Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

:Allahrazı olsun

Yorum

Kıymetli Mufazzal kardeş, Sebzivar kardeşimden korkmuyor musunuz? Üstte Hz. muaviye R.A.
      altta Allah razı olsun. Sanki muaviye r.a dan Allah razı olsun gibi garip bir durum çıkmış ortaya. Ben karışmıyorum, Sebzivar kardeşimin hışmına uğrayabilirsiniz.
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 03.08.2020, 18:46.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Yorum

[quote author=Kerbela44 link=topic=5366.msg102186#msg102186 date=1283212681]

İmam Ali (a.s):

Muaviye’ye yazdığı mektubunda şöyle buyurmuştur:

“Şûra, ancak Muhacir’lere ve Ensar’a aittir; onlar, toplanıp birisine uyar ve imam olarak nitelendirirlerse, bu hoşnut olunan bir iştir.”
          /// Nehc’ul-Belağa, 6. mektup ///

İmam Hasan’ın (a.s) :

Muaviye için tayin ettiği şartlardan biri şu idi:

“Muaviye b. Ebi Sufyan kendisinden sonra hiç kimseyi hilafete seçme hakkına sahip değildir. Kendisinden sonra hilafet konusunu Müslümanların şurasına bırakmalıdır.”

/// el-Bihar, 44/65/13 ///

selam ve dua ile...

[/quote]

o zaman imamet yok şura mı var o mana çıkıyor.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=5366.msg102248#msg102248 date=1283241474]
            [quote author=Kerbela44 link=topic=5366.msg102186#msg102186 date=1283212681]

İmam Ali (a.s):

Muaviye’ye yazdığı mektubunda şöyle buyurmuştur:

“Şûra, ancak Muhacir’lere ve Ensar’a aittir; onlar, toplanıp birisine uyar ve imam olarak nitelendirirlerse, bu hoşnut olunan bir iştir.”
            /// Nehc’ul-Belağa, 6. mektup ///
            [/quote]
            o zaman imamet yok şura mı var o mana çıkıyor.[/quote]

hayır, bu mektup imamın a.s Muaviyeye yazdığı mektuplardandır. imam a.s Muaviyeye Rasulullah s.a.a tarafında halife tayin edildiğine ve biat etmesinin gerektiği söyleyince o imamı a.s yalanlamıştı, bu yüzden imam a.s Rahbede insanları şahid olarak çağırdı. sahabeden 30 kişi şehadet etti ama Muaviye "onların senin adamlarındır" (sünnilerin bize "onlar siizn kaynaklarınızdır" demesi gibi) dedi. bu yüzden imam a.s onun kabullendiği mantıkla Onu biata çağırdı (bizim sünnilerin kitaplarını delil göstermemiz gibi). ama Muaviye yine kabullenmedi (ypa gibi)

Yorum

bir taraftan muaviyeyi goklere çıkarma olayı bir taraftan onun cinayetlerini soyleme.bu ikisi birlikte dogru olamaz.onun için diyoruz ehli sunnet mantıksal olarak (algoritmikl) olarak dogru olamaz.
              ali hak ile hak ali iledir.

Yorum

bugune kadar uyutmuslar biz sunnileri. zaten bizde koyun olmaya alisigiz.

Yorum

[quote author=hasaniko link=topic=5366.msg109149#msg109149 date=1288389417]
                  bugune kadar uyutmuslar biz sunnileri. zaten bizde koyun olmaya alisigiz.
                  [/quote]

artık gerçekleri gördük ve tüm gücümüzle başkalarının da görmelerini sağlayacağız inşaAllah.

işte bu site bu amaçla sırf Allah'tan ücret bekleyerek çalışanların buluştuğu bir yer.

siz de hoş geldiniz kardeşim, inşaAllah paylaşımlarınız sürekli olur sizden istifade ederiz. üyeliğiniz size de bize de hayırlar getirsin...

Yorum

bugunlerde atesli bir sekilde siiligi arastiryorum. rabbimin yonlendirmesi. elhamdulillah cok sey ogrendim. cooook faydali seyler. aslinda birazida nefse zor geliyor. soguk kis gunlerinde ara sira SUPHEYLE basvurdugum abdestte mest isini birakacagim ornegin ) teravih zaten hic nasip etmedi rabbim bundan sonrada tovbe.
                    celiski de buldum bir yerde. duzeltseniz veya arastirsaniz bence iyi olur. takildigim sii sitelrindeki yazilarin birinde imam cafer diyorki seytanin muhleti sanildigi gibi kiyamet degil mehdinin gelisi. ve mehdi seytanin sacindan tutup kafasinin kesecek diyor imam. yanlis hatirlamiyorsam sahifeyi seccade de seccadin bir duasinda imam seytan kiyamete kadar muhletli babinda bir seyler soyluyor bir duada. orda biraz takildim. ama su an kalbim mehdinin onun kafasini keseceginden yana.(elhamdulillah).
                    mubarek site islamkutuphanesi.com alla hepsinden razi olsun. nice hazineleri koymuslar oraya.

Yorum

Elhamdülillah kardeşim, araştırma için çok iyi bir noktaya geldiniz. Burda şia hak olarak anlatılmakta. Rabbimize hamd u senalar olsun ki oldukça bol bilgi var. Tartışmalar var. şii olan kardeşlerin şii oluş hikayeleri var.. Ehlibeyt hakkında detaylı bilgiler var..

dahası değerli hocamızın soru cevap bölümünde bizim içinden çıkamadığımız sorular soruluyor cevaplarını öğreniyoruz. aklınıza takılan her şeyin cevabını burada alacağınıza inanıyorum..

ben sorunuzla ilgili bir bilgiye sahip değilim ancak İmam Mehdi a.f.'in zuhuru kıyametten hemen önce olacak. Bu durumda onun şeytanı kesmesiyle kıyamet kopacak zaten dersek arada çelişki kalmamış olur. Çünkü şeytanın ayetteki isteği kıyamete kadar bana mühlet tanı diyor ya.. İmam Mehdi a.f.'ten sonra da zaten kıyamet kopacak..

Yorum

: Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

maşallah , barekallah , çok güzel ,çok isabetli paylaşımlar. RABBİM (CC) BİZİ NİMET VERDİKLERİNİN (peygamber(saa) ehli beyt(as) YOLUNA İLET. RABBİM BİZİ SEVDİKLERİN VE RAZI OLDUKLARININ YOLUNA İLET. İLMİ VE AHLAKI HASEN OLANLARDAN EYLE. ben sizleri VALLAHİ çok seviyorum.

Yorum

[img width=214 height=600]http://velayet.files.wordpress.com/2011/05/kafir_muaviye.jpg[/img]

evet değerli okuyucularımız, bizzat sünni ve nasibilerin kendi kaynaklarından hakikatleri sizlerle paylaşamaya devam ediyoruz. resimde gördüğünüz ehli sünnet 4 büyük imamından biri olan Ahmed b. Hanbelin "Mesail imam Ahmed" adlı kitabının 408-ci sayfasıdır. işaretlenmiş yerde aynen şu ifadeler var:

Ebu Abdullahdan duydum, ona Dellevey anlatmış ki, Ali b. Ca’d şöyle diyormuş: "Vallahi Muaviye gayri müslim olarak ölmüştür"

peki Ali b. Ca’d kimdir? Ali b. Ca’d ehli sünnet nezdinde imam ve hüccettir. ehli sünnet ve nasibilerin imamlarından Buharinin Şeyhidir.

gördüğünüz bu videoda Seyyid Kemal Haydari -Allah Onu korusun- benim yukarıda resmini koyduğum kitaptan Ali b. Ca’d'ın sözlerini okuduktan sonra ehli sünnet ve nasibilerin rical kaynaklarına binaen Ali b. Ca’d'ın ehli sünnet nezdindeki makamını belgeli bir şekilde gösteriyor. inşaAllah en kısa zamanda çevirisi de hazır olacaktır.

kaynak: Velayet

Yorum

bu gayretli çalışmandan dolayı Rabbim seni Muaviyenin düşmanları Ehlibeytle haşretsin..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=5366.msg125239#msg125239 date=1305534333]
                              bu gayretli çalışmandan dolayı Rabbim seni Muaviyenin düşmanları Ehlibeytle haşretsin..[/quote]

tüm ümmeti Velayeti hocam. Allah razı olsun.

Yorum

[img width=414 height=600]http://velayet.files.wordpress.com/2011/08/muaviye-ve-ic3a7ki-ahmed2.jpg[/img][img width=414 height=600]http://velayet.files.wordpress.com/2011/08/muaviye-ve-ic3a7ki-ahmed11.jpg[/img]

resimde gördüğünüz sünnilerin büyük imamlarından, Hanbeli mezhebinin imamı Ahmed b. Hanbelin “Müsned” adlı hadis kitabıdır. Işaretlenmiş yerde şu ifadeler var:

حدثنا زيد بن الحباب حدثني حسين حدثنا عبد الله بن بريدة قال‏:‏ دخلت أنا وأبي على معاوية فأجلسنا على الفرش ثم أتينا بالطعام فأكلنا ثم أتينا بالشراب فشرب معاوية ثم ناول أبي ثم قال‏:‏ ما شربته منذ حرمه رسول الله صلى الله عليه وسلم ثم قال معاوية‏:‏ كنت أجمل شباب قريش وأجوده ثغرا وما شيء كنت أجد له لذة كما كنت أجده وأنا شاب غير اللبن أو إنسان حسن الحديث يحدثني‏
                                … Abdullah b. Bureyde dedi: ben ve babam Muaviyenin yanına girdik ve sofrasında oturduk. Bizim için sofraya yemek getirildi ve biz yemekten yedik. Daha sonra sofraya şarap getirildi, Muaviye şaraptan içti ve "Rasulullahın s.a.a şarabı haram ilan ettiği günden şarap içmemiştim" dedi.

hadisten sonra "Müsnedi Ahmed"in muhakkiki Hamza Ahmed Zeyn diyor ki:

إسناد صحيح
                                isnadı sahih.

Heysemi bu hadisi "Mecmeuz Zevaid" adlı kitabında aynen aktardıktan sonra diyor ki:

رواه أحمد ورجاله رجال الصحيح
                                Ahmed rivayet etmiştir ve ricalleri "Sahih"in ricalleridir.

Heysemi, "Mecmeuz Zevaid", 5/54, hadis 8022

hemen Heyseminin "Mecmeuz Zevaid" adlı kitabının resmini de ekleyelim:

[img width=960 height=600]http://velayet.files.wordpress.com/2011/08/muaviye-ve-ic3a7ki-heysemi.jpg[/img]

böyle bir alkoliği kim savunur? ancak Emevi krallığının taraftarları yani Emevilerin sünnetine tabi olan sapıklar. işte Emevi kralının ameli budur, içki içmek hemde Allahın c.c kitabı ve Rasulünün s.a.a sünnetinde haram olduğu halde.

kaynak: Velayet

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X