Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden şii değilim 2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Neden şii değilim 2

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9692.msg65801#msg65801 date=1261138547]
    [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=9692.msg65800#msg65800 date=1261138036]
    İslamın karışıpta şekil ve yön vermediği hiç bir konu olamaz. Siz sanırım İslamı laiklerin anladığı tarzda anlıyorsunuz. Biz dinimizi dinimize düşman olan laiklerden öğrenecek değiliz.

İmam Humeyni buyuruyor ki, dine siyasetin temelini atan Rasulullahtır. İslam Siyaseti din, dini siyaset olan olan bir dindir.

Siyasete islam şekil vermese orada zulüm doğar. İslam ise hemen her şeye şekil verebilen Allahın dinidir.
    [/quote]

Allah razı olsun...
    [/quote]

Sizden de muhterem.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=9692.msg65800#msg65800 date=1261138036]
      İslamın karışıpta şekil ve yön vermediği hiç bir konu olamaz. Siz sanırım İslamı laiklerin anladığı tarzda anlıyorsunuz. Biz dinimizi dinimize düşman olan laiklerden öğrenecek değiliz.

İmam Humeyni buyuruyor ki, dine siyasetin temelini atan Rasulullahtır. İslam Siyaseti din, dini siyaset olan olan bir dindir.

Siyasete islam şekil vermese orada zulüm doğar. İslam ise hemen her şeye şekil verebilen Allahın dinidir.
      [/quote]Resullullaha Vahiy geliyordu.Masumdur.Çünkü Allahın Peygamberiydi.Görevi yeni nazil olan Allahın dini`ni yeryüzüne yerleştirmek ve yaymaktı.Günümüzde ki şartlar çok farklı.Asıl İslamı kullanarak siyaset yapmak zulümdür.
      İslamcılık ayrıdır, İslam ayrıdır.
      Üstelik İslami açıdan dindar bir Hristiyanmı daha evhendir.Yoksa ateist Kominist bir Kuzey Koreli mi?

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=9692.msg65788#msg65788 date=1261133710]
        ben de bulunduğum dış mekanlarda şii olduğumu söylemiyorum ve sorulan sorulara kaçamaklı cevap veremeyeceksem hanefi olduğumu söylüyorum. yoksa insanlarla aranızda duvarlar oluşuyo, kıramayacağınız arkasına ses geçiremeyeceğiniz, bulunduğunuz bahçenin ne kadar harika olduğunu iletemeyeceğiniz kalınlıkta hem de...
        bu tür yönteme şiada takiyye deniyor. bunu ben karakter bozukluğu ya da vicdanın rahat etmeyeceği "sahte kar" lık olarak görmüyorum. bunun için şu noktayı açıklığa kavuşturmak lazım ve insanlara inanç sistemini anlatabilmek için yapılan takiyyenin sahtekarlığa dönüşmemesi için şöyle sınır çizmek gerekir:

ilk bakışta insanların layıksa doğruyu zaten görürler layık değillerse ön yargıları onları engeller diye düşünülür. ki bu tamamen yanlış da değildir. bu yüzden doğal olanın siz onunla tanırken ne olduğunuzu açıkça söylemek zorundasınız. Çünkü onun sizi mektebinizle tanımaya hakkı var. eğer cahilse "Rabbim onlar bilmiyorlar bilselerdi öyle yapmazlardı onlara mühlet ver" şeklindeki şefkatli Resul s.a.a. duası gereği takiyye gerekir.

Bir ortama giriyorsunuz orda sizi hiç tanımıyorlar hepsi hanefi ve hanefiliğin din olduğunu sanıyorlar. şafiyi de kardeş din. onun dışında başka mekteb bilmiyorlar. siz onlara şiiyim dediğinizde korkunç tepki ve ön yargı tedirginlik ve bu adamın niyeti ne acaba bize böyle mantıklı konuşuyor ama acaba altında kim bilir neler vardır şeklinde bir güvensizlik oluyor. sizin güvenilir olduğunuzu bilmiyorlar çünkü daha yeni görüşmüşsünüz..

bu noktada ilahi vahy sünneti Resulleri toplum tarafından tam olarak tanınacakları zamana kadar risaletle görevlendirmemesini daha iyi anlıyoruz.Örneğin Resul s.a.a. 40 yıl boyunca nübüvvete sahip değildi. toplum onu tanıdı test etti. sonra reddeden güvensizlikten değil çıkarlarına uymadığından bilinçli tercihle onu reddetti..

eğer sizi çevreniz zaten tanıyor güvenilir buluyorsa ve siz hala şia ile sünnilik arasındaki farkı onlara göstermiyorsanız yaptığınız her iyilik bilinçli sünni hesabına yazılır ve asla o insanlara şiayı anlatamazsınız. bu şekilde şiaya zarar vermiş olursunuz... sizin bu tavrınız gerçekte kendinize ya da doğru gördüğünüz şiaya olan güvensizliğinizden kaynaklanır.. halletmeniz gereken noktalar vardır... yoksa doğru bu değildir...

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=9692.msg65788#msg65788 date=1261133710]
          ben de bulunduğum dış mekanlarda şii olduğumu söylemiyorum ve sorulan sorulara kaçamaklı cevap veremeyeceksem hanefi olduğumu söylüyorum. yoksa insanlarla aranızda duvarlar oluşuyo, kıramayacağınız arkasına ses geçiremeyeceğiniz, bulunduğunuz bahçenin ne kadar harika olduğunu iletemeyeceğiniz kalınlıkta hem de...
          bu tür yönteme şiada takiyye deniyor. bunu ben karakter bozukluğu ya da vicdanın rahat etmeyeceği "sahte kar" lık olarak görmüyorum. bunun için şu noktayı açıklığa kavuşturmak lazım ve insanlara inanç sistemini anlatabilmek için yapılan takiyyenin sahtekarlığa dönüşmemesi için şöyle sınır çizmek gerekir:

ilk bakışta insanların layıksa doğruyu zaten görürler layık değillerse ön yargıları onları engeller diye düşünülür. ki bu tamamen yanlış da değildir. bu yüzden doğal olanın siz onunla tanırken ne olduğunuzu açıkça söylemek zorundasınız. Çünkü onun sizi mektebinizle tanımaya hakkı var. eğer cahilse "Rabbim onlar bilmiyorlar bilselerdi öyle yapmazlardı onlara mühlet ver" şeklindeki şefkatli Resul s.a.a. duası gereği takiyye gerekir.

Bir ortama giriyorsunuz orda sizi hiç tanımıyorlar hepsi hanefi ve hanefiliğin din olduğunu sanıyorlar. şafiyi de kardeş din. onun dışında başka mekteb bilmiyorlar. siz onlara şiiyim dediğinizde korkunç tepki ve ön yargı tedirginlik ve bu adamın niyeti ne acaba bize böyle mantıklı konuşuyor ama acaba altında kim bilir neler vardır şeklinde bir güvensizlik oluyor. sizin güvenilir olduğunuzu bilmiyorlar çünkü daha yeni görüşmüşsünüz..

bu noktada ilahi vahy sünneti Resulleri toplum tarafından tam olarak tanınacakları zamana kadar risaletle görevlendirmemesini daha iyi anlıyoruz.Örneğin Resul s.a.a. 40 yıl boyunca nübüvvete sahip değildi. toplum onu tanıdı test etti. sonra reddeden güvensizlikten değil çıkarlarına uymadığından bilinçli tercihle onu reddetti..

eğer sizi çevreniz zaten tanıyor güvenilir buluyorsa ve siz hala şia ile sünnilik arasındaki farkı onlara göstermiyorsanız yaptığınız her iyilik bilinçli sünni hesabına yazılır ve asla o insanlara şiayı anlatamazsınız. bu şekilde şiaya zarar vermiş olursunuz... sizin bu tavrınız gerçekte kendinize ya da doğru gördüğünüz şiaya olan güvensizliğinizden kaynaklanır.. halletmeniz gereken noktalar vardır... yoksa doğru bu değildir...

Yorum

Resullullaha Vahiy geliyordu.Masumdur.Çünkü Allahın Peygamberiydi.Görevi yeni nazil olan Allahın dini`ni yeryüzüne yerleştirmek ve yaymaktı.Günümüzde ki şartlar çok farklı.Asıl İslamı kullanarak siyaset yapmak zulümdür.
            İslamcılık ayrıdır, İslam ayrıdır.
            Üstelik İslami açıdan dindar bir Hristiyanmı daha evhendir.Yoksa ateist Kominist bir Kuzey Koreli mi?
            Bak kardeşim, ortalığın kavram kargaşası ile kafanı bulandırma, karıştırma. Söylenenleri çok iyi düşün.
            Biz İslamın şekil verdiği siyasetten b.ahsediyurz. Siyasetin şekil verdiği islamdan değil. Bizim ülkemizde yapılanlar siyasetin şekil verdiği islam anlayışıdır. İslam bunu kabul etmez.

Siyaset yönetme yeteneğidir. Bu yetenekte her toplum nizamından fazla İslamda vardır. İslam siyaseti yönetti mi siyaset islamın dışına çıkamaz ki zulüm ya da kullanılma olsun.

Sizin zannettiğiniz siyasetin islamı çıkarları için kullanma olayıdır ki, en başta İslam buna karşıdır. İslamda islam ayrı islamcılık ayrı diye bir tasnif yoktur, o islam düşmanlarının kategoreze etmesinden başka bir şey değildir. İslamda İslam vardır müslüman vardır o kadar.

Dindar hristiyanla komünist kuzey koreliye gelince. Bunların eylemlerine bakarız.

Mesela biz Lübnanda Hizbullaha yardım eden dindar hristiyanları gönülden severiz. Abd ye israile karşı olup müslümanlara yardım eden hristiyanlar bizim insan dostlarımızdır. Ancak Rusyanın abd ve israil ile flort eden hristiyan ya da komünistlerinden ise nefret ederiz.

Zulmün yanında yer alan müslüman da olsa ondan nefret eder, zulme karşı müslümanların yanında yer alan kim olursa olsun severiz. Ve dünya üzerindeki vakalar da buna en güzel örnektir.

Mesela biz Chavezi Kral Abdullahlardan çok severiz. Zahirde kral Abdulah müslüman. Chavez ise Katolik marksisttir. İnsanları ne olduklarından ziyade ne yaptıkları insanı anlamlandırır.

Chavezin imanı elde edip islama girme cennete girme ihtimal ve şansı kral abdullahtan daha fazla değil mi? Ki biz islama müslümanlara ihanet edenler ne kadar müslüna olursa olsun nefret ederiz.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

ehlibeytin_izinde abi doğru söylüyor. Bunu uygularsanız sizde aynısı ile karşılaşırsınız. Bende daha yeni şii olduğum dönemde yaşadım çünkü..

Hakkı bulduğum sıralarda beni çok iyi tanıyan 3 yılı aşkın süredir bir arkadaşa konuyu açmıştım. Benim mezhebim hakkında internetteki türlü çirkin yakıştırmalardan ötürü beni o sözlerle kınadı. ( Misal: siz bizi kafir biliyormuşsunuz, siz toprağa secde ediyormuşsunuz gibi.. )

Mezhebimin ne kadar kötü olduğundan bahsetti. Oysa o da bilmiyordu ne demek bu? Sadece internette özellikle sunni kardeşlerin çok fazla rağbet ettiği sitelerde geçince onlara inandı. Çok yazıştık, saatlerde telde de konuştuk... Daha sonra birbirimizi silme kararı aldık. Çünkü kırıyordu beni. Kendisi beni silemeyeceğini, bunu benim yapmamı istedi. Yani aslında beni biliyordu fakat uygunsuz yakıştırmalardan ötürü bu hale geldi.. Annem dahi ilk başlarda biraz kınadı.. Fakat şimdi çok şükür 12 imama inanıyor ... Anladımki bazı şeyleri yavaş yavaş anlatmak gerek. Direk konuya ben şiayım deyince duyulanlar ve yazılanlardan dolayı sizide o konuma sokuyorlar. Oysaki gerçek bambaşka...
              "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[b]Cümleten selamun aleyküm..[/b]
                Bügün, müslümanların münazara ve istişare etmesi gereken yüzlerce sorunlar dururken burada tartışılan mevzulara göz misafiri olup üzülmemek elde değil.
                Anlamadığım bir şey var..Bu platformun amacı şia'yı yüceltmek mi? İslama hizmet etmekmi ? Bu tür münazaralarda üstün gelmek adına Esas gayesini (Davasını )unutarak İSLAMA DEĞİL şiaya hizmet edenleri hayretle izliyorum..Dava nedir. Amaç nedir bilmeyeniniz yoktur.
                Ama kısaca hatırlatma gereği duyuyorum. Biz insan,olarak yaratılmaşların en şereflisi olarak yaratılmışız.
                Biz o emaneti göklere, yere ve dağlara arz ettik, onlar, onu yüklenmeye yanaşmadılar, ondan korktular da onu insan yüklendi. O gerçekten çok zalim ve çok cahildir.
                Bu ayet üzerinde düşünelim bir an.(lıkda olsa)
                Allah tarafından her kavime peygamberler kitaplar gönderilmiştir.Resulallahtan evvel gelen peygamberlerinde misyonu Son peygamberin misyonundan farklı değildi.insanları tevhid(İslam) dinine çağırmak, Resulallahtan sonra
                Her müslüman Allahın halifesidir.
                işte ispatı.
                Sizi yeryüzünün halifeleri kılan, size verdiği (nimetler) hususunda sizi deneyip sınamak için kiminizi kiminizden derecelerle üstün kılan O dur. (En’âm, 165)

Bizler her yerde Allahın adını ve dinini yüceltmeye çalışmak ile mükellefiz..Davamız Dinimiz,her hizmetimiz islam için olmalıdır.
                site gibi küçük bir platformda değil ÇOK büyük platformlarda da Bu münazaralar aralıksız 1000 yıl daha devam etsede değişen bir şey olmayacaktır.
                Ali ;R.a ilk halifeliğe daha layık biri olsa'da sonuçta islamda Ebubekir r.a ilk halife olarak geçmiştir. Bunu değiştirebilrimisiniz?
                Böyle gereksiz münazara ile değil 1000 yılımızı sadece ibadet ile geçirsekte muvafak olmayız. İslamı Yaymakla mükellefiz, Şiayı , ve ya Sünniliğin progapandasını yapmak ile değil.
                Dava ,Allah (hizbi) olmayı cemaatleşmyi, birlik olmayı emrediyor. Dikkatiniz çekerim.
                SÜNNİ müslümanlar süniliğe hizmet etmiyor bir hizmetleri varsa islam içindir.. sünni olupta islamdan gafil ve cemaatlerden bağımsız olan nice kimselerde var , şiaya sapık fırka diyenlerde var. Onlar bizi bağlamaz . (tıpkı islamda yeri olmayan Laik şiilerin , Tüm şiayı temsil etmediği gibi) Herkesin hesabı Allah katındadır.
                Bu güzelim münazara defterini , Osman affan hal dosyası Ebubekir hal dosyası, Ehli sünnetler şunu açıklasın, neden şii oldum , neden şii değilim gibi konularla karalamak akıl k@r'ı mıdır?
                Sorarım herkese , Allah azimuşşan biz'e ömrünü nerde harcadın diye sorduğunda, İslam yolunda diyebilme cesaretine sahipmiyiz. saatlerimizi , günlerimizi, haftalarımızı aylarımızı , bu ihtilaflı konulara vermemizn kime ne yararı var. Tam aksine İslamı araştıran bir ziyeretçi için ZARAR teşkil ediyormu etmiyormu?
                Vemen ya'mel mısqale zerretün Xayren yereh, Wememn ya'mel mısqale zeretün şerren yereh. ayeti kerimesi bu konuları da kapsayacağını düşünemiyormuyuz?

Beni hatırlayan arkadaşlarımız olacaktır.Ali Ra şii değildir isminde bir konu ve vahdeti anlatmaya çalışan 2 konu ile sizlere selam vermiştim. Vurgulamak istediklerim bir kaç kavramı içeriyordu vahdet anlayışı hizmet , kime ,neye niçin hizmet edişimizden ibaretti.

Esedullah kardeşimin bir çok düşüncelerine katılıyorum.
                Özellikle, islami bilinci tam anlamıyla kavrayamamış ,özümseyememiş olmalarına bizzat burda şahit oluyorum.
                Kişinin Ya Aklı var dini yok , Ya Dini var aklı yoktur.

Yorum

evt sizi tanıyorum. bir ara geldiniz sonra gittiniz siteniz vardı yanılmıyorsam...

ancak bizim hedefimizi de gayemizi de anlamış görünmüyorsunuz. Meselelere ise yüzeysel ve sloganik bakıyorsunuz...

siz de her konuda İslami değil sünni düşünüyor yazıyor ve bakıyorsunuz yukardaki yazılarınızda bile...

bizim yaptıklarımız vahdet içindir doğruları savunmak içindir 1000 yıl sürse bitmez demeniz doğru, gereksiz demeniz yanlıştır. çünkü Nuh a.s. da 1000 sene uğraştı ama eline bir şey geçmedi sizin beklentileriniz açısından ama bizim beklentilerimiz açısında geçti çünkü doğrunun savunucusu oldu..

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X