Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

[quote author=Muhammed Taki link=topic=5366.msg162369#msg162369 date=1349114076]
    Bak bu kısmı doğru işte.
    [/quote]

KUKLA OLMAK ÇOK ACI!

* MUAVİYE KONUSUNA GELİNCE, BİR HOCAM VARDI DERDİ Kİ;
    -Kardeşim, Muaviye melununa lanet okuyanların isimleri manevide altın levhalara yazılır!

Benim imanım böyle, siz isterseniz yandan yandan konuşabilirsiniz!

Yorum

biz melise ayetlere gel dediğimizde ben ayet bilmem atalarımın ve melikimin emrinde giderim dedi... daha ne cevap verelim. çok şehit oluyorsa git savaş gör şehadet mi yoksa başka şey mi! İşte ayet kim kimin uğrunda savaşır diye:

"İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tâğût yolunda savaşırlar. O hâlde, siz şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphesiz şeytanın hilesi zayıftır." Nisa 76

İşte şu ayet de Melis gibi Tağuti düzen aşıkları için:

"(Ey Muhammed!) Sana indirilen Kur’an’a ve senden önce indirilene inandıklarını iddia edenleri görmüyor musun? Tâğût’u tanımamaları kendilerine emrolunduğu hâlde, onun önünde muhakeme olmak istiyorlar. Şeytan da onları derin bir sapıklığa düşürmek istiyor." Nisa 60

Yorum

niye ki? Bir zamanlar benden "muaviye müslümandir" ve s. gibi bir söz mü duydunuz ki simdi aksini söylememle takkem düssün? Bu dediklerimi zaten bir kac sayfa öncede de göre bilirsiniz. Bu arada kendi kelinizi beyendin mi?
        Hayır lakin bazı kişiler biz ashaba kafir demeyiz diyenler vardıda !

yok, genel olarak ehli sünnet tutumunu yazdim ama benim kalemimden begenmediysen sen aktar o "ilim sahibi" olanlarin sözünü. Bakalim o "ilim sahipleri"nin mi yoksa bu cahil rafizinin mi sözü daha saglam.
        genel sanmıyorum onu cahil birine sormuşsun anlaşılan,ilim ehli birine sormamışsın.bekle ben onlardan aktarcam

daha ne muaviye hakkında konuşuyorsun sanki muaviye ehli beyt aşığıydı ehli beytin düşmanıydı
        işi Sağlama almayı uygun görüyorum.zira bi yanda koskoca müslümamanların çoğunluğunu teşkil eden Ehlisünnetin görüşü var.2 sinin arası bişey yapmak daha doğru düşünüyorum her 2 yöndende işi sağlama almayı düşünüyorum.bu kadar çok Ehlisünnetin yanlış yolda olduğunu düşünmüyorum.vede imamları peygamberlerden üstün gören şianında doğru olacağını düşünmüyorum .mesela şiaya göre örnek imam Ali Naki ; Hz.Musa dan üstündür ? Hz.Ademdem üstündür ? Hz.İsa danda ve peygamberimiz hariç diğer peygamberlerdende ? bu nasıl bi mantık bu nasıl bi anlayış ! bunu asla kabul etmem PEYGAMBERLER ÜSTÜNDÜR imamlardan.bakara 124 ten o manayı nasıl çıkarıyorsunuz şaşırıyorum.bu neden dolayı asla şiayı benimsemeyi düşünmüyorum vede doğru yolda olduğunu düşünmüyorum bu görüşüyle.

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=5366.msg162448#msg162448 date=1349201503]

Hayır lakin bazı kişiler biz ashaba kafir demeyiz diyenler vardıda ![/quote]

evet, biz sahabeyi severiz, iste sahabe hakkindaki inancimiz: http://velayet.wordpress.com/tag/sia-ve-sahabe

fakat, Muaviye, Amr b. As, rabia b. Ümeyye, Talha, Zübeyr, Velid b. Ukbe, Kudame b. Mahzum ve benzeri zahiren sahabe olarak bilinen kisileri sevmeyiz. konu hakkinda munazara etmek isterseniz buradan devam edin: http://www.velayet.com/sahabeler/sah...a-t24018.0.htm

genel sanmıyorum onu cahil birine sormuşsun anlaşılan,ilim ehli birine sormamışsın.bekle ben onlardan aktarcam
          benim bunu birilerine sordugumu nereden cikardin ki? neyse, aktaracaklarini bekliyorum.

işi Sağlama almayı uygun görüyorum.
          suna acikca "atalar dininden ayrilmak cok zor geliyor" desene. eger sen isi saglama almayi düsünseydin cok uzakta degil bir kac sayfa evvelde duran nasibi kaynakli sahih hadisleri yeterli görürdün, Muaviye'yi kurtarmak icin hadislerin acik ifadeleri karsisinda tevil arama girisiminde bulunmazdin. ama bastan söyleyeyim, 3 asagi 5 yukari ne yazacagindan (kopyalayacagindan) haberim ve bunlara cevabimda var. o yüzden pek umutlanma.

zira bi yanda koskoca müslümamanların çoğunluğunu teşkil eden Ehlisünnetin görüşü var.
          cogunluk veya azinlik, esas olan bu degil, esas olan kimin Kur'an ve sahih hadislere uygun inandigidir.

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=5366.msg162448#msg162448 date=1349201503]
            Hayır lakin bazı kişiler biz ashaba kafir demeyiz diyenler vardıda !

işi Sağlama almayı uygun görüyorum.zira bi yanda koskoca müslümamanların çoğunluğunu teşkil eden Ehlisünnetin görüşü var.2 sinin arası bişey yapmak daha doğru düşünüyorum her 2 yöndende işi sağlama almayı düşünüyorum.bu kadar çok Ehlisünnetin yanlış yolda olduğunu düşünmüyorum.vede imamları peygamberlerden üstün gören şianında doğru olacağını düşünmüyorum .mesela şiaya göre örnek imam Ali Naki ; Hz.Musa dan üstündür ? Hz.Ademdem üstündür ? Hz.İsa danda ve peygamberimiz hariç diğer peygamberlerdende ? bu nasıl bi mantık bu nasıl bi anlayış ! bunu asla kabul etmem PEYGAMBERLER ÜSTÜNDÜR imamlardan.bakara 124 ten o manayı nasıl çıkarıyorsunuz şaşırıyorum.bu neden dolayı asla şiayı benimsemeyi düşünmüyorum vede doğru yolda olduğunu düşünmüyorum bu görüşüyle.
            [/quote]

Kusura bakma Kuran ayetleri bile çoğunluğun hakkı temsil etmediğini söylerken dünyada bile şuan 6 milyar insan varken ki bunun 2 milyarı müslüman senin düşüncene göre 4milyar insan hak görüşte çünki islam dışı vede çoğullar.Bak aslında ben burda ehli sünnetin yanlış yolda olduğunu söylemedim görüşlerinde hata var dedim.Nitekim bu ehli sünnet mensupu insanlar senin benim gibiler hata yapabilirler.Sen bu imamların peygamberlerden üstün olduğu görüşünüde tam bilmiyorsun ki yarım yamalak biliyorsun önüme koyuyorsun keşke tam araştırsaydın.

İmamlar peygamberlerden üstün değildir,nebilerden üstündür.Şöyleki nebi ile resul ayrımını iyi bilmen lazım resul risalet sahibidir vede cebraili direk olarak görür.Nebi ise risalete sahip değildir bir diğer peygamberin şeriatini tasdik edip onu tepliğ eder vede cebraili direk görmez ilham yolu vede rüya aleminde görür.Nitekim Hz.Musa a.s bir kitap inmiş peygamberdi vede imamlardan üstündür.Bunu iyi bir öğren derim çünki çok yanlışın var bu konu hakkında...
            Haktır Allahım Muhammed mahım
            Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Aranızda çekişmeli işlerinizi Allah ve Resulüne havale edin deniyor. Eğer sahabe konusunu Allah'a havale edersen Allah'ın Kur'an'da Haşr suresi ayetinde ashabı cennet ashabı cehennem ashabı diye ikiye ayırdığını ve kurtulanların cennet ashabı olduğunu görürsün!
              Eğer Peygambere havale edecek olsan onun da ashabı ikiye ayırdığını ve kendinden sonra bir kısım ashabının mürted, bidatçı, birbirinin boynunu vuranlar olacak olduğunu ilan ettiğini görürsün!
              Eğer ayetlere baksan (Tevbe 101) Peygamberin (s.a.a) bile bilmediği gizli usta münafıkların olduğunu göreceksin. Gizli, kalplerindeki küfrü sadece Allah'ın bildiği münafıklar kendilerini Peygamber ve müslümanlara nasıl tanıtıyorlardı? Müslüman diye!. Peki onlar ne diye tanınıyor ve muamele görüyorlardı? Müslüman, Peygamberin sohbetine katılan, sahabe! Eğer sen sahabeyi toptan adil kabul edersen hapı yutmaz mısın! bu gizli münafıklar dini bozmak ve içten yıkmak için kendilerini gizliyorlardı! bu durumda Peygamberi bu görünüşte sahabi ancak gerçekte gizli münafık ve hainlerden tanıyacak olursan o zaman vay haline!

öyle değil mi?

uzun yazmadım bu cümlelerime ayet hadis ve akıl çerçevesinde tam olarak yanıt verir misin! Burda bir tane yanlış cümlemi söyle!

Yorum

Ashabın tamamı yıldızlar gibi midir?

Dostum S. Önsay'dan bir mektup aldım, benden nakledilen bir söz üzerine ölçüsüz ve haksız tepki gösterenler onu üzmüş ve üzüntüsü ile gerekli açıklamanın yapılması talebini şöyle dile getirmiş:

"Değerli Hocam, Taha Akyol'un sizin de adınızın geçtiği yazısına olumlu veya olumsuz; edebli veya seviyesiz yorumlar yapılıyor. Tabi ki bunlar sadece şahısların ayarını yansıtıyor (üslubu lisan ayniyle insan) ve onları bağlıyor (ötede hesabı sorulmak üzere kayda alınmayan hiçbir söz yoktur). Ancak olayın, bizi (ümmeti) ilgilendiren bir yönü var. Verilen tepkilerin birinde şu ifadeleri görüyoruz: "..efendimiz as.onlar gökyüzündeki yıldızlar gibidir buyurmuyor mu.benim sahabeme sövmeyin onlara kızan bana kızmış onları seven beni sevmiştir buyurmuyor mu.." Burada temel alınan Hadis-i Şeriflerden(tabi ki sahih ise) bir mümin neyi anlamalı ve hangi yargıya varmalıdır? Sahabe-i Kiram, Tabiîn ve Onları takip edenler yani en hayırlılarımız olarak Efendimizce değerlendirilenler için Onlar ne yaptılarsa yerindedir; ne söyledilerse doğrudur; Onlardan hata ve günah sadır olmamıştır, diyebilir miyiz? Bu anlayış Onların masum olmaları yani ancak Peygamberlerimize bahşedilen "İsmet" sıfatını Onlara da vermek anlamına gelmez mi? Ayrıca 'içtihatlarında hata etseler bile bir sevap vardır' müjdesi ve kefaleti mutlak mıdır? Yoksa müçtehid de olsa bir insanın söz ve davranışlarının bu referansa layık olması için söz konusu görüş ve tavırlarının bazı kayıt ve şartlara haiz olması mı gerekir?"

Ben ne demiştim, önce onu tekrarlayalım: "Ben Muaviye'yi sevmem, ama ona sövmem". "Bir gönülde Ehl-i Beyt sevgisi ile Muaviye ve Yezid sevgisi bir araya gelemez".

Evet ben böyle dedim ve diyorum.

Peygamberimiz (s.a.) "Sövmeyin" diyor, ben de sövmüyorum, Peygamberimiz "onları seven benim sebebimle (beni sevdikleri için severler, onlardan nefret edenler de benden nefret ettikleri için böyle yaparlar" buyuruyor. Ben bu hadise de dayanarak "Peygambermiz'in göz bebeklerini inciten adamı ve adamları sevmiyorum; çünkü hadis Peygamberimize olan sevgiyi öne alıyor ve ashabın da bu sebeple sevilmesini istiyor. Bir kişi Peygamberimizin üzerlerine titrediği aile fertlerini üzer, onlara hakaret eder, tehdit eder, sonunda meşru halifeye isyan eder ve kılıç çekerse "yine de onu sevin" demiyor, hadis bu manaya gelmiyor.

Ashab elbette masum değildir, yanılır, günah işler, yanlış yola gider; bu takdirde de -böyle olan ashabın- peşinden gidilmez ve böyle yapanlar sevilmez. Efendimiz hayatta ilken içki içen, çalan, yalan söyleyen, iftira eden, O'nun sırrını düşmanlarına bildirmeye teşebbüs eden ashab da olmuş, Peygamberimiz bunlara gerekli cezayı vermiştir.

Peygamberimiz (s.a.) Ammâr'a "Seni meşru başkana isyan edenler (bağîler) öldürecek" demiş ve onu Muaviye'nin askerleri öldürmüşlerdir. Meşru halife olan Hz. Ali'ye isyan etmek ve silah çekmek günahtır, caiz değildir; Muaviye ve yandaşları bunu da yapmışlardır. Hz. Peygamber'i sevenler bunları yapmazlar, bunları yapanlar da sevilmezler, ama Ehl-i sünnetin bir kuralı olarak onlara hakaret edilmez ve sövülmez.

"Aradan asırlar geçmiş, bu konuları kapatmak gerekirken niçin üzerini açıp yarayı kanatıyorsunuz?" denebilir.

Hiçbir gerçeğin üstü örtülemez, örttüm diyenler kendilerini aldatırlar, kitaplar, şîanın aşırı, canlı ve hep tekrarlanan tepkileri ortada iken bu tarihi olayları konuşmamak veya konuşup da (kitaplara yazıp da) haklıya haklı, haksıza haksız dememek, ictihad kavramını saptırmak yarayı iyileştirmez, aksine besler. Bana göre doğrusu olayları olduğu gibi ortaya koymak, İslam'ın değişmez dini, ahlaki ölçülerine göre değerlendirmek doğru davranıştır ve hem ibret almak hem de ümmetin parçalarını birbirine yaklaştırmak için uygun bir tavırdır.

Ashabın rivayeti sahih ise alınır, reyine gelince başka muteber reyler ve bunların dayandığı delillere göre alınır veya terk edilir.

Yarın da bu konuya devam edecek ve bu arada ünlü Ehl-i sünnet alimi Teftâzânî'nin, benim yazdıklarımı destekleyen ifadesini nakledeceğim. 20.01.2011 www.Hayrettinkaraman.net

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=5366.msg162457#msg162457 date=1349215127]
                  Aranızda çekişmeli işlerinizi Allah ve Resulüne havale edin deniyor. Eğer sahabe konusunu Allah'a havale edersen Allah'ın Kur'an'da Haşr suresi ayetinde ashabı cennet ashabı cehennem ashabı diye ikiye ayırdığını ve kurtulanların cennet ashabı olduğunu görürsün!
                  Eğer Peygambere havale edecek olsan onun da ashabı ikiye ayırdığını ve kendinden sonra bir kısım ashabının mürted, bidatçı, birbirinin boynunu vuranlar olacak olduğunu ilan ettiğini görürsün!
                  Eğer ayetlere baksan (Tevbe 101) Peygamberin (s.a.a) bile bilmediği gizli usta münafıkların olduğunu göreceksin. Gizli, kalplerindeki küfrü sadece Allah'ın bildiği münafıklar kendilerini Peygamber ve müslümanlara nasıl tanıtıyorlardı? Müslüman diye!. Peki onlar ne diye tanınıyor ve muamele görüyorlardı? Müslüman, Peygamberin sohbetine katılan, sahabe! Eğer sen sahabeyi toptan adil kabul edersen hapı yutmaz mısın! bu gizli münafıklar dini bozmak ve içten yıkmak için kendilerini gizliyorlardı! bu durumda Peygamberi bu görünüşte sahabi ancak gerçekte gizli münafık ve hainlerden tanıyacak olursan o zaman vay haline!

öyle değil mi?

uzun yazmadım bu cümlelerime ayet hadis ve akıl çerçevesinde tam olarak yanıt verir misin! Burda bir tane yanlış cümlemi söyle!
                  [/quote]

cevap gelmediğine göre demek ki _Ehli Beyt_ haklıyım değil mi? O halde sahabe anlayışını Kur'andaki gibi değiştirip düzeltmeye başladın mı?

Yorum

cevap gelmediğine göre demek ki _Ehli Beyt_ haklıyım değil mi? O halde sahabe anlayışını Kur'andaki gibi değiştirip düzeltmeye başladın mı?
                    ne alaka ? daha vaktim olmadıı iş güç .illa 1 gün yazmadım diye cevabım yok anlamınamı geliyor ? vaktim kalmadı bekle elbet cevabım var sabret hemen kendinizi haklı gösteriyorsunuz 1 gün cevap vermedim diye

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=5366.msg162559#msg162559 date=1349364955]
                      ne alaka ? daha vaktim olmadıı iş güç .illa 1 gün yazmadım diye cevabım yok anlamınamı geliyor ? vaktim kalmadı bekle elbet cevabım var sabret hemen kendinizi haklı gösteriyorsunuz 1 gün cevap vermedim diye
                      [/quote]

Tamam agam bekliyoruz buyurasan.
                      Haktır Allahım Muhammed mahım
                      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

http://youtu.be/KJ8Webvrhfo
                        Elhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)

Yorum

hazreti muaviye

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=5366.msg166750#msg166750 date=1362470491]
                            hazreti muaviye
                            [/quote]
                            Allah c.c muaviyeye ve onu sevenlere lanet etsin
                            "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

Cenabı allah her sözün zahirine bakıp ,
                              Hiç bir incelikten ve nükteden anlamayan
                              Ve aslında bir " harici beynine " sahip olduğu halde
                              Kendisini şiadan sanan
                              Ve işini gücünü bırakıp "insanların hangi ayıp ve kusurlarıni bulabilirim " işiyle meşgul olan ,
                              Silik şahsiyetini , müslümanlari tahkir ve rencide ederek tatmin etmeye çalışan
                              Ne kadar insan varsa hepsine lanet etsin inşallah .

Yorum

Rabbim Ehlibeyte düşman olan, ama bu düşmanlığı açıkça beyan edemediği için gizleyen,

Ehlibeyt düşmanlarına sevgi besleyen ancak bu sevgisini açıkça beyan edemediği için,

Muaviye Yezit ve diğer Ehlibeyt düşmanlarının eleştirilmesinden ve onlara lanetten rahatsız olan herkese beyin versin, hakikati görmelerini nasip etsin...

Rabbim, Ehlibeytin yanında olmaktan zevk alan, Muaviye ve Yezit gibi Ehlibeyt düşmanlarına lanetten haz duyan, bu konuda en ufak bir şüphe tereddüt yaşamayacak kadar kesin delilleri hazmetmiş güzide kullarına bol bol Selam etsin..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X