Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehl-i Şia Kardeşlerime Sorularım

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ehl-i Şia Kardeşlerime Sorularım

Ammar bin Yasir kardeşim, bu gibi sözler söyleyenlere tek kelime ile cevap ver. biz iftiraların hepsini cevapladık. ama isterseniz size sizin kaynaklarınızdan öyle "fetvalar" gösteririz ki, daha böyle sapıklıklar Avrupa ve Batıda bile keşf edilmemiştir. bunlardan bir demet: nasibilerden tehlikleli fetvalar

Malik, Ebu hanife ve s. gibi sözde "imamlar" ana, bacı bırakmamışlar, hepsine bir yol ile cinsel ilişkiye izin çıkartmıştırlar. sadece susuyoruz ama bizim sabrımızın da sonu var.

Yorum

Selamün Aleyküm

Elmeddin , Yalnış hatırlamıyorsam İbni Hazm'ın kitabındaki Nikah bölümünde idda etmiş oluğunuz sözler fetvalar geçmiyordu.. İmam Şafii ve İmam Malik'in Nikah bölümündeki görüşü üvey kız ile ilgili idi , hatta evlenmemin haram olduğunu geçiyordu..

Vesselam..
      La Şii , La Sunni , İlla Vahdeta İslami..!!

Yorum

Çok muhterem Qom_u_aşk ve Elmeddin kardeşlerim, vermiş olduğunuz linkleri detaylıca inceledim, Allah hepinizden razı olsun, çok deyerli bilgiler edindim, aklımda olan ve sizede sormayı düşündüyüm bir çok konularım cevaplanmış oldu. ama sorduğum sorunun cevabını bulamadım malesef, AYETULLAH HUMEYNİ(RA) VE SİSTANİ(RA) HAKKINDA SÖYLENENLERE CEVAPTIR linkinde başlık olarak keçdi ama konuya aydınlık getirilmedi. Lütfen bu konuda beni bilgilendirirmisiniz? böyle bir şey varsa izahını, yoksa iftara olduğunun kanıtını öyrenmeye şiddetle ihtiyacım var..

Yorum

[quote author=Fadlullah link=topic=18763.msg131763#msg131763 date=1316362345]
          Selamün Aleyküm[/quote]

ve aleykum es-selam

Elmeddin , Yalnış hatırlamıyorsam İbni Hazm'ın kitabındaki Nikah bölümünde idda etmiş oluğunuz sözler fetvalar geçmiyordu..
          ibni Hazmdan bir çok alıntı yaptım. tam olarak hangisini kast ettiğinizi söylerseniz daha netleştire biliriz.

İmam Şafii ve İmam Malik'in Nikah bölümündeki görüşü üvey kız ile ilgili idi , hatta evlenmemin haram olduğunu geçiyordu..
          hayır, üvey kız değil kişinin -Allah korusun- zina ilişkisi sonucu dünyaya gelen kendi kızından söz ediliyor. yani kişi zina ilişkisi sonucu dünyaya gelen kızını -haşa- nikahlaya bilir.

Yorum

ibni Hazmdan bir çok alıntı yaptım. tam olarak hangisini kast ettiğinizi söylerseniz daha netleştire biliriz.

İbni Hazm'ın kitabındaki nikah bölümünde geçen imam malik ile imam şafii hakkında geçen fetvadan bahsediyorum.

hayır, üvey kız değil kişinin -Allah korusun- zina ilişkisi sonucu dünyaya gelen kendi kızından söz ediliyor. yani kişi zina ilişkisi sonucu dünyaya gelen kızını -haşa- nikahlaya bilir.

İbni Hazmın nikah bölümünde yazdığı kız meselesini okuduğumda , orada geçen bahsin üvey kız olduğunu , konuyu detaylıca anlattığı ve belirli tespitlerden sonra "üvey kız" ile evlenmenin haram olduğu geçtiğini hatırlıyorum..

İnşallah tekrar gözden geçiririm zamanım olduğunda..
            La Şii , La Sunni , İlla Vahdeta İslami..!!

Yorum

Hocam sizden bir yanıt bekleyeyimmi? beni aydinlatıcaksınız değilmi?

Yorum

benden mi? İmam Humeyni r.a. ve Ayetullah Sistani k.s. ile ilgili neyi öğrenmek istiyordun unuttum..

Yorum

Hocam Imam Humeyninin küçük kızlarla ilişkili konuda fetvasının olduğunu söylüyorlar, onu sormuşdum.. bana link vermişdiniz, yukarıda belirtdiyim gibi orada başlık olarak keçiyor ama mevzuya girilmiyor..

Yorum

burada da benzer konu konuşulmuş...

Yorum

hocam vermiş olduğunuz linki inceledim, malesef tatmin olmadım, oraya bir yazı yazdım, sizin ve Elmeddin kardeşimizin okuyub cevab vermenizi rica ediyorum, lütfen ..

Yorum

[quote author=Ammar bin Yasir link=topic=18763.msg132163#msg132163 date=1316629775]
                        Hocam Imam Humeyninin küçük kızlarla ilişkili konuda fetvasının olduğunu söylüyorlar, onu sormuşdum.. bana link vermişdiniz, yukarıda belirtdiyim gibi orada başlık olarak keçiyor ama mevzuya girilmiyor..
                        [/quote]

Selamün aleyküm,
                        nasıl bir fetva bu?
                        Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

ve aleykum selam kardeş. Qom_u_aşk kardeşimizin yukarıda göstermiş olduğu linki tıklarsanız detaylıca öyrenmiş olursunuz..

Yorum

Selamün Aleyküm,
                            Yani kardeş herşeyi hallettik bitirdik bu konu kaldı,hiç bir zaman yapmayacağımız bir şey için
                            niye tartışılır?
                            Farzedelim böyle bir fetva var (bence yok) kendini daha rahat mı hissedeceksin ? Serbestliği alıp
                            amele mi geçeceksin?

Allah aşkına boş işlerle uğraşmayın.

Allahümme salli ala muhammedin ce Ali muhammed ve accil ferecehum vel an eda ehum.

Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

konu bizim uygulamamız değil. Bunu kutsal mektebimiz şia düşmanları kullanmaktalar, bu yüzden aslını öğrenmemiz ve paylaşmamız şarttır.

bir alimimize sorma imkanı olan sorsun. o başlık altında neticelenmemiş bu konu. eğer sorulmuş ve kaynağından öğrenilmiş olaydı bu böyle yarım kalmazdı ve tertemiz mektebimizin bir hikmetli hükmüne daha ulaşmış olurduk..

Yorum

İnşallah yarın sorup öğrenir ve burdan yazarım.Allah izin verirse.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X