Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Hz.(!) Muaviye R.a. (!)
Daraltma
X
-
Ynt: Hz.(!) Muaviye R.a. (!)
Sünni alimlerin hepsi savunmaz zaten Muaviye'yi. Kötüleyenler de az değil. Mesela Hasan Basri. Ehl-i Beyt(burdaki) nikli üye sünni sitedeki üyeliğinde bu sünni alimlerin Muaviye hakkındaki kötülemelerini atmıştı o siteye, onlar da hemen o yazıyı kaldırıp yerine onu öven yazıları koydu. Hani insan bilmiyorum diyip geçebilir de Yezid'e halifeliği devreden birini övmenin iyi niyet taşımadığını söyleyebiliriz.
Yorum
-
muaviyeyi savunma bilinci genel olarak SALTANAT YANLILIĞI olarak tezahür ediyor sünni gelenekte, özellikle ehli hadis "zalim de olsa müslüman emire itaat farzdır" gibi bir kaide ile onca zulme boyun eğen, ses çıkarmayan bir ruhban sınıfını andırıyor içlerinde istisnaları vardır muhakkak. fakat ehli sünnette bunların karşısında izzetli tavır sahibi yiğit müminler vardı, kapı gibi hasan basri, ebu hanife gibi örnekler de bulunuyor.
Yorum
-
Muaviye konusunda sizinle anlaşmakla beraber, Muaviyenin oyun ve zulümlerinin hedefine başarıyla ulaşmasında, dediğiniz Hasan basri ve Ebu hanifenin çok büyük etkiye sahip olduğunu görüyoruz. İki taraf mücadele ediyor:
Muaviye Ehlibeyt
Muaviye Ehlibeyte karşı farklı İslam algısı oluşturup halkı, biz daha Müslümanız diye iknaya çalışıyor. Ehlibeyt dinin temsilcisi olarak atanmış. Halka bunu nasıl: hayır dinin seçilmiş bir temsilcisi yoktur diye söyleyip onları ikna edecek?
İşte bu noktada öyle birileri lazımdır ki:
1- Ehlibeyti otorite olmaktan çıkaracak yetkiyi başkalarına kaydıracak
2- Halkın güvenini kazanmak için anti zalim olacak
aksi halde asla insanlar Ehlibeyti bırakıp onlara gelmez. Muaviye Ehlibeytle eğer halk Ehlibeytin hakkaniyetine sarılırsa asla mücadele edecek güçte değil. Bu durumda onun yapabileceği tek şey dini temsil yetkisinin Ehlibeytten kaydırılması. bu yetki Ehlibeytten alınsın da kime giderse gitsin. Çünkü Ehlibeytin dışındaki her kişi ya da kurum masum olmadığı için eninde sonunda Muavienin avucu içinde kalacaktır. Muaviyenin tek baş edemediği kurum İlahi vahiyle devamlı irtibat içinde bulunan Ehlibeyttir.
İşte bu noktada Muaviyenin imdadına Ebu Hanife ve Hasanı Basri gibileri yetişiyor.
Bunlar zalim sultanlara zıt. Ama ilahi vahiyle hareket etmedikleri için insanları Ehlibeyt otoritesinden koparıp kendilerine çağırıyor ve Ehlibeytin yalnız kalmasını sağlıyorlar. Sonra da Muaviye onları yutuveriyor.
bu yüzden Kabeye Hac için yöneldiği sırada İmam (Bakır a.s olması lazım) şiisine buyuruyor ki:
Sana insanları Allah'ın dininden alıkoyanları göstereyim mi. Şii kurbanın olayım göster deyince Ebu Hanife ile Süfyan Es Sevri (ya da HAsanı BAsri olacak) işte Kabe hareminde insanlara dini meseleleri açıklıyorlar. bunlara yönelerek işte diyor insanları Allah'ın dininden alıkoyanlar bunlardır. Eğer bunlar hadleri olmadığından dolayı, dini meseleleri insanlara açıklamamış olsalardı insanlar evlerinden camiye gidip gelecek ve dinlerini öğreten bulamayacaklar ve mecburen bize yöneleceklerdi biz de onlara imametimizi açıklayacaktık. buyuruyor.
Böylece insanların din ihtiyaçlarını halleden bu yetkisiz kişiler siyasi konularda Ehlibeyt İmamlarının boşluğunu dolduramadıklarından insanların Muaviyeye kulluklarını engelleyemiyorlar. Muaviyenin pençesine kendileri bile düşüyor.
Elbette Muaviye ile Ebu hanife çağdaş değiller. buradaki muaviye bir siyasi sistem anlamında kullanılmıştır. ve tüm Emevi siyasetini temsilen söylenmiştir.
Yorum
-
Yorum
-
Hiç sorma Kardeş,
İnsanı hüzünlendiren, coşku veren bir senaryo uyarlanmış!
Ne mübarek bir zatmış; Camilerde İmam Ali, Hasan, Hüseyin, Maşik Eşter ve Kays bin Sad gibi Seçkin insanlara 80 sene lanet ve küfür eden insanlar, bir cemaat namazını kaçırdığı için feryadı figan ediyor, Şeytan Şaytanlığını unutuyor, bu mahlukun feryadı, Müminlerin günahlarına kefaret oluyor.
Hele adam bir de öyle içten anlatıyor ki çok traji-komik bir durum.
Benim bu videoda hoşuma giden tek şey arkadaki fon müziği oldu.
Zaten Youtube Kanalımdaki biriside : "...uydurmayın, arkayada vermişler fon müziğini...." diye yazmış.
60'a yakın video yükledim, ilk kez bir videomu beğenmeyenlerin sayısı, beğenenlerden daha fazla çıktı.
Daha doğrusu beğenen çıkmadı... :'(
Yorum
-
[quote author=hanif1 date=1389036125 link=topic=5366.msg172042#msg172042]
ebu hanifenin mücadele ve davasını biraz araştırmanızı öneririm, kendisi zalim iktidarın ufak bir emrini bile kendine yakıştırmamış ve bu uğurda şehid olmuştur. süfyan ı sevri dediğiniz zaten ebu hanife ile arası iyi olmayan ehli hadis bir alim.
[/quote]
Ebu Hanifenin misali aynen geçmişteki hariciler, bugünkü Vahhabi/Selefiler gibidir.
Hariciler kendi (kıt/bilgice donatılmamış ve kuşatıcı olmayan, ) akıllarına dayanarak Peygambere (s.a.a) "adil ol ey Muhammed demişledi. Huneyn savaşı sonunda Peygamber tüm ganimeti canını ortaya koyan mücahitlere değil de savaş kaçkınları kafirler ve düşmanlara dağıtınca bu sözü söylemişlerdi. çünkü kıt akıllarıyla amel düşünüyorlardı.
Sonrasında hariciler Ali a.s safındayken bile Muaviye casuslarının oyuncağı olmadılar mı?
Ebu Hanife de böyle kıt aklıyla hareket eden biri idi. Onun mücadelesini ve zindanda işkence altında yaşamından oluşunu elbette biliyoruz. Ancak siyasi Emevi fitnesi öyle kolay anlaşılacak ve teslim alınacak bir fitne değildir ki kıt akıl onunla mücadele edebilsin. bir yandan en azılı düşmanlarını bile kendine çalıştırmayı becerebilen bir yönetim varken, Ehlibeyte sığınmamak ve onlara rağmen fetva vermek halkı onlardan kendine çekmek akıl işi değildir. nitekim diyelim Ebu hanife dediğiniz gibiydi sonra ne oldu? Sonra onun kabul etmediği makamı Ebu Yusufla Muhammed ayak yalayarak başlarının üstüne koymadılar mı! Ebu hanife mirasını kim yedi? işte biz bu yüzden EHlibeyt diyoruz, o satın alınamaz, birinin ölmesiyle kaybolup yok olmayan bir adrestir. bir otoritedir sürekli ve daimi bir kıyam merkezidir. bir İmam öldüğünde yerine geçen bir başka İmam vardır ve mücadelede zerre değişme sapma satın alınma söz konusu değildir.
Ebu hanife, Peygamber bile olsa benim aklım(la hareket ettiğim ilkelerle)a göre hareket ederdi diyor mu demiyor mu?
Yorum
-
[quote author=Hz.AhlulBayt (a.s) date=1392708048 link=topic=5366.msg172450#msg172450]
Bismihi Teala
Sayın Aşk Kervanı kardeşim ;
Sabah Sabah ağlattın bilzeri nereden buluyorsun böyle şeyleri.... :'(
Allah'a emanet olun... ;d
[/quote]
Bu şeytanın namaza çağırması senaryosu sanki Halife Ömer için de anlatılıyordu, ben mi yanlış hatırlıyorum. Bu insanlar bu dini nereden öğrendi hiç mi düşünmezler akletmezler diye şaşırıyorum. Onlar düşünmeyen 4 ayaklı davarlar gibidir diyor ayette... düşünse adam bir tanecik soru sorar: e o zaman neden Ali a.s ile savaştı?
Yorum
-
Hatalarıyla sevaplarıyla sahabidir. bu ne biçim nantık ya.peki müseyleme de sahabidir.yalancı peygamberlik iddasında bulunmuştur.ona da toz kondurmazsınız siz sahabiye hinde de sahabi.ohh ne ala zaten yezid laneti de sahabi ömer sad da sahabi sahabi olmayan yok ki.nasıl bulacaksın doğruyu ha şimr laneti de sahabi.
Yorum
-
[quote author=Ali Osman date=1404681653 link=topic=5366.msg174558#msg174558]
Hatalarıyla sevaplarıyla sahabidir. Lanet okumak, hele hele gayrımüslim olduğunu iddia etmek büyük vebaldir. Zaten hiçbir Sünni alim Hz. Muaviye için hatasızdır masumdur demez.[/quote]
hata ufak hata değil mi?
Peygamberimiz hatalı mı demiş isyankar bağy mi demiş?
Ammar hadisinde ne diyor?
madem Peygamberimiz en azgın demiş siz ne hadle hatalı diyorsunuz sanki bir gün sabah namazını kaçırmış da hatası bundan ibaretmiş gibi küçük bir şey?
bir mü'min hata dışında bilerek öldürmenin cezası içinde temelli kalacağı cehennem diyor hadiste. muavie kaç müslüman öldürdü? Allah'tan korkmuyor musunuz onun bu cinayetlerini küçük bir hata gibi geçiştirmeye? onunla bir akrabalığınız mı var avukatlık mı yapıyorsunuz?
Allah sizi hz. diyerek saygı konumuna oturttuğunuz muaviyeyle haşretsin.
Allah diyor cennet ashabı ile cehennem ashabı bir olmaz, kurtulanlar cennet ashabıdır, (haşr 10) ama siz cehennem ashabı tabirindeki, Allah'ın kullandığı ashab anlamını reddeyor onu inkar ediyor ashabın tümden cennetlik olduğunu iddia ederek Kur'an'ın bazı ayetlerini inkar ediyorsunuz.
böylece ayetin deyimiyle tamamını inkar etmiş oluyorsunuz. sizin ashab tanımınız Kur'an dışı ve ona zıttır.
Aynı zamanda hadis dışı ve hadislere de zıttır. çünkü Peygamberimiz ashabından önde gelen bir gurubun cehenneme götürüleceğini de buyuruyor, onların kendinden sonra fitneye kapılacağını birbirlerinin boynunu vuran mürtetler olacağını gerisin geriye dönenler olacağını önceden ihtar ediyor. Ehlibeyte zulmedeceklerini de bildiğinden diyor ki:
Ehlibeytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım
Ehlibeytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım
Ehlibeytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım!
bunu üç kez ben tekrarlamadım Peygamberimiz s.a.a tekrarlıyor. hadis de sizin kitabınız ve sahih sıfatını taktığınız Müslim'de geçiyor.
neden inkar ediyorsunuz?
Ehlibeytle savaşmış kimse Peygamberle savaşmış sayılmaz mı, bu da hadislerde yok mu?
Muaviye İmam Ali ve İmam Hasan a.s ile savaşmakla Peygamberle savaşmış sayılmıştır. Siz Peygamberle savaşan birine mi saygın diyorsunuz HATALI! diyorsunuz?
hayır derseniz deyin o sizin kötü akıbetinizi hazırlamanızdır ve biz buna karışamayız sizin bileceğiniz iştir. ama burada Ehlibeyt için canını vermeye hazır şiileri bu yolla kandırmayı bırakın, azıcık olsa etkileyebileceğinizi mi hayal ediyorsunuz!))
Yorum
-
Muaviye içtihat etmiş. Ama içtihatında yanılmış. Bu Ehl-i Sünnet'in savunması.
Peki nassa karşı içtihat olur mu? Örneğin namazdan önce abdest almak Kuran'da bildirilen bir nastır. Yani kimse içtihat edip abdestsiz namaz kılınabilir diyemez. Çünkü nass dediğimiz ayet veya hadis yoluyla bildirilen emirlerdir. İçtihat ancak hakkında ayet ve hadis olmayan şeylerde yapılabilir.
Şimdi peygamber efendimizin gadiri Humda "Ali ile savaşan benimle savaşmıştır" demesi nastır. O halde kimse içtihat edip Ali (a.s.) ile savaşamaz. Ali hak iledir" dedikten sonra peygamber, sen içtihat edip "Ya Ali haklı olan benim" diyebilir misin? Peygamber efendimiz "Ali Kuran iledir" dedikten sonra kalkıp Ali (a.s.) ile Kuran'ın hükümlerini uygulamadığı için savaşılır mı? "Benim Ehl-i Beyt'im nuhun gemisi gibidir " dedikten sonra kalkıp Ehl-i Beyt'e savaş açılır mı? Hele Kuran-ı Kerim'de "ben tebliğime karşılık sizden bir ücret istemiyorum, yakınlarıma sevgiden başka" gibi açık bir nas olmasına rağmen eğer Ehl-i beyt'e düşmanlık yapılıyorsa ve bunun adına içtihat gibi bir kılıf uyduruluyorsa bilinsi ki nassa karşı içtihat yapılmaz. Muaviye'nin ki bir düşmanlık tı, içtihat değil. Eğer içtihat makamında bir kişi olsaydı bu hadisleri bilmesi gerekirdi. Zira hadis ilmine sahip olmayan içtihat makamına nasıl sahip oluyor?Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
Yorum
Yorum