Hz. Ali (r.a.):''Cennet Ehlinin Yaşlılarının Efendileri Ebubekir'le Ömer (r.a.) Olacak!''
Bu videoda görüldüğü gibi Hz. Ali diyorki "Üzülme ya Emirel Müminin(H.z. Ömer) ben Rasulüllah'tan defeatle duydumki 'Cennet Ehlinin Yaşlılarının Efendileri EbuBekir ile Ömer olacak".
Bu şekilde gelen hadis rivayetlerini sizde biliyorsunuzdur. Bu konuya abna.ir sitesi bir reddiye yayınlamış ve demişki İmam Cevad ile Yahya b. Eksem arasında geçen münazara:
Diğer taraftan "Hasan ve Hüseyin Cennet gençlerinin efendileridir" hadisine "Lebbeyk!" dedik, Cennet gençleri oluyorsa aynı cennette yaşlıların olması neden itiraz görüyor? yani bir yerde gençlik varsa orda yaşlılıkta olmalı?? yani bir yerde tatlı varsa, tatlı olduğunu anlamak için birde acı olması gerekmezmi (teşbihte hata olmazmış) ?
Söz konusu münazara için : http://www.abna.ir/data.asp?lang=10&id=421476
Arkadaşlar birde ricam olacak örnek olarak cübbelinin videosunu koydum amma lütfen tutupta o adam zaten yalancı dolancı gibi yorumlar yapılmasın. o sadece bu rivayeti anlatanlardan bir tanesi. zaten cübbelinin kendisi hakkında değil söylediklerini hakkında bilgi almak istiyorum..
Vesselam..
Bu videoda görüldüğü gibi Hz. Ali diyorki "Üzülme ya Emirel Müminin(H.z. Ömer) ben Rasulüllah'tan defeatle duydumki 'Cennet Ehlinin Yaşlılarının Efendileri EbuBekir ile Ömer olacak".
Bu şekilde gelen hadis rivayetlerini sizde biliyorsunuzdur. Bu konuya abna.ir sitesi bir reddiye yayınlamış ve demişki İmam Cevad ile Yahya b. Eksem arasında geçen münazara:
— Yahya: Aynı şekilde; “Ebu Bekir ve Ömer'in Cennet yaşlılarının efendisi oldukları”[4] rivayet edilmektedir. Bu konuda ne diyorsunuz?
— İmam: Bu rivayetin doğru olması da imkânsızdır. Çünkü cennet ehlinin tamamı gençtir, içlerinde yaşlı olmayacaktır (ki Ebu Bekir ve Ömer onların efendisi olsun). Bu rivayet, Hz. Peygamberin (s.a.a): "Hasan ve Hüseyin Cennet gençlerinin efendileridir" buyruğuna karşı Emeviler tarafından uydurulmuştur.
Eğer İmam Cevad'dan rivayet edilen bu söz sahih ise, cennet ehlinin tamamı genç ise, Peygamber Efendimiz Hasan ve Hüseyin'in efendiliklerini bildirirken neden "cennet ehlinin gençleri" tabirini kullanmış? yani zaten herkes genç ise neden ekstra "cennet gençlerinin.." tabiri kullanılmış?Diğer taraftan "Hasan ve Hüseyin Cennet gençlerinin efendileridir" hadisine "Lebbeyk!" dedik, Cennet gençleri oluyorsa aynı cennette yaşlıların olması neden itiraz görüyor? yani bir yerde gençlik varsa orda yaşlılıkta olmalı?? yani bir yerde tatlı varsa, tatlı olduğunu anlamak için birde acı olması gerekmezmi (teşbihte hata olmazmış) ?
Söz konusu münazara için : http://www.abna.ir/data.asp?lang=10&id=421476
Arkadaşlar birde ricam olacak örnek olarak cübbelinin videosunu koydum amma lütfen tutupta o adam zaten yalancı dolancı gibi yorumlar yapılmasın. o sadece bu rivayeti anlatanlardan bir tanesi. zaten cübbelinin kendisi hakkında değil söylediklerini hakkında bilgi almak istiyorum..
Vesselam..
Yorum