Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

siz bir iddiada bulundunuz sayin mehmet ufukalp, o iddianiz sünni fikhinda ve tarihinde varmi yoksa yenimi türedi? yada sizin sahsi görüs ve duygularinizmi? bunun cevabini mutlaka bekliyorum...

ikincisi, ben yukarda bir sürü yazi yazdim, bütün görüslere kisaca degindim, eger bir insan bu kadar hak söz icerisinden sizn yaptiginiz gibi ancak bir satiri kendisine düstur edinecekse zaten o hakki aramak gibi bir niyette degildir...telasiniz sii icinse hic merak etmeyin kardesim, bizleri zamaninda baglamaya, ürkütüp, korkutmaya, sogutmaya, uzaklastirmaya nasil ki bir sürü ehlisünnet aliminin iftiralari yetmedi ve hakki bulmamiza engel olmadiysa, hakki arayan birileriniide bu kadar söz icerisinden o bir satir engellemez...

birakin engellemeyi düsündürür biraz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5366.msg40528#msg40528 date=1246522141]
      siz bir iddiada bulundunuz sayin mehmet ufukalp, o iddianiz sünni fikhinda ve tarihinde varmi yoksa yenimi türedi? yada sizin sahsi görüs ve duygularinizmi? bunun cevabini mutlaka bekliyorum...

ikincisi, ben yukarda bir sürü yazi yazdim, bütün görüslere kisaca degindim, eger bir insan bu kadar hak söz icerisinden sizn yaptiginiz gibi ancak bir satiri kendisine düstur edinecekse zaten o hakki aramak gibi bir niyette degildir...telasiniz sii icinse hic merak etmeyin kardesim, bizleri zamaninda baglamaya, ürkütüp, korkutmaya, sogutmaya, uzaklastirmaya nasil ki bir sürü ehlisünnet aliminin iftiralari yetmedi ve hakki bulmamiza engel olmadiysa, hakki arayan birileriniide bu kadar söz icerisinden o bir satir engellemez...

birakin engellemeyi düsündürür biraz

[/quote]

Değerli kardeşim, Hazreti İmam Aliyi yüceltmek için Hazreti Ebu Bekiri Ömeri yerin dibine geçirmek gerekmiyor. İmam Ali Ehli Beyt ve İlk İmam olmakla bütün faziletleri ile Rasulullahtan sonra bütün insanların en faziletlisidir. Bunu biliyoruz. Bu bizim islam öğrendiklerimizle ilgili sahip olduğumuz kanaatimizdir, iste ehli sünnete uysun isterse şiaya uymasın. Bizim geldiğimiz nokta bu. Hazreti Ebu Bekir ve Hazreti Ömerin de hataları olduğunu kabul ediyoruz bununla birlikte İmam Ali ile istişareleri, 25 yılı birlikte geçirmeleri, kavga etmemeleri sebebiyle İmam Alinin kendisine haksızlık yapmış olsalar bile onların hataları ile birlikte faziletleride olan insanlar olduğuna kani olduğuna kanaat etmişiz. Ve bu kanaat bize yetiyor, yine ister ehli sünnete uymasın isterse de şiaya uymasın. Biz böyle aklediyoruz. Bundan öte halifelere hakaret edilmesinin ehli beytin faziletine yakışmadığına da inanıyoruz. O halde Hazreti Ebu Bekir ve Hazreti Ömeri yerin dibine daha fazla batırma arzunuzun mantığı ne olabilir. İnsanları kendi hatalarınızla uzaklaştırarak ondan sonrada hidayetten zaten nasibi yok idi layık olduğu yeri buldu demekle kurtulabilirmisiniz? Öyle olsaydı, Rabbimiz Rasulullaha ^" Sen onlara katı davransaydın etrafından dağılır giderlerdi " der miydi?
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Allah sizin gibilerin sayısını artırsın inş Mehmet UFUKALP..

işte o zaman özlenen vahdet gerçekleşir..

diğer türlü vahdet çaba ve arzusu içi boş bir söylemden oteye geçmez..

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=5366.msg40551#msg40551 date=1246532004]

[/quote]

İnşallah Zeydiyye kardeş. İmam Humeyninin Mektebi ve İmam Hamaneinin çizgisi güçlendikçe islami vahdetten ümitvar olacağız inşallah.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=5366.msg40562#msg40562 date=1246536847]

[/quote]

İnşallah Zeydiyye kardeş. İmam Humeyninin Mektebi ve İmam Hamaneinin çizgisi güçlendikçe islami vahdetten ümitvar olacağız inşallah.
            [/quote]

Yorum

Açık söylemek gerekirse, forumda ilim! sahibi olduğunu iddia edip, istediklerinin dışında yazanlara, muhalefet edenlere hakarete varan yaklaşımda olanların olduğu yerde olmaktan imtina etmiştim.
              Bugün girip bikaç başlığı incelediğimde, Mehmet UFUKALP in yazıları dikkatimi çekti.
              Bir şiaya içten Allah razı olsun diyeceğim pek alıma gelmezdi.
              Çünki şiaları genelde Ehli Sünnete saldırır görüyordum ( onlar adına tarihi gerçekler deselerde, tarih algımız farklı zira!).

Hataları yanında, faziletleride olabileceğini ifade edip, olması gereken tavrı gösteren Mehmet UFUKALP a tekrardan içten şükranlarımı sunuyorum.

Selametle...
              hayat akşamlıdır...

Yorum

Mehmed Ufukalp sii mi ki ? Bana hic sii'mis gibi gelmedi de...
                Allah Bize Yeter!
                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5366.msg40627#msg40627 date=1246556902]
                  [/quote]

Şii olduğunu okuduğum kadarıyla tahmin ediyorum.
                  Varsayalımki değil, takıldığınız konu gayet ilginç olmuş.
                  Ben yaklaşımda olması gereken tavrı ve Mehmet UFUKALP in yaklaşımını ifade etmişim, sizinde olması gereken tavır üzerinde duracağınıza, şiimi, sünnimiyi gündemde tutmanız gereksiz olmuş.
                  hayat akşamlıdır...

Yorum

eselamün aleküm rahmetullah ve bereketuhu sn mehmet ufukalp kardeşim siz olayı biraz karıştırıp hissi davranıyorsunuz bu ise size müsbet ve tarafsız düşünüp görmekten alıkoyuyor size göre yapılan hatalar masum ve affadilebilir fakat biz ne yargılama merciyiz nede onları affetme mercii ALLAH RESULÜ ve PAK EHLİBEYTİ diler hakkını alır dilerse hakkından feragat eder bizim burdaki tartışma ve munazara etmemiz hakikatin ortaya çıkması içindir eger siz derseniz ki onlar sadık sahabeler idi her ne kadar hataları var isede o zaman birileri çıkar derki RESULULLAH buyurduki sahabelerim gökteki yıldızlar gibidir hangisine tutunsanız cennete gidersiniz gibi bir hadis uydurur yine siz dersenizki o halifeler islama hizmet etmek için halife oldular derseniz ozaman bende size şu sualleri sorarım 1- fedek EHLİBEYT ten niye gasb edildi 2- İMAM ALİ 1. halifeye biat etmeye niye zorla götürüldü 3-teravih namazı nerden çıktı 4- ALLAHUTEALA nın helal kıldıgı 2 tane mutayı 2. halife neden kaldırdı 5- halifeler ehil olmadıklrını bile bile neden kendilerine biat aldılar halbuki hz PEYGAMBER BUYURDUKİ (KİM KIYAMETE KADAR BOYNUNDA BİAT OLMADAN ÖLÜRSE CAHİLİYE ÖLÜMÜ İLE ÖLÜR ) (KİM ZAMANE İMAMINI TANIMADAN ÖLÜRSE CAHİLİYE ÖLÜMÜ İLE ÖLÜR) eğer o insanların süreli faziletleri sıralanıp onlarda olmayan bazı meziyetler varmış gibi gösterilmese bu yaptıklarıda avam halka anlatılsa inanınki hak ortaya çıkacaktır biz İMAM ALİ yi severken ALLAH ve RESULÜ buyurduki (BENDEN SONRA HER MÜMİNİN VELİSİ MEVLASI ALİ İBNİ TALİBDİR ) NE SAHABELERİ zikretti ne başka birini bizim İMANIMIZ bunadır saygılar umarım sizi incitmemişimdir

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=5366.msg40629#msg40629 date=1246557104]
                      [quote author=HiLaLNuR link=topic=5366.msg40627#msg40627 date=1246556902]
                      [/quote]

Şii olduğunu okuduğum kadarıyla tahmin ediyorum.
                      Varsayalımki değil, takıldığınız konu gayet ilginç olmuş.
                      Ben yaklaşımda olması gereken tavrı ve Mehmet UFUKALP in yaklaşımını ifade etmişim, sizinde olması gereken tavır üzerinde duracağınıza, şiimi, sünnimiyi gündemde tutmanız gereksiz olmuş.
                      [/quote]

Ne alaka kardesim !

Sadece sii oldugunu düsünmemistim o kadar.Cünkü sen sii oldugunu vurgulayarak tesekkür etmissin...
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=5366.msg40573#msg40573 date=1246538298]
                        [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=5366.msg40562#msg40562 date=1246536847]

[/quote]

[/quote]
                        [/quote]
                        Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

Bakin Mehmet ufukalp kardesim, siz yukarda bir iddiada bulundunuz, dediniz ki hz. Ali hz.Fatimanin biatindan dolayi, diger halifelere biat etmemisti!
                          ayni zamanda bir itirafta bulundunuz ve asil imam ve asil halifenin hz.Ali oldugunu beyan ettiniz!
                          bu itirafinizla birlikte, ebu bekir ve ömerin haksiz olduklarinida (bir yazinizda acikca belirttiginiz gibi) kabul etmis oldunuz.

burada ebu bekir ile ömer hak halife ve hak imama karsi yaptiklari onlari yerin dibine sokulmus olarak tanimlamaktan münezzehmi kiliyor? eger böyle düsünüyorsaniz, siz gercekten güzel edebiyat yapip, onuda vahdet kelimeleriyle süsleyip, aki karaya karistirip, farkli bir strateji gelistirerek, hakikatin ortaya cikmasina engel olmaya yeltenecek kadar hissi davraniyorsunuz demektir?

daha sonrada diyorsunuz ki, hz.Ali, hz.Fatima vefaat edince biat etti...neden? cünkü size göre, omuzunda biat vardi o yok olmus oldu ve onunda baskasina biat etmesi hak oldu!
                          bende size dedim ki, hz.aliye biat eden tek kisi fatima s.a degildi ki onun vefaatiyle olay hallolsun, ashabin öndegelenlerinin hepsinin biati vardi hz.aliye, arti bizzat ömer ve ebubekir gadiri hum'da ilk biat edenlerdi!

ve daha sonra size ehlisünnetin bu konu hakkindaki görüslerini kisaca özetledim ve kisaca mümkün olmama sebeplerine degindim ve kendi yorumlarinla hissi davraniyorsun deyisinize karsilik, eger siz hissi davranmiyorsaniz bu söylediklerinizin kaynagi nedir diye sordum!!!

ne oldu, hemen bütün bu sorular ve konusulmasi zaruri olan seyler gecildi, ömer ve ebubekir sözkonusu olunca...haksizliklarini, hak halifeye ve hak imama karsi tutumlarini itiraf ettiginiz iki kisiye sia hak ve hakikati ortaya cikarmak adina iki kelime edemeyecekse sözleriniz edebiyattan öte bir gayret olusturmaz!

hz.aliyi yüceltmek icin demissiniz
                          hz.aliyi yüceltmek gayreti neden olsun!?
                          hz.Ali zaten yüce, onun herhangi biri tarafindan yüceltilmeye ihtiyaci yokki
                          hele helede ömer ve ebubekir gibi iki kisinin basamak yapilarak yüceltilmesine hic ihtiyac yoktur...

fakat hz.alinin hak halife ve hak imam oldugunu söyleyerek vahdette samimiyetini dile getirmeye calisan bir insan olarak siz, sormuyormusunuz kendinize ali hak ise, hak halife hak imam ise, hak olanin karsisinda ne olur? BATIL !!!

siz batili bu sekilde savunuyorken, biz hakki neden savunamayalim...

gercekten siz benim yazdiklarim icerisinden o satiri cikarin, o sözler icin beni kinayin dilediginiz kadar, ama lutfen o satirin haricinde yazdiklarimi degerlendirin!!! yani sadede gelin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

olmasi gereken tavrin kiymetini bilen insanlara sesleniyorum: ASEREI MÜBESSERE HADISININ TUTARSIZLIGI KANITLANDIGI ZAMAN NEDEN SADAKNA DEMEK YERINE
                            O HADISE TUTUNMAYA DEVAM ETTILER
                            galiba olmasi gerkenin o olduguna iman ettikleri icin
                            ama bizim olmasi gerektigini düsündügümüz sey'in hakikat oldugunu öncelikle isbat etmemiz gerekir
                            isbat edemiyorsak, "kendimizce" olmasi gerektigine inandigimizi alkisliyoruz demektir!

Yorum

biat meselesinde ondortmasum kardesimiz bahsettigi konuyu acmisti...linki tekrar veriyorum

http://www.welayet.com/index.php?topic=6252.0#top

Yorum

Değerli Gülistan kardeşim, İmam Alinin üç halifeye tavrı ile muaviyeye tavrı aynı mıdır? Üç halife ile istişarede, islami devletin işlerin yürütülmesinde yardımlaşma olmadı mı? İmam Aliye tabi sahabiler üç halifenin hükümetinde valilik görevleri almadılar mı?
                                Sasanilerle yapılacak savaşta Hazreti Ömer İmam Aliye danışmadı mı? İmam Ali ise Hazreti Ömerin savaşın başına gitmesinin uygun olmadığını söylemedi mi? Savaşa gidip ölüm tehlikesine maruz kalmasını önlemedi mi? İmam Ali Osmanın evi kuşatılırken onun evine su ve yiyecek gönderme di mi? Oğulları İmam Hasan İmam Hüseyini Osmanın evinin önüne görevlendirip onu korumadı mı? İmam Ali sizin deyiminizle, bu topraklara gömülmesi gereken insanlara neden böyle davrandı peki. Eğer derseniz ki, İmam Ali o kadar yücedir ki, böyle davranmak ona yakışırdı dersen, aynı şekilde muaviyeye niye davranmadı.
                                Siz İmam Aliden daha mı isabetli davranıyorsunuz ki, İmam Alinin hatalarını bildiği, kendi hakkını gasbeden insanlarla istişarelerde bulunuyor, onların hayırlı işlerinde yardımcı oluyordu, ama siz yerin dibine geçmeleri gerektiğini söylüyorsunuz.
                                Rasulullah İmam Aliyi bisetin başlangıcından bu tarafa çeşitli vesilelerle kendisinin vasisi olarak belirlediğini biliyor ve inanıyoruz. Özellikle de Veda haccında İmam Ali Gadri Hum da alenen Rasulullahı vasisi olarak ilan edilmişti. Hatta Hazreti Ömer tebrik bile etmişti. Bunlar bilinen şeyler.
                                Sizler bizi karşınızda mutaassıp bir sünni olarak hedefe koyarak öfkenizi kusuyor gibi bir haliniz var.
                                İmam Aliyi üstün kılan elbette ne siz ne de biziz. Onu yaratan öyle yaratmış. Ayrıca İmam Aliye yakınlık hususunda kendinizi yakın bizi uzak görme gibi bir imtiyazınızın olmadığını da bilmelisiniz.
                                Karşı cephede bir milyarı aşkın sünni kütle var ve bunlar için Hazreti Ömer önemli bir mukaddes anlamına geliyor. Bir milyar insanın çetrefilli rivayetler içerisinde ilmi çalışmalar gerektirecek şekilde meseleleri ele alıp sonuca gitmesi mümkün değildir.
                                Siz de böyle yüzmilyonlarca insanın mukaddes olarak tanıdığı birini yerin dibine geçirmeye meraklı olduğunuzu böyle ortaya koyarsanız, ne Ehli Beyte, ne Şiaya hizmet etmiş olursunuz. Sadece zarar verirsiniz.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X