Hz. Muhammed bu ikisini niye bu kadar yanlarına soktu? Olan Hz. Ali'ye oldu.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Hz. Muhammed, Ebu bekir ve Ömer
Daraltma
X
-
Ynt: Hz. Muhammed, Ebu bekir ve Ömer
[quote author=faramirofgondor link=topic=25082.msg169896#msg169896 date=1375391270]
Hz. Muhammed bu ikisini niye bu kadar yanlarına soktu? Olan Hz. Ali'ye oldu.
[/quote]
Sen olsaydın kesinlikle bunları kendine yaklaştırmazdın değil mi?İşte sen hiçbir zaman Muhammedi olamazsın.Neden mi çünkü sen peygamberin yakasından tutup çeken ve ey Muhammed adeletli ol diyenlerdensin.Amaç İmam Ali'ye olan sevgi değil amaç farklı.
İmam Ali'ye hiçbir şey olmadı.Kim ne yaptıysa kendine yapmıştır ve olup geçmiş bir olaydır.Şimdi bunun değil günün konusu olana odaklan.Günün konusu Ebubekir-Ömer değil.Tarihte kalmış olmuş-bitmiştir." Söyledim... duydu anlamına gelmez
Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
Anladı... hak verdi anlamına gelmez
Hak verdi... inandı anlamına gelmez
İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”
-
‘’….Arkadaşlarından biri:’’Bu makama herkesten daha lâyık olduğun hâlde seni bu makamdan nasıl alıkoydular?’’diye soruca buyurdu ki(İmam Ali):
‘’Bu,bir grubun ona hırsla yöneldikleri bir tür tekelciliktir ve bir grup da izzetle ondan vazgeçti,bu konuda HÜKÜM Allah’ındır;dönüş yeri ise KIYAMETTİR.SEN ŞİMDİ SENİ İLGİLENDİRMEYEN ŞEYLE UĞRAŞMA.’’
İmam Hasan’ın Barışı,s.55
İmam Hamaney ise yukarıdaki İmam Ali’nin buyruğu için şöyle bir açıklama yapıyor:
‘’İmam’ın buyruğunda geçen bu meşhur misalin devamının tercümesi şöyledir:ŞİMDİLİK GÜNÜN KONUSU OLAN MUAVİYE’YLE UĞRAŞ,HERHALUKÂRDA GEÇEN VE BUGÜN DÜŞÜNÜLMEYECEK VE HAKKINDA BİR ŞEY YAPILMAYACAK ŞEYLE DEĞİL.BU EHLİBEYT SÖZÜNDE GÖNÜL SAHİPLERİ İÇİN BÜYÜK VE EĞİTİCİ BİR DERS VAR’’
" Söyledim... duydu anlamına gelmez
Yorum
-
Biz Hz.Ebubekir-Ömer konusunu deştiğimizde zülfiyare dokunacağız.Ehli sünnetin mukaddesatına dokunacağız.Günün konusuna harcayacağımız enerjiyi bugün faydası olmayan yerde tüketeceğiz.
Rehber Hamaney ise zülfiyare dokunma diyor,Mukaddesata dokunmak haramdır diyor.İmam Ali zülfiyare dokunma diyor.Bakın bu olay sıffin savaşında olmuştur.Ve bu meseleyi deşenin niyeti iyi değil ve İmam bu fitnecinin ortalığı velveleye vermek istediğini iyi biliyor ve bırak bu işleri diyor.
Biz ne diyoruz.İmam Ali'nin dediğini,Rehber Hamaney'in dediğini.
Günümüzün konusu nedir kimse demiyor.Neden demiyor-niçin demiyor hayret doğrusu." Söyledim... duydu anlamına gelmez
Yorum
-
Sıffinde aynı fitne,
Zeyd'in kıyamında aynı fitne,
Günümüzde aynı fitne,
Nerde 12 İmamdan İnkılapdan bahsediyorsak adam dönüp dolaşıp kardeş ama şia Ebubekir-Ömer'e böyle diyor.Kardeş etme eyleme bak günümüz müçtehitleri böyle demiyor bak rehberimiz Hamaney imamımız Ali bu meseleleri bırakın diyor.Tamam bak şu tarihi gerçeklere göre bu halifeler şu yanlışları yapmış ama biz buna rağmen şia bu meselenin fazla deşilmesinden yana değil diyoruz ki böyledir.Adama müçtehitlerin sözlerini ortaya koyarak meseleyi anlatıyoruz ve bizi anlıyor.Ama kendini şia gören cahilin biri çıkıp efendim bu halifelere akla hayale gelmeyecek şeyler diyince fitne kazanı yine kaynıyor.İşte kendini şia zanneden bu cahillerin yüzünden şia zan altında kalıyor.Zaten sorunda ahmak dosların katkısı azımsanamayacak kadardır.Akıllı düşmanlar ise bu cahillerin sözlerini sanki şia'nın genel görüşüymüş gibi sunuyor ve bunu biliçli bir şekilde yapıyor.İmamlarımız ve Müçtehitlerimiz her konuda islamın maslahatlarını göz önüne almıştır.Sorun şu ki bu meseleyi deşmek halifelere bugün savaş ilan etmek ne kadar akıllıca ve İslamın maslahatına mı?Aklı sönmemiş kalbi ölmemiş insan burda azıcık düşünür ve elini vicdanına koyduğunda hak verir." Söyledim... duydu anlamına gelmez
Yorum
-
EHL-İ BEYT (aleyhisselam) DÜŞMANLARININ SEVGİSİ KALBİNİZDE ZERRE KADAR OLMASIN
İmam Cafer Sadık (aleyhisselam) Şöyle Buyurdu : “Cebrail ve Mikail’in kalbinde o ikisine karşı zerre kadar sevgi olsaydı Allah-u Teâlâ onları yüzüstü cehenneme atardı.”
Kaynaklar:
-“Biharu’l Envar”, c. 45, s. 340; “Musteterrefatü’s-Serair”, s. 567."Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.
علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی
Yorum
-
Kevserizehra sana vahiy falan mı iniyor. Ahkam ilminin günümüz alimisin herhalde. Yok şu ahmak yok bu ahmak. Sen nesin bre ehl-i beyti yarım yamalak seven. Allah'ın varsa bir daha bu başlığa yorum yazmassın.
Bilgi vericek versin gerisi sussun gitsin. Kimsenin aklına ihtiyacım yok. İmamlık taslayıp durmayın millete.
Yorum
-
[quote author=Al-i Muhammed date=1383489470 link=topic=25082.msg171244#msg171244]
Selamun Aleykum,
Kardeşler bu meseleyi ben de merak ediyorum. Hazreti Muhammed(s.a.a) misal neden bu 2 şeytanın damadı oldu?
[/quote]
bu iki şeytan kızlarını peygambere keniz olarak vermişlerdir. yani peygamberin eşi değil kenizleriydiler. peygambere içten yakın olmaya çalıştılar."Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.
علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی
Yorum
Yorum