Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.Aliye yapılmış en büyük haksızlık

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz.Aliye yapılmış en büyük haksızlık

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161347#msg161347 date=1347905015]
    Onu takıyyeci olarak nitelemektir..Böyle bir şecaat , doğrusözlülük , haksözlülük açık ve hilesiz olma kahramanını ikili oynuyormuş ve aslında sevmediği insanlara müdaraa yapıyormuş gibi bir konumda algılamaktan ibaret olan Takiyye mantığı dünya üzerinde en fazla Hz.Muhammede ve onun biricik ashabı Hz.Aliye yakışırdı..Haşa yüzbin defa .
    [/quote]
    OFF.... Kardeş kaç kere yazıcaz. Hz. Ali'nin o olaylar sırasında Ehl-i Beyt'ten başka hemen hiç taraftarı olmadığı için "Onları tehlikeye atmaya razı olmadım." demiştir. Kendisi için değil Ehl-i Beyt'i korumak için Ebu bekir ve Ömer e biat etmiştir. Anlatabildim inşallah. Ayrıca ben şahsen Hz. Ebu bekir ve Hz. Ömer de diyebilirim Mevlana'nın övdüğü şahıslar zira.

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24028.msg161479#msg161479 date=1347918638]
      Beni cezime meselesinde Hz.Halidin bu yanlışına bizzat Hz .Resul şahid olmuş ve o denecek şey varsa demiştir..Üzerine başka birşey söylemek işte haddinden tecavüz budur..Halid bin Velid başlangıçtaki bu hatasına rağmen Allahın kılıcı olarak tarih kitaplarında yerini almıştır..Bizans ordusunun komnutanı Cereceyle olan diyalogları enfestir..Evet Halid tarihe altın harflerle yazılmış ayrı bir efsanedir..Kıyamettede sizlerin kendisine görünmeme adına kaçacağınız baş şahsiyetlerdendir
      [/quote]

Ben Şii değilim de Halidden kıyamette kaçmak nasıl olacak? O zaman bir başkası da der ki Halid Hz.Ali'den nasıl kaçacak? Yani bunu deme hakkı doğar. Ki böyle bir durumda Halidin Hz.Aliyle karşılaşmak isteyeceğini pek sanmıyorum

Yorum

Halid B. Velid İmam Ali a.s'dan niçin kaçsın ki? onlar dost değil miydi?

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=24028.msg165098#msg165098 date=1356815389]
          Halid B. Velid İmam Ali a.s'dan niçin kaçsın ki? onlar dost değil miydi?
          [/quote]

Dostmular peki?

Yorum

İkisi de Peygamberin (s.a.a) dizinin dibinde yetişmiş birileri olarak neden dost olmasınlar, ne düşmanlıkları olmuş?

hem arasında bir sorun olduğunu iddia eden sizsiniz, ispat size düşer. çünkü normalde insanlar dost en azından biribrlerine iyi bakan kişilerdir. düşman oldukları için delil gerekir..

Yorum

Şiada çok meşhurdur bu mesele. Şiaya göre Hz.Ali ile Halid B. Velid dost değildir.

Yorum

[quote author=Vahdetçi link=topic=24028.msg165102#msg165102 date=1356818074]
                Şiada çok meşhurdur bu mesele. Şiaya göre Hz.Ali ile Halid B. Velid dost değildir.
                [/quote]
                şii değilim diyorsunuz, şiilerin görüşünden yola çıkarak delil aramadan Ali a.s ile Halid b. velid arasında düşmanlık vardı diyorsunuz.

vahdetçiyim diyorsunuz hiç delilini zikretmeden Halid b. velid hakkında sünnileri kızdıracak şey yazıyorsunuz

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=24028.msg165105#msg165105 date=1356819692]
                  şii değilim diyorsunuz, şiilerin görüşünden yola çıkarak delil aramadan Ali a.s ile Halid b. velid arasında düşmanlık vardı diyorsunuz.

vahdetçiyim diyorsunuz hiç delilini zikretmeden Halid b. velid hakkında sünnileri kızdıracak şey yazıyorsunuz
                  [/quote]

Ne demek delil aramadan? Gayette iyi deliller yazılmış tarih kitaplarında. Vahdetçi olmak sevmek zorunda olmayı mı gerektirir? O zaman Muaviyeyi de sevelim onu da sevenler var diye. Şiilerin görüşünden yola çıkmak nasıl oluyor? Şianın görüşü doğru da olsa Şii değiliz diye savunmamak mı gerekecek? Bu konuda haklı olduklarını düşünüyorum.

Yorum

Halid ne Allah aşkına? Yok Allah'ın kılıcı falan. Bedir'de, Uhud'da, Hendek'te Hz. Ali'nin karşısına çıksaydı ya.
                    "Ali gibi yiğit yok, zülfikar gibi kılıç yok."

Yorum

Bu hareketin sebebi Nechul Belaga'da Hz. Ali(as) dilinden yazılmıştır. Okuduğunuzu anlama probleminiz varsa giderin.

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X