Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

Özdemir dedigin gibi eğer ictihadda Kur'an ve hadislerde bulunan konularda ichitad olmaz diye bir sınır çizilmezse bunun önü alınmaz.

Örneğin o halde Peygamberle savaşan Ebucehil de ictihad etti denir.
    Niye, garip mi konuştum? Ehlibeytle savaşan ictihad ediyor da Peygamberin s.a.a kendinden bir parça görüp her ameline kefil olduğu Ehlibeytle savaşan Peygamberle savaşmış olmuyor mu? Peygamberle savaşana siz ictihad etti diyorsanız o zaman Ebucehil de ictihad etti denir. o müşrikti mi?

Muaviye müslüman mıydı! Müslüman Allah'ın emirlerine teslim olan demektir, Peygamberin Gadiri Hum'da ben kimin velisiysem onun velisi Ali'dir dediğinde Muaviye ona teslim oldu mu olmadı mı? insan velisiyle savaşsa ictihad etmiş olur mu bagy mi etmiş olur. her isyanda da bir ichitad yani düşünce yok mudur?

Ebucehil ictihad edip inançsızlığı seçmiş ve yanılmıştır bir sevap alması gerekir.

Firavun ictihad etti ve tanrılık tasladı adam onca uğraştı. sonuçta çabaladı, çabasının karşılığında bir sevap almalı değil mi?

evt ictihada sınır konmazsa bunlar zorunlu olarak çıkar...

Yorum

Ağzına sağlık Selmancan.

Haydi diyelim Gadiri Hum'da peygamber (s.a.a.) "Ben kimin mevlası isem Ali'de onun mevlasıdır" cümlesini Ehl-i Sünnet'in anladığı gibi kabul edelim. Yani peygamber (s.a.a.) bu sözle imam Ali'nin dostluğunu ilan etti. Peki peygamberin (s.a.a) dostluğunu emrettiği ve Ehl-i Sünnet'in de bu şekilde kabul ettiği bir kişiye 18 ay savaş açılır mı? Ömer Nasuhi Bilmen bile bu savaşı yumuşatmasına rağmen bu savaşta 50.000 müslümanın öldüğünü söylüyor.

Ey Muaviye haydi içtihat ettin diyelim. Amacında İslam ve Kuran'dı. Peki son anda niye savaşmaktan kaçtın ve Kuran sayfalarını mızraklar ucuna takıp canını kurtarmaya çalıştın? İçtihat ettin ve haklıydın sa niye sonuna kadar savaşmadın? Niye sonuna kadar içtihadının gereğini yapmadın?
      Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Allah razı olsun can,
        bu kadar açık deliller varken hala daha insanların o sahabeydi (kur'an'da cehennem sahabesi tabirinin olmasına rağmen) deyip ona saygı göstermeleri ve vicdanlarını eze eze bu işi sürdürmelerini görünce bunlar akıl tutulması yaşıyorlar demekten başka yol kalmıyor. ve durumu izah eden şu ayetler aklıma geliyor:

"Ve andolsun ki; cehennemi, insanların ve cinlerin çoğuna hazırladık (yarattık). Onların kalpleri vardır, onunla fıkıh (idrak) etmezler. Onların gözleri vardır, onunla görmezler. Onların kulakları vardır, onunla işitmezler. Onlar hayvanlar gibidir. Hatta daha çok dalâlettedirler. İşte onlar, onlar gâfillerdir."
        A'raf 179.

ve şu ayet:

"İnanmayan kâfirlerin bu dünya hayatında harcadıklarının durumu, tıpkı şu dondurucu veya kavurucu rüzgara benzer ki, varlık sebebine aykırı işler işleyen bir toplumun ekinine dokunup onu yok etmiştir. Yani bu inançsızların inkâr rüzgarları yaptıkları hayır adına ne varsa hepsini yok eder. Allah onlara haksızlık etmedi, fakat onlar gerçekten haksızlık ederek, yaratılış sebebine aykırı davranmış oluyorlar." Ali İmran 117

evet onlar Allah'ın kendilerinde var ettikleri aklın, doğruyu yanlışı ayırt etme vasfını çalıştırmadılar. vicdanlarının sesine kulak vermediler. vicdanları onları bi uyardı iki uyardı ama onlar onu bastırarak atalarından gördükleri yolu körü körüne akletmeden sürdürdüler. böylece kendilerine yazık ettiler. artık akılları onlardan ümidi kestiği için onları uyarmıyor, ölçüleri yalama vida gibi laçka olmuş.

Rabbim bizim sonumuzu hayır eylesin Ehlibeyt yolu üzerine sabit kılsın...

Allahümme salli ala Muhammed ve Ali Muhammed ve Accil ferecehum velan adaahum

Yorum

Hala şuna hazreti deniliyor ya bu ümetten bi cacık olmaz.

Yorum

Hala şuna hazreti deniliyor ya bu ümetten bi cacık olmaz.
            bu dine uymak yerine dini kendimize uydurmaktan kaynaklanıyor. sırf sahabedir laf gelmesin tazında düşünceler yüzünden birileri birilerine hazret diyor öbürlerini de peşlerine takıyor. sanki muaviye gibilerine hazret dediklerinde Allah ın rızasını kazanacaklar bi halt olacak. muaviye döneminde hazret diyenler gerekli mevkileri kaptılar çıkarlarını sağladılar. ama şimdikilere ne oluyor? acayip

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

"Kötü kişinin övülmesinden arş titrer." meşhur bir hadistir. Bu durumda muaviyeye hazreti diyenler büyük bir günaha giriyorlar en az ihtimal. Bana göre Allah'ın 14 Masum(as)'undan birinin katiline rivayeti duyup ta hala hazret diyen de kafirdir, münafıktır.

Yorum

[quote author=Kerbela44 date=1261333877 link=topic=5366.msg66025#msg66025] Muaviye ona şu cevabı yazdı: "Sahr'ın oğlu Muaviye'den babasını kınayan Muham-med bin Ebubekir'e! Mektubunu aldım ki Allah'ın kuvvet' ve kudretinden bahsediyordu ve Allah buna layıktır ve Allah Resulü (s.a.v.)'nden bahsetmişsin. Diğer sözlerin kendi zaafın ve babanın tahkir edilmesidir. Ebu Talib'in oğlunun faziletini, geçmişini Peygamber'e yakınlığını korku esnasında onun cansiperaneliğini anlatmışsın. Beni ayıplamak için yazdığın şeyler senin değil, başkalarının faziletidir. Ve ben bu faziletleri senden alıp başkalarına veren Allah'a hamt ederim. Ben ve senin baban Ebu Talib'in oğlunun fazilet ve hakkını biliyorduk. .Allah, Peygamber (s.a.v.) ile olan vaadini gerçekleştirip onu yanına alınca, baban ve Faruk, Ali'nin hakkını alıp ona karşı çıkan ilk kişiler oldular. Bu konuda ortak görüşteydiler, Onu biate zorladılar. Kabul etmeyince baskı uyguladılar. Büyük kasıtları vardı. O zaman teslim oldu. Ancak onlar hiçbir işlerine Ali'yi ortak etmediler. Onların üçüncüsü Osman da aynı yolu sürdürdü. Sen ve dostun onu eleştirdiniz. Sonunda günahkarlar ondaki velayete tamah ettiler. Siz ona karşı ayaklandınız ve düşmanlık ettiniz. Sonunda arzunuza kavuştunuz. Ey Ebubekr'in oğlu, yaptıklarına dikkat et, ayağını yorganına göre uzat! Sen sabırlı, hiçbir olaya teslim olmayan ve kimsenin derinliğine ulaşamayacağı dağ gibi birisiyle karşı karşıyasın. Baban onun yolunu açmış ve yönetimini sağlamlaştırmıştır. Eğer bizim yaptığımız doğru ise, baban bu hükümeti aldı ve biz onun ortaklarıyız. Eğer baban bunu yapmış olmasaydı, biz de Ebu Talib'in oğluna karşı çıkmaz, teslim olurduk. Ama gördük ki, baban bizden önce ona böyle davranmıştır, biz de babana uyduk. Öyleyse ayıplamak istiyorsan babanı ayıpla ya da bu işleri bırak!" Muhammed bin Ebubekir'in mektubu ve Muaviye'nin cevabı Mesudi'nin "Murucu'z Zeheb" kitabında bu şekilde yer almıştır:[/quote] Muaviye'nin bu mektubu galiba 3 İslam Tarihi kitabında geçiyor. Biri MESUDİ'dir. Diğer 2 Tarihçi kimdir ? http://www.velayet.com/index.php/topic,11721.msg73487.html#msg73487 Mektup burada da verilmiş, ancak kaynak belirtilmemiş...
                http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

ya kardeşler Muaviye adını duymaya tahammülüm yok silin şu laneti siteden gitsin yaaaa ona inananlar bu sitede ne halk ediyor bilmiyorum ama tarihi iyi okusunlar

Yorum

Ehli-sünnet kardeşlerimizinde muaviyeden haz etmediğini biliyorum ama sahabeyi eleştirmekten korktukları için onlarda susmayı tercih ediyorlar
                    bunun dışında muaviyeyi en çok, harici ve vehhabi kafalılar sever,muaviye ile gurur duyarlar...hz.aliyi(r.a) bu kadar sevip göklere çıkarmazlar,ama muaviye el üstünde tutulur....bu düşünce yapısı ehli-sünnetle bağdaşmaz bunun ayrımını yapmak gerekir..

bunun dışında muaviye arapların 4 dehasıdan biridir,politikada,siyasette o kadar kurnazdırki günümüz siyasetçilere şapka çıkartır...

Yorum

Ynt: Hz.(!) Muaviye (YLO) (Yüzüne Lanet Olsun)

Selman Can adına gurban can Benim Tevallam Ehlibeyte Teberram Muaviye ile yezide bu sünni tayfasına bir sorun hiç içlerinden evliya çıkmışmı bir düşünsünler ondan sonra bana hak verirler can

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X