Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

[quote author=Çeri link=topic=5366.msg46072#msg46072 date=1249380015]
    [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=5366.msg46062#msg46062 date=1249375952]
    Saltanatı için şii sünni yüzbinlerce müslüman kanına giren Yavuz Selimin cinayetlerine dilinle hiç gereği yok iken ortak olmakla, onun cinayetleri sebebiyle Allahın huzurunda yargılanacağını da biliyormusuzun? Çünkü bir cinayete rıza ve destek vermek o cinayeti işlemek gibidir. Suça yardım ve yataklıktır.
    [/quote]İran`daki vahşet çok daha büyükmüş.Şah İsmail kendi öz annesini Şiiliğe geçmeyi kabul etmediği için bıçaklıyarak öldürmüş.Tebriz Müftüsünü bizzat kendisi okla öldürmüş.Halkı İlk Üç Halife aleyhine sözler söylemeye zorlamış.Söylemiyenler öldürülüyormuş.Safevilere kadar İran`da Sünniler çoğunlukmuş.Şiiler azınlıkmış onlarında çok önemli bir bölümü İsmaililermiş.Kum şehrinde Şiiler-Caferiler çoğunlukmuş.İranın gerçek anlamda Şiileşmesi ancak Şah Abbas zamanında olmuş.
    [/quote]

ŞAH İSMAİL (HATAYİ)

Şah İsmail 17.07.1487’de doğmuştur (ö. 23.05.1524). Annesinin adı Begüm, babasının adı Haydar’dır. Şah İsmail doğumundan kısa bir süre sonra yetim kalmıştır. Babası Haydar şehit edilmiş kendisi ile ağabeyi Ali ise esir düşmüşlerdir. Şah İsmail, Akkoyunlu devletinde çıkan taht kavgalarının sonucu ve annesinin büyük çabası sonucu zindandan kurtulurlar. Kurtulur kurtulmaz annesi ve ağabeyi ile dedelerinin mirası olan ve kapalı Erdebil Tekkesine gelerek faaliyete başlarlar. Ali babasının tahtına oturur. Kısa bir zaman sonra Rüstem Bey’in ordusu Erdebil’e saldırır. Ali ve arkadaşları şehit düşerken annesi İsmail’i alıp kaçar. Bundan sonrası büyük bir örgütlenme ve gizlilikle devam eder. Şah İsmail artık Erdebil’in tek kurtarıcısıdır. Erdebil Tekkesinin taraftarları onu bu bilinçle eğitirler. Şah İsmail 15 yaşına geldiği zaman artık halk arasında bir efsane haline gelmiştir.

Şah İsmail kendisini önder olarak kabul eden ve dedelerinin ve babasının yolunu sürdürmesini isteyenlerle bir ordu kurar. İlk iş olarak dedesinin ve babasının katili olan Şirvan hükümdarının üzerine yürür ve ilk zaferini kazanır. Bu zafer sayısız zaferlerin ilkidir. Hemen ardından Akkoyunluları yenerek Azerbaycan ve İran topraklarına sahip olur. 1502 yılında da şanlı bir devrin başlangıcı olacak Safevi Devleti’ni kurar.

Şah İsmail’in etkisi ve gücü salt Safevi sınırlarıyla kalmadı, Alevilerin olduğu bütün bölgelerde bir güç kaynağı oldu. Şah İsmail boş durmuyor çeşitli dillerde eserler yazıyor, tasavvufla yakından ilgileniyor, bilimi o zaman imkanları çerçevesinde inceliyordu. Bütün kültürel-sanatsal ve diğer ilgi alanları dışında Şah İsmail Aleviliği sistemleştiriyor, kurumlar yaratıyordu. Alevi inanç sistemini anlatan eserler yazıyor, yazdırıyordu. Şah İsmail ve Erdebil adeta bir Alevi merkezi olmuştu.

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

gardaş muaviye neymiş biz bilememişik ;D ???

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=5366.msg31976#msg31976 date=1243705852]
        Büyük veli, Gavsı âzam Abdülkadiri Geylâni hazretleri Cemel ve Siffîn harblerinin içtihâda taalluk ettiğini, Hazret-i Muâviye (RadıyALLAHü anh)ın hilâfetinin sahih olduğunu beyan etmiştir. (Gunye'tüt-tâlibin)
        [/quote]

bende onu islam alimi olarak tanıyordum. demek ki, emevi alimi imiş. Allahın ve tüm ...EDİT... ve onun soyundan onun gibi olan aşağılıklara olsun

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=5366.msg31984#msg31984 date=1243706138]
          İkinci binin müceddidi imam-ı Rabbani hazretleri de buyuruyor ki:
          (Hazret-i Muaviye’nin yanılması, Veysel Karani’nin ve Ömer bin Abdülaziz’in
          doğru işlerinden daha hayırlıdır. Bunun gibi, Amr ibni As’ın yanlış bir işi, o ikisinin
          (veysel karani ömer bin abdülaziz ) şuurlu işinden daha üstün oldu.)
          c.1, m.120
          [/quote]

...EDİT...

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=5366.msg59196#msg59196 date=1256910708]
            [quote author=Murtazaali link=topic=5366.msg31976#msg31976 date=1243705852]
            Büyük veli, Gavsı âzam Abdülkadiri Geylâni hazretleri Cemel ve Siffîn harblerinin içtihâda taalluk ettiğini, Hazret-i Muâviye (RadıyALLAHü anh)ın hilâfetinin sahih olduğunu beyan etmiştir. (Gunye'tüt-tâlibin)
            [/quote]

bende onu islam alimi olarak tanıyordum. demek ki, emevi alimi imiş. [/quote]

Ağır olalım, Saygı göstersinler.
            Arkadaşım, Abdülkadir Geylani hazretlerinin söyleyip söylemediği bile belli olmayan bir cümle ile hemen nasıl yapıştırma yapıyorsun ?
            Ben şimdi İmam Ali'den bir söz uydursam haşa onu da mı yaftalayacaksın!
            Böyle olmaz. Biraz daha dikkat!...
            Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
            Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
            Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
            Şahadetiyle destan yaratan

Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=5366.msg59198#msg59198 date=1256910899]
              [quote author=Murtazaali link=topic=5366.msg31984#msg31984 date=1243706138]
              İkinci binin müceddidi imam-ı Rabbani hazretleri de buyuruyor ki:
              (Hazret-i Muaviye’nin yanılması, Veysel Karani’nin ve Ömer bin Abdülaziz’in
              doğru işlerinden daha hayırlıdır. Bunun gibi, Amr ibni As’ın yanlış bir işi, o ikisinin
              (veysel karani ömer bin abdülaziz ) şuurlu işinden daha üstün oldu.)
              c.1, m.120
              [/quote]

Allah böyle düşünen alim diye geçinenlere lanet etsin, çünkü onlar bildikleri halde inkar ediyorlar
              [/quote] Of of of...Lanet okumak?

Yorum

Elmeddin kardeşim, bu forumda inançlara saygılı olmak bakımından, Ebu Süfyan ve Muaviyeye ve İslam alimlerine lanet okumak yasaktır. Var ise belgeli deliliniz, sunarak anlatınız.

Yorum

tamam kardeşler hatalı olan benim, afedersiniz

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=5366.msg59298#msg59298 date=1256966376]
                    [/quote]

Sevgili elmeddin bu forum için çok yararlı bir üye olduğunuzu düşünüyorum.
                    gelişiniz velayet forum için bir kazançtır.
                    Ama lütfen lanet okurken biraz ölçülü olalım Rehberimiz İmam Hamney "ehli sünnetin kutsallarına hakaret etmek haramdır" derken bizim ehli sünnetin malesef bir kutsalı olan Muaviyeye lanet konusunda ölçülü olmamız gerekir.Bizim yapmamız gereken tarih ve hadis kaynaklarından Muaviyenin yanlışlarını bulup göstermek ve bunları görmeleri için ehli sünnet kardeşlerimize dua etmektir.
                    Biz biliyoruzki tarih Muaviyenin yediği haltlar ve yaptığı pisliklerle doludur.
                    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=5366.msg59325#msg59325 date=1256987925]
                      [/quote]

[size=14pt]Ama lütfen lanet okurken biraz ölçülü olalım Rehberimiz İmam Hamney "ehli sünnetin kutsallarına hakaret etmek haramdır" derken bizim ehli sünnetin malesef bir kutsalı olan Muaviyeye lanet konusunda ölçülü olmamız gerekir.
                      [/quote]Burada Muaviye`ye değil benim en koyu Sünni olduğum zamanlarda bile Muaviye`den üstün gördüğüm Seyyid Abdulkadir Geylani ve İmam Rabbani`ye lanet edilmiş.Sokaktaki Sünnilerin çoğu Muaviye`nin adını bile bilmezken onların isimlerini bilir.
                      Bir`de Sünniler laneti bilmezki lanet kelimesini ağzına alanları küfürbaz insanlara baktıkları gözle bakarlar.Lanet kelimesi aqğızdan çıktığı an göğe yükselirmiş.Eğer lanet edilen kişi bunu hak ediyorsa onun üstüne düşermiş.Eğer hak etmiyorsa lanet eden adamın üstüne düşermiş.

Yorum

[quote author=Çeri link=topic=5366.msg59336#msg59336 date=1256988821]
                        [quote author=mikdat bin esved link=topic=5366.msg59325#msg59325 date=1256987925]
                        [/quote]

[size=14pt]Ama lütfen lanet okurken biraz ölçülü olalım Rehberimiz İmam Hamney "ehli sünnetin kutsallarına hakaret etmek haramdır" derken bizim ehli sünnetin malesef bir kutsalı olan Muaviyeye lanet konusunda ölçülü olmamız gerekir.
                        [/quote]Burada Muaviye`ye değil benim en koyu Sünni olduğum zamanlarda bile Muaviye`den üstün gördüğüm Seyyid Abdulkadir Geylani ve İmam Rabbani`ye lanet edilmiş.Sokaktaki Sünnilerin çoğu Muaviye`nin adını bile bilmezken onların isimlerini bilir.
                        Bir`de Sünniler laneti bilmezki lanet kelimesini ağzına alanları küfürbaz insanlara baktıkları gözle bakarlar.Lanet kelimesi aqğızdan çıktığı an göğe yükselirmiş.Eğer lanet edilen kişi bunu hak ediyorsa onun üstüne düşermiş.Eğer hak etmiyorsa lanet eden adamın üstüne düşermiş.
                        [/quote]

kardeş özür diledim ya

Yorum

Sevgili elmeddin bu forum için çok yararlı bir üye olduğunuzu düşünüyorum.
                          gelişiniz velayet forum için bir kazançtır.
                          Ama lütfen lanet okurken biraz ölçülü olalım Rehberimiz İmam Hamney "ehli sünnetin kutsallarına hakaret etmek haramdır" derken bizim ehli sünnetin malesef bir kutsalı olan Muaviyeye lanet konusunda ölçülü olmamız gerekir.Bizim yapmamız gereken tarih ve hadis kaynaklarından Muaviyenin yanlışlarını bulup göstermek ve bunları görmeleri için ehli sünnet kardeşlerimize dua etmektir.
                          Biz biliyoruzki tarih Muaviyenin yediği haltlar ve yaptığı pisliklerle doludur.[/quote]

kırmzıyla yazılan cümleleri arka arkaya okuyan hangi sünni buradaki samimiyete inanır? hem diyecekki ehlisünnetin mukaddesatına hakaret etmek haramdır, hem de yediği haltlar ve yaptığı pislikler

azcık samimiyet.... fazla deil birazcık... o zaman daha tutarlı ve saygın olrusunuz..

Yorum

belki de bu sizin Muaviye'yi Ehli sünnetten veya Ehli sünnetin kutsallarından şeklindeki yanılgınızdan kaynaklanmıştır. Şimdi sünniler arasında yığınla insan muaviye için benzer şekilde konuşmuyor mu? bu konuda muaviyeyi kutsal sayanlarla onu Ehlibeyt a.s.'a zulmeden bağy kabul eden küçümsenemeyecek bir gurup yok mu?

azıcık samimiyet diyerek bize tepeden bakıp akıl mı öğretiyorsunuz? ve kendinizi de tutarlı görüp bizi de tutarsız görüyorsunuz...

size göre muaviye pislik yapmamış mıdır. Hasan el basri ehli sünnetin büyüklerinden sayılır. der ki: muaviye'nin yaptığı dört suç vardır ki değil bunların dördü, biri bile bir kişide bulunsa bu suç onun helakı için yeterlidir. bu dörtten biri oğlu Yezid (l.a.)'i yerine ataması ve ona zorla biat almasıdır..bu sizce pislik değil midir? İmam Hasan a.s.'ı zehirletmek onu imametten mahrum bırakmak sünnilik midir?

Yorum

[quote author=composer link=topic=5366.msg62273#msg62273 date=1258825667]
                              Zorla kimseye ehli sünnet demeyin. Sizin ehli sünnet dedikleriniz kendisine sünni veya ehli sünnet demiyor bile. Böyle yaptığınız sürece yanlış konuşmuş olursunuz. Sanaldan dünyalar kurmayın kendinize. Kendinizi soyutlamayın. Kavram kargaşasından başka bir yaptığınız yok. Onlar ehli sünnetse siz nesiniz? Veya herkes sizin jargonunuzla konuşmak zorunda mı? Hem adamı beğenmiyorsunuz. Hemde kendi jargonunuzu neden dayatıyorsunuz? Kimse sizin jargonunuzla konuşmak zorunda değil.

Senin sünni dediğin tanıdıklarım var benim. Senden çok daha güzel izah ediyorlar muaviyeyi.

[/quote]

sn composer kardeşim yazı benden sonra geldiği için beni eleştirdiğiniz akıllara gelir mi? alıntı yapmamış kime cevap yazdığınızı belirtmemişsiniz?

Yorum

o zaman ben burdaki eleştiriyi hiç anlamadım iki üç defa kendim için okuduğum halde?

nedir eleştiri tam olarak biraz daha açar mısınız?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X