Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şİİ SAHABELER

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Şİİ SAHABELER

Sahabenin hangisine uysan kurtulursun derler ya madem öyle bizde şii olan sahabelere uyalım...Selman farısi gibilerin şiiliğini kabul etmeyebilirler ama tevvabin hareketine katılan şii sahabeler vardır. Bu hareketin önderliği, değinildiği üzere Rasulullah (s.a.a.)'in sahabesinden ve daha sonraları Emir-ül Müminin (a s.)'in yakın ashabından sayılan Süleyman b. Surad-ı Hü-zai'nin üzerindeydi. O, şianın emin ve sözü geçer şahsiyetle­rinden olan Emir-ül Müminin (a.s.)'in ashabından birkaçıyla birlikte Küfe şiflerini, Hüseyn b. Ali (a.s.)'yi savunmak ve ona yardım etmek hususunda yavaş davranmak ve kusurlu ol­makla işledikleri günahı silip atmak, temizlemek kastıyla kılı­ca sarılıp İbn-i Ziyad'a ve Hüseyn (a.s.)'ın katillerine karşı kıyam etmeye teşvik ettiler.

Şİİ SAHABELER

ya arkadaşım bırakın şu şii-sünni başlıklarını artık.
    tek olan islamı, ikileştiripte ajanların ekmeğine yağ sürmeyin.
    muhammedin ashabını yazın. o kadar.
    Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
    Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
    Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
    Şahadetiyle destan yaratan

Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...

Yorum

Şİİ SAHABELER

dostum burası şii forumu değil mi ?

Yorum

Şİİ SAHABELER

Doğru burası şii formu ve şii lik Hz. Ali izinden gitmektir.
        Hz Ali(as) hiç bir zaman Müslümanların ikiliğe düşmesine meydan vermedi vahdet için bütün haklarından feraget etti
        bütün haksızlıkları sineye çekti bize düşende onun yaptığını yapıp ümmetin vahdetine katkı sunmaktır. Değil mi?

Yorum

Şİİ SAHABELER

tamam o zaman şia diye konuda açmayalım.imamet ve velayetide savunmayalım.hatta vahdet için toptan sunni olalım...

Yorum

Şİİ SAHABELER

vahdete fayda sağlayacak konular açarsak daha güzel olur
            vesselam

Yorum

Şİİ SAHABELER

o şekilde bir vahdet anlayışına sonsuz karşıyım...tevelle ve teberra olmadan asla...

Yorum

Şİİ SAHABELER

[quote author=Musavi link=topic=18807.msg113830#msg113830 date=1294176664]
                o şekilde bir vahdet anlayışına sonsuz karşıyım...tevelle ve teberra olmadan asla...
                [/quote]

Ali Şiası olduğumuzu iddia ediyorsak, dingil mezhepcilerin yaptıkları hareketleri yapmamak gerekir diye düşünüyorum.
                Mezhepci değil, mezhepli olmak lazımdır.

Yorum

Şİİ SAHABELER

bu yazıyı niye koydum onu düşündün mü sayın vahdetçi

Yorum

Şİİ SAHABELER

[quote author=Musavi link=topic=18807.msg113832#msg113832 date=1294176889]
                    bu yazıyı niye koydum onu düşündün mü sayın vahdetçi
                    [/quote]

Vesselam.

Yorum

Şİİ SAHABELER

cevapla madem konuyu açtın cevab vereceksin

Yorum

Şİİ SAHABELER

Musavi kardeş şiiliği anlatmanda tanıtmanda kim seni haksız gördü ki böyle diyorsun?

Yorum

Şİİ SAHABELER

Adam dingil yazmış dostum daha ne yazacak

Yorum

Şİİ SAHABELER

Aslında bu konu devam etmeli ve forumdaki herkes Şia olan sahabeleri iyi tanımalı.

Ben Kısaca Ammar Bin Yasir(r.a)'i yazmak istiyorum...

Ammar Bin Yasir; Şehid, Şehid Oğlu Şehid..

Babası Yasir(r.a) Annesi Sümeyye(r.a)... annesi bilidiğim kadarıyla Türk soylu.

İlk Müslümanlardandır Hz Ammar...

Peygamber(s.a.a)'in diliyle "iliğine kadar iman ile dolan..." şahsiyet...

Peygamber(s.a.a)'in mescidini inşaası için hem kendi için hemde Hz Resulullah için kerpiç taşıyan bir yiğit ve özverili mücahid...

Zalim bir topluluk tarafından şehid edileceği o zamanda bilinen bir savaşçı...

Peygambere çok sadık bir dosttu. "Ey Ammar Tüm İnsanlar başka bir yöne gitse, Ali başka bir yöne gitse, sen Ali nin gittiği yöne git, Çünkü hak Ali ile Ali'de hak iledir... " hadisi şerifine sadık kaldı ve Hz Resulullah'tan sonra hep onunla idi...

Onun güçlü komutanlarındandı... Sıffin'de yaşı oldukça büyükte olsa, tıpkı Bedir'de savaştığı gibi savaştı Ammar Sıffin'de...

Ve sonunda Zalim bir topluluk olan Muaviye ve tayfası tarafından şehid edildi...

Evet doğru... Resulullah'ın Ammar'a dediği gibi "Sen Onları cennete çağıracaksın, onlarda seni cehenneme çağıracaklar.."

Allah bu kahraman sahabeye rahmet etsin... Şia denilince akla gelen ilk isimlerdendir Ammar(r.a)...

Onu kısada olsa tanıtmak istedim..

Selamun Aleykum

Yorum

Şİİ SAHABELER

selamün aleyküm İslam Devleti
                              bana gönderdiğiniz mesaja cevap yazdım ama bir sorun var herhalde mesajımı gönderemedim.Bende sizi burada görmekten çok memnunum.Yukarıdaki yazınızda hz.Sümeyye'nin(r.a)Türk soyundan olduğunu zannediyorsunuz.Halbuki Türkler islamiyetten ortalama 250 sene sonra Orta Asya'dan batıya göç etmişlerdir.vesselam

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X