Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ebu Talib

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ebu Talib

[quote author=ahmed.nazif date=1393648561 link=topic=24265.msg172705#msg172705]
    Değerli Kardeşim;
    Hoca efendi diye hitap ediyor musun diye soruyorsunuz..Bu sorunun konumuzla ilgisi yok ama belki yazılarımdaki bakış açısını belirleme ve beslenme kaynaklarımı öğrenme adına bilgi edinmek istiyorsunuz..Her hangi bir şey saklamayacağım..Kitap ve sünnet ile ilgili temel kaynaklardan sonra benim 2 beslenme kaynağım var: Risale-i Nur ve Hocaefendi'nin serleri..Allah'ın bana en büyük lütuflarından biri bu 2 değerli şahısla tanışmam ve manevi iklimlerine girmem olmuştur..Konu harici girilen bu şahsi meselenin bu soru ve cevap ile kapatılacağını umut eder saygılar sunarım..
    [/quote]
    Ayrıca , uzun yazıları okumayacağınızı söylüyorsunuz..Yukarıda yaptığım ve bir kısmı polemik türüne giren Ebu Talib'in imanı değerlendirmesini okumanızı tavsiye ederim..En azından Sünni görüşü net olarak öğrenmiş olursunuz..Bir benzerini nette bulamazsınız
    Bunu da enaniyet olarak tanımlamayın..Araştırma yapmak ve detaylı anlatımlar sunulduğunu söylemek enaniyet değildir..Öyle bir derdim yok..Ne olduğumu ve de ne olmadığımı çok iyi biliyorum..Doğru veya yanlış ama en sık tekrar ettiğim duam Allahım bana hidayet nasip eyle beni müslüman ve mümin eyledir..Her halde böyle bir duanın sahibine tartışmanın hakkını vermek veya bazı hakaretlerin altında kalmamak için savunma tarzında yazdığı bazı kelimeleri yüzünden başka bir keyfiyet veya konum tayin etmemeniz gerekir!

Yorum

Vaktimiz olursa bu uzun yazıya cevap vereceğiz. doğrularını ve saptırılmış hakikatlerini ortaya çıkaracağız inşaAllah..

Yorum

[quote author=ahmed.nazif date=1393648561 link=topic=24265.msg172705#msg172705] Değerli Kardeşim; Hoca efendi diye hitap ediyor musun diye soruyorsunuz..Bu sorunun konumuzla ilgisi yok ama belki yazılarımdaki bakış açısını belirleme ve beslenme kaynaklarımı öğrenme adına bilgi edinmek istiyorsunuz..Her hangi bir şey saklamayacağım..Kitap ve sünnet ile ilgili temel kaynaklardan sonra benim 2 beslenme kaynağım var: Risale-i Nur ve Hocaefendi'nin serleri..Allah'ın bana en büyük lütuflarından biri bu 2 değerli şahısla tanışmam ve manevi iklimlerine girmem olmuştur..Konu harici girilen bu şahsi meselenin bu soru ve cevap ile kapatılacağını umut eder saygılar sunarım.. [/quote]

[quote author=ahmed.nazif date=1393649051 link=topic=24265.msg172706#msg172706] Ayrıca , uzun yazıları okumayacağınızı söylüyorsunuz..Yukarıda yaptığım ve bir kısmı polemik türüne giren Ebu Talib'in imanı değerlendirmesini okumanızı tavsiye ederim..En azından Sünni görüşü net olarak öğrenmiş olursunuz..Bir benzerini nette bulamazsınız [/quote]

Muhterem Kardeşim,
        Ben, Ebu Talib'in Müslüman olup olmadığı konusunu tartışmıyorum.
        Bu konunun pratikte bize bir faydası olmayacağını düşünüyorum.
        Benim şaşkınlığım bu konuyu açarken yazdğınız ilk iletideki "Hz. diyemesem de"sözünüz oldu.

Said Nursi neyse de, Fethullah Gülen'e olan muhabbetinize de çok şaşırdım.
        Evvela Gülen Cemaati üyeleri Tarihi ve İhtilafli konuları genelde hiç irdelemezler,
        Oysa Siz farklısınız.

Fetullah Gülen'in Ebu Talib meselesi ile bir bağlantısı yok,

Ancak ;

Başörtüsüne Teferuat diyen,
        Mava Marmara Şehitleri ve Personelini eleştiren,
        Alevi-Bektaşi ve Cem Evi Açılımını destekleyen,
        İsrail, ABD ve Emperyalizme karşı söylemlerden ısrarla kaçınan,
        Üstüne, dünyanın en zalim ülkesinde
        ısrarla kalmaya devam eden,
        Medeniyetler ve Dinler arası diyalog adı altında Hristiyan ve Yahudilere yakınlık kurarken;
        Fars ve Arap dünyasına karşı kin ve nefret söylemleri ile buğz eden...

Bir İnsana hem Hoca hem de Efendi diyorsanız normalde şaşırmamak gerekir.
        Çünkü Sünni ekolde; Abdullah bin Ömer, Muaviye, Amr bin As, Muğire bin Şube gibi insanlara da eminim ki, hep saygı ve hürmetle hitap edersiniz ve onları rahmetle anarsınız.

Dolayısıyla bu saydığım insanların izinden giden Fetullah Gülen'i Allah'ın bir lütfu olarak görüp manevi ikliminde ıslanmanız daha iyi anlaşılıyor. Zaten yazılarınız da çok edebi ve süslü, bazen Sizi anlamak için yazılarınızı defalarca okumak, hatta bazen sözlüğe bakmak zorunda bile kalıyoruz. Ne ilginçtir Fethullah Gülen'in yazıları ve konuşmaları da aynı şekilde oluyor.
        Dolayısla biraz daha sade ve anlaşılır bir dil kullanırsanız seviniriz.

Selam, Hidayete tabi olanlara olsun...
        http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

Hz. Ali(as) Nechul Belaga'da Muaviye'ye yazdığı bir mektupta Hz. Ebu Talip'i övdüğünü görüyoruz: "Benden, Şam'ı bırakmamı istedin ya; dün sana vermediğim şeyi bugün verecek kişi değilim ben. Savaş, Arabı yedi bitirdi, ancak yarım canlı kişiler kaldı demene gelince: Gerçek uğruna can veren cennete ulaştı; batıl uğruna ölense ateşe düştü. Savaş ve adam bakımından beraberiz demene gelince de derim ki: Sen, şüphe üzerine bu işe giriştiğin halde gene de zayıfsın; benimse imânımda şüphem yok. Şam ehli, Irak ehlinin âhireti özlemesinden ziyade dünyâya düşkün. Biz de Abdimenâf oğullarıyız sözüne gelelim: Evet, fakat Ümeyye,[4] Hâşim gibi, Harb, Abdül-Muttalib gibi değildir. Ebû-Süfyan'sa Ebu-Tâlib'e benzemez. Muhâcir, azad edilene[5] benzemediği gibi soyunda şüphe olmayan da şüpheli soydan gelene benzemez. Hakka uyan, batıla uyana, inanan, şüpheye düşene eş olmaz. Ne kötü evlâttır o evlât ki atalarına uyup cehennem ateşine düşer. Bizim ellerimizde Peygamberlik üstünlüğü var, o soydanız biz; câhiliye üstünlüğüyle üstün olan kişiyi hor-hakir ettik, aşağı sayılana üstünlük verdik. Allah, Arabı, kendi dinine bölük-pörçük soktukça bu ümmet, ister istemez ona baş eğdi; kimisi inanarak Müslüman oldu, kimisi korkudan Müslüman oldu. İlk Muhâcirler, üstünlükleriyle geçip gittiler, üstünlüğü elde ettiler. Şeytanın ığvâsına uyma; onun sana yol bulmasına meydan verme vesselâm." Hz. Ali(as)'nin kafir ölmüş birisini babası dahi olsa herhangi bir şekilde övmesi imkansızdır. Aksini inkar eden Hz. Ali(as)'yi tanımamıştır. Bu 1. delildir.

Yorum

2. delil: (Bu hutbelerinde Hz. Ali (a.s) peygamberleri (s.a.a) şöyle anlatmaktadırlar): "Onları en üstün kişilere emanet olarak vermiştir; en hayırlı rahimlerde karar ettirmiştir. Onları en yüce bellerden en temiz rahimlere aktarmıştır; onlardan geçenler geçtikçe Allah dinini kurmak ve korumak için yerlerine gelecekleri getirmiştir. Böylece de noksan sıfatlardan münezzeh olan Allah'ın lütfü, Allah'ın rahmeti ona ve soyuna olsun, peygamberlik, Muhammed'e erişmiştir. Onu yetişmek bakımından en üstün yerden yetiştirmiş, dikip boy atmak bakımından en yüce yerden izhâr etmiştir. Bir ağaçtan yetiştirmiştir ki peygamberlerini o ağaçtan meydana getirmiştir; emin kişilerini o kökten seçmiştir. Onun boyu, boyların hayırlısıdır; onun soyu, soyların hayırlısıdır. Ağacı, ağaçların en iyisidir; haremde bitmiştir; kerem alanında boy atmıştır. O ağacın upuzun dalları, budakları vardır; meyvesine herkesin elinin uzanmasına imkân yoktur. O, Allah'tan çekinenin, imâmıdır; doğru yolu bulanın can gözüdür. Bir ışıktır ki parıl parıl parlar; bir yıldızdır ki ışığı balkır durur; bir ışık verir ki parıltısı nurlar saçar. Yolu dosdoğrudur; orta bir yoldur; yordamı gerçektir; sözü hakla batılı ayırır, hükmü adaletin ta kendisidir. Onu, peygamberlerin gönderilmesinin arası kesildiği, halkın iyi işlerden ayakları kaydığı, ümmetlerin bilgisizliğe düştüğü bir çağda göndermiştir." Bütün yüceliklerine rağmen, Allah katında Hz. Ali(as) kadar yüce makamı olmayan Peygamberlerin(as) atalarının da yine yüce kişiler olduğunu bildirmiştir Hz. Ali(as). Bu halde Hz. Ali(as)'nin babası Hz. Ebu Talip'in makamı hakkında fazla söze gerek yok.

Yorum

3. delil ise hayattan.. Sünnidir ne yapsa.. Ya 12. İmam Muhammed Mehdi(as) gel şu ceddin İmam Ali(as) düşmanlarını cehenneme gönder!

Yorum

Hayatı boyunca haksızlık ve hainlik yapmamış, Daima mazlumların, ezilmişlerin hamisi olmuş, Ne Cemel ne de Sıffin'daki sahabeler gibi gerek makam hırsı, gerekse şahsi bir çıkar peşinde koşmamış, Ve de vefat edene dek Efendimizi ve akrabalarını korumuş..... Büyük ve Fedakar İnsan, Sana Selam olsun.... Sana Hz. (Sayın) bile diyemeyen Müslümanlar bugün adı Müslüman olup her türlü haltı yiyen, hainliğin kitabını yazan ve ezilen Müslümanlar karşısında gıkı çıkmayana insanlara ise Beyefendi, Hazretleri diye hitap ediyorlar... Yarabbi, Sen Aklımızı koru... http://www.velayet.com/index.php/topic,23802.msg174798.html#msg174798
                http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X