Arkadaşlar 12 Eylüldeki Refarandum oylamasında oyunuz ne yönde olacak..Neden evet yada neden hayır diyeceksiniz.?
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
REFARANDUM.!!
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
Ynt: REFARANDUM.!!
Referandum olayı türkiyede egemen elitlerle halkın arasında geçecek olan bir düellodur. Referandumdaki evet oyları islam düşmanı rejimin halk üzerindeki kontrolünü kaybettiğini gösterecektir. Hayır oyları ise halkı ahmak olarak görenlere, evet biz zavallı ahmaklarız, her değişime kapalıyız. Mevcut durum en iyisidir anlamındadır.
Değişimle islami bir hedef gözetlenmese de, değişimin istenmemesinde ise ne islami ne insani bir hedef yoktur. Referandumdaki evet oyları, halkın kendisini koyun gibi gütmek isteyenlere cevabı olacaktır. EVET oyları, bu ülkede halk neyi istiyorsa o olsun anlamındadır. Asıl anlamı budur. Değişimler, köhnemiş, kokuşmuş rejimlerin paslı çivilerinin yerinden sökülmesi anlamındadır.
EVET oyları, halk bazında sağcıyı solcuyu biribirine öldürttükten sonra sağcıyıda solcuyuda aynı hapishaneye koyup ikisine de aynı işkenceyi yaparken, yönetici kesimdeki sağcı ve solculara hiç bir şeyin olmadığını anlamaktır.
Sağcı ve solcu gençler sağcılık ve solculuklarının cezasını aynı hapishanede işkence çekerek öderken, sağcıların ve solcuların sahtekar liderlerinin bir hükümette koalisyon ortakları olmuştur. İşte evet oyları sahte solculuğun, uydurma milliyetçiliğin temsilcilerinin iddialarında samimi olmadıklarının anlaşılması olacaktır.
-
Bintülhüda HAYIR oyu kullananlar ahmakmı oluyor.? bu ne biçim anlayış bu ne biçim görüş..
sen yazdıklarınla çelişiyorsun .şu yazdığına bakarmısın.
EVET oyları, bu ülkede halk neyi istiyorsa o olsun anlamındadır. Asıl anlamı budur.
Peki HAYIR oyu çoğunluk çıkarsa bu halkın istediği olmuyormu ne saçmalıyorsun sen..sen kendi fikrini yaz başkasının ahmaklığı seni ilgilendirmez kardeşim..
O zaman bende diyorum ki EVET oyu kullananlar da hırsıza namussuza yolsuzluk yapana yandaşı besleyip haksız kazanç elde edenlere destek anlamındadır o senin düşüncen ise buda benim düşüncem ne olacak şimdi.?
ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.
Yorum
-
Kardeşim bu ülkenin temeli yolsuzluk üzerine kurulmuş ve kurulduğu günden bu güne kadarda yolsuzluğun yapılmadığı hiç bir zaman olmamıştır.
Bu yolsuzluğun zirvesini, ağlama duvarındaki ayinden sonra görev alanların bulunduğu generaller yapmıştır.
Sadece akp dönemini yolsuzluk dönemi olarak görmek yanlıştır.
Ayrıca referandum hernahgi bir parti veya milletvekili seçimi değildir. Özgürlük düşmanı darbeci askeri güya anayasayı gevşetme, özgürlüklerin önünü açma değişikliğidir.
Özgürlüğü bilmeyenler, postalların altında ruhlarının ezilmesine ses çıkarmayanların tercihi hayır olacaktır. Hayır oyu vereceklerin kimlerin hayır oyu verilmesini istediklerine bakılarak kolayca anlaşılmaktadır.
Tesettür düşmanı Babih Kanadoğlu ve benzerlerinin insanları hayır oyu vermeye davet etmeleri açık bir örnektir.
Yorum
-
Referandumdan evet çıkması halinde, 12 Eylül'de işkence gören, haksızlığa uğrayan bütün mazlumlar haklarını arayacaktır. Yeni bir hukuki süreç başlayacaktır.CHP ve MHP, referandumu, AK Parti için bir güvenoylamasına çevirme çabası içindeler. Seçim öncesinde bir fırsat yakaladıklarını düşünüyor ve "AK Parti'yi istemeyenler, hayır desin" kampanyası yürütüyorlar.
Bu yüzden oylanacak maddelerden hiç bahsetmiyorlar. Yapılan değişiklikleri küçümsüyor, sıradan gösteriyorlar. Daha önce de 1982 Anayasası'nda 85 maddenin değiştirildiğini hatırlatıyor ve "ortada zaten darbe anayasası falan kalmadı" diyorlar... "AK Parti'ye, fırsatını yakalamışken iyi bir ders verelim, hayır diyerek hükümetin burnunu sürtelim" çağrısı yapıyorlar.
Yaptıkları siyasî etik açısından bir saptırmadır. Ve doğruyu söylemiyorlar.
Çünkü daha önce yapılan bütün anayasa değişiklikleri, vesayet sistemini tahkim eden darbe anayasasının özüne dokunmayan değişikliklerdi. Hatırlayınız, Sayın Baykal, öze dokunan maddeleri kastederek, "çıkarın üç maddeyi, biz de evet verelim" demişti. Parti kapatmayı zorlaştıran madde, yeterli oyu alamadığı için düştü. Ama HSYK ve Anayasa Mahkemesi ile ilgili maddeler referandumda oylanacak.
referandumdan evet oyu çıkması ETÖ gibi müslümanların sonunu hazırlamak isteyen terör örgütlerinin sonu olacaktır değiştirilen anayasadaki askerî vesayetin özüne dokunan iki madde, cuntacıları en fazla sıkıntıya sokan değişikliktir. İşini gücünü, askerlik görevini bir kenara bırakıp ömrünü darbe hazırlığı ile geçiren, bünye içinde sürekli himaye gören, cuntalaşan, kendilerine dokunulmaktan korkulan hale gelen rütbeliler, bundan sonra kırk defa düşüneceklerdir.Bugün vatandaşlık sorumluluğunu yerine getirmeyenlerin, yarın söyleyeceği tek bir sözü olamaz.
Yapılan değişiklikler AK Parti'yle asla ilgili değildir. Partiler yolcu, millet hancıdır. Partiler geçici, hukukun üstünlüğü ve herkesin hesap veriyor olması kalıcıdır.
Yorum
-
[quote author=serdarcan link=topic=15684.msg97375#msg97375 date=1279901530]
Arkadaşlar 12 Eylüldeki Refarandum oylamasında oyunuz ne yönde olacak..Neden evet yada neden hayır diyeceksiniz.?
[/quote]
selamun aleykum
sayın serdarcan,
Ya sadece anket yapın veya sadece yorum isteyin...
Başlangıç itibariyle güzel bir konuya temas etmişsiniz...
[quote author=bintülhüda link=topic=15684.msg97394#msg97394 date=1279907307]
Referandum olayı türkiyede egemen elitlerle halkın arasında geçecek olan bir düellodur. Referandumdaki evet oyları islam düşmanı rejimin halk üzerindeki kontrolünü kaybettiğini gösterecektir. Hayır oyları ise halkı ahmak olarak görenlere, evet biz zavallı ahmaklarız, her değişime kapalıyız. Mevcut durum en iyisidir anlamındadır.
EVET oyları, halk bazında sağcıyı solcuyu biribirine öldürttükten sonra sağcıyıda solcuyuda aynı hapishaneye koyup ikisine de aynı işkenceyi yaparken, yönetici kesimdeki sağcı ve solculara hiç bir şeyin olmadığını anlamaktır.
Sağcı ve solcu gençler sağcılık ve solculuklarının cezasını aynı hapishanede işkence çekerek öderken, sağcıların ve solcuların sahtekar liderlerinin bir hükümette koalisyon ortakları olmuştur. İşte evet oyları sahte solculuğun, uydurma milliyetçiliğin temsilcilerinin iddialarında samimi olmadıklarının anlaşılması olacaktır.
[/quote]
Bu cevap genele hitap edilerek durumu analiz eden okuyucuyu düşünceye sevk eden bir yarum ve cevaptır...
sizin istediğinizde böylkesi bir yorumun yapılmasıydı ve kardeşimiz bu doğrultuda yorum yapmıştır...
[quote author=serdarcan link=topic=15684.msg97398#msg97398 date=1279909401]
Bintülhüda HAYIR oyu kullananlar ahmakmı oluyor.? bu ne biçim anlayış bu ne biçim görüş..
sen yazdıklarınla çelişiyorsun .şu yazdığına bakarmısın.
EVET oyları, bu ülkede halk neyi istiyorsa o olsun anlamındadır. Asıl anlamı budur.
Peki HAYIR oyu çoğunluk çıkarsa bu halkın istediği olmuyormu ne saçmalıyorsun sen..sen kendi fikrini yaz başkasının ahmaklığı seni ilgilendirmez kardeşim..
O zaman bende diyorum ki EVET oyu kullananlar da hırsıza namussuza yolsuzluk yapana yandaşı besleyip haksız kazanç elde edenlere destek anlamındadır o senin düşüncen ise buda benim düşüncem ne olacak şimdi.?
[/quote]
Akabinde sizin direk şahsa yönelik bence saldırgan tutumunuz, anketiniz ile uzaktan yakından bağdaşmayacak bir tarzdır. Her türden yoruma açık olmanız gerekirken kendi beklentilerinizin aksine konulşulunca fert bazında kişiyi itham ediyorsunuz ki bu ne islami anlayışa, ne de insani beklentilere sığar..
Acizane dileğim eleştirilerde kişileri hedef almamanız, islami ve insani değerlerden sapmamanızdır..
selam hak ve hakikate vede takipçilerine olsun...
Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...
Yorum
-
Kerbela kardeşim EVET oyu halkın isteği ise HAYIR oyu nedir acaba..?
EVET oyları, bu ülkede halk neyi istiyorsa o olsun anlamındadır. Asıl anlamı budur
Bu tabire itirazım var sadece
Birde HAYIR oyu verenleri ahmak yerine koymak kimsenin haddine değilALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.
Yorum
-
[quote author=serdarcan link=topic=15684.msg97407#msg97407 date=1279911327]
Kerbela kardeşim EVET oyu halkın isteği ise HAYIR oyu nedir acaba..?
EVET oyları, bu ülkede halk neyi istiyorsa o olsun anlamındadır. Asıl anlamı budur
Bu tabire itirazım var sadece
[/quote]
selam üzerinize olsun,
sayın serdarcan krdeş,
Evet her insanın karşıt fikirler hakkında eleştiri yapmaya hakkı vardır,
Fakat bizim inancımızın bizden istediği bunu yaparken,
İslami değerlerden vede insani çizgilerden taviz vermememizdir...
selam ve dua ile...
Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...
Yorum
-
Hayır oyları
Halkı ahmak görmek isteyen, tesettür düşmanlarının, çıkarlarının ellerinden gitmesinden korkanların, yerli islam düşmanlarının, kuran kursunun küçük kız öğrencilerinin baş örtülerini zorla açtıran generallerin, ergenekoncuların istediği oylardır.
Yorum
-
[quote author=bintülhüda link=topic=15684.msg97410#msg97410 date=1279911830]
Hayır oyları
Halkı ahmak görmek isteyen, tesettür düşmanlarının, çıkarlarının ellerinden gitmesinden korkanların, yerli islam düşmanlarının, kuran kursunun küçük kız öğrencilerinin baş örtülerini zorla açtıran generallerin, ergenekoncuların istediği oylardır.
[/quote]
AYNENN!
Yorum
-
[quote author=bintülhüda link=topic=15684.msg97410#msg97410 date=1279911830]
Hayır oyları
[/quote]
Yorum
-
mkaradas
Bende canı gönülden EVET dedim ve diyecegim. Ama benim evetimin özü ve sözü bir evet. Hem referandum secenegini olaganüstü bir gayret ,müçadele ve azimle yalançılara, postalseverlere, darbecilere, halkın inanç ve degerlerine düşman parazit ve asalaklara , dinçi ,mezhepçi geriçi yobazlara karşı ,korkmadan dik durarak halkın önüne koyan başta başbakan ve Ak Parti hükümetinin başarılarını takdir edip, destekleyip yürekten alkışlayan bir EVET.
Evet diyenler neye evet dediklerini inşaallah biliyorlar. Ben 12 eylül vahşetini yaşayan biriyim. Şartların olgunlaşması adına faşist çetelerin çorumda, sivasta, K. Maraşta karanlık işbirlikleriyle nasıl katliam yaptıklarının tanıgıyım. Gençecik ögrençiler, delikanlılar yok pahasına sokakta katlediliyorlar, kalanlarda hapishanelerde, hüçrelerde işkencelerden geçiriliyor, halk yokluk ve sefalet içinde kıvranıyordu. İşte hayır diyen postalsever faşistler, cunta yalakaları, statükoçu geriçiler, halkın özgürleşmesini, gelişmesini istemeyen halk ve özgürlük düşmanları, çete ve mafya düzeninin devamını isteyen zavallı yanlışın koalisyonçularıdır.
Nasılda bir arada duruyorlar ve yakışıyorlar.. Faşist kürt(bdp) ve türk ırkçılar(mhp), ergenekonçular, postalseverler, kökten laik,dinsiz chp vb. halk düşmanları hayırsızlar koalisyonu. İşte hayır(sız) çılar bunlar
Yorum
Yorum