Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

sahabe konusu üzerine bir munazara

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: sahabe konusu üzerine bir munazara

e hadiin! çabuk olun çok işimiz var sizi mi bekleyeceğiz daha çok soru var

mesela:

Allah neden bunlara iki kat azap vereceğini söylüyor. ne yaptılar ki bu gizli münafıklar? bunlara verilen azap normal münafıklara (açık münafıklara) verilecek azabın mı iki katı? peki neden? açık münafıkların tehlikelerinden fazla mı ki? ne gibi tehlike var bunlardan? bu tehlikeler dinin kaynaklarına karışan tehlikeler midir? bunların amaçları kişisel menfaatlerini sağlamak mıdır>? bunun için çok gizli ustaca münafıklığa ihtiyaç var mıdır?

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24018.msg163955#msg163955 date=1352752582]
      (Mekke’nin fethinden önce Allah için mal verip savaşanlar, daha sonra harcayıp savaşanlarla eşit değildir. Onların derecesi, sonradan Allah yolunda harcayan ve savaşanlardan daha yüksektir. Bununla beraber Allah [Eshabın] hepsine de en güzel olanı [Cenneti] vaad etti.) [Hadid 10](Muhacirlerin [Mekke’den hicret eden eshabın] ve Ensarın [Medine’de muhacir eshaba yardım edenlerin] önce gelenlerinden ve bunların yolunda gidenlerden Allah razıdır ve bunlar da, Allah’tan razıdır. Allah bunlar için, altından ırmaklar akan Cennetler hazırladı. Bunlar Cennetlerde sonsuz olarak kalacaklardır.) [Tevbe 100](Allah, [Eshab-ı kiramın] hepsine de en güzeli [Cenneti] vaad etmiştir!) [Nisa 95]
      ---

Ayetler o kadar açıkki nasıl böyle abidik gubidik yorumlara girebiliyorsunuz..Şaşıyorum doğrusu.Yok efendim hepsinden değil de o an münafık olmayanlardan razıymış ..Yazıklar olsun size.Allahın verdiği akıl nimetini rezil ettiniz.

[/quote]
      arkadaş ayıp bi şey!

ayet açık diyorsun. açık olan ayette kaç yerde müdahale etmişsin bak! Allah'tan utan. Kaç yerde sahabe geçiyor ayetin? arapçasında bir tane bile sahabe yokken sen her yerde kafana uydurmak için sahabe kelimesi sokuşturmuşsun! ayıp Allah'tan kork! neden ayete müdahale edip her yere sahabe kelimesini ilave ettin! ayette yazmadığı halde sahabe kelimesini ayete sok sonra da bunu sahabenin tamamının masum olduğuna delil olarak kullan! karşında oyuncak mı var senin!

Yorum

diğerlerinde ve Tevbe 100'de Peygamberimize hakiki anlamda iman ve itaat eden sahabe arkadaşlarından sonra tevbe 101'de Peygamberin s.a.a bile tanımadığı münafıklara dikkat çekerek sakın sahabeyi kutsamayın demeye getiriyor ayetler! Çünkü kimin münafık olduğunu ancak Allah bilir. öyleyse siz sahabeden alamazsınız dini ve sünneti! İlmin kapısı olan Ali a.s'dan ve onun soyundan masum 12 imamdan alacaksınız! Evlere arkalarından girerseniz iyiliğe ulaşamazsınız, hele hele Ehlibeyti ekarte edip Ehlibeytin ilk İmamı ALi a.s ile savaşan Ebu Hureyre gibilerden dini öğrenmeye kalkar ondan 5000 hadis alır, Hasan Hüseyin a.s.ı susturursanız, Ali ile savaşan Aişeyi konuşturur, Fatıma s.a'yı susturursanız o zaman bu iyiliğe ulaşmanız mümkün değildir diyor. Peygamber s.a.a bu yüzden sembolik olarak Ali a.s hariç tüm ashabın mescidi nebiye açılan kapılarını kapattırıyor! ki sadece ilim ondan alınsın diye. kapı bab, yani ilim demektir arapçada...

Ama Siz Ehlibeyti atıp onun makamına hangisinin münafık olduğunu bilmediğiniz sahabeyi koydunuz! böylece ortaya Emevilerin dini çıktı!

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24018.msg163954#msg163954 date=1352752407]
          tevbe 101'de : sen onları bilmezsin cümlesinde :

1- "sen" dediği kimdir?

2- sen dediği kimse kimleri bilmiyor?
          [/quote]

biz yokken konuşup durursunuz ayetlerden konuşun diye! yukardaki mesajlarında hep böyle.. e hadi ayetten sorduk cevabınız nerde! yine biz yokken mi konuşacaksınız!

Yorum

Gaybın anahtarları Allah’ın katındadır. Onları ancak O bilir. ...” (En’am, 59).Bu duruma göre sen senin imamlarının bu ayete bir istisna getirerek ölüm vakitlerini bildiğinimi iddia etmiş oluyorsun..Ayetler senin yaptığın gibi lafzi münakaşalara alet edilmez..Bir konuda var olan tüm deliller beraber değerlendirilmezse yanlış sonuçlara varılır..Münafıkların kimliklerini beşeri yönüyle değil veya kendinden bir yetenek olarak değil Allahın bildirmesiyle bilir..Orda bahsedilen şey de odur..Nihayet itibariyle münafıkların kimler olduğunun bilgisi Resulullahta vardı..İmamlarınıza bol bol dağıttığınız gaybı bilme ayrıcalığından Resulullahı her defasında az pay ayrırmanız ayrı bir inceleme konusu doğrusu.

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24018.msg163966#msg163966 date=1352759081]
              Gaybın anahtarları Allah’ın katındadır. Onları ancak O bilir. ...” (En’am, 59).Bu duruma göre sen senin imamlarının bu ayete bir istisna getirerek ölüm vakitlerini bildiğinimi iddia etmiş oluyorsun..Ayetler senin yaptığın gibi lafzi münakaşalara alet edilmez..Bir konuda var olan tüm deliller beraber değerlendirilmezse yanlış sonuçlara varılır..Münafıkların kimliklerini beşeri yönüyle değil veya kendinden bir yetenek olarak değil Allahın bildirmesiyle bilir..Orda bahsedilen şey de odur..Nihayet itibariyle münafıkların kimler olduğunun bilgisi Resulullahta vardı..İmamlarınıza bol bol dağıttığınız gaybı bilme ayrıcalığından Resulullahı her defasında az pay ayrırmanız ayrı bir inceleme konusu doğrusu.
              [/quote]

hay hay tüm ayetleri yazın. biz ayetlerin kulu kölesi oluruz. Tüm ayetler için varız biz. yanlışımız varsa düzeltiriz. ama sizin gibi ayetlerin içine bir şeyler sokuşturarak onlardan bir şey anlamaya çalışmayız. Ayetleri kendimize rehber ediniriz onlara rehberlik etmeyiz!

ayete cevap vermedin. bu ayet ne anlama geliyor! biz İmamlara bir gayb bilgisi yüklemiyoruz. tersine tüm sünni ve şii kitaplarda mütevatir bilgilerle ispatlıyoruz. yasin 12de biz her şeyi apaçık bir imamda saydık ayeti bunlardan biridir. Bu ayette apaçık imamın Ali a.s olduğunu Peygamberin s.a.a bildiği her şeyi ona yüklediğini vurguladığını yazıyor hadisler... Ama bizden hiç birimiz Allah ve resulü bildirmedikçe İmamların bir şey bildiğini iddia etmeyiz! Gayb bilgisinden bildirmedikleri de vardır. ve bu ayetteki bilinmeyen münafıklar da bunlardan biridir ki ne Peygamber ne imamlar bilebilir bunu.

Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı o zaman bu ayette onlara iki kat azap edeceğiz onları sen bilmezsin yerine sen henüz bilmiyorsun Allah sana bildirecek derdi! sizin burdaki ifadeyi çürütecek bir mazeretiniz yok! çabanız beyhude...

bu durumda sahabe dini anlatabilecek konumdan düşmüş olur! zaten bunun yanısıra münafık olmasa bile sonradan bir kısmının dinden irtidat edip birbirinin boyununu vurdukları, bidatlar soktukları gersin geri döndükleri fitne hadislerinde yazmıyor mu! daha neyi konuşuyorsunuz!

Ehlibeyti alaşağı edip sahabeyi onun konumuna koyamazsınız!

Sahabe böylesine belirsiz olduğundan dolayı, Allah din Ehlibeytten almayı emretmiş ve onları tertemiz yaptığını söylemiştir.

Peygamberin müşrik sahabesi de vardı Ebu cehil ve Ebu leheb gibi.. inanmıyor musunuz!

Yorum

"yasin 12de biz her şeyi apaçık bir imamda saydık ayeti bunlardan biridir. Bu ayette apaçık imamın Ali a.s olduğunu Peygamberin s.a.a bildiği her şeyi ona yüklediğini vurguladığını yazıyor hadisler..."
                İşte SIKINTI BUYA SENİN GÖZÜNE APAÇIK GÖRÜNENİ BEN APAÇIK GÖREMİYORUM..kÖRÜM SANA GÖRE ..bANA GÖRE DE SEN KÖRSÜN ..Sizlerin böyle kör olduğunuzu biliyordum..Gözlerimlede görmüş oldum..Burası için yeterli vakit ayırdım..Son olarak hakkınızı helal edin diyerek ayrılmak istiyorum..Saygılar.

Yorum

Yasin 12'de diğerlerinde olduğu gibi kör olan sizsiniz. çünkü ayette apaçık İMAMin mubin diyor.. siz onu çeviriyorsunuz KİTABin mübin'e.. yani apaçık İmam (yani önde olan canlı insan) diyor siz onu yazılı mürekkep ve kağıt olan cansız cisme çeviriyorsunuz! halbuki Allah Kur'an'da kitap ve levhi mahfuz kelimelerini zaten kullanıyor. eğer burda kastı mürekkep ve kağıt olsaydı o zaman imamin mubin değil kitabın mubin derdi!

asıl kör kimmiş çıktı mı ortaya!

ayetleri tahrif edin edin sonra da bize kör deyin!

Ayetleri tahri için kullanacak gözüm olacağına hiç olmasın daha iyi!

bana da müsade... ben de sizin için yeterince zaman ayırdım...

asıl saygılar bizden efem....

Yorum

Süleyman bin Surad

bu kadar çabuk kaçıp gideceğini sanmıyordum... Yani bir iki yazmakla hemen insan kaçar mı böyle.. ben bu kadar iddialı yazdığına göre baya bir delilleri inceleyeceğiz sanıyordum.. veda yazısı yazmış...

Yorum

Daha çook yazışırız kısmetse ,ama bakalım siz ne kadar dayanabileceksiniz veya ben ne kadar daha dayanırım

Yorum

Yasin 12'de diğerlerinde olduğu gibi kör olan sizsiniz. çünkü ayette apaçık İMAMin mubin diyor
                        Kuran ayetlerinden ilgisiz , alakasız pek çoğunu kendi görüşleriniz doğrultusunda anlamayana kör diyorsanız evet ben körüm , sizin bakış açınıza , bakış tarzınıza körüm.Sen ise ayetin hakikatine karşı körsün .

Yorum

Şüphesiz ölüleri biz diriltiriz ve insanların dünyada yaptıklarını ve geride bıraktıkları eserlerini biz kaydederiz. Biz, herşeyi apaçık bir kitapta sayıp tesbit etmişizdir.Ayetinden nasıl öyle sonuçlara varıyorsunuz insan hayalininin sınırlarını zorluyor doğrusu..

Yorum

[quote author=ahmed nazif link=topic=24018.msg165271#msg165271 date=1357015818]
                            Daha çook yazışırız kısmetse ,ama bakalım siz ne kadar dayanabileceksiniz veya ben ne kadar daha dayanırım
                            [/quote]

İlim erbabı olan bir insanın bu tür sözleri yazması ilmi olmadığı gibi hoşda değil. Bu nedem ya muhterem. Siz bana dayanamazsınız veya ben size ne kadar dayanırım. Bizim size dayanamamamızı Muhtemeldir ki Çok olan ilminize, sizin bize dayanamamanızı ise muhtemel (ZANNİ) olarak bizim size hakaret edeceğimizi düşünerek beyan ediyorsunuz. Neyse kardeş. Siz paylaşın paylaşacaklarınızı. Bizler sizi kardeş biliyor ve sizlerle her türlü konuyu konuşabileceğimize inanıyoruz.

Yorum

Kuran'da ayak meshedin derken ayak yıkama sünnetini farz sayan ehl-i muaviye Kuran'ın arapça metnine baksın, aa bizim mezhep bozukmuş desin Hak Mezhep Şia'ya geçsin.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X