Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Muaviyenin korkusundan...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Muaviyenin korkusundan...

Yani hadisden sana mama yok..

Yorum

[quote author=ahmed nazif link=topic=24533.msg165342#msg165342 date=1357054157]
      Yani hadis "Lebbeyk Allahümme lebbeyk, bu insanlar Ali`ye buğuzları sebebiyle sünneti terketmişler!" diyerek çadırından çıktı." değilde ibni mesuda , ömerin oğluna ,üsameye v.s.buğuzları sebebiyle sünneti terketmişler" demiş olsaydı bir mantık ifade ederdi..Bu haliyle cüzi bir refleksi ifade eden ahad bir rivayet.[/quote]

yani diyorsun ki, ibni Abbas r.a yalan söylemiştir öyle mi? yav siz ne çirkin mahluklarsıız böyle. dikkat ettim de bugün tam 2 başlıkta ibni Abbas r.a'ı yalanlamaya çalıştın ama tam net olarak sana "ibni Abbas r.a yalan söylemiştir öyle mi?" diye sorulduğunde geçip gidiyorsun. her zaman "sahabe şöyle", "sahabe böyle" diyen bu çirkin kavim nasılda işlerine gelmediğinde çirkinleşiyor. nede olsa bu taktik bu dinin önemli kalelerinden olan Buhari'nin taktiğidir. o da işine gelmediği için Ebu Tufeyl r.a'ın hadislerini terketmiştir.

Yani hadisden sana mama yok..
      sizin kaynaklarınızdan ne mama ve nede bir başka ihtiyacımız olmaz. sizin bu atmasyon kaynaklarınız ancak sizin için değerlidir o zaman bu kaynaklarından çıkaracağın mama'yı git senin için değerli olanlara ver, hatta verme yedir.

Yorum

İhtilaful hadis konusu önemli bir alan..Bir biriyle çelişen hadiler olduğu zaman hadislerin ravileri yalan söyledi diye bir usul yoktur.Böyle olsaydı tüm raviler yalancı olurdu .Yanılma , unutma hem senedin başında hem ortasında hem de sonunda olabilir..
        Elmeddin kardeşim bak ,
        bu yazılarınla ruhundaki çirkinliği dışarı yansıtmış oluyorsun lütfen hakaret etmeden saygı çerçevesinde yazışalım..

Yorum

[quote author=ahmed nazif link=topic=24533.msg165347#msg165347 date=1357055119]
          İhtilaful hadis konusu önemli bir alan..Bir biriyle çelişen hadiler olduğu zaman hadislerin ravileri yalan söyledi diye bir usul yoktur.Böyle olsaydı tüm raviler yalancı olurdu .Yanılma , unutma hem senedin başında hem ortasında hem de sonunda olabilir..[/quote]

ne garip, tüm yanılanlar gelip bu Emevi dini ile ilgili konularda yanlıyorlar. çok merak ediyorum, sen Muaviye'yi kurtara bileceğini mi sanıyorsun? inan bana yapamazsın, sadece şu kadarı yeterli ki, kendi kaynaklarınızda 3-4 farklı tarik ile Nebi s.a.a'den sahih olarak "Muaviye'yi minberimde görürseniz öldürün" sözü rivayet edilmiştir.

size göre bu adam Nebi s.a.a'den daha önemli mi? Muaviyenin ne mal olduğunu bizzat kendi kaynaklarınızdan sunacağız, bir ayyaş, Nebi s.a.a tarafından lanetlenmiş bir melun, Ali a.s'a minberlerde lanet okutturan, sövgünler yağdıran bir zındık olduğunu ortaya koyacağız. bakalım tüm bunlara karşı ne diyeceksiniz.

Elmeddin kardeşim bak ,
          tekrar ediyorum bana "kardeşim" deme benim düşmanım!

bu yazılarınla ruhundaki çirkinliği dışarı yansıtmış oluyorsun lütfen hakaret etmeden saygı çerçevesinde yazışalım..
          ben hakaret etmiyorum, sen buna hakaret mi diyorsun? söyler misin sizin nezdinizde bir sahabe'yi cerh etmek, onun rivayetlerini kasıtlı olarak terk etmek, rivayet etmemek çirkinlik değil mi?

Yorum

Ahmed Nazif Alaya almadan, Hakaret etmeden, Tahrik etmeden Devam ediniz lütfen. Elmeddin Kardeş, Sende Tahrike kapılma. Cevabını yaz, bırak yerinde kalsın. Bu daha faydalı olacaktır.

Yorum

Anlaşıldı sizin doğrularla yüzleşecek cesaretiniz yok..neden benim şiaya göre 3 halife konumu sildin ?

Yorum

[quote author=ahmed nazif link=topic=24533.msg165359#msg165359 date=1357057076]
                Anlaşıldı sizin doğrularla yüzleşecek cesaretiniz yok..[/quote]

senin gibi Muaviye ve Aişe hakkında kurtarma operasyonları düzenleyen, Emevi saraynın savunuculuğunu yapan birisinin bunları söylemesi ne garip.

Yorum

[quote author=ahmed nazif link=topic=24533.msg165359#msg165359 date=1357057076]
                  Anlaşıldı sizin doğrularla yüzleşecek cesaretiniz yok..neden benim şiaya göre 3 halife konumu sildin ?
                  [/quote]

Diğer açtığın konuyu ben sildim kardeş. Bu üsluba çok kızarım. Daha bir sorunun cevabını verememişsin. 3-4 başlıkta ha bile yazıyorsun. Alay ve Tahrik ile hatta yer, yer hakaret ile devam ediyorsun. Ve kalkıp bir başlık açıyor Tahrike devam ediyorsun. Sildiğimde de "Korktunuz" "İşte siz busunuz" tarzında sözler ediyorsun. Muhterem burası öyle rastgele açılmış bir forum değil. Şayet böyle bir serbeslik olsa idi forumu pislik götürüyor olurdu. Sakin ol. Edebi yaz, Edepli ol.

Yorum

İlahi ne olur bir gün şu foruma Ahlakından ödün vermeyen, Sakin, Delilli, belgeli konuşan, Taassupsuz bir Sünni Kardeşimde gelsin. (Amin)

Neyse Kardeş. Sen dilediğini yapabilirsin. Şimdi git geldiğin yerde, Benden korktular, yazılarımı sildiler vs. de, Nara at. Sevin.

Yorum

Muhterem sen bunu yapmıyorsun. Bakınız ilmi olan bir insan bir Hakkı söyleyeceğim ve delilimde var diyen bir insan, önce bir sakin olur. Ortamı germez, Tahrik etmez. Önce farklı başlıklarda daha 3-5 saattir burda sayılırsınız, yazışmalarını sonlandırır. Ardından diğer konuları ortaya döker. Bu daha güzel olur. Yoksa gereksiz bulduğum başlığını kaldırmamda başka bir niyet yoktur. Yine aç ama şimdi değil. Ne senin başlığından, ne sunacaklarından zerrece çekincemiz yoktur. Başlığınıda açarken edebi ve edepli aç. Öyle Tahrik edici şekilde değil. Unutma ki bu forumda sadece siz yoksunuz.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24533.msg165309#msg165309 date=1357039061]
                        hadisi Nesai ve Hakim rivayet etmiştirler, isnadları Ehl-i Sünnet rical ilmine göre sahihtir, raviler sika ve insad muttasıl. önceleri hadisi Muaviye dosyasında aktarmıştım, bkz: http://www.velayet.com/sahabeler/hz_...9420#msg129420

inşaAllah daha sonra eldeki bilgilerden bu konuda güzel bir çalışma sunacağım.

hadis'e gelince, bu hadis ve bunun gibi daha onlarcası şu gerçeği göstermektedir: bu gün nasibi dinin ısrarla savunduğu Muaviye ve Emevi hanedanı Osman b. Affan'ın kanı için değil sırf krallık için halife Ali a.s'a karşı ayaklanmıştırlar. ve bu kavim kesinlikle müslüman olmamıştır, sadece zahiren İslam'ı kabul ettiklerini söylemiş, İslam'a ve Nebi s.a.a'e düşmanlıklarını gizlemiştirler. Ali a.s ve diğer imamlar a.s da İslam'ın savunucuları olduklarından Muaviye ve hanedanı diğer kralların aksine onlara karşı ayaklanmıştırlar. yani hedef Ali a.s'ın şahsı değil İslam'dır, sadece bunu açıklayamıyorlar o yüzden gizli olarak İslam'a karşı nasibi dinini alternatif olarak oluşturmaktadırlar.

[/quote]

Elmeddin kardeş İmam Nesai hakkında Şia açısından bilginiz var mı? Bu zatta Hz.Ali sevgisi çoktu hatta Şii bile zannedildi diye rivayetler doğru mudur?

Yorum

[quote author=Vahdetçi link=topic=24533.msg165387#msg165387 date=1357066814]
                          Elmeddin kardeş İmam Nesai hakkında Şia açısından bilginiz var mı?[/quote]

kardeşim, Nesai hakkında sünni kaynaklardan bilgim var ama şii kaynaklara gelince, şiilerle sünniler arasında farklar vardır. ravileri, kitap musanniflerini tanımaın, onların güvenilirliklerini bilmenin yolları sadece rical ilmi iledir. Nesai'den ise bizim ricalimizde söz edilmemiştir, dolayısı ile bizim nezdimizde meçhul kalır.

Bu zatta Hz.Ali sevgisi çoktu hatta Şii bile zannedildi diye rivayetler doğru mudur?
                          evet öyledir, Nesai imam Ali a.s hakkında yazdığı "Hasais" kitabı yüzünden öldürülmüştür.

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X