Onu takıyyeci olarak nitelemektir..Böyle bir şecaat , doğrusözlülük , haksözlülük açık ve hilesiz olma kahramanını ikili oynuyormuş ve aslında sevmediği insanlara müdaraa yapıyormuş gibi bir konumda algılamaktan ibaret olan Takiyye mantığı dünya üzerinde en fazla Hz.Muhammede ve onun biricik ashabı Hz.Aliye yakışırdı..Haşa yüzbin defa .
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Hz.Aliye yapılmış en büyük haksızlık
Daraltma
X
-
Etiketler: Yok
-
Ynt: Hz.Aliye yapılmış en büyük haksızlık
düzeltme :dünya üzerinde en az olacak..Evet konu o kadar batak ve piskokuların olduğu bir konuki bizim zihnimizi bile afyonladı.Editlerden o cümleyi bu şekil düzeltmelerini rica ediyorum.
-
İmam'ın görevi O'nu takip eden ve ardından gelen Müminlere zalim ve münafıklarla nasıl bir arada yaşayacaklarını pratikle öğretmektir.
imam a.s.ın bu temel görevini kavramadan "mal bulmuş mağribi" edasıyla bin yıllık konuyu temcit pilavı tarzı ısıtıp önümüze getirmen beni gülümsetti.
Yorum
-
Konunun üzerinden bin yıl geçmesi onu zaman karşısında aklamaz..Veya haklı çıkarmaz..Binyıldır ehl-i sünnet bu çirkin iftiranızda sizi eleştiriyor ama siz bildiğinizden şaşmıyor olduğunuz da gösterebilir)Hz.Alinin örneğin Taberide geçen öyle sözleri vardırki o hiç bir zaman doğru bildiğinden şaşmayan , doğru bildiğini de rakiplerinden gizlemeyen bir kkişi olarak kendini tanıtır..Ben ona inanıyorum isizn bin yıllık yanılgınıza değil.
Yorum
-
Yani amaca götüren her yol mübahtır öylemi?Ne deniyordu buna??
Yorum
-
Bu arada Hz.Alinin diğer halifelerle veya siyasi rakipleriyle olan münasebetlerinde ve diyaloglarında nerde doğru sözlü , samimi olduğu nerde de kalbindekinden hilafına bir şeyler söyleyip politika-Takiyye yaptığına dair bir ayrımınız varmı?Bunu nasıl ayırt edebiliyorsunuz?Mesela Hz.Ömer ile aralarında 10 sene hiç bir vukuat olmamış bu 10 sene deliksiz bir takıyye uykusumu?
Yorum
-
[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161409#msg161409 date=1347911009]
Bu arada Hz.Alinin diğer halifelerle veya siyasi rakipleriyle olan münasebetlerinde ve diyaloglarında nerde doğru sözlü , samimi olduğu nerde de kalbindekinden hilafına bir şeyler söyleyip politika-Takiyye yaptığına dair bir ayrımınız varmı?Bunu nasıl ayırt edebiliyorsunuz?Mesela Hz.Ömer ile aralarında 10 sene hiç bir vukuat olmamış bu 10 sene deliksiz bir takıyye uykusumu?
[/quote]
hangi tarihi okudun da vukuat olmadığına karar verdin?
Yorum
-
Tüm tarih kitaplarını okuduğumu iddia etmiyorum ..Ama acizane senin yaşın kadar kitap okumuşumdur ben rastlayamadım .Hikaye kitapları da okumam onu da söyleyeyim.
Yorum
-
[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161416#msg161416 date=1347911563]
Tüm tarih kitaplarını okuduğumu iddia etmiyorum ..Ama acizane senin yaşın kadar kitap okumuşumdur ben rastlayamadım .Hikaye kitapları da okumam onu da söyleyeyim.
[/quote]
peki o kadar tarih kitabı okudun hiç bir yerde: Ömer ile abdullah bin abbas'ın deve üzerinde ilerlerlerken Ömerin Abdullah bin abbas'a "sahibiniz (imam Ali) bize neden hala kırgın, andolsunki biz ne yaptıysak ümmetin selameti için yaptık" mealinde şeyler dediğini görmedin mi?
Yorum
-
Sence o 10 sene çok mu samimilerdi Hz.Ömer ile peki öyleyse bunu 12 sene yapalım çünki Hz.Ebubekir halifeliği sadece görülen bir kısımdı herkes gerçek halifenin Hz.Ömer olduğunu biliyordu.Bu toplam 25 sene İmam Ali a.s ne tür bir görev verdiler İranın fethine İmam Ali a.s varmıydı.Yada onu önemli bir mevkiye koymuşlarmıydı öylede olmadı İmam Ali a.s o 25 sene bir yahudinin hurma ağaçlarını sulayarak evini geçindirdi.İbnı Abbasın Hz.Ömer ile olan diyolğu vardı halifelik hakkında bulur isem buraya koyucam.Haktır Allahım Muhammed mahım
Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah
Yorum
-
Cihandar kardeşim..Hz.Ebu Bekir En az Hz.ÖMER KADAR DİRAYETLİYDİ..Komutanlarına , amillerine bak daha celaletliydi..Hz.Ömer ise kendisi haşmetli olduğu için denge unsuru olarak daha mülayim bir yönetim tutmuş..Örneğin Halid bin Velidi görevden almıştı..Hz.Ömer kendini hep Hz.Ebubekirin bişr adım gerisinde bulmuştur..Bakınız Resulullahın vefatı serencamesinde gelişen ridde olayları ve hz Ebu bekirin tavizsiz tavrı..Ve işin ilginci Emevilerin kaynayan bir unsur olduğunu da farkeden Hz.Ömerdir ve Hz.Ebu bekire Yezid bin Ebusufyanı da tavsiye eden odur.Hz.Muaviyeyi ilk saltanatlarını bizzat görmesine rağmen azletmeyen yine odur..Tüm buralarda celadet-ve mülayemet dengesi vardır.Doğrumu yapmıştır elhak yerden göğe kadar doğrudur ve idareciliğin hakkını vermiştir..Konu aşırı derece de naziktir..Böyle iki taraftan çekmeye dayanacak hali de yoktur
Yorum
-
Halifelikde dirayetli değildi bu kalplerini islama ısındrılmak için ehli kitaba verilen para konusunda ne yaptığı ortadadır gitti Hz.Ömere gönderdi kişileri Hz.Ebubekirin yanına gelen kişiler de sen misin halife yok Hz.Ömer mi oda Hz.Ömerdir buyurdu.Görüldüğü gibi küçük bir olayda dahil kendi düşünce vede tavrı olmayan adam müminlerin emiri oluyor ben böyle bir emiri neden tanıyım.Hem ilim de otarite değil hemde savaşda bir güç sahibi kendin diyorsun aşırı derece nazik diye.Halifelik kolay birşey değildir bu makam naziklik makamıda değildir.Haktır Allahım Muhammed mahım
Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah
Yorum
Yorum