Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

siilerin de siileri elestirebilmesi güzel birsey
    Allah Bize Yeter!
    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

bence değil en azından böyle konularda

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=5366.msg62249#msg62249 date=1258799926]
        [quote author=mikdat bin esved link=topic=5366.msg59325#msg59325 date=1256987925]

Sevgili elmeddin bu forum için çok yararlı bir üye olduğunuzu düşünüyorum.
        gelişiniz velayet forum için bir kazançtır.
        Ama lütfen lanet okurken biraz ölçülü olalım Rehberimiz İmam Hamney "ehli sünnetin kutsallarına hakaret etmek haramdır" derken bizim ehli sünnetin malesef bir kutsalı olan Muaviyeye lanet konusunda ölçülü olmamız gerekir.Bizim yapmamız gereken tarih ve hadis kaynaklarından Muaviyenin yanlışlarını bulup göstermek ve bunları görmeleri için ehli sünnet kardeşlerimize dua etmektir.
        Biz biliyoruzki tarih Muaviyenin yediği haltlar ve yaptığı pisliklerle doludur.[/quote]

kırmzıyla yazılan cümleleri arka arkaya okuyan hangi sünni buradaki samimiyete inanır? hem diyecekki ehlisünnetin mukaddesatına hakaret etmek haramdır, hem de yediği haltlar ve yaptığı pislikler

azcık samimiyet.... fazla deil birazcık... o zaman daha tutarlı ve saygın olrusunuz..

[/quote]

samimiyet diyip olanları geçelimmi? tamam kimseye lanet etmiyoruz ne halt yemişse kendisi bilir. ama yok "Hz. Muaviye, Vahiy katibi falan" biz bu sözleri demeyiz. Hz. imam Hasanı (a.s) zahirletdiğini de gizlemeyiz. ben yukarıdakı yazıda lanet ettiğim için özür dilemiştim. ama şimdi özür falan dilemiyorum. ve Rasulullahın (s.a.a) Gadiri Humda ki şu duasını tekrar ediyorum: "Allahım Aliye dost olana dost, düşman olana düşman ol. ona yardım edene yardım et, onu hor görene hor gör" ve buna şunuda ekliyorum. "ona karşı savaşanı ona kalbinde kin besleyeni ebedi azaba sok!" amin

Yorum

amin

Yorum

kendini müstağni görme composer kardeşim. burda dua edenler nasıl dua edeceğini de senden az biliyor değillerdir.

kendini müstağni gören iblisin ne hale düştüğünü gördük hep beraber. sizi tenzih ederim ama kıskançlık ve kibir hiç bir insana hayır getirmemiştir.. yol yakınken dönün..

insanları eleştirmek yerine anlayın..

Yorum

SELAMUN ALEYKUMOPERATÖR KARDEŞİMİZ AĞA HAMENEYİN BİR FETVASINI YAZMIŞRehberimiz İmam Hamney "ehli sünnetin kutsallarına hakaret etmek haramdır" DİYE ACABA BU HÜKMÜ NERDEN DUYDUNUZ..KAYNAĞINI VEREBİLİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLACAĞIM...SAYGILARIMLA..ALLAH TEBAREKE VE TEALA 14 MASUM ALEYJİSSELAMI LAYIKIYLA TANIYAN ŞİALARDAN KARAR KILSIN CÜMLE MÜ-MİN VE MÜ-MİNE KARDEŞLERİMİ

Yorum

[quote author=delican818 link=topic=5366.msg65742#msg65742 date=1261090055]
                SELAMUN ALEYKUMOPERATÖR KARDEŞİMİZ AĞA HAMENEYİN BİR FETVASINI YAZMIŞRehberimiz İmam Hamney "ehli sünnetin kutsallarına hakaret etmek haramdır" DİYE ACABA BU HÜKMÜ NERDEN DUYDUNUZ..KAYNAĞINI VEREBİLİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLACAĞIM...SAYGILARIMLA..ALLAH TEBAREKE VE TEALA 14 MASUM ALEYJİSSELAMI LAYIKIYLA TANIYAN ŞİALARDAN KARAR KILSIN CÜMLE MÜ-MİN VE MÜ-MİNE KARDEŞLERİMİ
                [/quote]
                Ehlisünnetin kutsaliyeti birinci ikinci üçüncü halifeler ayşe talha zübeyr ve 4 mezhep imamıdır.muaviye yezit bence ehlisünnetin kutsaliyeti değildir..kendisine ehlisünnet deyip muaviyey sevgi besleyen yokmu elbette var ama bu çoğunluğu teşkil etmez..
                ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

TEKRAR SELAMUN ALEYKUM,BENİM NAZARIMDA 14 MASUM ALEYHİSSELAMIN DÜŞMANI KİM OLURSA OLSUN HİÇBİR KUTSALİYETİ YOKTUR..BABAM,ANAM,EVLADIM,KARDEŞİM VS VS VS BİLE OLMUŞ OLSA KIYMETİ YOKTUR GÖZÜMDE..TAKLİT MERCİLERİ FETVA VE HÜKÜM MERCİDİR..FETVALARI SADECE MUGALLİDLERİNİN UYMASI GEREKİR,,HÜKÜME İSE TÜM ŞİALARIN UYMASI GEREKİR.HÜKÜM MERCİ İSE ŞU ZAMANDA VELAYETİ FAKİH OLAN REHBER HAMENEYDİR..BENİM SORUM İSE AÇIK VE NETTİR..VARSA AĞA HAMENEYİN BU KONUDA BİR HÜKMÜ YAZILI OLARAK YAYINLANMIŞ OLMASI GEREKİR..YOKSA SORU-CEVAB KISMINDA CEVABDAN ÇOK SORUNUN SORULUŞ TARZI CEVABINI DA ETKİLEMEKTEDİR..HAKİKATEN BU KONUDA PEKÇOK ÖRNEK BULUNMAKTADIR..EĞER MAKSAT ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMEK İSE BU KONU HAKKINDA ÖĞRENMEK İSTERİM...

Yorum

"Ali (a.s) Kays bin Sa'd bin Ubade'yi Mısır valiliğinden alıp yerine Muhammed bin Ebubekir'i atadı. Muhammed Mısır'a varınca Muaviye'ye şu mektubu gönderdi:

"Muhammed bin Ebubekir'den sapık Sahr'ın oğlu Mu¬aviye'ye! Allah kudretiyle her şeyi yarattı. Mahluku yarat¬maya muhtaç değildi. Ancak onları kulluk yapmaları için yarattı. Sapıklık ve hidayeti, bedbahtlık ve iyiliği sundu. Onların arasından Muhammed (s.a.v.)'i seçip vahiy verdi. Müjdeleyici ve korkutucu elçi olarak gönderdi. Onu kabul edip teslim ve tasdik eden ilk kişi kardeşi ve amca oğlu Ali bin Ebu Talip idi. Gayb'a iman etti ve onu herkese tercih etti. Bütün varlığıyla onu tehlikelerden korudu, düşmanla¬rı ile savaştı, dostlarıyla dost oldu. Gece gündüz açlık ve korkuda yanında oldu. Öncelik hakkı kesinleşti. Peygam¬berin takipçileri arasında onun dengi yoktu. Görüyorum ki sen ona karşı üstünlük peşindesin. Ancak sen işte busun ve o tüm insanlardan daha iyi niyetli, çocukları herkesten üs¬tün, eşi herkesten iyi ve halaoğlu herkesten yukarıdadır.

Kardeşi Mute'de kahramanlık yapmıştır, amcası Uhud'da şehitlerin öncüsü olmuş, babası Allah Resulü'nün (s.a.v.) hamisiydi. Ama sen melun oğlu melunsun. Sen ve baban Peygamberle ahitleşmenize ihanet ettiniz. Her zaman Allah'ın nurunu söndürmeye çalıştınız. Bu yolda gruplaştı-nız, mal biriktirdiniz, kabileleri ona karşı ayaklandırdınız. Baban bu yolda öldü ve sen onun yerine geçtin. Sana sığınan artakalmış nifak grup ve önderleri bu sözlerimin şahididir. Ve Ali'nin şahidi -ki onun fazileti ortadadır- Allah'ın fazlını gösterdiği Ensar ve Muhacirin onunla olmasıdır. Hakkı ona uymak ve bedbahtlığı ona karşı çıkmak olarak görüyorlar. Yazıklar olsun sana! Nasıl kendini onunla bir tutuyorsun? O Allah Resulü (s.a.v.)'nün varisi, torunlarının babası ve ilk takipçisidir. Herkesten çok ona yakındı. Peygamber onu kendinden bilmiştir. Ama sen onun düşmanı ve düşmanının oğlusun. Yapabildiğin kadar bu dünyada haksızlığını yap, As'ın oğlu seni sapıklığında ilerletsin, senin müddetin dolmuş ve hilen işe yaramaz olmuştur. Sonucun kime ait olduğunu anlayacaksın. Bil ki, rahmetinden ümidini kestiğin Allah, seni gözetliyor ve sen onun hakkında böbürlenmişsin! Selam hidayete tabi olanadır!"

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
                    Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

Muaviye ona şu cevabı yazdı:

"Sahr'ın oğlu Muaviye'den babasını kınayan Muham-med bin Ebubekir'e!

Mektubunu aldım ki Allah'ın kuvvet' ve kudretinden bahsediyordu ve Allah buna layıktır ve Allah Resulü (s.a.v.)'nden bahsetmişsin.
                      Diğer sözlerin kendi zaafın ve babanın tahkir edilmesidir. Ebu Talib'in oğlunun faziletini, geçmişini Peygamber'e yakınlığını korku esnasında onun cansiperaneliğini anlatmışsın. Beni ayıplamak için yazdığın şeyler senin değil, başkalarının faziletidir. Ve ben bu faziletleri senden alıp başkalarına veren Allah'a hamt ederim.

Ben ve senin baban Ebu Talib'in oğlunun fazilet ve hakkını biliyorduk. .Allah, Peygamber (s.a.v.) ile olan vaadini gerçekleştirip onu yanına alınca, baban ve Faruk, Ali'nin hakkını alıp ona karşı çıkan ilk kişiler oldular. Bu konuda ortak görüşteydiler, Onu biate zorladılar. Kabul etmeyince baskı uyguladılar. Büyük kasıtları vardı. O zaman teslim oldu. Ancak onlar hiçbir işlerine Ali'yi ortak etmediler. Onların üçüncüsü Osman da aynı yolu sürdürdü. Sen ve dostun onu eleştirdiniz. Sonunda günahkarlar ondaki velayete tamah ettiler. Siz ona karşı ayaklandınız ve düşmanlık ettiniz. Sonunda arzunuza kavuştunuz. Ey Ebubekr'in oğlu, yaptıklarına dikkat et, ayağını yorganına göre uzat! Sen sabırlı, hiçbir olaya teslim olmayan ve kimsenin derinliğine ulaşamayacağı dağ gibi birisiyle karşı karşıyasın. Baban onun yolunu açmış ve yönetimini sağlamlaştırmıştır. Eğer bizim yaptığımız doğru ise, baban bu hükümeti aldı ve biz onun ortaklarıyız. Eğer baban bunu yapmış olmasaydı, biz de Ebu Talib'in oğluna karşı çıkmaz, teslim olurduk. Ama gördük ki, baban bizden önce ona böyle davranmıştır, biz de babana uyduk. Öyleyse ayıplamak istiyorsan babanı ayıpla ya da bu işleri bırak!"

Muhammed bin Ebubekir'in mektubu ve Muaviye'nin cevabı Mesudi'nin "Murucu'z Zeheb" kitabında bu şekilde yer almıştır:

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
                      Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=5366.msg65774#msg65774 date=1261125123]
                        [quote author=delican818 link=topic=5366.msg65742#msg65742 date=1261090055]
                        [/quote]
                        Ehlisünnetin kutsaliyeti birinci ikinci üçüncü halifeler ayşe talha zübeyr ve 4 mezhep imamıdır.muaviye yezit bence ehlisünnetin kutsaliyeti değildir..kendisine ehlisünnet deyip muaviyey sevgi besleyen yokmu elbette var ama bu çoğunluğu teşkil etmez..
                        [/quote]

birçok ehli sünnetten onlanlara şahit oldum onlar muaviyeyi hiçde kutsal saymıyorlar ona olan saygılarının tek nedeni Peygamberi s.a.a görmüş olması

Yoksa sünnilerde muaviyenin affedilme hatalar yaptığını çok iyi biliyorlar yezidin (l.a)yaptığı katliamdan muaviyeyi sorumlu tutanlarda var

O zaman bu onların kutsalı olmuyor hem kutsal kabul etselerde bana göre ehlibeyte zarar veren birini sırf başkaları kutsallaştırıyor diye sessiz kalmam kalınmamalı bence kimolursa olsun karşısında durulmalı
                        "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                        "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

ALLAH RAZI OLSUN BEYZA KARDEŞİMDEN..YAZDIKLARINA KATILIYORUM..LAKİN BEN HALA SORUMA CEVAB ALMIŞ DEĞİLİM ???

Yorum

Murtazali kardeş Muaviyeyi Ehli Sünnet alimleri bile (Mustafa İslamoğlu,Yaşar Nuri,Süleyman Ateş,İhsan Süreyya Sırma vs.) yerden yer'e vururken sen hala uydurma hadislerle Muaviye'yi savunuyorsun.İslam'a en büyük zararı veren birisini Resulullah övermi kardeş.

Yorum

selamun aleykum
                              sebzivar kardes konunu bastan itibaren okumaya basla. mutazaali kardesinin ne demek istediyini anliyacaksin.

Yorum

[quote author=sebzivar link=topic=5366.msg76255#msg76255 date=1269176468]
                                Murtazali kardeş Muaviyeyi Ehli Sünnet alimleri bile (Mustafa İslamoğlu,Yaşar Nuri,Süleyman Ateş,İhsan Süreyya Sırma vs.) yerden yer'e vururken sen hala uydurma hadislerle Muaviye'yi savunuyorsun.İslam'a en büyük zararı veren birisini Resulullah övermi kardeş.
                                [/quote]
                                : ;D
                                ''Ey göz!
                                Yaşla dolup taş,ağla ağla durmadan,
                                Çünkü kim ağlayacak şehitlere sonradan
                                Ağla o kervana ki taktir ile yürüyor,
                                Ahde vefa etmeğe ölüm onu sürüyor''

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X