Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.Aliye yapılmış en büyük haksızlık

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz.Aliye yapılmış en büyük haksızlık

Hayır son iletinizi kabul edemeyeceğim..Hz.Ömerin dirayetli bir vezir olduğu ortadadır..Nasıl olmasınki Hz Muhammed zamanında bile beni kınına sokmadıkça çekilmiş bir kılıçtım der..Bunu vezirliğin ötesinde kukla yönetim dersen kesinlikle haksızlık yapmış olursun..Çünkü tarih gerek riddede gerek Rumların üzerine yollanacak ordunun göreve gönderilmesi gibi devlerden devasa iki problem karşısında hz Ebubekirin Hz Ömerin dediğinin hilafına tam bağımsız ve tam isabetli karar verdiğini ve hz Ömerin tam bir saygıyla ve hürmetle iyiki varsın Ya Ebu bekir konumunda kaldığını görürsün bunların örneği çoktur..Senin verdiklerin ise dasha basit problemdir.

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161432#msg161432 date=1347913014]
      Hayır son iletinizi kabul edemeyeceğim..Hz.Ömerin dirayetli bir vezir olduğu ortadadır..Nasıl olmasınki Hz Muhammed zamanında bile beni kınına sokmadıkça çekilmiş bir kılıçtım der..Bunu vezirliğin ötesinde kukla yönetim dersen kesinlikle haksızlık yapmış olursun..Çünkü tarih gerek riddede gerek Rumların üzerine yollanacak ordunun göreve gönderilmesi gibi devlerden devasa iki problem karşısında hz Ebubekirin Hz Ömerin dediğinin hilafına tam bağımsız ve tam isabetli karar verdiğini ve hz Ömerin tam bir saygıyla ve hürmetle iyiki varsın Ya Ebu bekir konumunda kaldığını görürsün bunların örneği çoktur..Senin verdiklerin ise dasha basit problemdir.
      [/quote]

sitemizi hiç incelememişsin! Ömer bin Hattapla ilgili top on listesine girmş konumuz var orayı bence bir incele sonra kafana takılan varsa onları yaz. ama sonuna kadar bir oku. bunların hepsinin açıklamalarını göreceksin.. ve Kur'an'dan ayrılma! Ömer'in yaptıklarıyla ilgili soru sordum Kur'an'a göre cevap veremedin hala onu savunmaya mı devam ediyorsun?

Yorum

Kendinde söylüyorsun en basit bir problemde bile tavrını koyamıyorsa diğerlerini sen düşün.Yahudiler tartışmaaya gelince dediler ki bir halkın halifesi en bilgili olanıdır vede böyle diyerek Hz.Ebubekir ile tartışmak münazara yapmak istediler belli ki kendini bu makama koyucak bir inayeti yoktu İmam Ali a.s o yahudilerle münazara etti.Halid bin velid olayındada gördüğümüz gibi kendisi önemli makamlarda bulunan insanlar besleniyordu nedeni ise Halidin kadına tecavüz etmesinden sonra Hz.Ömerin halidi cezanlandırmak istemesi oda bu cezanın doğru olmadığını onun ictihat ettiğini dillendirmesiydi bunun demesinin sebebi askeri kanatın önemli bir kamutanıydı.Zaten Hz.Ebubekir halifede olmak istemiyordu kendisi söylüyor.
        Haktır Allahım Muhammed mahım
        Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

"Halidin kadına tecavüz etmesinden sonra Hz.Ömerin halidi cezanlandırmak istemesi oda bu cezanın doğru olmadığını onun ictihat ettiğini dillendirmesiydi bunun demesinin sebebi askeri "
          beni cezime meselesimi tam olarak hangisi bahsettiğiniz?

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161440#msg161440 date=1347913912]
            "Halidin kadına tecavüz etmesinden sonra Hz.Ömerin halidi cezanlandırmak istemesi oda bu cezanın doğru olmadığını onun ictihat ettiğini dillendirmesiydi bunun demesinin sebebi askeri "
            beni cezime meselesimi tam olarak hangisi bahsettiğiniz?
            [/quote]

Birden fazla tecavüz olayı yok diye biliyordum adını unuttum kadının ismide aklımda değil.

Yorum

[color=rgb(51, 51, 51)]Yakubi, İbn-i Abbas'la Ömer arasında geçen bir konuşmayı aktarırken Ömer'in "Ey İbn-i Abbas! Allah'a yemin ederim ki amcan oğlu Ali, hilafete en layık olan kimsedir hakikaten! Ama Kureyşliler onu görmeye bile tahammül edemiyorlar!..." dediğini yazar.

-
              [/color] [color=rgb(51, 51, 51)][/color]
              Yakubi Tarihi c.2, s.173.
              [/color][color=rgb(51, 51, 51)]
              -
              [/color][color=rgb(51, 51, 51)]Kamil: İbni Esir c.3, s.24, s25.[/color][color=rgb(51, 51, 51)]
              El kamilde daha uzundur vede daha verimlidir onu bulur isem burada paylaşmayı düşünüyorum.

Görüldüğü gibi ortadadır her şey İmam Ali a.s savaşsa yanında kim olurdu ki..

[/color][color=rgb(51, 51, 51)]

Yorum

Beni cezime meselesinde Hz.Halidin bu yanlışına bizzat Hz .Resul şahid olmuş ve o denecek şey varsa demiştir..Üzerine başka birşey söylemek işte haddinden tecavüz budur..Halid bin Velid başlangıçtaki bu hatasına rağmen Allahın kılıcı olarak tarih kitaplarında yerini almıştır..Bizans ordusunun komnutanı Cereceyle olan diyalogları enfestir..Evet Halid tarihe altın harflerle yazılmış ayrı bir efsanedir..Kıyamettede sizlerin kendisine görünmeme adına kaçacağınız baş şahsiyetlerdendir

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161479#msg161479 date=1347918638]
                  Kıyamettede sizlerin kendisine görünmeme adına kaçacağınız baş şahsiyetlerdendir
                  [/quote]he he
                  O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Cihandar kardeşim,
                    Kureyş blok halinde Hz Aliye karşıydı desen yanılırsın.Belki orda kastedilen kureyşin şaşalı damarı olan Emevilerdir..Kureyşin asil Haşimi damarı Hz.Ali tarafındaydı..Hatta Hz.Ebu bekirede geç beyat ettiler..Aynı dengelere ne olmuşki Hz Osman ile Hz Ali halifelik için çekişirken (ehl-i şura meselesi) Hz.Osman burun farkıyla ancak geçmişti..Hatta Hz Ali kendisinin halife seçileceğini zanneteceğine kadar bir izlenim almıştı.

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161479#msg161479 date=1347918638]
                      Allahın kılıcı olarak tarih kitaplarında yerini almıştır...
                      [/quote] onu tarih kitaplarında 'allahın kılıcı' diye tanımlayan kim(ler)
                      O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Demirden korksaydım trene binmezdik kardeş.Doğru halidden ALLAHa sığınırım lafı bunu kanıtlar niteliktetir.ALLAHın kılıcı lafını kimin uydurduğu normaldir zaten böyle uyduruk takma isimler emevi zamanında moda olmuştur.Beni elalemin karısına tecavüz eden birisi mi yakalıycak hele bak hele..Malik bin nuvayrenin karsına tecavüz eden adamı bana savunuyorlar gerçekten şu zaman birisi tecavüz işlese asın diye bağrırdınız ama ictihat etti dimi..

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161483#msg161483 date=1347918933]
                          Cihandar kardeşim,
                          Kureyş blok halinde Hz Aliye karşıydı desen yanılırsın.Belki orda kastedilen kureyşin şaşalı damarı olan Emevilerdir..Kureyşin asil Haşimi damarı Hz.Ali tarafındaydı..Hatta Hz.Ebu bekirede geç beyat ettiler..Aynı dengelere ne olmuşki Hz Osman ile Hz Ali halifelik için çekişirken (ehl-i şura meselesi) Hz.Osman burun farkıyla ancak geçmişti..Hatta Hz Ali kendisinin halife seçileceğini zanneteceğine kadar bir izlenim almıştı.
                          [/quote]

Kureyşden sadece haşimoğulları yanındayki o altı şuraya gitmeden önce seçilmiyeceğini biliyordu.Çünki İbni Abbas İmam Ali a.s şurada kim var diyince isimleri saydıkdan sonra İbni Abbas İmam Ali a.s seni seçmiycekler demişti.Altı ay biat etmemes geç demek he buda güzel ..

Yorum

Altılı Şurada İmam Ali a.s seçilmeyeceğinin diğer bir örneği :

Bunun en bariz delili, daha önce söylediklerimize ilâveten İbn
                            Sa'd'ın, Tabakat'ında Said b. Âs'tan naklettiği konudur. Bu konu
                            özetle şöyledir:
                            Said b. Âs, Ömer'in yanına giderek evini genişletmek için
                            elindeki toprakları biraz fazlalaştırmasını istedi. Ömer, sabah
                            namazından sonra onun bu isteğini yerine getireceğini söyledi
                            ve bu nedenle sabahleyin erkenden Said'in evine gitti...
                            Said der ki:
                            Halife ayağıyla bir çizgi çizerek evimin alanını genişletti.
                            Ama ben, "Ya Emire'l-Müminin! Benim kalabalık bir ailem
                            var, daha fazla ver." dedim. Ömer dedi ki: "Şimdilik bu kadar
                            yeter; benden sonra birisi hilâfete ulaşacak, akrabalığını gözetecek
                            ve ihtiyacını giderecektir; bu sır aramızda kalsın!"
                            Said der ki: Ömer'in hilâfetinden sonra onun tayin etmiş
                            olduğu şûrayla Osman hilâfete ulaştı. Osman, hilâfetinin ilk
                            gönlerinden itibaren benim rızamı kazandı ve isteğimi çok
                            güzel bir şekilde yerine getirerek beni hükümetine ortak etti...

-Tabakat, İbn Sa'd, Said b. Âs'ın biyografisi, c.5, s.20-22, Avrupa bas.

Binaenaleyh, Ömer çok öncelerden kendisinden sonra Said'in
                            akrabalarından olan Osman'ın hilâfete ulaşacağını haber vermiş ve
                            ondan bu sırrı hiç kimseye söylememesini istemişti.
                            Bunlardan anlaşılan şudur: Osman'ın hilâfeti, Ömer'in hayatı
                            döneminde ve onun imzasıyla kesinleşmişti. Altı kişilik şûra olayı ise,
                            hilâfet düzeninin sonraki halifenin seçiminde tarafsız olduğunu göstermek
                            için sadece bir kamuflajdı!

Yorum

BAŞTA RESULULLAH VE ONUN YOLUNDAN GİDEN HAK MEZHEP

Yorum

Malik bin nuvayrenin KARISINA tecavüz söylemi aynen bir ateistin Peygambere yakıştırdığı tecavüz -haşa- söylemlerine benziyor(beni kureyza örneği)..Ortada tecavüz değil nikahlama vardır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X