[img width=439 height=600]http://img99.imageshack.us/img99/507/43460894.jpg[/img]
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
İNDEX -SAHABE ve TÂBİÎN
Daraltma
X
-
İNDEX -SAHABE ve TÂBİÎN
Etiketler: Yok
-
Ynt: İNDEX -SAHABE ve TÂBİÎN
[img width=439 height=600]http://img850.imageshack.us/img850/5407/27736113.jpg[/img]
-
Muhterem Kardeşlerim,
Araştırmacı ve Tarihçi Kardeşlerim için İslam Tarihi ile ilgili İsim İndeksi hazırladım.
İsim kime dayanırsa dayansın bir rivayet Kur'an'a, Tarihe ve Akla uygun olmalıdır.
Ehli Beyt Yarenleri ve Peygamberin (saa) Seçkin Sahabeleri Kırmızı ve Pembe renklerle gösterildi.
Ehli Beyt'e Mesafeli olan, Muhalefet eden isimler Siyah olarak yazıldı.
Altı Çizili olanlar, Ehli Beyt'e açıkça düşmanlık ve kötülük yapan Ebü Süfyan Ordusunu göstermektedir.
Gri renkli olanlar ise sonradan Harici olan ve Sapıtanlardır.
Okuduğunuz kaynaklarda, rivayetlerde aklınıza takılan bir husus olursa bu tabloya bakmakta fayda görürsünüz.
Katkı veeleştirilerinizi bekliyorum.
Saygılar, Allah'a emanet olun...
Yorum
-
bu çok zahmet gerektiren uzun ve titiz bir çalışma. Rabbim ödülünü versin.
ancak renkler konusunda benim bir eleştirim olacak. normal olan sahabeyi siyah renkli yapın. ki siyah normal yazı rengidir. Ehlibeyte mesafeli olanları turuncu ya da bordu gibi kırmızıya yakın renk yapın. Ehlibeyt düşmanı veya harici gibi olanları ise tehlike anlamına gelen kırmızı renkle yapın. kırmızı tehlike işareti olarak kullanılıyor.. benim bildiğim tabi ki..
bir de tablo sonuna guruplara göre rakamları verin. en sona da toplam rakam deyin...
hatta eğer bunu yapabilirseniz grafik şeklinde soy soy yapın..
Yorum
-
Değerli QUM U AŞK,
bu çok zahmet gerektiren uzun ve titiz bir çalışma.
Rabbim ödülünü versin.
ancak renkler konusunda benim bir eleştirim olacak. normal olan sahabeyi siyah renkli yapın. ki siyah normal yazı rengidir. Ehlibeyte mesafeli olanları turuncu ya da bordu gibi kırmızıya yakın renk yapın. Ehlibeyt düşmanı veya harici gibi olanları ise tehlike anlamına gelen kırmızı renkle yapın. kırmızı tehlike işareti olarak kullanılıyor.. benim bildiğim tabi ki..
Renklere bu kadar takılmamak lazım. Sıffın Savaşı'nda İmam Ali (as) kırmızı bir cübbe giymiştir.
Askerleri de başlarına kırmızı bandaj sarmıştır.
Safeviler kırmızı başlık kullanmışlardır. Muaviye ve Emevilerin Yeşil Sarayları meşhurdur.
Abbasiler siyah rengi ön plana çıkarmışlardır.
Hatta o kadar uzağa gitmeye gerek yok; İran İslam Cumhuriyeti'nin Bayrağındaki 3 renkten biri Kırmızıdır.
bir de tablo sonuna guruplara göre rakamları verin. en sona da toplam rakam deyin...
[img width=736 height=600]http://img69.imageshack.us/img69/2479/grafdr.jpg[/img]
Not : Rakamlar, akılda kalsın diye, sayıları yuvarladım.
Selametle...
Yorum
-
[quote author=Aşk Kervanı link=topic=22599.msg141745#msg141745 date=1327750124]
Muhterem Kardeşlerim,
Araştırmacı ve Tarihçi Kardeşlerim için İslam Tarihi ile ilgili İsim İndeksi hazırladım.
İsim kime dayanırsa dayansın bir rivayet Kur'an'a, Tarihe ve Akla uygun olmalıdır.
Ehli Beyt Yarenleri ve Peygamberin (saa) Seçkin Sahabeleri Kırmızı ve Pembe renklerle gösterildi.
Ehli Beyt'e Mesafeli olan, Muhalefet eden isimler Siyah olarak yazıldı.
Altı Çizili olanlar, Ehli Beyt'e açıkça düşmanlık ve kötülük yapan Ebü Süfyan Ordusunu göstermektedir.
Gri renkli olanlar ise sonradan Harici olan ve Sapıtanlardır.
Okuduğunuz kaynaklarda, rivayetlerde aklınıza takılan bir husus olursa bu tabloya bakmakta fayda görürsünüz.
Katkı veeleştirilerinizi bekliyorum.
Saygılar, Allah'a emanet olun...
[/quote]
Öteden beri öyle bir çalışma isteği içindeydim. Ama maalesef vakit bulamadım. Özlediğim bir çalışma olmuş tebrik ediyorum.Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.
Yorum
-
[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22599.msg141769#msg141769 date=1327769201]
Öteden beri öyle bir çalışma isteği içindeydim. Ama maalesef vakit bulamadım. Özlediğim bir çalışma olmuş tebrik ediyorum.
[/quote]
Biraz geç oldu ama yine de Teşekkür Ederim Üstad,
Sizin, bu konuda eklemelerinizi de bekliyoruz.
Arkadaşlar Listeyi Güncelledim.
Yeni İsimler eklendi, Ayrıca
Word'da Yazım ve Dil Bilgisi Kuralı gereği Altı çizgili çıkan kelimeleri temizledim.
Görüntü daha net oldu :
Yorum
-
[img width=437 height=600]http://e1209.hizliresim.com/11/1/cj7wc.jpg[/img]
Yorum
-
[img width=440 height=600]http://e1209.hizliresim.com/11/1/cj7wy.jpg[/img]
Yorum
-
ilk 3 halife r.a
Zubeyr b. avvam r.a
saad b. ebi vakkas r.a
semure b. cundeb r.a
talha b. ubeydullah r.a
peygamberın gorevlendırdıgı ordu komutanı usame b. zeyd r.a
peygamberin bir kaç hanımı r.a
Şayet bunlar ehli beyte karşı iseler.. neyse demeyeyim bir şey desem de zaten ne degişecek ki, kim cozmuş ki ben cozeyim..
Yorum
-
Salim Kardeş,
Buyrun ne söyleyecekseniz çekinmeyin, eleştirilere açığım.
Tabloyu Ben hazırladım, Yanlışlıklar varsa, yazın düzeltelim.
Ben meseleye Mezhep gözüyle bakmıyorum.
Tarihi ve Objektif bir yaklaşımla baktığımızda kimin, ne yaptığı kaynaklarda yazılıdır.
Bunları alt alta koyduğumuz zaman ne yazık ki her zaman dostluk ve birliktelik çıkmıyor.
Evet Şehit Sahabe Mute Komutanı Zeyd bin Harise'nin oğlu Usame'ye Ben de şaşırmış ve üzülmüştüm.
Ancak ne yazık ki, İmam Ali Halife seçildiği zaman, Kendisine biat etmemiştir.
Semure bin Cundeb ismini seçmeniz ise çok ilginç.
O'nun Hz. Ali (as) hakkındaki ilginç Hadislerinden haberdar mısınız ? Ya da Muaviye'ye olan yakınlığından ?
Bu nedenle Tabloya dikkat ederseniz, O'nu direk Ehli Beyt'e Muhalif olanlar listesine değil, Ebu Süfyan Ordusu içinde belirttim.
Adlarını yazdığınız, İslam Tarihinin meşhur Kişilerine gelince ;
Keşke Tarih kitapları iddia ettiklerimizi yazmasaydı, keşke Ehli Beyt ile aralarına sorun olmasaydı, Keşke Müslümanları bu kadar parçalara ayıracak olaylar olmasaydı. Bu olayların olması veya bunları dile getirmemiz, Bizi çok mu sevindiriyor, bundan zevk mi alıyoruz ? Sadece Hakikatı istiyoruz. Yüksek makamları görmezlikten gelinen, dışlanan Ehli Beyt ve Bazı Sahabe büyükleri dururken, Haddinden fazla yüceltilmiş, olmayan vasıflarla en üst mevkilere yerleştirilmiş İnsanların bu makamları ile tarihteki yaptıkları maalesef birbiriyle çelişmektedir.
Öyle bir kalıp oluşmuş ki Ehli Sünnet Dünyası, Hz. Resulullah'ın (saa) Halife tayin etmediğini iddia etmekte, buna rağmen sırf Başa geçtiler diye ilk 3 Halife, hem de Halifelik sıralarına göre En Seçkin Sahabeler olarak kabul edilmektedir. Aynı anlayış Sizde de var. İsimlerinize dikkat edin Halifeleri hep başa koyuyorsunuz.
Oysa Ben örneğin Şu Sahabelere büyük saygı ve hürmet duyar, onları rahmetle anarım :
Hz.Ammar bin Yasir
Hz.Bilal-i Habeşi
Hz.Ebu Rafi
Hz.Ebu Zerr
Hz.Huzeyfe bin Yeman
Hz.Mikdat bin Esved
Hz.Selmanı Farisi
Bu isimlere dikkat ederseniz hemen hepsi Kölelikten gelmiş, Toplumun en alt kesiminden, Mazlum ve Mustazaf Sahabelerdir.
Ve vefat edene dek ayakları sabit kalmışlardır. Bu isimlere Hz. Resullullah zamanında vefat etmiş, şehit olmuş yüzlerce Sahabe ekleyebilirim.
Sizin seçtiğiniz isimlere bakarsak, hepsinin ortak özelliklerini özetleyeyim :
- Hepsi Zengin ve Aristokrak Sınıfından
- Hepsi Kureyş'ten
- Hepsi Ehli Beyt'e Muhalefet, Zulüm veya Savaş yoluyla eziyet etmiş
- Hatta aile boyu düşmanlık yapmışlardır : Baba, Oğul, Kız, ve de Torun
Bu kadar Tesadüf olur mu ?
İsterseniz yazdığınız 10 İsmin neler yaptıklarını Kısa ve Maddeler halinde de yazabilirim.
Yorum
-
Bakın Sayın Aşk Kervanı mezhebsel düşünmedim diyorsunuz, ama siz buna hakikaten inanıyormusunuz, ben sizin sectiklerinizi soylıyım, ali r.a karşısında oldugunu iddia ettiginiz kim varsa, sessiz kalsalar bile yazmışsınız, ilk 3 halifede dahil, zubeyr bin avvam cemel savasında karşı tarafta olmuş olabılır lakin sonra donmuştur, usame ise resul s.a.v onu ordunun başına koymuştur, ali r.a biat etmemesi medineyi terk edip gitmesi belki hatadır lakin, insan hataya açıktır yani aslında butun bu sahabelere atılan iftiralar bir nevi resul s.a.v haşa basiretsiz, ferasetsiz miş gibi algılanmasına yol açıyor, sizin getireceginiz delillerde bu sitede olanlardan farklı bir şey degil sayın kervan bence siz şianın sahabe ve tabiin listesi yazsanız daha iyi olurdu..
farkındamısınız biz hiç ali r.a hasn huseyin efendilerimiz hakkkında veyahut imam cafer veya diger imamlarınız hakkında kalkıp bir şey soylemıyoruz, farkındamısın biz hiç sahebeleri temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp size sunmuyoruz, sadece hakaret etmeyin diyoruz o kadar basit.. hatta sizde imam zaman a.f diye bir şey var inanın ona bile laf demiyoruz, yani koskoca şia da sahabe dışında başka bir gundem yokmu Allah aşkına, akıl var mantık var ali r.a sevmeyen sunni mi var şu anda ?
bir bakın isimlerimize inan belki sizden çok hasan huseyin ali fatma zeynep ismi var, insanlar bunu sus diyemi koydular sanıyorsunuz? aman işte isim olsun da ne olursa olsun diyemi dusunuyorsunuz eger oyle olsa idi, dusunun siz hiç muaviye veya yezid diye bir sunni ismi duydunuzmu ben şahsen ne duydum nede gordum. Hiç yezid diye sohbet ettiginiz bir isim oldu mu bilincsiz ce koyuldu ise bunlardan niye yok ?
Neyse sayın kervan inanın aslında bu diyaloglarımız niye vahdet içinde olmadıgımızın ispatıdır, sahabeleri getirip getirip onumuze koyuyorsunuz, bırakın kardeşim 14 yy gecti, şunu merak ediyorum ben sizin iddia ettiginiz gibi yanlış bilgilerle klasik sunni anlayışla buyudum diyelim, şimdi ben muslumanmıyım degilmiyim, ben cennete girebilirmiyim giremezmiyim sizin kabul ettiklerinizi etmeden ?
eger ben muslumansam sorun yok bırakın beni bana, ugraşmayın bizle sahabelerle, gelin başka duşmanlar ile ugraşalım sonra bunları duzeltelim, madem ben cennete girebiliyorum bu akidem ile ne diye bu kadar kargaşa cıkıyor anlamıyorum, her beraber zalimlerden nasıl kurtuluruz onu dusunelim..
yok degilsem şayet oda ayrı bır konu....
bugun bi yerde okudum biraz da uzerinde tefekkur ettim bugune ait bir haber aslında durumumuzu guzel ozetlıyor,
[color=rgb(46, 46, 46)]Hamanei, "Eğer İslam ülkeleri vahdet içinde olup işbirliği yapsaydı, belki de bugün Suriye ve Bahreyn'de yaşanan esef verici olaylara şahit olmayacaktık"[/color]
kısaca kervan biz bu aynı meseleleri konuşur dururuz, konuş konuş fayda yok..
Yorum
-
Doğruları söylemekdende mi çekinir olduk.
Cemal eshabı kendisini ne sandın Zübeyir geri döndü yalanı katmerli yalandır.Doğru dönücekdi oğlu ikna etti ama buda bişey ifade etmez sen bi kere Hz.Osmanın öldürülmesinde etken olup İmam Ali a.s biat ettin mi ettin daha sonra biatından dönüp basrada haksız yere o kadar insanı öldürdün mü.Bu ne hatası şimdi ictihat deme buna insanların canları ictihat olmasın.Ben anlamıyorum siz tarihi nerenizle okuyorsunuz.
Ömer bin Abdullah buda mı İmam Ali a.s dostu kendisi buharideki hadisinde en faziletli 4 kişin arasına bile almıyor vede İmam Aliyi diğer sehabelerle eşit tutuyor.Neyse bunuda geçtim bunlar yaygın inanış sehabelerin içinde benim anlamadığım taraf sen İmam Ali ye biat etme git yezid köpeğine git hacac kafirne biat et.Harra olayını herkes bilir kaç sehabe öldürüldü kaç tane kadına tecavüz edildi.Buna yapan yeziddi ama ne oldu gitti buharide geçer Ömer bin abullah yezid biat etti etmiyenleride kınadı.Haccacın kafirliği su götürmez herkes iyi bilir.Buda mı hata neyse kalbin kırılmasın temcit pilavınıda sevmiyorsun zaten
Sad bin ebi vakkas neden biat etmedi aslında diğerlerini geçtim böyle edicek liste çıkarsan sad bin ebi vakkasın kesinle biat etmesi gerekirdi çünki o İmam Ali a.s faziletlerini herkesden daha iyi biliyordu bunun örneği Muaviyeyle tartışmasıdır tarih açık bir şekilde yazar.Muaviye Sada İmam Aliyi neden sövmüyorsun diyor.Oda onda bulun faziletlerden bahsedip keşke bunlar bende olsaydı bunları mallara tercih ederdim diyor.Aslında bu hata değil hata bilgisizlikden kaynaklanır bilen birisi hata yapmaz,yapmak istemez o kadar..Ömer bin ebi vakkas olayı bariz örnediğidir,çocuğa bak al haberi.
Neyse doğrular bazen insanı acıtabiliyor.Haktır Allahım Muhammed mahım
Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah
Yorum
-
[quote author=salim link=topic=22599.msg160053#msg160053 date=1346499486]
ilk 3 halife r.a
Zubeyr b. avvam r.a
saad b. ebi vakkas r.a
semure b. cundeb r.a
talha b. ubeydullah r.a
Şayet bunlar ehli beyte karşı iseler.. neyse demeyeyim bir şey desem de zaten ne degişecek ki, kim cozmuş ki ben cozeyim..
[/quote]
Buyrun deyin kardeş. Çekinmeyin. Çekinirseniz hep böyle inanıp yaşayacaksınız. Böyle inanmaktdan Allah'a sığının ve gerçeklerin peşinde koşun.
Yorum
-
[quote author=salim link=topic=22599.msg160053#msg160053 date=1346499486]
ilk 3 halife r.a
Zubeyr b. avvam r.a
saad b. ebi vakkas r.a
semure b. cundeb r.a
talha b. ubeydullah r.a
[/quote]
Selamın aleyküm kardeşim, sana tatmin olacağını düşündüğüm bir bağlantı yolluyorum, umarım yararlı olur.. Selametle
http://www.kevsernet.com/s_ve_c/93.htmElhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)
Yorum
Yorum