Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.Aliye yapılmış en büyük haksızlık

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz.Aliye yapılmış en büyük haksızlık

Şura olayı başlamadan İmam Ali a.s Abbasa şuara hakkındaki görüşü :

Ali (a.s), Ömer'in "Oylar üçe üç olduğu durumda Abdurrahman
    b. Avf'ın bulunduğu grupla olun." şeklindeki sözünü
    amcası Abbas'a şikâyet ederek, "Vallahi hilâfet bize ulaşmayacak!"
    dedi. Abbas, "Aziz yeğenim; bunu neye dayanarak
    söylüyorsun?" diye sorduğunda Ali şöyle dedi:
    "Çünkü Sa'd b. Ebî Vakkâs amcası oğlu Abdurrahman'a
    muhalefet etmez. Abdurrahman da Osman'ın damadı olup
    onun taraftarıdır ve sonuçta her üçü birdirler. Talha'yla Zübeyir
    bir olsalar bile onların oyunun bana hiçbir yararı olmaz;
    çünkü Abdurrahman b. Avf diğer üçüyle birliktedir

- Ensabu'l-Eşraf, c.5, s.19; buna yakın olarak bk. Ikdu'l-Ferid, c.3, s.74
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161498#msg161498 date=1347920946]
      Malik bin nuvayrenin KARISINA tecavüz söylemi aynen bir ateistin Peygambere yakıştırdığı tecavüz -haşa- söylemlerine benziyor(beni kureyza örneği)..Ortada tecavüz değil nikahlama vardır.
      [/quote]

Buyur olayın tarihi akışı ben nikah ahdi görmedim.

[color=rgb(0, 23, 36)]Ebu Bekir bir ordu hazırlatarak Battah kabilesine gönderdi ve komutanları olan Halid bin Velid'e şöyle emir verdi;Git onları islama davet et.Eğer kabul ederlerse zekatı al gel ve eğer karşı çıkarlarsa onları öldür ve mallarını ganimet olarak yağmala.Halid bin Velidin ordusu Malik bin Nüveyre'nin adamlarının yanına giderek orada ikamet ederek namaz kıldılar ve bunu gören Malik bin Nüveyre ve adamları kılıçlarını yere bırakıp onlara doğru yaklaştılar.Halid bin Velid ve adamları o kabileyle birlikte cemaat namazı da kıldılar.Hemen arkasından Halid ansızın adamlarıyla birlikte Malik bin Nüveyre ve adamlarının ellerini bağlatıp onların boynunu vurup öldürdü.O gece Malik bin Nüveyre ile zina etti.Daha sonra ordu Medine'ye döndüğü zaman Malik'in kardeşi Halid'in cezalandırılmasını istedi.Ömer de Ebubekir'in yanında Halide şöyle dedi;Ey Allah düşmanı müslüman bir adamı öldürüp onun karısıyla mı birleşiyorsun?Vallahi seni recm edeceğim.Ama Halid ona cevap veremedi.Halid Ebubekir in görüşünün de Ömer ile aynı olduğunu sanıyordu.Ömer Ebu Bekire şöyle dedi;Halid zina etti.Bunun cezasını verelim.Ebu Bekir ise ,hayır te'vil etti ve hataya düştü.Ömer;O bir müslümanı öldürdü sen de bunu öldürt.deyince[/color][color=rgb(0, 23, 36)][/color][/size]Ebubekir dedi ki[/color][color=rgb(0, 23, 36)][/size];[/color][color=rgb(0, 23, 36)][/size]Ya Ömer! Allahın onlara salladığı kılıcı ben kıramam.Malik'in kardeşi olan Mütemmim de ona ağıtlar yaktı.[/color][color=rgb(0, 23, 36)][/color]Kaynaklar: [color=rgb(0, 23, 36)]1. Tarih i Taberi c3 sf 241.
      2. Tarih i İbn i Esir c3 sf 149.
      3. Usd ul Gabe c4 sf 295.
      4. Tarih i İbni Asakir.c5 sf 105 ve 112.
      5. Hazanet ul Edeb. c1 sf 237.
      6. Tarih i İbni Kesir c6 sf 321.
      7. Tarih ul Hamis c2 sf 233.
      8. El İsabe fi Marifet is Sahabe c1 sf 414 ve c3 sf 357.
      9. Tarih i Ebil Fida c1 sf 158.(Son kısımdaki tafsilat bu kaynaktan alınmıştır.)
      10. Tarih ul Hamis c2 sf 233,333.
      11. Savaiq ul Muhriqa sf 21.
      [/color]

Yorum

ortada o kadar karmaşık hesaplar ve içinden çıkılmaz aritmetikler vardırki sizin verdiğiniz bunun sadece biridir..Rivayetler ihtilaflı olduğu için tek bir rivayete bakıp görüş oluşturmanız ise yanıltıcı olabilir..Kimin nerde olduğu da pek o kadar kesin değildir.Bir örnek Hz Ebubekirin hilafetinde hZ.Ali lehine kılıç çeken Hz.Zübeyrdir aynı Zübeyr cemel savaşında ise karşı taraftadır..Hz.Talhanın reyide kimden olduğu hakkında çeşitli rivayetler vardır..Sad bin ebi vakkas hakeza

Yorum

"Ömer ile aynı olduğunu sanıyordu.Ömer Ebu Bekire şöyle dedi;Halid zina etti.Bunun cezasını verelim.Ebu Bekir ise ,hayır te'vil etti ve hataya düştü.Ömer;O bir müslümanı öldürdü sen de bunu öldürt." değerli kardeşim tam olarak böyle olsaydı Hz.Ömer göreve gelir gelmez yarım kalmış bu işi tamalardı..Oysaki onu görevden alırken bile ayrı bir mazeretle almıştır..Aynı merselenin benzeri ne ilginçtir ubeydullah bin ömerin babasının katilleri olarak bilinen kişileri öldürmesiyle yaşanmıştır..O örnekte ubeydullah hz Ali başa gelince had cezasını uygulanacağından dolayı korkup kaçmıştır.

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161501#msg161501 date=1347921378]
            ortada o kadar karmaşık hesaplar ve içinden çıkılmaz aritmetikler vardırki sizin verdiğiniz bunun sadece biridir..Rivayetler ihtilaflı olduğu için tek bir rivayete bakıp görüş oluşturmanız ise yanıltıcı olabilir..Kimin nerde olduğu da pek o kadar kesin değildir.Bir örnek Hz Ebubekirin hilafetinde hZ.Ali lehine kılıç çeken Hz.Zübeyrdir aynı Zübeyr cemel savaşında ise karşı taraftadır..Hz.Talhanın reyide kimden olduğu hakkında çeşitli rivayetler vardır..Sad bin ebi vakkas hakeza
            [/quote]

Şayet Halid için diyor isen birden fazla delil getirdim ki bunu söylemen imkanzıs.Diğer bir konuda İmam Ali a.s şura olayını diyorsan ki bunada karşı gelemezsin çünki İbni Saadın Tbakat kitabı ile Belazurunin Eşref kitabı ilk dönem tarih kitaplarıdır ki bu tarihin anlatımı açısından önemlidir.İkinciside Zubeyrin orada İmam Ali a.s tutmasının sebebide ilerki dönemde İmam Ali a.s savaşa kalkışınca cemal olayıın öncesinde belli oluyor.Zübeyr İmam Ali a.s dan beytül malden ayrıcalık vede önemli bir makam yani mevkide valikikde istiyor imam Ali a.s bunu kabul etmeyince olaylar böyle büyüyor cemal olayının başlangıcını iyi okursanız anlarsınız.Sad bin ebi vakkas olayı şöyle farklıdır kimseden tarafa olmuyor o tarafsız oluyor.

Yorum

Yani verdiğiniz rivayet tarihi gelişim süreciyle uyuşmuyor..Hz Halide bu derece kızan-kinlenen Hz Ömerin halife olunca onu kendi haline bırakması veya bu eski hesabın kapağını açmaması mümkün değildir.Ayrıca zina edenin recmedilmesi meselesinden kaçış yoktur..Hadler 4 halife zamanında uygulanmıştır..Heleki Hz.Ömerin alınmamış bir hakkın üzerini örteceğini düşünmek hayalciliktir..Tek bir rivayete dayanarak hüküm geliştirmenin zararları bunlar.

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161502#msg161502 date=1347921666]
                "Ömer ile aynı olduğunu sanıyordu.Ömer Ebu Bekire şöyle dedi;Halid zina etti.Bunun cezasını verelim.Ebu Bekir ise ,hayır te'vil etti ve hataya düştü.Ömer;O bir müslümanı öldürdü sen de bunu öldürt." değerli kardeşim tam olarak böyle olsaydı Hz.Ömer göreve gelir gelmez yarım kalmış bu işi tamalardı..Oysaki onu görevden alırken bile ayrı bir mazeretle almıştır..Aynı merselenin benzeri ne ilginçtir ubeydullah bin ömerin babasının katilleri olarak bilinen kişileri öldürmesiyle yaşanmıştır..O örnekte ubeydullah hz Ali başa gelince had cezasını uygulanacağından dolayı korkup kaçmıştır.
                [/quote]

Hayır olay şöyleydi Hz.Ömer bunu duyuyunca ALLAH düşmanı recm edelim lafızını kullanmıştır.Hz.Ebubekirde Hz.Ömeri ikna etmeye çalışmıştır demiştir ki ictihat yapmıştır zaten kendiside Hz.Ömer halife olunca tekrar yapmaması için uyarıyor yani Hz.Ömerin bu olayın neticesini Hz.Ebubekirin ictihat demesi olarak kabul ediyor.

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161504#msg161504 date=1347921888]
                  Yani verdiğiniz rivayet tarihi gelişim süreciyle uyuşmuyor..Hz Halide bu derece kızan-kinlenen Hz Ömerin halife olunca onu kendi haline bırakması veya bu eski hesabın kapağını açmaması mümkün değildir.Ayrıca zina edenin recmedilmesi meselesinden kaçış yoktur..Hadler 4 halife zamanında uygulanmıştır..Heleki Hz.Ömerin alınmamış bir hakkın üzerini örteceğini düşünmek hayalciliktir..Tek bir rivayete dayanarak hüküm geliştirmenin zararları bunlar.
                  [/quote]

Bu olay tek bir rivayet olduğu halde sahihliği su götürmez ki 10 dan fazla kaynakda dillendirilmiştir.Dediğim gibi Halid bin velid hz.ebubekir tarafından korumalıdır ben getirdim delili sizde bunun karşıtı olan bir delil getirebilirsiniz.Haldin o kadının ırzına geçmediğiyle alakalı.

Yorum

Sevgili kardeşim siz hedefi küçültüp valilik dediniz bende diyorumki halifelik istemiş diyen kitaplar var..Hiçbir tarihi kaynak beni tatmin etmiyor..Birbirleriyle çelişen o kadar çok rivayet varki..Taberi dahi beni tatmin etmeken çok uzak..Mesudi belazuri v.s gibi kaynaklar ve daha birçoğu şii eğilimli..İslam tarihi en az yarısı hurafeler tarihinden ibaret.Tarihte bir İmam Buhari gelmemeiş malesef..Bizde bu tarihçilerin ravilerin anlattıkları masalları okuyoruz.Nekadarı güveilir ve nekadarı doğru bilmeden.

Yorum

iyi ozaman ayrı başlık açıyorum konuyla ilgili

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161507#msg161507 date=1347922159]
                        Sevgili kardeşim siz hedefi küçültüp valilik dediniz bende diyorumki halifelik istemiş diyen kitaplar var..Hiçbir tarihi kaynak beni tatmin etmiyor..Birbirleriyle çelişen o kadar çok rivayet varki..Taberi dahi beni tatmin etmeken çok uzak..Mesudi belazuri v.s gibi kaynaklar ve daha birçoğu şii eğilimli..İslam tarihi en az yarısı hurafeler tarihinden ibaret.Tarihte bir İmam Buhari gelmemeiş malesef..Bizde bu tarihçilerin ravilerin anlattıkları masalları okuyoruz.Nekadarı güveilir ve nekadarı doğru bilmeden.
                        [/quote]

Güzel kardeşim sanırsam yazdıklarımı tam anlamıyorsun zübey İmam Ali a.s halife oldukdan sonra beytül malden ayrıcalık istemiş birde valilik yani makam vede mevki ayriyetten bunun neresi küçük bir şey.Doğru halifelik istemesi zübeyyir ile talhanın mekkeye İmam Ali a.sı kandırarak haç için gitmesiyle başlar İmam Ali a.s onlar gidince arkasından büyük bir fitne başlatcaklar demiştir.Kendiside müminlerin annesi Aişe kullanarak Hz.Osmanın kanını bahane ederek İmam Ali a.s savaşmak istemiştir.Burada netice bede nedenlerin sonucunda halifelik isteğide var ben yok demedim ama demek istedim İmam Ali a.s halife olduğunda ilk dönemde sürtüşmelerinin sebebide budur.

Yorum

Süleyman kardeşim affına sığınıyorum geç oldu isterseniz yarın konuşabiliriz yada siz arkadaşlarla konuşursunuz.Şayet ben konuştuğuma memnun oldum tanışmak isterseniz facebook profilimi özelinize attım göremediyseniz burayada atıcam.

Buyrun :

https://www.facebook.com/osmanlionur?ref=tn_tnmn

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161498#msg161498 date=1347920946]
                            Malik bin nuvayrenin KARISINA tecavüz söylemi aynen bir ateistin Peygambere yakıştırdığı tecavüz -haşa- söylemlerine benziyor(beni kureyza örneği)..Ortada tecavüz değil nikahlama vardır.
                            [/quote]

Nikah için gerekli süre bir gün mü? İddet süresi ne olacak?
                            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[/quote]
                              Yahu ne nikahı kadın bir gece önce kocasının koynunda uyuyacak bir gün sonra halid kadını kendine nikahlayacak,sizin islamdan anladığınız bu mu?
                              Ayrıca sizden rica etsem bu olayı (halidin malik bin nuveyre üzerine gidip onları hunharca katletmesi olayını) rivayetlerle buraya aktarırmısınız.merak ettim bu olayı nasıl okudunuz.
                              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=24028.msg161532#msg161532 date=1347949713]
                                Nikah için gerekli süre bir gün mü? İddet süresi ne olacak?
                                [/quote]

Aşk bu aşk. yıldırım aşkı ve ardından yıldırım nikahı. Ama bu zatların halid aşkı bütün aşklardan da büyüktür.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X