Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

BİLGİ YARIŞMASI 4.SORU

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: BİLGİ YARIŞMASI 4.SORU

[quote author=kevseri_resul_76 link=topic=7254.msg48093#msg48093 date=1250266290]
    SÜLEYM OĞULLARINDAN ATİKE

[/quote]

DEĞİL
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

DOĞRU CEVABI BULURSAK CEVAPLAMA HAKKIMIZ VARMI 2. HAK
      QUR WAY IS THE WAY OF İMAM MOOSA AL KADHEM
      WHO TEACHED US TO LİVE IN THE PRISON......

Yorum

[quote author=kevseri_resul_76 link=topic=7254.msg48103#msg48103 date=1250267870]
        DOĞRU CEVABI BULURSAK CEVAPLAMA HAKKIMIZ VARMI 2. HAK

[/quote]

2.bir hak yok malesef kardeş
        İmam Ali (a.s)

Yorum

medineli - cüzeyme oğulları

Yorum

[quote author=Ebul Fazl link=topic=7254.msg48105#msg48105 date=1250268491]
            medineli - cüzeyme oğulları
            [/quote]

malesef
            İmam Ali (a.s)

Yorum

beni haşimmidir.

Yorum

Ademoğlu kabilesinden Hz. Amine nin soyu ve kabilesi Hz. Adem(a.s) gelmektedir ;D

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

Annesi Vehb b. Abdimenaf b. Zühre b. Kilab b. Mürre b. Kab b. Lüey b. Galibin kızı Aminedir. tabi ki Medinelidir

Yorum

kilidi mi kaybettin kardeşim kilitle artık =)
                    zaten bilg da int de külüstür ben daha soruları okuyamadan cevaplamışlar

Yorum

ehlibeytn izinde abim
                      baştan dedimya burada amaç hem bilgi hem hız,İnspeaktan bu tür yarışmalara alışkındır ehlibeyt dostları

Buarada henüz dorğu cevap gelmedi desem bana kızarmısınız ?
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

yo nie kızayım ki
                        ben usulü kafi den yazdım
                        yanlışsa orda yanlıştır
                        =)

Yorum

Valla abi bu soruları mektebin alimlerinden birine hazırlattım ve bendeki cevapta beni neccar(neccaroğulları) yazıyor.
                          Doğru cevap çıkmadı,ama alime mail attım incelesin doğruya yakın cevap varsa yada soruda bir noksanlık varsa hakem olsun inşallah.
                          İmam Ali (a.s)

Yorum

sn mikdat kardeşim
                            1- öncelikle böyle bir yanlışlığa sebep olmak istemezdim yarışmanın heyecanı ve hızıyla sonradan farkettiğim vahim bir hataya düşmüşüm bundan dolayı öncelikle Alimimizden (Allah onun varlığının bereketini aramızdan eksik etmesin) sonra da formdan özür diliyorum. Vahim hata ise
                            soru cevaplanmayınca ben Usulü Kafi'den ilgili yeri buldum ve buraya aynen yazdım. Açıkçası sorunun tam cevabı olduğundan kuşkuda idim soruda kabilesi soruluyor du bense bir kaç boy atasını yazdım. Tabi böyle olunca Alimin verdiği Neccaroğulları ile çelişikmiş gibi oldu. Yani Alim ile Usulü Kafi karşı karşıya gelmiş gibi oldu. Oysa El Kafi'deki soy devam etse belki de Neccar ismine rastlayacaktık böylece çelişki durumu doğmayacaktı..
                            Alimimiz bu konuları bizden daha iyi bilir Usulü Kafi 'yi de bizden daha iyi bilir. Bu açıdan bu konuyu açıklamak için özel olarak seni arama ihtiyacı hissettim...
                            2- Cahiliye toplumlarında oynanan en büyük oyunlardan biri de Alimlerle toplumu birbirinden koparmaktır. böylece toplum cahil kalacak ve Alim de onlara haklarını alıp sahihi İslami toplumu oluşturacak şekilde, Tağutlarla mücadeleye sevkedemeyecektir.
                            Bunun için cahili odaklar olmadık propaganda yaparlar yani Alim ile irtibatı koparmak için: özgür düşünce, bireycilik kendine güven saf akıl, kendine güven gibi ya da daha cahilse muhataplar hocalar da bilmez hocalar da yanlş yapar hocaların da nefsi vardır hocalar çok yer vs bir sürü daha işte
                            tarikatlardan sahte şeyhler çıkarırlar falan konunun yeri burası olmadığı için bu kadarla yetiniyorum.
                            bu sorunun doğru cevabı ve benim puan almamdan daha çok Alimin saygınlığı ve toplumun ona verdiği değer önemlidir. Umarım neden olduğum büyük yanlıştan dolayı Allah beni affeder...

Yorum

[quote author=Muvahhid_14 link=topic=7254.msg47961#msg47961 date=1250234985]
                              Selamun aleykum
                              Hz. Amine Medine'liydi, Babası Vehb bin Abdumenaf'tır Zuhreoğullarındandır.
                              [/quote]

tüm forumdan özür diliyorum ve özelliklede muvahhid_14 kardeşimden soruların cevaplarını karıştırmışım doğru cevabı muvahhid_14 kardeşimiz aslında çok önce vermişti ben kendisine 10 puan veriyorum
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X