Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

HZ. EBU BEKR (R.A)'DAN TAVSİYELER

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: HZ. EBU BEKR (R.A)'DAN TAVSİYELER

[quote author=gulistan_2 link=topic=5291.msg44099#msg44099 date=1248224568]
    soru sormakta acele etmeyiniz kardes?
    sorulan sorularada arada bir sarf-i nazar ediniz
    veya yapilan aciklamalara "Red"mi diyorsunuz "kabul"mü bir kelam ediniz!

[/quote]

Sorduğum soru zaten bununla alakalı. Ehl-i Sunnet Mutezili'yi hak olarak mı görür?

Yorum

bilmenizi isterim islamdevleti
      akilli insanlari severim, düsmanimda olsa onlarla bir sonuca varilabilecegine inanirim
      fakat kurnaz insanlardan hic hoslanmam, dostumda olsa onlarin farkli bir alemde yasadiklarina ve bu nedenle asla samimi bir sekilde sadede gelmeyeceklerine inanirim
      siz su an bunu bana bir kez daha kanitliyorsunuz
      bu yaptiginiz polemik!
      yalnizca kurnazlik yapmaya calisiyorsunuz
      kurnaz insanlarin en büyük özelliklerinide yine ben uzun yillar gözlem ve denyimlerime bagli olarak söyleyebilirim size
      "baskalarini resmen aptal" sanirlar

bu nedenle yukarida ki iddia/larinizi herseyden önce f-altan hocanin yazdiklarina ragmen isbat edebilmeniz gerekir
      oysa sizin izlediginiz yol, isin icinden cikmak icin bahsettigim o farkli aleminizden, farkli bir kurnazlik!

kusura bakmayin
      net ortaminda, bu tip sahsiyetlerle muhatabligim cok oldu
      sonuc= 0

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Kendine nasihat verememiş adam bize niye veriyor? Bir kaçını okudum abuk subuk 2+2 4 eder gibi şeyler. Söylemese bilmeyeceğiz yani.

Yorum

Ebubekir'in nasıl bir insan olduğunu görmek isteyen Tevbe suresi 40. ayetle Fetih 18'i okusun.

Yorum

Sevgili kardeşlerim, Ehl-i Beyt ve Ehl-i Sünnet bir değilmidir? hepsi Hz. Peygamber Efendimiz Muhammed s.a.v'e dayanmazmı?
            Yıllarca bizi fitne ve fesatlarla ayırdılar.Lütfen takvası ve ilmi makamları bizlerden kat kat büyük olan mübarek şahsiyetlere saygı ile yaklaşalım.Bunlar Hz. Ebubekir, Hz. Ömer ve Hz.Osman'dır da! Hz. Ali r.a 'ı bu isim listesine katmak dahi istemiyorum ki onu o büyük velilerin babasını sevmeyen müslümanda olabilirmi?

Hz. Ebubekir PEygamber efendimizin amcası ve Hz. Ali r.a 'nın babası Hz. Ebu Talip r.a kardeş değillermidir.? Hz. Ali r.a 'nında amcası değilmidir?

Lütfen Hz. Peygamber Efendimizin sözüdür gerçek bir hadistir, benim akrabalarımı seveceksiniz benim gibi diyor.Seyitleri Eyl-i Beyti de kastediyor.

Ehl-i Sünnet itikadının Hanefi mezhebinin kurusucu Ebu Hanefi hz. hocası büyük imamımız[color=rgb(68, 68, 68)][/color][color=rgb(68, 68, 68)][/size]İmam-ı Cafer-i Sadık değilmidir?[/color]
            [color=rgb(68, 68, 68)][/size][/color]
            [color=rgb(68, 68, 68)][/size]Bunları bilmezmiyiz aziz kardeşlerim?[/color]
            [color=rgb(68, 68, 68)][/size]Ben şunu diyorum , biz hepimiz bir canız.Hz. Ali r.a hepimiz için büyük bir evliya ve halifemizdi.O Allah c.c. 'ın aslanı Peygamber Efendimizin gittiği heryerde ilk sorduğu isimdi.[/color]
            [color=rgb(68, 68, 68)][/size]Ben Sünniyim , Kerbela yı andığımız günlerde gözlerim yaşlarla dua etmezmiyim Peygamber Efendimizin canları göz bebekleri şehitlerin efendileri Cennetin sultanları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin için.[/color]
            [color=rgb(68, 68, 68)][/size]Keşke Allah nasip etseydi de onların başına inen kılıca bizler başımızı koyabilseydik seve seve.Ben heryerde bir çok kıssasta Hz. Ali r.a hayatını görnek vererekte anlatırım insanlara ve insanlar bana hemen Alevimisin sen veya Şii yada Caferimisin diye soruyorlar.Hz. Ali r.a 'nı sevmek alevilikse öyle densin bana ne olurki?[/color]
            [color=rgb(68, 68, 68)][/size]Bizler ne yapsak o makamlara gelemeyiz.İnşAllah hepimiz bütün müslümanlar cennete gireceğiz cezamız varsa çekip bu müjde bize verildi.Hepimiz o mübarek insanları göreceğiz ahirette.özlemimiz sevgimizi gidereceğiz.[/color]
            [color=rgb(68, 68, 68)][/size]Şimdi bakın Suriye'ye neler oluyor.Suudi rejimi Selefilik Vahabizm nerelere getirdi ülkeyi.sevgi ve kardeşlik barış ülkesi Suriye'yi.Ehl-i Beyt kabirlerine ve camilerine emanetlerine saldırıyorlar utanmadan Allah 'tan korkmadan.Mekke'de Kabe'de yaptıkları tahribatları günahları orada da yapmak istiyorlar.Bu noktada bakın Türkiye'deki Sünnilerde Suriye'ye destek vermekteler.Siz düşünmeyiniz bir hükümet var akp ve yandaşları herkes öyle düşünüyor diye.Allah biliyorki elimizde gücümüz pusulamız olsa hiç durmaz gider Suriye'li kardeşlerimizle Allah rızası için omuz omuza mücadele ederiz.[/color]
            [color=rgb(68, 68, 68)][/size]Bizler akıllı olmalıyız.Alevi kardeşlerimin sevdiğim bir sözü gibi gelin canlar bir olalım.bu küfürün üzerine dim dik ayakta bir ok mızrak gibi saplanalım.[/color]
            [color=rgb(68, 68, 68)][/size]Kimse geçmişte yaşamış Peygamber Efendimizin kanından akrabalarına dil uzatmasın bu günahtır insanı kafirliğe kadar götürür Allah aşkına düşünelim. Hz. Ali r.a hiç bir zaman makam mevki peşinde olmadı.Hz. Ebubekir'de vefat ettiğinde hiçbir malı mülkü yoktu evinden başka birşey bırakmadı çocuklarına.Herşeyini Allah ve Resulu ve Din-i İslam yolunda harcadı.[/color]
            [color=rgb(68, 68, 68)][/size]Şuanda kapımızın hemen yanında Suriye'de kardeşlerimiz Suudi destekli Vahabilerin ve PKK'lı kürtlerin oyunları ile feryat ediyorlar İslam Alemine.[/color]
            [color=rgb(68, 68, 68)][/size]Gelin bu küfürün başını ezelim ve öyle bir ezelimki bir daha cesaret alamasın dizlerinin üzerinden kalkmaya bile.[/color]
            [color=rgb(68, 68, 68)][/size]Kardeşçe ve dostça kalalım sevgi ile bu mübarek Ramazan Ayında kardeşlerim.[/color]
            [color=rgb(68, 68, 68)][/size]Hepinizi selamların en güzeli olan Allah c.c 'ın selamı ile selamların Selamün Aleyküm.[/color]

Yorum

Bu güzel ve içten temennilerin için Allah razı olsun kardeşim ve Allah size Ehlibeytin şefaatine layık olacak bir yaşam versin...

Yorum

Hz. Ebubekir PEygamber efendimizin amcası ve Hz. Ali r.a 'nın babası Hz. Ebu Talip r.a kardeş değillermidir.? Hz. Ali r.a 'nında amcası değilmidir?

Ebubekir, Hz. Ali'nin amcası ha? Ebu Talip'in kardeşi ha? ;d Vay vay. Kardeş git biraz daha oku sen.

Yorum

[quote author=f_altan date=1244666096 link=topic=5291.msg35608#msg35608] BİRİNCİ BÖLÜM:EBU BEKİR VE YANDAŞLARININ TE’VİL VE İÇTİHATLARISAKIFE MACERASI (1)Bilakis onları, şairin aşağıdaki meşhur şiirde kastettiği kimselerden farz ettiler. Teym kayıp olduğu vakit işi bitirirler. Hazır oldukları zaman ise onlardan izin almazlar. [/quote] Bu Şair Kimdir ? Bu sözler hangi eserde yer almaktadır ?
                  http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

Ebu bekir'den tavsiyeler: Keşke münafık olmasaydım, Keşke o Yiğit Ali ile kalleşçe savaşıcağıma birebir savaşıp cehennemi boylasaydım, böylece azabım daha az olurdu. Keşke Fatma'ya o hareketleri yapmasaydım, Kerbela'daki köpeklerin bile yapmadığı günahı yapmış oldum.

Yorum

Kafası karışık bir Mürted : "Nuh Tufanı Evrensel mi Bölgesel mi?" diye bir soru soruyor. http://www.velayet.com/index.php/top...html#msg142214 Ahbari Ve Gulat bir Üye ise bakın ne güzel bir cevap veriyor!! http://www.velayet.com/index.php/top...html#msg142502
                      http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

bizde herkese anlayacağı dilden cevap var. onların kafir cinnileri varsa bizim de Ali'miz (a.s) var!

Yorum

[quote author=f_altan date=1244666096 link=topic=5291.msg35608#msg35608] BİRİNCİ BÖLÜM:EBU BEKİR VE YANDAŞLARININ TE’VİL VE İÇTİHATLARISAKIFE MACERASI (1) Buna ek olarak: Avim b. Saide-i Avsi ve Muin b. Udey (gizlice Ebu Bekir, Ömer ve yandaşları ile antlaşmışlardı) Sa’d ile muhalefet için birleştiler. Bu son iki şahıs Peygamber (s.a.a)’in hayatı zamanında da Ebu Bekir’in dostları, Sa’d’in ise azılı düşmanlarından idiler. [/quote] Bu gizli anlaşmanın delili nedir ?

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X