Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

BİLGİ YARIŞMASI 11.SORU

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

BİLGİ YARIŞMASI 11.SORU

Mekke ve Medine'nin diğer isimleri nedir?
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Ynt: BİLGİ YARIŞMASI 11.SORU

1- Mekke
    2- Bekke
    3- Ümmül- Kurâ
    4- El Beled
    5- El Beledül- Emin
    6- El Belde
    7- Harâmün Emin
    8- Vâdi Ğayri Zî Zer’in
    9- Meâd
    10- Karye
    11- El Mescidül- Haram

1- Medine
    2- Tâbe
    3- Tayyibe
    4- Âsıme
    5- Dârul-Îmân
    6- Dârüs-Sünnet
    7- Bârreh
    8- Beytür-Resûl
    9- Habîbe
    10- Mahbûbe
    11- Dârül-Ebrâr
    12- Dârül-Hicre
    13- Dârüs-Selâm
    14- Dârül-Feth
    15- Mehfûza
    16- Harem-i Resûl
    17- Medînet-ür-Resûl

Yorum

Bişey sormak istiyorum bilgi yarışmasıysa kafadan cevaplamak gerekmezmi ?? googleden faydalanmak serbest mi yoksa

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=7284.msg48175#msg48175 date=1250282037]
        Bişey sormak istiyorum bilgi yarışmasıysa kafadan cevaplamak gerekmezmi ?? googleden faydalanmak serbest mi yoksa
        [/quote]

Ansiklopedik bilgiler bunlar. Bir çok kelimeyi, ismi akılda tutmak zor. Bazen googleden yararlanmak gerek.

Yorum

[quote author=Muhammed Mehdi link=topic=7284.msg48176#msg48176 date=1250282135]
          [/quote]

Ansiklopedik bilgiler bunlar. Bir çok kelimeyi, ismi akılda tutmak zor. Bazen googleden yararlanmak gerek.
          [/quote]

O zaman bilgi yarışması olur mu ??

Akılda olduğu kadar yazarsın sen yukarıya aynen kopyala yapıştır yapmışsın

Yanlış anlama tabi sorulara bakıyorum kim nasıl cevap vermiş diye dikkatimi çekti

Yorum

[quote author=Muhammed Mehdi link=topic=7284.msg48174#msg48174 date=1250281936]
            1- Mekke
            2- Bekke
            3- Ümmül- Kurâ
            4- El Beled
            5- El Beledül- Emin
            6- El Belde
            7- Harâmün Emin
            8- Vâdi Ğayri Zî Zer’in
            9- Meâd
            10- Karye
            11- El Mescidül- Haram

1- Medine
            2- Tâbe
            3- Tayyibe
            4- Âsıme
            5- Dârul-Îmân
            6- Dârüs-Sünnet
            7- Bârreh
            8- Beytür-Resûl
            9- Habîbe
            10- Mahbûbe
            11- Dârül-Ebrâr
            12- Dârül-Hicre
            13- Dârüs-Selâm
            14- Dârül-Feth
            15- Mehfûza
            16- Harem-i Resûl
            17- Medînet-ür-Resûl

[/quote]

tam aradığım cevap olmadığı için kabul edemiyorum kardeş
            İmam Ali (a.s)

Yorum

Mikdat cevap tek kelimelik olansa şimdi yazmıyorum başkası puan alsın soruyu yanlış yazmışsın.İsimleri yerine ismi demen gerekirdi tabi düşündüğüm cevapsa

Yorum

Eksik olan sadece Yesrib'di. Tarih Öncesi Medinenin ismi olduğu için ekleyip eklememekte şüphe içindeydim. Ama cevap hakkım dolduğu için ekleyemiyorum. yinede teşekkür ederim.

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=7284.msg48179#msg48179 date=1250282409]
                  Mikdat cevap tek kelimelik olansa şimdi yazmıyorum başkası puan alsın soruyu yanlış yazmışsın.İsimleri yerine ismi demen gerekirdi tabi düşündüğüm cevapsa
                  [/quote]

kızılbaş kardeşim "mekke ve medinenin diğer ismi nedir" cümlesi edebi açıdan yanlıştır,dil bilgisi kurallarına uygun değildir.
                  "mekke ve medinenin diğer isimleri nelerdir" dil kurallarına uygun olanıdır ama malesef yanlış algılanmış.
                  Zaten muhammed mehdi adlı üyede eksik olanı tamamlamış ama cevap hakkı tek olduğu için kabul edemiyoruz.
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

[/quote]

Birincisi soruların %90 ı googlede olmayan sorulardır,

İkincisi bu bilgi ve hız yarışıdır isteyen bulabiliyorsa googleden yararlanabilir

üçüncüsü googleden yararlanıp yaralanmadığını ayıracak bir yöntemede şuan için sahip değiliz.
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=7284.msg48186#msg48186 date=1250282711]
                      [/quote]

Birincisi soruların %90 ı googlede olmayan sorulardır,

İkincisi bu bilgi ve hız yarışıdır isteyen bulabiliyorsa googleden yararlanabilir

üçüncüsü googleden yararlanıp yaralanmadığını ayıracak bir yöntemede şuan için sahip değiliz.
                      [/quote]

eksik cevapta verilince 29 tane ad çıkıyor.Aklınıza gelemezmi 29 tane ismi heralde kimse ezberlemez kopyala yapıştır yapar . Ne4yse ya banane sadece merak ettim ondan sordum )

Yorum

kızılbaş kardeşim sizi yarışmanın ilerleyen sorularınada bekliyorum inşallah
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X