Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: HZ. MUAVİYE R.A

Muaviye b. Ebi Süfyan, İmam Ali'ye karşı isyan edip dalâlete sapmasını mazur göstermeye çalışırken Ebû Bekir b. Ebi Kuhafe'yi örnek aldığını iddia edecek ve Ebû Bekir'in oğlu Muhammed'e yazdığı bir mektupta şöyle diyecektir:

“Biz ve baban Ali'nin üstünlüğünü biliyorduk, O’nun hakkına riâyet etmeyi gerekli buluyorduk, Allah, Peygamberine kendi katındakini seçip vaadini yerine getirerek O’nu yanına alınca baban ve onun faruku olan Ömer, Ali'nin hakkını ilk olarak aldılar, O’na karşı durdular. Bu iki kişi el ele verip birleştiler. Sonra Ali'yi biata çağırdılar. O, buna yanaşmayınca biat edinceye dek hakkında en tehlikeli düşüncelerini uyguladılar, mahrem işlerini O’na duyurmadılar. Sonunda ikisi de canlarını Allah'a teslim ettiler... Eğer biz bugün doğru yolu tutmuşsak bu yolu baban kurdu, biz de ona ortak olmadayız. Baban, Ali'ye muhalefette bulunmasaydı, biz de muhalefette bulunmazdık ve hilafeti O’na teslim ederdik. Fakat bu işi, bizden önce baban yaptı. Biz de bu işte babanın yolunu tutmaktayız, onun izini izlemekteyiz. Şimdi sen, ya babanı kına yahut da bizi kınamaktan vazgeç”

esselamün aleyküm rahmetullah ve bereketuhu sn mehmet ufukalp kardeşim bak burada bir kez daha gözüküyorki ehil olmayanlar işin başına geçtiği zaman neler oluyor aslında muaviye bin ebu süyan denilen melun burda haklıdır eger bir hesap sorulacaksa halifelik hakkı konusunda buna önce 1.halifeden ve 2. halifeden başlanmalı çünkü bu bozuk düzenin temelini onlar kurdular hz PEYGAMBER yönetimden beni ümeyye şeceresini uzaklaştırdığı halde 1.,2.,ve 3. halifelerin içtihadleri sonunda yönetim tekrar beni ümeyyeye geçmişdir çünkü temelini sakifede 1.halife ve 2. halife atmışlar ve bu bozuk temel üzerinede muaviye bin ebu süfyan krallığını kurmuşdur unutmaki kurşun namludan hedefe bir milim kaydırılırsa hedefe varıcaya kadar en az on santim kayar eğer on santim kaydırılırsa hedefe varılamaz ve hedefden sapılır burada olan odur işte hedef ALLAH a varmakdı ama hedefden sapa sapa ne hedef kaldı ne amaç sen neymişsin be muaviye saygılar

Yorum

esselamün aleyküm rahmetullah ve bereketuhu sn Mufazzal kardeş emeğine sağlık sayende bazı şeyleri daha net gördük inşallah HAK TEALA EMEĞİNİN KARŞILIGINI VERECEKDİR ALLAHUTEALA senden razı olsun saygılar
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 17:09.

Yorum

aliabadostu-esselamün aleyküm rahmetullah ve bereketuhu sn mehmet ufukalp kardeşim bak burada bir kez daha gözüküyorki ehil olmayanlar işin başına geçtiği zaman neler oluyor aslında muaviye bin ebu süyan denilen melun burda haklıdır eger bir hesap sorulacaksa halifelik hakkı konusunda buna önce 1.halifeden ve 2. halifeden başlanmalı çünkü bu bozuk düzenin temelini onlar kurdular hz PEYGAMBER yönetimden beni ümeyye şeceresini uzaklaştırdığı halde 1.,2.,ve 3. halifelerin içtihadleri sonunda yönetim tekrar beni ümeyyeye geçmişdir çünkü temelini sakifede 1.halife ve 2. halife atmışlar ve bu bozuk temel üzerinede muaviye bin ebu süfyan krallığını kurmuşdur unutmaki kurşun namludan hedefe bir milim kaydırılırsa hedefe varıcaya kadar en az on santim kayar eğer on santim kaydırılırsa hedefe varılamaz ve hedefden sapılır burada olan odur işte hedef ALLAH a varmakdı ama hedefden sapa sapa ne hedef kaldı ne amaç sen neymişsin be muaviye saygılar
        Hata edenlerle ihanet edenleri bir tutsaydı, aynı saysaydı, bunu herkesten önce İmam Ali yapardı. Muaviyeye savaş açan İmam Ali Ebubekire Ömere biat etmezdi. Onların İmam Aliden önce halife olmaları bir hata idi. Bunu kendileri bile biliyordu. Ama onlar İslamda, İslami ahkamın uygulanmasında yeterli derecede samimi olduklarından İmam Ali onlara biat etti ve ömrünün 25 yılı islami vahdete feda etti. Demek ki, onlara biat edecek seviyede bir iyilikleri vardı. Haşa onlar da muaviye gibi olsalardı, İmam Ali onlara hiç biat eder miydi? İmam Ali bizler kadar bil miyor muydu?
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

kardes özür dilerim
          imam Ali hakkinda yeterli bilgiye sahip olmadiginiz izlemini verdiniz
          zira imam Alinin onlara biat edisinin onlardan razi olmasi ile hic bir alakasi olmadigindan ve onlara olan kirginligini, din adina yaptiklari yanlisliklari dile getirdiginden bihabersiniz malesef

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Hz. Ali'nin (a.s) Ebubekir'e biat ettiği sadece ağızlardan işitlilen boş bir ezberdir. Tarih bunun aksini ispatlıyor; Hz. Ali (a.s) biat etmemiştir. Delil isteyenler olursa başka bir başlıkta sunabilirim. Konu Muaviye olduğu için burada paylaşmayı uygun görmedim.

Yorum

ondörtmasum kardesim, ben dahi sahsen bilmiyordum, ancak biatinin özel sebepleri oldugunu biliyordum, lutfen bahsettiginiz konuyu acinda bizlerde faydalanalim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5366.msg40185#msg40185 date=1246395378]
                ondörtmasum kardesim, ben dahi sahsen bilmiyordum, ancak biatinin özel sebepleri oldugunu biliyordum, lutfen bahsettiginiz konuyu acinda bizlerde faydalanalim
                [/quote]
                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=5366.msg40109#msg40109 date=1246356354]
                  aliabadostu-esselamün aleyküm rahmetullah ve bereketuhu sn mehmet ufukalp kardeşim bak burada bir kez daha gözüküyorki ehil olmayanlar işin başına geçtiği zaman neler oluyor aslında muaviye bin ebu süyan denilen melun burda haklıdır eger bir hesap sorulacaksa halifelik hakkı konusunda buna önce 1.halifeden ve 2. halifeden başlanmalı çünkü bu bozuk düzenin temelini onlar kurdular hz PEYGAMBER yönetimden beni ümeyye şeceresini uzaklaştırdığı halde 1.,2.,ve 3. halifelerin içtihadleri sonunda yönetim tekrar beni ümeyyeye geçmişdir çünkü temelini sakifede 1.halife ve 2. halife atmışlar ve bu bozuk temel üzerinede muaviye bin ebu süfyan krallığını kurmuşdur unutmaki kurşun namludan hedefe bir milim kaydırılırsa hedefe varıcaya kadar en az on santim kayar eğer on santim kaydırılırsa hedefe varılamaz ve hedefden sapılır burada olan odur işte hedef ALLAH a varmakdı ama hedefden sapa sapa ne hedef kaldı ne amaç sen neymişsin be muaviye saygılar
                  Hata edenlerle ihanet edenleri bir tutsaydı, aynı saysaydı, bunu herkesten önce İmam Ali yapardı. Muaviyeye savaş açan İmam Ali Ebubekire Ömere biat etmezdi. Onların İmam Aliden önce halife olmaları bir hata idi. Bunu kendileri bile biliyordu. Ama onlar İslamda, İslami ahkamın uygulanmasında yeterli derecede samimi olduklarından İmam Ali onlara biat etti ve ömrünün 25 yılı islami vahdete feda etti. Demek ki, onlara biat edecek seviyede bir iyilikleri vardı. Haşa onlar da muaviye gibi olsalardı, İmam Ali onlara hiç biat eder miydi? İmam Ali bizler kadar bil miyor muydu?
                  [/quote]

+ + +

Yorum

Ynt: Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

[quote author=gulistan_2 link=topic=5366.msg40161#msg40161 date=1246387213]
                    kardes özür dilerim
                    imam Ali hakkinda yeterli bilgiye sahip olmadiginiz izlemini verdiniz
                    zira imam Alinin onlara biat edisinin onlardan razi olmasi ile hic bir alakasi olmadigindan ve onlara olan kirginligini, din adina yaptiklari yanlisliklari dile getirdiginden bihabersiniz malesef

[/quote]

[quote author=Ondortmasum link=topic=5366.msg40184#msg40184 date=1246395239]
                    Hz. Ali'nin (a.s) Ebubekir'e biat ettiği sadece ağızlardan işitlilen boş bir ezberdir. Tarih bunun aksini ispatlıyor; Hz. Ali (a.s) biat etmemiştir. Delil isteyenler olursa başka bir başlıkta sunabilirim. Konu Muaviye olduğu için burada paylaşmayı uygun görmedim.
                    [/quote]

Yorum

[/quote]

Buyrun sunun...
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[/quote]

Evet hz Ali ebubekire biat etmedi onu zorla mescide getirdiklerinde hz Fatıma öyle bir feryat ettiki öyle bir ders verdiki ebubekire oda hz Aliden biat almış saydı..yani hz Ali elini ebubekirin eline verip biat etmedi..

Bir rivayete göre hz Fatımanın biat için hz Ali a.s ı mescide götürdüklerinde ettiği feryat neticesinde mescidin duvarlarının çatırdadığı ve ayak görünecek kadar yerden havaya kalktığını bir alimden dinlemiştim..bunu duyan varmı bilmiyorum...
                        ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Allahın ...EDİT... Muaviyenin üzerine olsun.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=5366.msg40363#msg40363 date=1246465052]
                            [/quote]

Evet hz Ali ebubekire biat etmedi onu zorla mescide getirdiklerinde hz Fatıma öyle bir feryat ettiki öyle bir ders verdiki ebubekire oda hz Aliden biat almış saydı..yani hz Ali elini ebubekirin eline verip biat etmedi..

Bir rivayete göre hz Fatımanın biat için hz Ali a.s ı mescide götürdüklerinde ettiği feryat neticesinde mescidin duvarlarının çatırdadığı ve ayak görünecek kadar yerden havaya kalktığını bir alimden dinlemiştim..bunu duyan varmı bilmiyorum...

[/quote]

İmam Ali Efendimiz Hazreti Fatımanın sağlığında Hazreti Ebu Bekire biat etmedi, bu doğru. Çünkü İmam Ali asıl İmam Halife olduğundan Hazreti Fatıma annemizin biati üzerinde idi. Hazreti Fatıma annemizin biati üzerinde iken başka birine biat olmazdı. Ancak Hazreti Fatıma annemiz vefat ettikten sonra biat etti. Biat etmesinin nedeni islamı tehlikeden korumaktı, yoksa korku değildi. O düşündü ki, karşıdakilerin olayıh vehametini kestirecek kabiliyetleri yok, kendisini de biat etmese islamın varlığı tehlikeye girecek maazallah islam yok olacak. Onun derdi islamın yok olmaması idi, yoksa Hazreti Ali gibi bir kahraman ve cengaverin, o korkususuzlku, cesaret abidesinin korku ile biat ettiğini söylemek istiyorlarsa buna inanamıyoruz maalesef.
                            Maksadımız gerçekten islamda samimi olan şii kardeşlerimizle cedel değildir. Muaviye gibi lanetlik birisine yapılan laneti bile editleyecek kadar kadirşinas davranan kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyoruz. Bizler kardeşiz.
                            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

su konuda ehlisünnetin aciklamalari akillara durgunluk veriyor...birde aciklamalar bir tane olsa ne ala, biri diyor ki, bütün ümmetin icmasi hasil olmustu.... biri diyorki ashabin büyüklerinin icmasi hasil olmustu bu yüzden bu yeterlidir...,biri diyor ki sakifeye cagrilmadigi veya gec haberdar edildigi icin kizmisti o yüzden gec biat etti... biri diyor ki hz.fatima bir hadisten haberdar olmadigi icin fedek hakkinda inada giristi ve istegi olmayinca küstü, hz.Alide fatimayi dariltmamak icin o vefaat edinceye kadar biat etmedi,... simdi bu aciklamada yeni cikti, hz.fatimanin biati onun üzerindeydi o yüzden biat etmedi....

subhanallah...
                              halbuki bütün bu aciklamalarin her birinden yeni sorunlar türüyor ve acilen cözüm bekliyor, cözülmedigi müddetce ehlisünnet celiskilerde devam edecek...bunlar, bazi kimseleri zorla adil sahabe konumuna koyabilmek icin, mezheplerine uygun davranisi sürdürebilmek icin sianin hak sözüne karsi durmalari gerekiyordu, iste bu celisikk cevaplar iste böyle sacma bir direnisin sonucudur...

söyle ki;
                              1. fikir: ümmet icmasi hasil olmasi mümkün degildir, bahsi gecen mahal üstü kapali kücük bir yerdi

2. fikir: hz.Aliden büyük ashabmi vardi, hem sonra usame (kaldi ki bu iki kiside resulullahin lanetledigini bile bile ordudan ayrilma fiilini gerceklestirmislerdi) meselesi var ve sahabenin en hatri sayilir kisileride orada degillerdi, ayrica biat etmektende kacindilar ve bu isi kinadilar

3. fikir: hz.ali (ve hasimogullari) resulullahin defni ile mesgullerdi, kendileri resulullahin hz.Ali hakkinda vasiyetini cigneyerek halife secimine kostuklari malumdur, nasil olup hangi yüzle hz.Aliyi cagiracaklari, hz.aliyi cagiracak adamlar zaten onun yerine oturuvermezlerdi.

4. fikir: yaziklar olsun, bu kurana karsi olan hadisi hem resulullaha atfediyorlar hemde böyle önemli bir hükmü hz.fatimanin (kiz evladin) hz.resulullahtan (babadan) duymamis oldugunu iddia ediyorlar..kaldiki hz.fatima onlara bu hadisi zehir gibi yedirmistir...

5. fikir: hz.Aliye biati olan tek kisi hz.Fatima degildi...gadiri hum en büyük örnektir ki, basta ebu bekir ve ömer hz.Aliye biat etmislerdi..bu fikirler ömer ve ebubekir zaten bulunduklari katmandan bi kac kat daha yerin dibine batarlar ancak

http://www.welayet.com/index.php?topic=6252.0#top

Yorum

bu fikirler ömer ve ebubekir zaten bulunduklari katmandan bi kac kat daha yerin dibine batarlar ancak
                                Herhalde bu ifadeler de şia fıkhı ve tarihinin ifadeleri değildir. Siz ve benzerleriniz böyle yapmakla, şiaya ısınmaya, kardeş bilmeye, hatta belki şii olmaya aday insanları ürkütmekten, kaçırmaktan, soğutmaktan başka bir hayra hizmet etmeyecektir. Lütfen şiaya hizmet ediyorsanız insanları kaçırmayın, ısındırın. Hiç olmazssa şahsi görüş ve duygularınızla hareket etmeyin.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X