Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmamlar yanlış iş yapmaz

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İmamlar yanlış iş yapmaz

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24029.msg161437#msg161437 date=1347913494]
    Sevgili kardeşim, aklında barış var demek iki şeyin arasındaki karasızlığın ifadesiydi..Kim bilir belki buda Hz.Muahammedin kendi hakkındaki hadise masadak olma beklentisi olabilirtdi..Elbette sencil bencil yorumları tarih yerine ikame edemeyiz ama en azından tarihi anlamaya çalışırken bu traz problemleri düşünebiliriz değilmi?Hz.Hasan ile Hz.Hüseyin arasında bu konuda fikir ayrılığı vardı..Hilafetten feragat etmesinde HZ.Hüseyin razı olmamıştır.(hani ikiside aynılmaz imamdı burda farklı düşünüyorlar bakAbisini eleştirmiştir.Yapılan barış anlaşmasında hilafetin tekrar Ehl-i beyte geçeceği ise tam bir uydurmasyona benziyor..Bir kere tarih bu konuda ittifak halinde değil.İkinci olarak Hz.Ali ve Hasan Hüseyin gibi çok kuvvetli iki idari ve manevi figüre karşı yönetimden feragat etmeyen şahıs onlardan sonrasına neden kolayı kolayına idareyi devretsin..Bunu senin aklın alıyormu?Hem sonradan devredilecek şey madem hak niye şimdi taleb edilmiyor?Ban ordunun disiplinsizliğini bahane bulmayın onu yukarda açıkladım.
    [/quote]

Kararsızlık demek arada kalmak demektir ama savaşmak karasızlık değil bir seçenektir.Kendi hakkında bu tür bir hadis var ise o hadiside biliyorum savaşmadan direk halifeliği verirdi ki bu daha doğru olurdu.Doğru ama olduğu olaylar yani zaman farklıdır.İmam Hasan a.s zamanı İmam Ali a.s zamanına yakın olduğu için yanında bulunan kişiler daha fazlaydı yani taraftarı.İkinci İmam Hüseyin a.s olduğu zaman ise yezid dönemiydi bu daha farklıdır çünki iki siyasette bunun sebeb vede nedenleri sonucu olduğunun üzerinde durur.Uydurma ise İmam Hasan a.s halifeliği içikici munafık yezide geçinceğini düşünememiş midir.Sence İmam Hasan a.s halifeliği yezidin elini geçmesinde bulunurmuydu hayır bulunmazdı.Doğru ikiside güçlüydü ama tek başına savaş kazanıldığı ancak filimlerde görüyorum.Karşında ordu varken sen tek başına nasıl bir savaşı kazanmayı düşünüyorsun bana açıklarmısın İmam Hasan a.s tek başına bir orduya savaş açabilir mi ? Hayır devredilmek istemesi olayın başında belli değildi bu muaviyenin kurnaz siyasti sonucu orduyu ele geçirmesidir.Hayır yukarıda açıklamadın ordu ne kadar çok olursa olsun disiplinsizlik vede itaat olmazsa on kişi bir orduya bile yenilebilir.
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

20 yıl içerisinde müslümanlar emevi iktidarlığının iğrençliğini ve cahili karakterini fark ettiler. böyece kıyam gerçekleşti.
      “Hz. Abbas (as) Fıratın suyuna değil, Fırat Hz.Abbas’ın dudaklarına hasret kaldı”

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24029.msg161349#msg161349 date=1347905258]
        Hz.Hasan hilafeti Hz.Muaviyeye devretmesi de yanlış değildir.Eğer yanlış denilirse Şii akidesi temelinden bunalıma girer.
        [/quote]

O zaman Hudeybiyede müşriklerin bazı dediklerinin olması da İslam akidesini bunalıma sokar o mantığa göre.

Yorum

hilafet devrolundu imamet değil. İmamet zaten Allah tarafından verilen bir makam ve görevdir. Nice peygamerler iktidar olamadılar ama peygamberlik görevlerini sürdürdüler İmamlar da halife de olsalar olmasalar da İmamdırlar. her ikisinde de İmametini icra ederler.

Hasan a.s.'ın İmameti devretmesi halkın zulme kayıtsız kalmasından dolayı Muaviye gibi zalim birine layık oluşlarından dolayıydı. bunda İmam HAsan a.s.'ın bir vebali yoktu. Çünkü o üzerine düşeni yapmıştı. İmamet bir rahmettir. insanlar ondan istifadeyi teptiler ve Allah onlara ceza olarak Muaviyenin ağır vergilerini zulmünü ve YEzid gibi namuslarına ve canlarına ve malların kasteden bir caniyi musallat etti.. çünkü onlar bunu istediler.

Yorum

Cihandar kardeşim tek başına bir savaştan değil 52 bin kişilik bir ordudan bahsediyoruz..O orduda oraya evcilik oynamak için veya tiyatro sergilemek için gelmemeişti..Savaş istiyorlardı..Ama Hz.Hasanın barış yanlısı olduğunu veyua böyle bir niyetinin olduğunu veya iki fikrinden birinin böyle olduğunu görünce isyan edip Hz.Hasana hücum ettiler..Ne acı değilmi?Hz.Muaviyenin ordusu kitap gibi düzenli disiplinli Hz.Hasanın ordusu ise komutanına saldıran bedevilerden oluşuyor

Yorum

Hz.Muaviyeyi yönetim ve idare açısından eleştirmişsin ama nafile..Hz.Muaviye tebasıyla bütünleşmiş , onların isteklerine inen ve onları memnun eden bir idareciydi..Yönetimi boyunca Şamlılar kendisine Mehdi gibi bir saygıyla bakmışlardır.Onu siyasi kararları veya diyanet açısından eleştirebilirisn (bu senin şii görüşün) ama idarecilik açısından onun büyük bir deha olduğunda Araplar müttefiktir..Eğer bugünkü anlamıyla bağımssız seçim olsaydı Hz.Muaviye kendi bölgesinde rekor kırar hatta Hz.Aliyi bile geçerdi..Bunu tarihi mücadeleler esnasında Şamlıların idarecilerinin etrafında kenetlenmelerinden anlayabiliriz..

Yorum

onların isteklerine inen ve onları memnun eden bir idareciydi..

ne idareci ama. yezid bu idarecilikten bişey kapmamış olacakki küfeliler mektup üstüne mektup yolladılar Hz hüseyine.
                “Hz. Abbas (as) Fıratın suyuna değil, Fırat Hz.Abbas’ın dudaklarına hasret kaldı”

Yorum

Dediğim gibi ordunun çokluğu önemli değildir sende diyordun ordunun çokluğu önemli eğildir ddiye dediğim gibi itatsizlik vede düzensizlik olunca ordunun çocukluğu önemli değildir.Zaten buda muaviyenin güzel çakal siyaset oyunlarıdır kendiside halkını altınlarla makamlara kandırarak buraya gelen birisi olası ordunu komutanlarına altınlarla safına çekmiştir.Şam halkı muaviyeye tabikide mehdider.Çünki muaviye kara propagandada üstüne yoktur gerçekten beyni sulandırmada uzman olmuş gibi ki İmam Hüseyin a.s yanına bir şamlı geliyor vede diyor ki ben bu kadar heybetli birisi görmedim benim bildiğim tek heybetli muaviyedir oda İmam Hüseyin a.s konuşuyor.İmam Hüseyin a.s ehli beyt kimdir diyor oda ebu süfyand vede ailesidir diyor görüldüğü gibi kara siyaset çok güzel işlemiş ki halkı olmayan şeylerle kandırmıştır sanırsam tarihi dimşekde geçiyor bubulur isem tam metinli getireceğim.Hayır bu olay barışdan önce hücum etme olayı barışdan önce oluyor ki İmam Hasan a.s o yüzden barışmıştır.Çünki ordunun ana hatları kopmuştu ordusunun içinde muaviyenin fitnecileri kol gezmekdeydi bu yüzden az alan taraftarlarını kaybetmek istemiyordu.Muaviyeyi eleştirmeme gerek yok tarih ortadır akıl sahipleri gerçekten neyi kabul ediceğini iyi bilir.Dediği gibi ebu süfyan ailesi şamda vali oldukdan sonra şam halkını çakalca siyasetleriyle şuursuz bir halk tabakası yapmıştır tabikide şuursuz bir halkdan gerçek söz edilemez.

Yorum

Evet yezidde kitap gibiydi harra olayıda kitabının cildinin yırtılması sanırsam..

Yorum

onların isteklerine inen ve onları memnun eden bir idareciydi..

ne idareci ama. yezid bu idarecilikten bişey kapmamış olacakki küfeliler mektup üstüne mektup yolladılar Hz hüseyine. --- ah o küfeliler yokmu))Onlar aynı filmi tüm Ali ve Ali evladına oynadılar..Onlar kadar kaypak bir topluluğa tarih şahid olmamıştır..Onbinlerce imza toplanıyor buluşup düşmana salduracağız diye sonunda 200 kişi çıkıyor er meydanına..Mektup yolluyorlara gelde Yezide savaşalım diye sonrasında o çuval çuval mektuba bakıp yola çıkan Şahsa saldırıyorla..Böyle dönekliğin kitabını yazmış bir topluluk

Yorum

Buda dediğim gibi şamlıların kitap gibi olma nedeni vede şuursuz halk tabaksının oluşumu kanıtlar niteliktetir.Yukarıda İmam Hüseyin a.s demiştim ama İmam Hasan a.s mış yanlışım için özür dilerim buyrun :

[color=rgb(51, 51, 51)]Şimdi, aklıma Ümeyye oğullarının hilelerine kanan bir Şamlı geldi. Bu Şamlı, Medine'ye Peygamber efendimizin mübarek kabrini ziyarete gittiğinde, heybetli birinin at üzerinde olduğunu ve bir grup insanın da onun etrafında, ona hizmet için topladığını görmüş.[/color][color=rgb(51, 51, 51)][/color]Kendi kendine "Yeryüzünde Muaviye'den daha heybetli biri nasıl olur?" diye düşünmüş. Merakla kalabalığa, "Bu adam kim?" diye sormuş. "Ali b.
                        Ebu Talib'in oğlu Hasan (a.s)" cevabını alınca "Bu harici, Ebu Turab'ın oğlu Hasan mı?" diye şaşkınlığını dile getirmiş. Sonra da haddini aşarak O'na ve O'nun babalarına sövmeye başlamış. Bunun üzere İmam Hasan'ın (a.s) dostları, kılıçlarını çekip onu öldürmek istemişler, ama İmam Hasan (a.s) buna izin vermemiş. Atından inerek Şamlıya "Hoş geldin, ey Arap kardeş! Galiba sen bu şehirde yenisin?" demiş.
                        Şamlı: Evet, ben, müminlerin emiri ve Müslümanların önderi Mua-viye b. Ebusüfyan'ın takipçilerindenim" demiş.
                        İmam, ona tekrar hoş geldin dedikten sonra; "Sen bugün benim misafirimsin" demiş. Şamlı, kabul etmemiş, ama İmam ısrar edince bu teklifi geri çevirememiş.
                        Üç gün İmam Hasan'ın (a.s) evinde kalmış. Dördüncü gün, Şamlıda pişmanlık ve tövbe belirtileri görülmeye başlamış. Yaptığı hatalardan dolayı İmam'dan özür dilemiş. Çünkü yapmış olduğu onca hakarete rağmen İmam'ın (a.s) ona çok iyi davrandığını düşünüp eziklik hissetmiş.
                        Hal böyleyken Şamlıyla İmam Hasan (a.s) arasında şöyle bir konuşma geçmiş:
                        İmam Hasan (a.s): Kardeşim, sen hiç Kurân okudun mu?
                        Şamlı: Evet, ben Kurân hafızıyım.
                        İmam: Allah'ın tertemiz kıldığı Ehlibeyt'in kimler olduğunu biliyor musun?
                        Şamlı: Evet, onlar Muaviye ve Ebusüfyan soyudur!
                        Orada bulunanlar bu söze çok şaşırmışlar. Ama İmam Hasan (a.s) tebessüm ederek şöyle devam etmiş: "Ben, Ali'nin (a.s) oğlu Hasan'ım; babam, Allah Resulü'nün amcasının oğludur; annem, âlemlerdeki bütün kadınların hanımefendisi olan Fatıma'dır (s.a); dedem, peygamberlerin efendisi ve en üstünü olan Hz. Muhammed'dir (s.a.a); amcalarım, şehitlerin efendisi Hamza ve diğeri Cafer Tayyar'dır. Allah'ın tertemiz kıldığı ve sevgimizi her Müslüman'a farz kıldığı Ehlibeyt biziz. Allah ve meleklerinin selam gönderdiği ve Müslümanların da selam göndermeleri emredilen Ehlibeyt, bizleriz. Ben ve kardeşim Hüseyin (a.s) cennet gençlerinin efendileriyiz."
                        İmam Hasan (a.s), Ehlibeyt'in (a.s) faziletlerini ve hakikatleri Şamlıya bir bir anlatmış. Şamlı kendine gelmiş ve ağlamaya başlamış. Bir yandan ağlarken bir yandan da özür dilemiş. İmam'a şöyle demiş: "Andolsun Allah'a, Medine'ye geldiğim gün en nefret ettiğim kişi sizdiniz. Ama şimdi en çok sevdiğim kişisiniz. Sizin sevginiz vesilesiyle Allah'a yaklaşmak istiyorum ve sizin düşmanlarınızdan uzağım."
                        İmam Hasan (a.s) yanındakilere dönerek; "Siz bu günahsız adamı öldürmek istiyordunuz. Oysaki hakkı tanımış olsaydı ona düşmanlık etmezdi. Şam halkının çoğu bunun gibidir; hakkı tanısalar takip ederler"[26] demiş. Sonra da şu ayeti okumuş: "İyilikle kötülük bir olmaz. Sen (kötülüğü) en güzel bir şekilde önle. O zaman seninle arasında düşmanlık bulunan kimse, candan bir dost olur."[27]
                        [26]-İbn-i Asakir, s. 145, Hadis: 250; Maktel, Hüseyin Harezmî, c.1, s.131.
                        [27]-Fussilet, 34.

Yorum

http://www.kevseryayincilik.com/asp/...product=aa-k55

Yorum

e-book olarak sunayım ben de
                            http://www.caferilik.com/kutuphane/e...aris/baris.pdf

Yorum

Süleyman bak dikkatli dinle bu bilgileri dünyayı okusan bulamazsın.
                              Siz sünniler 2 kötülük arasında kalındı mı daha küçüğünü yapalım dersiniz ya. Hz. Hasan'ın durumu da O.
                              Yanlış iş nedir bilir misin?
                              İhtiyarın olduğu halde doğruyu yapmamaktır. İmamlar bu açıdan yanlış iş yapmaz. Yoksa siz de Muhammed yanlış yapmaz dersiniz ama açıp Abese suresinin başını da okursunuz. Ne yazar orda? Muhammed'in zenginlere özenip bir körü hor görmesi.
                              Anladın? İhtiyarı kalmamıştı o kadar bunalmıştı ki bu işi yaptı.

Yorum

Sizin Cübbeli Ahmet Hoca yani dolayısıyla sizin kaynaklar Hz. Hüseyin(as) Efendimizin Kerbela'da 1000 in üzerinde kafir öldürdüğünü sohbetinde söyler. Youtube da duruyorsa bakın sohbete. Sizin hangi evliyanızın veya imam sıfatı taktığınız zatların böyle bir keramet veya kahramanlığı var? Muaviye Kafirdi Hz. Hasan biat etti doğru olan oydu farkı anlayabilirsen Muaviye-yezit farkını. Yezit de kafirdi ama Muaviyeden de beter di. Mazlum insanların kanını döküyordu. Bu halde Hz. Hüseyin(as)'in kendini feda etmesi gerekti insanların uyanması için.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X