Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmamlar yanlış iş yapmaz

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İmamlar yanlış iş yapmaz

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24029.msg161402#msg161402 date=1347910551]
    )))))))))))ah aha ah..Pardon tabi ya öteki Zeydilerin imamı idi)
    [/quote]

biraz daha ciddi olsan daha karizmatik olacaksın.

kıyam zeyd'in işi değildi, çünkü o masum imam değildi. nasıl kıyamı hak olabilirdi? Niyeti bizi ilgilendirmez, mutlaka iyi niyetliydi.

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24029.msg161389#msg161389 date=1347909616]
      Evet bir daha baktım ve hz.Hasanın Hz.Muaviyeye hilafeti kendi isteğiyle (Ve RESULÜN BEŞARETİYLE VEDE ÖVGÜSÜYLE)devrini gördüm siz farklı birşeymi görüyorsunuz?
      [/quote]görende sanacak ki hz hasan halifeliği normal koşullarda devretmiş.

Hz hasan savaş yaparken komutanları satın alınmış vs savaşı kaybedeceğini anladığı için anlaşma yapıp halifeliği devretmek zorunda kalmış.

Senin iddia ettiğin gibi KENDİ İSTEĞİ ile devrettiyse neden savaş yaptı?
      O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

İmam Hasan devretmek zorundaydı veya bunu metazori ile yaptı , başarı şansı sıfırdı dersen bu bir önerme olurt doğruluğunu ne sen ne ben kanıtlayabiliriz..Ama sana tarih boyunca Harici isyanlarını araştırmanı öneririm..Emevilerin başlarını bazen olmuş 1 e 50 lik 1 e yüzlük gibi bir sayıyla çıkmış ve onların sayıyla kalabalık ordularını darma duman etmiş..Bunun ayetlerini Kurandan da bulabilirisin.Sayı azlığı bahane değil..Ordunun disiplinsizliği ise aynı malzeme Hz Ali yanında da savaşmış ve Meşhur mızrak vakası olmasaydı başarı muhakkaktı..Ordunun disiplini , sevk edilmesi v.s. hep ordu komutanıyla alakalıdır..Elindeki malzeme küheylandır ama bir dehlemenle en hızlı at yapmak senin elindedir..Kısacası ta en baştan Hz.Hasan barış taraftarıydı denilebilir.

Yorum

Bu tarih bilminde ters bir görüştür çünki tarih olduğu dönemin etkenine göre sonuçlanır.Doğru azlık vede çokluk ordunun kazanmasında bir etken olmaz ama ordunun içinde hain var ise bu ordunun kazanmasındaki yolları engeller.Şöyle düşünelim senin ordunda seni öldürmek için para göz insanlar toplanmış her an boş bir anını arıyorlar senin savaşman aslında ordunun dahada bir fitne içinde bulunmasına sebebiyet gerektirir.İmam Hasan a.s ilk başda barışma tavrında ise neden savaşmışdır ki bu çok saçma barışmak için savaşmak bu nasıl kabul edebilirsin.Ortada bir savaş var savaşlar sevginin vede aşkın sonucunda mı olur yoksa düşmanlık sonucunda mı gerçekten bunları ayırt etmen gerekir.İmam Hasan a.s o kadar savaşmış barışı hep aklında bulunan bir barış ise neden bu kadar insanların boşuna ölmesine neden oldu ?
          Haktır Allahım Muhammed mahım
          Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24029.msg161422#msg161422 date=1347911935]
            İmam Hasan devretmek zorundaydı veya bunu metazori ile yaptı , başarı şansı sıfırdı dersen bu bir önerme olurt doğruluğunu ne sen ne ben kanıtlayabiliriz..Ama sana tarih boyunca Harici isyanlarını araştırmanı öneririm..Emevilerin başlarını bazen olmuş 1 e 50 lik 1 e yüzlük gibi bir sayıyla çıkmış ve onların sayıyla kalabalık ordularını darma duman etmiş..Bunun ayetlerini Kurandan da bulabilirisin.Sayı azlığı bahane değil..Ordunun disiplinsizliği ise aynı malzeme Hz Ali yanında da savaşmış ve Meşhur mızrak vakası olmasaydı başarı muhakkaktı..Ordunun disiplini , sevk edilmesi v.s. hep ordu komutanıyla alakalıdır..Elindeki malzeme küheylandır ama bir dehlemenle en hızlı at yapmak senin elindedir..Kısacası ta en baştan Hz.Hasan barış taraftarıydı denilebilir.
            [/quote]
            Sen benim vurguladığım yere odaklan. Hz hasan kendi isteğiyle mi devir etti yoksa mecbur kaldığı için mi?
            O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Değerli kardeşim , sonuç itibariyle mecbur kaldı der kitaplar..Ben ise başından beri tam bir istekle(örneğin Hz.Hüseyinin yaklaşımındaki heyecan ölçeğinde )bu işe kalkışmadığını söylüyorum..Herkeste tecelli eden isimler AYRIDIR...hA EĞER DERSENKİ Hz Hasan yerinde Hz .Hüseyin olsaydı oda aynısını yaprdı..Bu ise (tabiki hayali bir soru ve tartışmadır gerçeği tam bilemeyiz)tartışmalıdır..Ve tarih kitaplarından yansıyan görüntüye göre Allahu alem Hz Hüseyin o topluluğu bulsaydı kesin sürerdi Hz.Muaviyenin üzerine kim bilir belki Saltanat devrinden sonra tekrar hilafeti getiridi?

Yorum

basit ve sıradan insanlardan oluşan toplumun büyük bir kesimi muaviyenin oyunlarının ve sahte şiarlarının farkında değildi. İslam hilafetinin merkezi olan küfe toplumunun tabanını ne yazıkki bu basit ve sıradan insanlar oluşturuyordu. nitekim muaviye avanesi ve işbirlikçilerinin imamın ordusunun omurgasını oluşturan halk kesimleri arasındayaydıkları yanıltıcı propagandalar neticesinde bu basit ve bilinçsiz insanlar Hz Ali (as) çizgisinin hak çizgisi olduğu hususundakuşkuya başlamışlardı.İmam Hasan (as) doğuştan sahip olduğu siyasal yeteneğine edebi cesaretine ve sağlam mantığına rağmen halk tabanını ikna edemedi. bir türlü halka muaviyenin en ucuz bir fiyatla halifeliği elde etmek için önerdiği barış planının bir sahtekarlık olduğunu anlatamadı. İmam hasan (as) bütün siyasal yolları denedikten ve bir usta siyasetçinin İmam Hasan (as) ve taraftarlarının yaşadığı o olumsuz siyasal toplumsal ve psikolojik şartlarda katedebileceği bütün yolları katetikten sonra sonunda henüz güçlü bir pozisyondayken önerilen barış planını kabul etmek zorunda kalıp hilafetten vazgeçti. ama asla muaviyenin egemenliğinin meşruluğunu onaylamadı.
                “Hz. Abbas (as) Fıratın suyuna değil, Fırat Hz.Abbas’ın dudaklarına hasret kaldı”

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24029.msg161428#msg161428 date=1347912714]
                  Değerli kardeşim , sonuç itibariyle mecbur kaldı der kitaplar..Ben ise başından beri tam bir istekle(örneğin Hz.Hüseyinin yaklaşımındaki heyecan ölçeğinde )bu işe kalkışmadığını söylüyorum..Herkeste tecelli eden isimler AYRIDIR...hA EĞER DERSENKİ Hz Hasan yerinde Hz .Hüseyin olsaydı oda aynısını yaprdı..Bu ise (tabiki hayali bir soru ve tartışmadır gerçeği tam bilemeyiz)tartışmalıdır..Ve tarih kitaplarından yansıyan görüntüye göre Allahu alem Hz Hüseyin o topluluğu bulsaydı kesin sürerdi Hz.Muaviyenin üzerine kim bilir belki Saltanat devrinden sonra tekrar hilafeti getiridi?
                  [/quote]

hayali değildir. İmam Hüseyin a.s. İmam Hasan a.s. zamanında 10 yıldan fazla süre Muaviyeyle İmam Hasan gibi davrandı aynısını. eğer farklı davranacak olsaydı o zaman davranırdı. Eğer dersen ki abisine itaat etti. Bu itaat doğru bildiğine zıtt yaşamak şeklinde olmazdı! yok eğer imam olduğundan aynısını davrandı, imamlar farklı davranmazlar işte biz de aynısını diyoruz!

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24029.msg161428#msg161428 date=1347912714]
                    [/quote]

İslam tarihi bizim için otariteydi ki ben tarihi sencil bencil olaylarla çözmeyide doğru bulmuyorum şayet sen doğru buluyorsan bende bencil düşüncelerimi açıklayabilirim.Senin bu dediğini akıl kabul etmez nasıl olurda aklında barış var bir savaşa kalkışıyor gerçekten böyle bir düşünce sorumsuzluk sonucudur.Böyle bir şey olucaksa neden savaşıldı ? Neden o kadar insan öldü ? Barış var ise ordusu neden ona neden ihanet etti.Peki barış olduğunu söylesek senin gibi bu yine beni haklı çıkarır çünki barış vede ahdi bozan yine muaviyedir.Çünki İmam hasan a.s barışırken şartı halifeliğin tekrar ehli beyt geçmesiydi görüldüğü gibi muaviye ahdini bile bozuyor.Bu anlaşmadanda anlaşılan burada gerçek bir samimi bir barışın olmadığı mecbur ilkesinin daha ağırlıklı olduğudur.
                    Haktır Allahım Muhammed mahım
                    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

muaviye Hz Hasanla yaptığı anlaşmanın hiçbirine de sonradan uymadı. işte muaviye
                      “Hz. Abbas (as) Fıratın suyuna değil, Fırat Hz.Abbas’ın dudaklarına hasret kaldı”

Yorum

Sevgili kardeşim, aklında barış var demek iki şeyin arasındaki karasızlığın ifadesiydi..Kim bilir belki buda Hz.Muahammedin kendi hakkındaki hadise masadak olma beklentisi olabilirtdi..Elbette sencil bencil yorumları tarih yerine ikame edemeyiz ama en azından tarihi anlamaya çalışırken bu traz problemleri düşünebiliriz değilmi?Hz.Hasan ile Hz.Hüseyin arasında bu konuda fikir ayrılığı vardı..Hilafetten feragat etmesinde HZ.Hüseyin razı olmamıştır.(hani ikiside aynılmaz imamdı burda farklı düşünüyorlar bakAbisini eleştirmiştir.Yapılan barış anlaşmasında hilafetin tekrar Ehl-i beyte geçeceği ise tam bir uydurmasyona benziyor..Bir kere tarih bu konuda ittifak halinde değil.İkinci olarak Hz.Ali ve Hasan Hüseyin gibi çok kuvvetli iki idari ve manevi figüre karşı yönetimden feragat etmeyen şahıs onlardan sonrasına neden kolayı kolayına idareyi devretsin..Bunu senin aklın alıyormu?Hem sonradan devredilecek şey madem hak niye şimdi taleb edilmiyor?Ban ordunun disiplinsizliğini bahane bulmayın onu yukarda açıkladım.

Yorum

[quote author=Abalfazl link=topic=24029.msg161435#msg161435 date=1347913314]
                          muaviye Hz Hasanla yaptığı anlaşmanın hiçbirine de sonradan uymadı. işte muaviye
                          [/quote]bunu doğru dedin. Muaviye halifeliği saltanata dönüştürmeyeceği konusunda söz vverdi ama sözünde durmadı.

Yorum

"Muaviye halifeliği saltanata dönüştürmeyeceği konusunda söz vverdi ama sözünde durmadı."
                            Bunu söz vermeye gerek yoktuki..Araplarda zaten bilinen bir usul değildiki bu babadab oğula geçme .

Yorum

imam hasan (as) barış antlaşmasına imza atmakla islami görünüme bürünerek yeniden hortlayan cahili emevi yönetimine karşı geliştirilecek devrimci bir hareket için gerekli zemini hazırlamış oldu. başa gelir gelmez de gerçek kimliğini göstermiş oldu. Hz Hasan bunu halkın görmesini istedi.

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24029.msg161437#msg161437 date=1347913494]
                                Sevgili kardeşim, aklında barış var demek iki şeyin arasındaki karasızlığın ifadesiydi..Kim bilir belki buda Hz.Muahammedin kendi hakkındaki hadise masadak olma beklentisi olabilirtdi..Elbette sencil bencil yorumları tarih yerine ikame edemeyiz ama en azından tarihi anlamaya çalışırken bu traz problemleri düşünebiliriz değilmi?Hz.Hasan ile Hz.Hüseyin arasında bu konuda fikir ayrılığı vardı..Hilafetten feragat etmesinde HZ.Hüseyin razı olmamıştır.(hani ikiside aynılmaz imamdı burda farklı düşünüyorlar bakAbisini eleştirmiştir.Yapılan barış anlaşmasında hilafetin tekrar Ehl-i beyte geçeceği ise tam bir uydurmasyona benziyor..Bir kere tarih bu konuda ittifak halinde değil.İkinci olarak Hz.Ali ve Hasan Hüseyin gibi çok kuvvetli iki idari ve manevi figüre karşı yönetimden feragat etmeyen şahıs onlardan sonrasına neden kolayı kolayına idareyi devretsin..Bunu senin aklın alıyormu?Hem sonradan devredilecek şey madem hak niye şimdi taleb edilmiyor?Ban ordunun disiplinsizliğini bahane bulmayın onu yukarda açıkladım.
                                [/quote] hz hasan ile hz hüseyin görüş ayrılığında falan değildi
                                Hz hasan anlaşma yapınca onu satmayan bir askeri 'neden barıştın biz muaviyenin halife olmasındansa ölümü tercih ederdik' deyince hz hasan 'eğer savaşa devam etseydim tüm şiilerim ölürdü ben şiilerimin iyiliğini şiilerimden çok düşünürüm' dediği nakledilir. Yani barışı hz hasanın ordusundakiler istemezdi ölümü tercih ederdi ama hz hasan imamlık görevini yerine getirdi.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X