Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=5366.msg162279#msg162279 date=1349024831]
    Sizin takkeniz düştü sizin ! [/quote]

niye ki? Bir zamanlar benden "muaviye müslümandir" ve s. gibi bir söz mü duydunuz ki simdi aksini söylememle takkem düssün? Bu dediklerimi zaten bir kac sayfa öncede de göre bilirsiniz. Bu arada kendi kelinizi beyendin mi?

öyledir bana ümeyye şahıslı dediğin içinde görüşcez !

insaAllah.

cevaplayan cahil biri anlaşılanki ? gidin ilmi bakımdan yüksek bi ehlisünnetten görüş alın .gitmiş cahilden görüş almışsınız ve bunada ehlisünettin görüşü diyorsunuz !
    yok, genel olarak ehli sünnet tutumunu yazdim ama benim kalemimden begenmediysen sen aktar o "ilim sahibi" olanlarin sözünü. Bakalim o "ilim sahipleri"nin mi yoksa bu cahil rafizinin mi sözü daha saglam.

Yorum

Sevgili kardeşler ben şahsen muaviye sayesinde doğru yolu bulmuş görüyorum. İnanın dini konularda fazla bilgim olmadığı için ve taassuplu biri olmadığım için rahatça birçok araştırma yaptım, inanın bana son ana kadar, içim rahatlayana kadar araştırdım[/size] ve doğruyu bulunca kabullendim.
      Şimdi ilk olarak düşünün aklen bir kişi bir mektep tarafından r.a denilip bir mektep tarafından l.a deniyorsa birisi yanlıştır değil mi? İşte ben buradan yola çıkarak günlerce araştırma yaptım ve sadece sahih rivayetlere dayandım ve bu bulgularımı sunmayı bir borç ve görev biliyorum.

[/size]ehli sünnetin büyük hadis imamlarından kutubi sitte imamlarından imam Nesainin “Hasis” adlı hadis kitabının 79-cu sayfasıdır. işaretlenmiş yerde şu ifadeler var:أخبرنا العباس بن محمد الدوري قال حدثنا يحيى بن أبي بكير قال حدثنا إسرائيل عن أبي إسحاق عن أبي عبد الله الجدلي قال دخلت أم سلمة فقالت أيسب رسول الله فيكم فقلت سبحان الله أو معاذ الله قالت سمعت رسول الله يقول من سب عليا فقد سبني
      …Ebu Abdullah el-Cedeli şöyle rivayet etmiştir: Ümmü Selemenin yanına gittim. O bana “içinizde Allahın Rasulünü s.a.a sövüyorlarmı?” diye sordu. Ben “SubhanAllah” dedim. Ümmü Seleme dedi ki: Rasulullah s.a.a-dan şöyle duydum: “kim Aliye söverse şüphesiz bana sövmüştür”
      hadisten sonra kitabın muhakkiki Ebu İshak el-Huveyni diyor ki:إسناده صحيح
      isnadı sahihdir.

[img width=103 height=150 alt=Açıklama: http://velayet.files.wordpress.com/2...=103&h=150]http://www.velayet.com/file:///C:/Users/Gazanfer/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.jpg[/img][/color][img width=104 height=150 alt=Açıklama: http://velayet.files.wordpress.com/2...=104&h=150]http://www.velayet.com/file:///C:/Users/Gazanfer/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.jpg[/img][/color][img width=104 height=150 alt=Açıklama: http://velayet.files.wordpress.com/2...=104&h=150]http://www.velayet.com/file:///C:/Users/Gazanfer/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.jpg[/img]
      resimde gördüğünüz ehli sünnet alimi, Hanbeli mezhebinin imamı Ahmed b. Hanbelin “Fezail es-Sahabe” kitabının 735-ci sayfasıdır. 1011 numaralaı hadis yukarıda Nesainin “Hasais” kitabından aktardığım hadisin aynısıdır. kitabın resmini eklemekte maksadım bu kitabı tahkik eden ehli sünnet alimi Vasiyullah Muhammed Abbasın hadis hakkındaki hükmünü göstermekti. Vasiyullah hadisten hemen sonra not düşerek diyor ki:إسناده صحيح
      [/color]isnad sahih.
      yine bu hadis şu ehli sünnet kaynaklarında da geçiyor:
      Ahmed b. Hanbel, “Müsned”, 6/323, hadis 26791[/color]Hakim en-Nişaburi, “Müstedrek”, 4/211, hadis 4615
      imam Ahmedin “Müsned” adlı kitabını tahkik eden Şeyh Şueyb el-Arnaut hadisten sonra not düşerek diyor ki:إسناده صحيح
      [/color]isnad sahih.
      yine ehli sünnet alimi imam Hakim “Müstedrek”te hadisi akardıktan sonra diyor ki:هذا حديث صحيح الإسناد و لم يخرجاه
      bu hadis sahihdir fakat tahriç etmemişlerdir.imam Hakimin “Müstedrek” adlı kitabını tahkik eden ez-Zehebi hadisten sonra not düşerek diyor ki:صحيح
      sahih

حدثنا قتيبة بن سعيد ومحمد بن عباد وتقاربا في اللفظ قالا حدثنا حاتم وهو ابن إسمعيل عن بكير بن مسمار عن عامر بن سعد بن أبي وقاص عن أبيه قال أمر معاوية بن أبي سفيان سعدا فقال ما منعك أن تسب أبا التراب فقال أما ما ذكرت ثلاثا قالهن له رسول الله صلى الله عليه وسلم فلن أسبه لأن تكون لي واحدة منهن أحب إلي من حمر النعم سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول له خلفه في بعض مغازيه فقال له علي يا رسول الله خلفتني مع النساء والصبيان فقال له رسول الله صلى الله عليه وسلم أما ترضى أن تكون مني بمنزلة هارون من موسى إلا أنه لا نبوة بعدي وسمعته يقول يوم خيبر لأعطين الراية رجلا يحب الله ورسوله ويحبه الله ورسوله قال فتطاولنا لها فقال ادعوا لي عليا فأتي به أرمد فبصق في عينه ودفع الراية إليه ففتح الله عليه ولما نزلت هذه الآية فقل تعالوا ندع أبناءنا وأبناءكم دعا رسول الله صلى الله عليه وسلم عليا وفاطمة وحسنا وحسينا فقال اللهم هؤلاء أهلي
      …Âmir b. Sa’d b. Ebî Vakkas’dan, o da babasından naklen rivayet etti. (Şöyle demiş):
      Muâviye b. Ebî Süfyân Sa’d'a emir verdi ve: Ebû’t-Türab’a sövmekten seni ne menetti? dedi. O da: Benim söyleyeceğim üç şey var ki; bunları onun için Resulullahın s.a.a söylemiştir. Binâenaleyh ben ona asla sövemem. Bu üç şeyden birinin benim olması bence kızıl develerden daha makbuldür. Ben Resûlüllahı s.a.a gazalarından birinde onu yerine bıraktığı, Ali de ona: “Yâ Resûlallah! Beni kadın ve çocuklarla beraber mi bıraktın?” dediği zaman Rasulullah s.a.a; «Benden Musa’ya nisbetle Harun yerinde olmana razı değil misin? Şu kadar var ki, benden sonra Peygamberlik yoktur.» buyururken işittim.Hayber gününde de: «Bu sancağı mutlaka Allah ve Resulünü seven, Allah ve Resulü de kendisini seven bir zata vereceğim.» buyururken işittim. Biz sancak için hepimiz uzandık. Fakat o: «Bana Ali’yi çağırın!» buyurdu. Ali gözlerinden rahatsız olduğu halde getirildi. Resûlüllah s.a.a onun gözüne tükürdü ve sancağı kendisine verdi. Allah da ona fethi müyesser kıldı. Şu âyet: «De ki : Gelin, bizim ve sizin çocuklarınızı çağıralım…» inince Resûlüllah s.a.a Ali’yi, Fatıme’yi ve Hasan’la Hüseyin’i çağırarak: «Allahım! Benim ailem bunlardır.» buyurdu.
      Müslim, “es-Sahih”, Sahabenin fazileti kitabı, hadis 32[/color]Tirmizi, “Sünen”, Menkıbeler kitabı, hadis 3724
      [/color]Hz. Hasan’ın Muaviyeden talep ettiği şartlar şunlardı: kendisine Kufe’deki Beytulmal’in teslim edilmesi …. ve [/color]Hz. Ali’ye küfredilmemesi. ancak Muaviye Ona Hz. Ali’ye küfretmeme konusunda her hangi bir söz vermiş değildi. Hz. Hasan hayatta iken babasına küfredildiğinin kulağına gelmemesini istemişti. Muaviye bunu kabul ettiği halde yine ahdini yerine getirmemişti.
      ibni Esir, “el-Kamil fit Tarih”, 3/412-416

[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]resimde gördüğünüz ehli sünnet tarihcisi Belazuri’nin “Ensab el-Eşraf” adlı kitabıdır. işaretlenmiş yerde şu ifadeler mevcut:[/color]
      [/color][color=rgb(85, 85, 85)]حدثنا[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]يوسف[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]بن[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]موسى[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]وأبو[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]موسى[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]إسحاق[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]الفروي[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]قالا[/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]: [/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]حدثنا[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]جرير[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]بن[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]عبد[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]الحميد[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]حدثنا[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]إسماعيل[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]والأعمش[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]عن[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]الحسن[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]قال[/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]: [/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]قال[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]رسول[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]الله[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]صلى[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]الله[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]عليه[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]وسلم[/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]: ([/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]إذا[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]رأيتم[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]معاوية[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]على[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]منبري[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]فاقتلوه[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]”[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]؛[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]فتركوا[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]أمره[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]فلم[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]يفلحوا[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]ولم[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]ينجحوا[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]…[/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]Hasan (el-Basri) dedi: [/color][/color]Rasulullah s.a.a şöyle buyurdu: “eğer Muaviyeyi minberimde görürseniz öldürün”[/color]
      [/color][color=rgb(41, 112, 166)]Belazuri, “Ensab el-Eşraf”, 2/121[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]Belazuri yine aynı kitabında, bir sayfa sonra aynı hadisi başka bir sened ile sahabe Abdullah b. Mesud r.a-dan rivayet etmektedir:[/color]
      [/color][color=rgb(85, 85, 85)]حدثني[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]إبراهيم[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]بن[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]العلاف[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]البصري[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]قال،[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]سمعت[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]سلاماً[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]أبا[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]المنذر[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]يقول[/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]: [/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]قال[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]عاصم[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]بن[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]بهدلة[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]حدثني[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]زر[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]بن[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]حبيش[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]عن[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]عبد[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]الله[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]بن[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]مسعود[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]قال[/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]: [/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]قال[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]رسول[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]الله[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]صلى[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]الله[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]عليه[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]وسلم[/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)] : [/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]إذا[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]رأيتم[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]معاوية[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]بن[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]أبي[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]سفيان[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]يخطب[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]على[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]المنبر[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]فاضربوا[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]عنقه[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]…[/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]Abdullah b. Mesud dedi: [/color][/color]Rasulullah s.a.a buyurdu ki: “Muaviye b. Ebu Sufyanı minberimde görürseniz öldürün”[/color]
      [/color][color=rgb(41, 112, 166)]Belazuri, “Ensab el-Eşraf”, 2/122[/color][/color][/color][color=rgb(85, 85, 85)]Rasulullah s.a.a böyle derken ya ehli sünnet ne diyor? “Muaviye halifemizdir” diyor mu demiyor mu?[/color][/color]
      (Not: Çalışmalar elmeddin kardeşimindir alıntı ondan yapılmıştır, kendisinden Allah razı olsun...
      velayet.wordpress.com[/size][/color])[size=12pt]
      Elhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)

Yorum

Arapça ve ingilizcesi olan arkadaşlar mutlaka ve mutlaka izlesin, objektif bir bakış açısıyla bakalım, herşey bu videoda var

Muawiya ibn Abi Sufyan's hatred for Imam Ali- Seyyid Kamal Haydari [ENG SUBS]

bu videoyu da alternatif olarak izleyebilirsiniz

The Sunna of Cursing Imam Ali (as) From The Pulpits- Sheikh Zakariyya refuting Uthmaan al-Khamees
        Elhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=5366.msg162267#msg162267 date=1349019628]
          böyle bi lanete Ehlisünnette izin veriyor bildiğim kadarıyla.böylesi daha doğru

[/quote]

ALLAH aşkına siz akıllı bir adamsınız lanetin doğru olduğunu söylüyorsunuz sünnilercede doğru diyorsunuz daha ne muaviye hakkında konuşuyorsun sanki muaviye ehli beyt aşığıydı ehli beytin düşmanıydı ki sizin kaynaklarınızla her türlü kanıtlanır tekrar ikrar ediyorum.''ALLAH'ın laneti ehli beyt düşmanlarının üzerine olsun.''
          Haktır Allahım Muhammed mahım
          Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Allah Elmeddinden de sizden de razı olsun kardeşim. hemen ibnül esir'in İslam TArihi kitabının 3. cildinin 412. sayfasından itibaren açıp baktım. dediğiniz bilgi aynen orada var. Muaviye İmam Hasan a.s.'a, Ali a.s.'a sövmemek için söz vermememiş!

Allah Ehlibeyte sövenlere lanet etsin! Allah Ehlibeytle savaşanlara lanet etsin! Allah Ehlibeyt katillerine lanet etsin...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=5366.msg162285#msg162285 date=1349026783]
              Allah Elmeddinden de sizden de razı olsun kardeşim. hemen ibnül esir'in İslam TArihi kitabının 3. cildinin 412. sayfasından itibaren açıp baktım. dediğiniz bilgi aynen orada var. Muaviye İmam Hasan a.s.'a, Ali a.s.'a sövmemek için söz vermememiş!

Allah Ehlibeyte sövenlere lanet etsin! Allah Ehlibeytle savaşanlara lanet etsin! Allah Ehlibeyt katillerine lanet etsin...
              [/quote]

Allah sizden de razı olsun Qom Hocam, ben bu konu için kaç gün sabahladığımı bilirim Ehl-i Beyt nickli kardeşe de tavsiyem bolca araştırma yapmasıdır. İnanın bizi yıllarca yalanlarla uyutmuşlar. Sünni kardeşlerimiz kendi kaynaklarına iyi bakmalı İbni Kesir muaviyeye ve beni ümeyyeye nasibi diyor, en sahih kitapları muaviyenin Hz. Ali (a.s)'a şüphesiz sövdüğünü ve sövmeyi emrettiğini yazıyor ve daha birçok sahih rivayet... Allah hepimize doğruları görmeyi nasip etsin..

Yorum

Muaviyeye lanet okumak ibadettir....

Yorum

melis senin buradaki amacinin ne olduguna simdi tam emin olduk.

Yorum

[quote author=Melis link=topic=5366.msg162291#msg162291 date=1349028912]
                    Muaviyeye lanet okumak ibadettir....
                    [/quote]
                    Melis hanım (aslında erkek olabilirsin emin değilim ama) hepten aldın başını gittin ne yapmaya çalışıyorsun?
                    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=5366.msg162294#msg162294 date=1349029419]
                      Melis hanım (aslında erkek olabilirsin emin değilim ama) hepten aldın başını gittin ne yapmaya çalışıyorsun?
                      [/quote]
                      muhammed melis sia deyil, amaci sadece sia görünüp fitne cikarmak, yönetimdeki kardesler bu yaptiklarini görmüyormu? neden bu insana burada fitne yapmasina musade ediyorlar?

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=5366.msg162285#msg162285 date=1349026783]
                        Allah Elmeddinden de sizden de razı olsun kardeşim.[/quote]
                        [center]
                        ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                        [center]
                        Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                        Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Yönetim her şeyin farkındadır. Lütfen sakin olun. Gereken gerekli zamanda yapılacaktır.

Yorum

ESAS BEN SİZİ ANLAMIYORUM, HEM EHLİBEYT SEVGİSİNDEN SÖZ EDİYOR, HEMDE MUAVİYE MELUNUNA LAF SÖYLEMEYE KORKUYORSUNUZ!

DAHA ÖNCE DE MUAVİYE KAFİRİ HAKKINDA YAZMAYA BAŞLADIĞIM (BİR DOMUZDAN HİKAYELER)YAZILARINI ELEŞTİRMİŞTİNİZ! NASIL BİR EHLİBEYT SEVGİSİ VAR SİZ DE ANLAYAMIYORUMMM!

SAKIN BANA FİTNE FESAT DEMEYİN BEN BU FORUMDA, PKK İLE SAVAŞIRKEN ŞEHİT DÜŞENLER İÇİN , BATIL BİR SİSTEM İÇİN ÖLÜYORLAR ŞEHİT SAYILMAZLAR GİBİ ZIRVALARDA OKUMUŞTUM(çok bilenler tarafından yazılmış)..

BENİM MUAVİYE KONUSUNDA İNANCIM BÖYLE, SİZİN NASIL?

MUAVİYE HAKKINDA OLAN BU ÇEKİNCENİZİ HANGİNİZ AÇIKLAYACAK ACABA?

BANA CEVAP YAZMAK YERİNE HEMEN FORUMDAN ATILMAM KONUSUNU GÜNDEME GETİRİYORSUNUZ?

KADIN ERKEK MUHABBETİNE GELİNCE BU KONUDA BintülFatıma Sa Zainab As İSİMLİ ÜYEYE BENİ SORABİLİRSİNİZ. BELKİ BAYANIM AMA BİR ÇOĞUNUZDAN DAHA DELİKANLIYIM.. EN AZINDAN ÖNCE KENDİ ÜLKEM VATANIM DİYORUM, SİZİN GİBİ İPLERİM DIŞARDA DEĞİL!

Yorum

[quote author=Melis link=topic=5366.msg162362#msg162362 date=1349107182]
                              EN AZINDAN ÖNCE KENDİ ÜLKEM VATANIM DİYORUM, SİZİN GİBİ İPLERİM DIŞARDA DEĞİL!
                              [/quote]
                              Bak bu kısmı doğru işte.
                              O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

BİSMİLLAH
                                melis hanım
                                EHL-İ BEYT taraftarı gibi gözükürek,muaviyeyi kafir ilan edip fitne çıkarıyorsunuz
                                fitne çıkmaması için size muhalafet edenleride
                                [quote author=Melis link=topic=5366.msg162362#msg162362 date=1349107182]
                                yazılmış)..

EN AZINDAN ÖNCE KENDİ ÜLKEM VATANIM DİYORUM, SİZİN GİBİ İPLERİM DIŞARDA DEĞİL!
                                [/quote]
                                diyerek baskı altına almaya çalışıyorsunuz
                                [quote author=Melis link=topic=5366.msg162362#msg162362 date=1349107182]BELKİ BAYANIM AMA BİR ÇOĞUNUZDAN DAHA DELİKANLIYIM[/quote]
                                bu yaptıklarınız delikanlılığa sığmıyor söyleyeyim

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X