Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ibni Abbas: "Aişe Ali’nin hakkında hayır konuşmak istemez"

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ibni Abbas: "Aişe Ali’nin hakkında hayır konuşmak istemez"

BİSMİHİ TEALA

HAMD ALEMLERİN RABBİ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN

RABB'İMDEN HAK İLE BATILI AYIRIP DOĞRULARLA OLMAYI MUAVVAK KILMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Aziz ve Değerli Kardeşim;

Elmeddin Kardeşim konu dışına kaydığım için Özür Dilerim...

Allah'a emanet olun...

Yorum

Mufaddal 2. defadır yazdığım soruyuı siliyorsun neden?gitmemi istiyorsan bunu söyle eğer söylemezsende bir daha silersen otomatik gideceğim..Çok hevesli değilim .
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:47.

Yorum

[quote author=ahmed nazif link=topic=24309.msg165356#msg165356 date=1357056708]
        Mufaddal 2. defadır yazdığım soruyuı siliyorsun neden?[/quote]

Mufaddal abi değil, ben sildim yazıları. hatta Mufaddal abinin "sakin olun" uyarısını da sildim, sebep ilk başta söylediğim şu söz:

tüm üyelerden rica ediyorum konu dışına çıkmasınlar. burada konumuz Aişe'nin Cemel savaşına katılıp katılmadığı, imam Ali a.s hakkındaki düşünceleri ve s. değil, konumuz ibni Abbas r.a'ın böyle bir şeyi söyleyip söylemediği. o yüzden çok rica ediyorum, konu dışına çıkmayınız.
        konu dışına çıkılmayacağı, konuyu kayıdacak olanların mesajlarının silineceği gibi kurallar var.
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:46.

Yorum

Tek taraflı forumunuzu size bırakıyorum..daha önemli işlerim vardı..şunu gördümki sizin tartışmaya cesaretiniz yok..zayıf, uydurma rivayetler denizinde kendinizi tatmin edin..vesselam.saygılar yinede..selametle.

Yorum

Vallahi bunu yapacağınızı biliyordum. Neyse güle güle. Zaten kaçacaktın en azından bahaneni benden buldun.

Yorum

selametle.

Yorum

[quote author=ahmed nazif link=topic=24309.msg165381#msg165381 date=1357058912]
                selametle.[/quote]

Selametli

Yorum

Buda dayanamadı aga adam kalmıyor hemen cevapları hızlı hızlı vermeyin tartışamıyoruz sönük kalıyorlar..
                  Haktır Allahım Muhammed mahım
                  Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Hz.Aişe şundan dolayı biraz mesafeli durmuş olabilir mi Hz.Aliye? Ifk hadisesinden sonra Hz.Ali'nin Hz.Aişe konusunda ne savunmacı olduğu ne de eleştirel bakmadığı ama olaya nötr bir duruş sergilediği rivayet edilir. Hatta bazı rivayetlerde peygamberimize boşamasını ima ettiği de yazar. Bu nedenle Hz.Aişe biraz mesafeli yaklaşmış olabilir mi kendisine. Sonuçta o da insandır.

Yorum

[quote author=Vahdetçi link=topic=24309.msg165388#msg165388 date=1357067161]
                      Hz.Aişe şundan dolayı biraz mesafeli durmuş olabilir mi Hz.Aliye? Ifk hadisesinden sonra Hz.Ali'nin Hz.Aişe konusunda ne savunmacı olduğu ne de eleştirel bakmadığı ama olaya nötr bir duruş sergilediği rivayet edilir. Hatta bazı rivayetlerde peygamberimize boşamasını ima ettiği de yazar. Bu nedenle Hz.Aişe biraz mesafeli yaklaşmış olabilir mi kendisine. Sonuçta o da insandır.
                      [/quote]

Kardeş bak dediğine katılıyorum ama İmam Ali a.s vefat edince bu şükür secdesi olayı nasıl birşeydir.Bu artık farklı bir boyuta taşınmış gibi geldi.Doğrudur sevmeye bilir veyahut adınıda duymak istemez,halifeliğini kabul etmez.Ama sırf sevmemesi yüzünden Cemel Savaşında Basrada boş yere insanların ölmesi ve yahut öldükten sonra şükür secdesi ayriyetten İmam Hasanın a.s peygamberin yanına defin edilmesini istememesi....Bence burda sevmemekte daha fazla birşey var gibi insan düşmanına bu kadar kötü davranmaz...Aslında benim en sevmediğim konulardan bir tanesidir kaç yıl önce olmuş olayı açmak ama bir tarihi gerçek üzerinden tassup penceresi olmadan ilmi yönden tartışmak farklıdır.Yani sırf böyle bir olay olmuş karşı tarafada alın bu bizim reddiyemiz de denmez.Tabikide ne kadar böyle birşey olduysa Peygamber efendimizin s.a.a zevcesi vede Müminlerin Annesi saygıda kusur etmiyek...
                      Haktır Allahım Muhammed mahım
                      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Vahdetçi link=topic=24309.msg165388#msg165388 date=1357067161]
                        Hz.Aişe şundan dolayı biraz mesafeli durmuş olabilir mi Hz.Aliye? Ifk hadisesinden sonra Hz.Ali'nin Hz.Aişe konusunda ne savunmacı olduğu ne de eleştirel bakmadığı ama olaya nötr bir duruş sergilediği rivayet edilir. Hatta bazı rivayetlerde peygamberimize boşamasını ima ettiği de yazar. Bu nedenle Hz.Aişe biraz mesafeli yaklaşmış olabilir mi kendisine. Sonuçta o da insandır.[/quote]

değerli kardeşim:

1. burada zikrettiğin ifk olayında Hz. Ali a.s'ın Aişe hakkındaki tutumu meselesi bizim nezdimizde sabit değildir, aslında bize göre bu ifk olayı ve bunun üzerine ayetlerin inmiş olması iddası asılsızdır. dolayısı ile sabit olmayan bir olayı bu meseleye sebep olarak göremeyiz.

2. faraza bu sepe kabul edilse bile Aişe için mazeret olarak görülemez. ona bakılacak olursa Ali a.s kimierinin babasını bilmem dayısını falan öldürmüştü. şimdi bunlar da bu sebebpleri mazeret olarak göstere bilirler mi? asla, çünkü:

a) bizim nezdimizde Hz. Ali a.s Allah c.c'ın tayin ettiği bir imam ve Nebi s.a.a'in vasisidir. dolayısı ile nebi ve rasullere a.s bir şeylerin mazeret gösterilerek düşman olunamayacağı gibi Ali a.s ve diğer imamlara da bir şeyler mazeret gösterilerek düşman olunamaz.

b) hatta Ali a.s'ın haşa imam olmadığını farzetsek bile yine de bu mazeret geçersizdir. çünkü Kur'an'ın nassına ve şii-sünni kaynakların ittifak ve sahih senedler ile bize ulaştırdığına göre Hz. Ali de dahil Ehli Beyt'i sevmek iman, onlara düşmanlık ise küfürdür.

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X