Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EBU SUFYAN

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

EBU SUFYAN

NT YAYINEVININ KITABI

İslâm'a sonradan giren Ebû Süfyan'ın hayatı, fetih öncesinde olduğu kadar sonraki yılları açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Evet Ebû Süfyan, anlık hareketlerden kaçınan ve itidal üzere olan birisidir. O, mazlumun yanında olabilecek bir irade insanıydı.

Peki oğlunun, kayınpederinin ve kayınbiraderinin öldürüldüğü Bedir Savaşı, Ebû Süfyan için nasıl bir dönüm noktası olmuştu?

Küfrün baskısı altında kaldığı yıllarda neler yaşadı?

Ebû Süfyân 'ın yüreğini ısıtan ve onu yeniden eski günlerine döndüren olaylar ne idi?

Mekke fethinde olgunluğun ne demek olduğunu gösteren, karşı koyma hazırlıkları yapan Mekkelileri teskin eden ve o gün daha büyük kanların akmasına mani olan Hz. Ebu Süfyan 'ın günümüz insanına model olabilecek pek çok davranışı elinizdeki eserde

DAHA NELER GORECEGIZ...IRADE INSANI DIYRO BIRDE.

Ynt: EBU SUFYAN

Kardeş hiç sorma o kitabı ben de NT kitabevlerinde görmüştüm ,nerdeyse orda gidip bir yetkiliye şunu diyesim geldi : "Hz. Ebu Cehil'in(l.a) kitabını ne zaman çıkaracaksınız! Vaz geçtim ,anlamazlar ki şu dünyada kimleri müslüman yapmadılar ki kendileri ,bir tek Ehlibeyt mektebi mensuplarına sırt çevirirler ,başka ne olursa olsun hoşgörürler

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=14985.msg93387#msg93387 date=1277970128]
      Kardeş hiç sorma o kitabı ben de NT kitabevlerinde görmüştüm ,nerdeyse orda gidip bir yetkiliye şunu diyesim geldi : "Hz. Ebu Cehil'in(l.a) kitabını ne zaman çıkaracaksınız! Vaz geçtim ,anlamazlar ki şu dünyada kimleri müslüman yapmadılar ki kendileri ,bir tek Ehlibeyt mektebi mensuplarına sırt çevirirler ,başka ne olursa olsun hoşgörürler
      [/quote]

Güzel söz. Adamların işi gücü yok. hakkında kitaplar yazılacak o kadar mükemmel ötesi insan var fakat hele bu insanların seçtiklerine bak. Ebu Süfyan... Yakında Emirül Müminin yezid isimli kitap bu ülkede de çıkarsa şaşırmam doğrusu.

Yorum

Ali Şeriatinin ifadesi ile tarih dinei karşı din savaşlarının müzesidir. Bu yüzden bu gün İslam düşünürleri bunu en mükemmel şekilde ifade etmek için dine karşı din savaşını betimlemek için gerçek dine Muhammedi İslam, karşı dine ise Amerikancı islam demişlerdir.

Bu tabiri kaderi ilahinin bir cilvesi olarak Üstad Şehid Seyyid Kutup ifade etmiş, İmam Humeyni a.s. da bu ifadeyi yerinde bulup kullanmış, Üstad Hizbullah Hakverdi de Amerikancı İslamıbir eser telif ederek detaylarıyla açıklamıştır.

Üstadın Amerikancı İslam eserini okuyup anlayıp, günümüzde olan bitene baktığımızda her şeyin yerli yerine oturduğunu görmekteyiz.

Mesela Üstad Amerikancı İslamı ele alırken Ebu Süfyanla başlatmaktadır isimlendirmeye.

Bu gün ise amerikanın dostlarının amerikancı islamın babası hükmündeki Ebu Süfyanı övecek eserler yazmaya başlamaları bir tesadüf değildir.

Evet Ebu Süfyanın İslamının bu günk karşılığı amerikancı islamdır.

Ebu Süfyan islam da o kadar samimidir ki, Mekkenin fethinde zorla müslüman oluyor, ama Huneyn savaşında islam ordusunun ilk bozgun halinde " Muhammedin sihri bozuldu " diyor. Bu mudur model müslümanlık acaba!!!

Yorum

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1631

Yorum

Ebu sufyan

Bırakın bu kılıçtan donmeleri savunmayı.

Yorum

yazdıklarınızın hiç bir önemi yoktur, ikiside kafirdirler.

Yorum

BİSMİLLAH

bende bu konuya bir şey paylaşmadan geçemeyeceğim.

(kelime kelime hatırlamıyorum ALLAHu teala beni afetsin)

Ehli tasavvuf biriyle konuşurken dediki;

Hz. ebu süfyan bedir savaşına kervanıyla katılmayışı onun sonradan müslüman olacağına işaretti.

bende EVET BEDİR SAVAŞINA KATILMADI AMA O KERVANIN PARASIYLA UHUD SAVAŞINI ORGANİZE ETTİ dedim.

bayağı bozuldu sende şucusun bucusun demeye başladı.

halbuki daha önce söylediğim bir kelime için bana wey bu salih biri demişti.

Yorum

Ebu sufyan

Uhudda kuffarın komutanına lanet olsun

Yorum

Allahtan, Yezit (l.a.), Hz.Peygamberi görmemiş. Eğer görseydi o da sahabe olacaktı. Ona da hazret diyeceklerdi.

Harre katliamından dolayıda Yezid için "ictihadında yanıldı ama sevap aldı" derler miydi acaba? Çok merak ediyorum.

Yorum

Mervan Bin Hakemin yezittan aşağı kalır yanı yok ki, mesela ona da hazretli sahabe demektedir beni ümeyye seneviyyeti.
                      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=14985.msg142352#msg142352 date=1328532936]
                        Mervan Bin Hakemin yezittan aşağı kalır yanı yok ki, mesela ona da hazretli sahabe demektedir beni ümeyye seneviyyeti.
                        [/quote]

Bu Emeviler içinde saygı duyduğum Hz.Osman var, 2.Muaviye var mesela (babasını ve dedesi Muaviyeyi eleştirip halifeliği bırakıyor kısa bir süre sonra), bir de Ömer bin Abdülaziz var. Diğer Emevi krallarının ve kumandanlarının neler yaptığını tarihler yazmış zaten.

Yorum

Emevi soyunun ne etkisi varmış. Adamların yalakaları 1400 senedir eksilmedi.

Yorum

"Bu tabiri kaderi ilahinin bir cilvesi olarak Üstad Şehid Seyyid Kutup ifade etmiş" Seyyid kutub selefi gelenekle diğer deyişle Vehhabilikle ilintilendiği yerde birde sizin gibi Şiilerden de üstad sıfatını alabiliyorsa gerçekten üstadmış..Doğru söze ne denir)

Yorum

"Ebu Süfyan islam da o kadar samimidir ki, Mekkenin fethinde zorla müslüman oluyor, ama Huneyn savaşında islam ordusunun ilk bozgun halinde " Muhammedin sihri bozuldu " diyor. Bu mudur model müslümanlık acaba!!!"
                              diyorsunya ,
                              Şunu bilmiyormusunki dil ile veya zahiri olarak mecburiyeten islamı kabul etmek başkadır islamiyetin ve imanın tüm bünyeye , ruha sindirilmesi başkadır..Daha aylar önce küfrün başı olan o sahabiden öyle bir söz sudur etmesi en fazla talihsizlik olarak nitelenebilir..Geri hayatında samimi bir müslüman olarak yaşamış ve ruhunu müslüman olarak teslim etmiştir..Nasılki Hz.Hüseyini sindirmek için karşısına çıkan bir takım kişiler gittikleri yolun yanlışlığını görünce Hz.Hüseyinin cenahını katılıp şehit olmuşlar , oysa daha bir gün önce Yezide hizmet etmiyormuydu?İnsanları geçmişleriyle yargılamak ne islamidir nede kurani bir davranıştır..ve ayrıca da ne size ne de bize düşmez.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X