Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hilal göründü mü?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hilal göründü mü?

sn Welayet sitesi sakinleri
    burası bizim inanç ve yaşayış ilkelerimizi öğrendiğimiz bildiklerimizi paylaştığımız yer.
    Bu sene Ramazana hangi gün başlayacağız
    Hilal görününce sanırım Rehber açıklama yapacak
    benim onu takip etme imkanım yok
    takip edenleri sitede bunu ilan ederleri ve biz de ona göre ramazana başlarız değil mi?

Ynt: Hilal göründü mü?

İslam dünyası bu yıl yine takvim hesabına göre başlayanlar ile Hilali gözetenler arasında bölündü. Hilali görmeyen Suudi Arabistan, Mısır, Endonezya ve Malezya Cumartesi günü Ramazan ayına başlıyor.

İslam dünyası Ramazan'ın ilk günü konusunda astronomi (takvim) hesabı ile başlayanlar ile Hilali gözetleyenler (Rü'yet-i Hilal)arasında yine bölündü.

İslam dünyasının bir kısmı Cuma günü Ramazan'a başlarken, Hilali görmeyen İslam ülkeleri de Şaban ayını 30'a tamamlayacaklarını açıkladı.

Cuma günü Ramazan'a başlayacak İslam ülkeler...
    http://www.islamigundem.com/haberler...-basliyor.html
    Allah Bize Yeter!
    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

bu başlık altında hilal değil ama hilalnur göründü =)
      Ben hilali görmeden başlamam...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7322.msg49390#msg49390 date=1250808378]
        bu başlık altında hilal değil ama hilalnur göründü =)
        Ben hilali görmeden başlamam...
        [/quote]

O zaman sende cumartesi günü baslayacaksin
        Allah Bize Yeter!
        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Elhamdülillah
          beni Rehbere bağlayan Allah'a hamd olsun...
          Kim Tağutu inkar eder Ehlibeyt a.s.'ın yoluna tutunursa o kopması mümkün olmayan bir kulpa yapışmıştır....

Yorum

ben ihtiyat gereği bugünde tutucam. ramazan girmedi ise bile sünnet orucu yerine geçer

Yorum

Ilginc olan mekteplere göre degil de devletlere göre karar verilmis olmasi...haberde dedigi gibi ikiye bölündü yine ramazan.

Allah Bize Yeter!
              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=7322.msg49401#msg49401 date=1250809853]
                Ilginc olan mekteplere göre degil de devletlere göre karar verilmis olmasi...haberde dedigi gibi ikiye bölündü yine ramazan.

[/quote]

malesef

Yorum

ben ise birilerine muhalefet ve Ehlibeyt a.s. a bağlılığımla mutlu olmak için yarın tutmayacağım...
                  sünnet bu...

Yorum

Allahın bana ramazandan 1 gün öcne neden sünnet orucu tuttun diye hesap sormayacağından eminim

Yorum

Ama ben bana gelen bunca ilimden sonra tutup da cibte ve tağuta uyanların hevalarına neden uydun diye sorgulanacağımdan neden şüpheye düştün diye sorulacağmdan neden onlardan teberri edip sadece Hakkın rızasına yönelen kendilerine nimet verilen Ehlibeyt a.s. ın yolcularına uymadın dye sorgulanacağımdan kuşkulu değilim..
                      Ben o büyük günün azabından korkarım...

Yorum

o gün gelsin hele görecez artık

eğer Allah bana bunun hesabını sorarsa ordan kıs kıs güler ben sana demiştim dersin

yok eğer sormazsa aksine sünnet orucu tuttuğumdan ötürü mükafatlandırırsa aynısını ben sana sölerim

Yorum

Ali a.s. dedi:
                          Behey ahmak ben görmediğim Allah'a mı taparım...
                          yine buyurdu:
                          Gayb perdesi gözümden kalksa imanımda artış olmaz...

Elhamdülillah Ehlibeyt a.s.'ın vekili Velayeti fakihe uyma gibi bir şerefi ve güven bana verdi. Ben buraya kadar kafamı ne kayalara çarpa çarpa geldim... tüm soruları herkese sordum...
                          sonunda kitapları kendim okudum delillieri iki kere ikinin dört ettiğinden daha kesin olarak yakini şekilde öğrendim...
                          Allahtan daha ne isteyeyim..
                          aklıma vicdanıma imanıma sorularıma asla ters gelmeyen bu kadar bilgiden sonra tutup da ihtimallere göre hareket edemem

usulü kafi de genel uymama (sünnilere) konusunda hadis var.. ben şii hükümler sünni ve tağuti hükümlere terstir şeklinde bir başlıkta yazmıştım bulursan oku...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7322.msg49404#msg49404 date=1250810247]
                            ben ise birilerine muhalefet ve Ehlibeyt a.s. a bağlılığımla mutlu olmak için yarın tutmayacağım...
                            sünnet bu...
                            [/quote]ABİ BU GÜN ORUNCUNU TUT ÇÜNKÜ HİLALİ GÖREN BİR SLİM ÇIKABİLİR OZAMN KULAĞINA BU HABER GİDERSE ORUCU YEMİŞ OLURSUN O YÜZDEN KAZA VEYA MÜSTEHAP ORUCU NİYETİ İLE ET GÜNDÜZ YİNE SORARSIN EĞER HİLAL GÖZÜKTÜĞÜ HABERİNİ ALIRSAN İFTARDAN ÖNCE NİYETİNİ DEĞİŞEBİLİRSİN...
                            De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                            (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Aramadığım alim kurcalamadığım site kalmadı. Ama Hilalin göründüğüne dair Seyyid Ali Hamaneinin bürosundan bir söz duymadım. Bende bu gün ihtiyaten oruçluyum.

Büyük ihtimalle her yıl olduğu gibi Türkiyeden bir gün sonra oruç tutacağız bir gün sonrada bayram edeceğiz.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X