını istememek gibi bir arızamız yoktur. Ancak acilen yapılması gereken bir program olarak ele alınması acaba maksada hizmet edecek mi?

Yukarıda saydığım ülkeler şii olmamışlar diye desteklerini istemelim mi? ya da şii olmadan da diğer müslümanlarla yine Ehli Beytin Merkezi ve dayanağı olan İran İslam İnkılabına destek olmalarını sağlamak şiaya zarar mı verir?
                            Devletler arası ilişkilerle dini konuları birbirine çok fazla karıştırıyorsunuz.

Yorum

İslamın karışıpta şekil ve yön vermediği hiç bir konu olamaz. Siz sanırım İslamı laiklerin anladığı tarzda anlıyorsunuz. Biz dinimizi dinimize düşman olan laiklerden öğrenecek değiliz.

İmam Humeyni buyuruyor ki, dine siyasetin temelini atan Rasulullahtır. İslam Siyaseti din, dini siyaset olan olan bir dindir.

Siyasete islam şekil vermese orada zulüm doğar. İslam ise hemen her şeye şekil verebilen Allahın dinidir.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=9692.msg65800#msg65800 date=1261138036]
                                İslamın karışıpta şekil ve yön vermediği hiç bir konu olamaz. Siz sanırım İslamı laiklerin anladığı tarzda anlıyorsunuz. Biz dinimizi dinimize düşman olan laiklerden öğrenecek değiliz.

İmam Humeyni buyuruyor ki, dine siyasetin temelini atan Rasulullahtır. İslam Siyaseti din, dini siyaset olan olan bir dindir.

Siyasete islam şekil vermese orada zulüm doğar. İslam ise hemen her şeye şekil verebilen Allahın dinidir.
                                [/quote]

Allah razı olsun...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X