Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

edit
    Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
    Hz.Peygamber (saa)

Yorum

[quote author=garib_i neyneva link=topic=5366.msg155850#msg155850 date=1339690251]
      ...edit...
      [/quote]

Amin.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=garib_i neyneva link=topic=5366.msg155850#msg155850 date=1339690251]
        ...edit...
        [/quote]
        [center]
        ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
        [center]
        Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
        Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Hani EhliSünettin mukaddesatına hakaret etmek haramdı hani ? sadece sünnileri kandırmak iyi görünmek için söylenilen bi şeymi bu ? takiyye ? hani sahabeye sövmek haramdı ? sadece iyi görünmek için ortaya atılan bişeymiş anlaşılan çoğunuz sahabeye sövüyorsunuz lanet okuyorsunuz

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=5366.msg160784#msg160784 date=1347398645]
            Hani EhliSünettin mukaddesatına hakaret etmek haramdı hani ? sadece sünnileri kandırmak iyi görünmek için söylenilen bi şeymi bu ? takiyye ? hani sahabeye sövmek haramdı ? sadece iyi görünmek için ortaya atılan bişeymiş anlaşılan çoğunuz sahabeye sövüyorsunuz lanet okuyorsunuz
            [/quote]
            Güzel noktaya parmak bastın. Fakat takiyye olamaz çünkü bu fetva bir tehlike durumu yokken verildi.
            O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Fakat takiyye olamaz çünkü bu fetva bir tehlike durumu yokken verildi.
              Qom u aşk ın dediklerini okumadınmı hemen yukarda
              "takiyyesi olmayanın dini olmaz hadisini öğrendikten sonra, takiyye ile anlatmaya başladık" diyor,bunlar iyice takiyyeyi benimsemişler her durumda kullanır olmuşlar,bu resmen ikiyüzlülük gibi ya tehlikeli durum yokken

Yorum

ben takiyyeyi burası için demedim. her ne kadar iftira atıp şiileri güvenilmez konuma sokmaya çalışsanız da işler sizden değil kalpleri tutan Allah'tan döner. Allah kalpleri uzlaştıracak ve sizin saptırmalarınızla şiilerle sünniler birbirinden ayrılmayacaktır.

Takiyyeyi şu anlamda dedim. Gerçek yaşamda kişinin yaşamı ya da dini tehlikeye düşerse ya da karşıdaki kişinin dini tehlikeye düşerse işte o zaman takiyesi olmayanın dini olmaz.

burda takiyyenin nesi kaldı? şia inandığı ve yaşadıkları her şeyi internete aktarmış. internetse her yeden ulaşılabiliyor. daha neyin takiyyesi kalır?

biz şiiler bizim gibi öğrenmeye ön yargısı bulunmayanlara neden takiyye yapalım? bizim takiyye yaptıklarımıza siz de yapıyorsunuz!

bana takiyye yapıyorsun bu kadar iyi olamazsın şiiler sapık ama sen düzgünsün diyen arkadaşlara hiç cevp vermedim. dedim siz de takiyye yapıyorsunuz. o kadar. devam ettirmedim konuşmayı.

10 kasım geldi hepsi törende hazırlar. saygı duruşu bitti hepsini dolaştım. sizi gidi takiyyeciler siziii dedim. anladılar. hatırladılar takiyye yapmıyoruz dediklerini...

mesela siz takiyye yapmıyor musunuz?

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=5366.msg160797#msg160797 date=1347400673]
                  her ne kadar iftira atıp şiileri güvenilmez konuma sokmaya çalışsanız da
                  [/quote]
                  çoğul eki kullanarak bana da bu lafı söyledin başka bir anlam çıkmıyor.

Öncelikle bu iftirandan allaha sığınırım.

Törenler çok kötü bir örnek konuyla alakası yok.
                  O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

gerçek yaşamda bunları anlatıyoruz, ve ilk başta takiyye yapmıyordum, ancak karşımdakilerin hiç dinlememesine neden olan bu hal ve takiyyesi olmayanın dini olmaz hadisini öğrendikten sonra, takiyye ile anlatmaya başladık. bu şekilde daha çok fayda gördük, insanların dinlediklerini gördüm. Takiyye şahsıma değil ama Ehlibeyti öğrenmeye muhtaç olanlar için bize şart... biz takiyye yapmasak onlara Ehlibeyti öğretme imkanına sahip olamıyoruz..
                    bu sözünüzden nedemek istiyorsunuz açık değilmi ? ne gibi tehlikeli durum var bunda ?
                    yalandan bize sahabeye hakaret haramdır vs şeyler demeyin ! neyse düşünceniz doğruca yazın söyleyin
                    her ne kadar iftira atıp şiileri güvenilmez konuma sokmaya çalışsanız buda iftiradır

Yorum

bunu eğer söylediğim bağlamdan koparırsanız doğru anlamanız mümkün değildir. ben bunu nasıl şii oldum bölümündeki bir anımı anlatırken söyledim. konunun özü şudur. kısaca anlatmaya çalışayım

Peygamberimiz s.a.a. Medine'de söylediklerini Mekke'de önceden söyledi mi yoksa bir tedrici metot mu uyguladı? Eğer Medine'de nübüvvetinin son anlarında söyledikleri hükümleri haramları daha iman oluşmamış tevhidi anlamamış Allah ve Resulüne teslimiyeti gelişmemiş haldeyken insanlara söyleseydi ne olurdu? kim kaldırabilirdi bu dini? Mesela İçki bağımlılarına daha ilk karşılaştığında deseydi ki ben peygamberin Allah da içkiyi yasakladı kim kabul ederdi?

Ama Medine'de içki yasağını duyunca derhal fıçıları deviren bir müslümanı naptı? 13 yıl Mekkede aldı eğitti. İmanı kalbine yerleştirdi. Allah'a ve Resulüne güveni sağladı. Sonrasında bu kökleşmiş imanın üzerine ameli yasakları ve emirleri bina etti. Naptı işte o zaman emret paşam emrindeyim her şeyin benim yararım için bunu biliyorum dedi mi demedi mi? Peygamber s.a.a daha başta içki yasağını reddedeceğini bildiği halde bu içki yasağının dinde olacağını söyledi mi? söylemedi . işte bu bir nevi takiyye idi. zamansız şeyi söylememe.

bir başka takiyyeyi daha görüyoruz İlahi takdir çizgisinde. Peygamber s.a.a neden daha ilk başta risaleti tebliğe başlamadı? da neden 40 yıl bekletildi?

40 yıl kavmi onu tabiri caizse test etti. güvenilirliğini onayladı. emin kardeş dediler. 40 yıl bir kerecik yalan söylemediğini gördüler. ve yalan söylemeyeceğine de emin oldular. işte bu kırk yıl sonra Peygamber, kendine iman edecek olanlara hiç bir şey demedi. ki kendine güvenleri iyice sağlansın . Allah ona böyle bir yolu seçti.

Şimdi ben bir okula gitmişim. diyorum ki ben falanca, ihl mezunuyum ilahiya mezunuyum. 10 yıl bu mesklekte çalıştım. şimdi araştırdım şii oldum. evet evet daha yeni beni görmüş bir 16 yaş çocuğuna bunu diyordum. hanefi değişim şiiyim. tabi çocuk hiç bir şey anlamıyordu. evine gittiğinde babasına anlatıyordu. baba belki de eğlenceli ve sevecen şekilde. bu gün bize bi hoca geldi şiiymiş!.

baba birden irkildi. dedi şeytandan uzaklaşır gibi ondan uzaklaş!

ve çocuk ertesi gün geldi benim her şeyimi ama her şeyimi reddetmeye başladı. benle arasında duvar oluşturdu. ben bir yıl boyunca ayılmadım. konuştum delillerle burdaki gibi neden şiayı seçtiğimi neden taklidi bırakıp tahkike geçtiğimi anlattım. ama duvarın ötesindeki çocuklara ulaşmamış. bunu sarhoşluktan uyanında gördüm. o da bir gün bıktım her şeyimi reddediyorlar. dedim bunlara bari ortak noktamız olan bir şeyi anlatayım. mezhep olarak farklıyız ama din olarak biriz. yahudiliği eleştirirsem hiç olmazsa beni onaylarlar.

inanır mısınız bu kez de bana karşı yahudileri savunmaya başladılar. sırf kuruldukları kurgulandıkları şey bana karşı çıkmaktı. İşte o zaman anladım takiyyenin şart olduğunu.

İnsanların güvenini kazanmadan, olduğun gibi görünmeden onlara bir şey anlatman mümkün değildir. Peygamber s.a.a. bu yüzden 40 yıl yaşatıldı. hiç bir şey anlatmadan yani takiyye ile yaşatıldı. takiyye gizlemek değil mi İşte Peygambere yaptırılan buydu.

bizde de takiyye budur. Her şeyi zamanında anlatmak islam'ın tedrici özelliğine sadık kalmak, tebliğde ciddi İslami yöntemi uygulamak...

Yorum

iyide neden "Ehlisünetttin mukaddesatına hakaret etmek,sahabeye hakaret etmek haramdır" diyorsunuz hemde sahabeye sövüyorsunuz ? bu nasıl iş ? anlaşılanki sadece ehlisünnete iyi görünmek amaçlı bi söylemler bunlar takiyye ?

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=5366.msg160784#msg160784 date=1347398645]
                          Hani EhliSünettin mukaddesatına hakaret etmek haramdı hani ? sadece sünnileri kandırmak iyi görünmek için söylenilen bi şeymi bu ? takiyye ? hani sahabeye sövmek haramdı ? sadece iyi görünmek için ortaya atılan bişeymiş anlaşılan çoğunuz sahabeye sövüyorsunuz lanet okuyorsunuz[/quote]

Müçtehitlerimizin o Fetvasının içinde Muaviye dahil midir değil midir tam bilmiyorum ama biz genelde bundan bile uzak dururuz yürekler sızlamasın diye. Fakat Ehl-i Sünnet dünyasında bile bir çok kesimin Muaviyeden Hoşnut olmadığını biliriz. Fakat yukarıda ki Lanetİ hem yeni farkettiğimden hem de siz MUAVİYEYİ SEVDİĞİNİZ ve ONDAN HOŞNUT OLDUĞUNUZ İÇİN HEMEN EDİTLİYORUM.

Ki FİTNE İÇİN Pusuda bekleyen AMR BİN AS'ın Evlatları ortalığı karıştırmasın.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=5366.msg160826#msg160826 date=1347441137]
                            Müçtehitlerimizin o Fetvasının içinde Muaviye dahil midir değil midir tam bilmiyorum ama biz genelde bundan bile uzak dururuz yürekler sızlamasın diye. Fakat Ehl-i Sünnet dünyasında bile bir çok kesimin Muaviyeden Hoşnut olmadığını biliriz. Fakat yukarıda ki Lanetİ hem yeni farkettiğimden hem de siz MUAVİYEYİ SEVDİĞİNİZ ve ONDAN HOŞNUT OLDUĞUNUZ İÇİN HEMEN EDİTLİYORUM.

Ki FİTNE İÇİN Pusuda bekleyen AMR BİN AS'ın Evlatları ortalığı karıştırmasın.

[/quote]
                            Muaviye dahil olmasa bile Hz.Ömer e sövülüyor odamı dahil değil !
                            Muaviyeyi sevdiğimi ve hoşnut olduğumu nerden çıkarıyorsun ? ben sadece sövülmesine karşıyım,sevmeyebilirsiniz sünnilerdende sevmeyen var ama SÖVÜLMESİNE,LANET EDİLMESİNE KARŞIYIM !

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=5366.msg160830#msg160830 date=1347442677]
                              Muaviye dahil olmasa bile Hz.Ömer e sövülüyor odamı dahil değil ![/quote]

Burada mı? Halife Ömere mi? Nerede?

Muaviyeyi sevdiğimi ve hoşnut olduğumu nerden çıkarıyorsun ? ben sadece sövülmesine karşıyım,sevmeyebilirsiniz sünnilerdende sevmeyen var ama SÖVÜLMESİNE,LANET EDİLMESİNE KARŞIYIM ! ![/quote]

Evet Bende Karşıyım. Ve Bende Halifeleri ve Muaviyeyi Asla Sevmiyorum.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=5366.msg160831#msg160831 date=1347443565]
                                Burada mı? Halife Ömere mi? Nerede?

Muaviyeyi sevdiğimi ve hoşnut olduğumu nerden çıkarıyorsun ? ben sadece sövülmesine karşıyım,sevmeyebilirsiniz sünnilerdende sevmeyen var ama SÖVÜLMESİNE,LANET EDİLMESİNE KARŞIYIM ! !

Evet Bende Karşıyım. Ve Bende Halifeleri ve Muaviyeyi Asla Sevmiyorum. [/quote]

zamanında sanırsam MUSAVİ adlı kişi sövmüştü,başkada vardır eminim ,hem sadece burda olcak diye bişey yok siz değilmisiniz Hz.Fatımaya vurdu diye,Muhsinin ölümüne sebep oldu diyen ? elbet edenleriniz vardır burda saklıyorsunuz ama normal hayatınızda elbet ediyorsunuzdur.iranda şia değilmi hz.ömeri öldüren,müslüman olmayan adamın türbesinin başında ömere lanetler okuyan ?
                                ayrıca muaviyenin sövülmesi konusunda sanırsam tek sensin bu fikirde bu konuda,yada sende sövüyorsun ama gizliyorsun bunu iyi görünmek amaçlı ? ,zira bazıları sövmüş ve sövmeyede devam ediyorlardır eminim.sadece burda değil tüm şia aleminde vardır epey.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X