Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

REFARANDUM.!!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: REFARANDUM.!!

...EDİT... (MUHATABINIZIN YANLIŞ ANLAYACAĞI HİTAP KULLANMAYINIZ) ilan ederiz kiemokrasi dinine Oy vermeyeceğiz !!! Oy vermedik VERMEYİZ DE!!!

Yorum

[quote author=alifurkani link=topic=15684.msg102806#msg102806 date=1283508578]
      Taşeronlara ilan ederiz kiemokrasi dinine Oy vermeyeceğiz !!! Oy vermedik VERMEYİZ DE!!!
      [/quote]
      Aynı PKK'lılarda öyle yapıyor. Oy vermemek boykot etmek PKK'nın işe yararda sizin ne işinize yarayacak onu pek anlayabilmiş değilim.

Yorum

O da sizin Kurdurduğunuz Derin PKK'sı olmasın...Hertürlü TAĞUTU reddediyoruz.

Yorum

[quote author=alifurkani link=topic=15684.msg102832#msg102832 date=1283517617]
          O da sizin Kurdurduğunuz Derin PKK'sı olmasın...Hertürlü TAĞUTU reddediyoruz.

[/quote]
          Hadi PKK'yı ben kurdurmuş olayım. Peki sen boykot ederek PKK'nın safında yeralmıyormusun Madem aynı safta yeralacaktık beni neden PKK'yı kurmuşum diye suçluyorsun

Yorum

De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
            (Tevbe Suresi 105)

Yorum

[quote author=ferhat link=topic=15684.msg102817#msg102817 date=1283511222]
              ...EDİT... ilan ederiz kiemokrasi dinine Oy vermeyeceğiz !!! Oy vermedik VERMEYİZ DE!!!
              [/quote]
              Aynı PKK'lılarda öyle yapıyor. Oy vermemek boykot etmek PKK'nın işe yararda sizin ne işinize yarayacak onu pek anlayabilmiş değilim.
              [/quote]Yapmayın etmeyin kardeşler öğle birbirizinizi kırıcı üslup ve tavırlar içerisine girmeğin.

Alifurkani kardeşin meseleye bakışıyla ferhat kardeşin bunu algılaması biraz karışık olmuş gibime geliyor.

Yapılacak olan referandumu boykot etmek eyrı bir mevzu ve siyasi tercihtir.

Fakat referanduma birkısım iman ve itikati meselelerden dolayı katılmamak tamamen ayrı bir mevzudur.

Referanduma katılmak mevcut beşeri tağuti sistemi meşru görmeyi ve onaylamayı gerektirdiği için imanın tehlikeye düşme olasılığı vardır.

Yoksa burada mesele bu partiyi desteklemek şu partiye karşı olmak,şunu şöyle yaparsan şunun işine gelir meselesi değildir.bizim gibi düşünenler açısından mesele,kur'an'a göre gayri meşru olan bir rejimi vereceğimiz oylarla muşrulaştırıp meşrulaştırmamak.

Yorum

[quote author=zülfikar darbesi link=topic=15684.msg102862#msg102862 date=1283526798]
                [quote author=ferhat link=topic=15684.msg102817#msg102817 date=1283511222]
                ...EDİT... ilan ederiz kiemokrasi dinine Oy vermeyeceğiz !!! Oy vermedik VERMEYİZ DE!!!
                [/quote]
                [/quote]Yapmayın etmeyin kardeşler öğle birbirizinizi kırıcı üslup ve tavırlar içerisine girmeğin.

Alifurkani kardeşin meseleye bakışıyla ferhat kardeşin bunu algılaması biraz karışık olmuş gibime geliyor.

Yapılacak olan referandumu boykot etmek eyrı bir mevzu ve siyasi tercihtir.

Fakat referanduma birkısım iman ve itikati meselelerden dolayı katılmamak tamamen ayrı bir mevzudur.

Referanduma katılmak mevcut beşeri tağuti sistemi meşru görmeyi ve onaylamayı gerektirdiği için imanın tehlikeye düşme olasılığı vardır.

Yoksa burada mesele bu partiyi desteklemek şu partiye karşı olmak,şunu şöyle yaparsan şunun işine gelir meselesi değildir.bizim gibi düşünenler açısından mesele,kur'an'a göre gayri meşru olan bir rejimi vereceğimiz oylarla muşrulaştırıp meşrulaştırmamak.
                [/quote]
                Subhanallah! Referanduma katılanlar hangi sistemi meşrulaştırıyor. Böyle bir şey yok değerli kardeşim. Mesele itikadi bir mesele değildir. Ameli bir meseledir. Sandıktan zaten evet çıkacak. Ve utanmadan o çıkan evetin kaymağını buradaki hayırcılar ve boykotçular da yiyecek. Ondan yok efendim tağuttur yok efendim tuğyandır naralarını rahatça atıyorlar zaten. Ne tağutu ne tuyanı adamlar malı götürüyor. Siz hala saflarından tavır koyuyorsunuz.

Yorum

Gülümseme Subhanallah! Referanduma katılanlar hangi sistemi meşrulaştırıyor.

SİZE GÖRE LAİK T.C REJİMİ MEŞRUMUDUR?

Yorum

[quote author=zülfikar darbesi link=topic=15684.msg102865#msg102865 date=1283529615]
                    Gülümseme Subhanallah! Referanduma katılanlar hangi sistemi meşrulaştırıyor.

SİZE GÖRE LAİK T.C REJİMİ MEŞRUMUDUR?
                    [/quote]

Allah Allah ... biz birşeyi meşrulaştırmıyoruz olan düzen daha insancıl daha demokratik hale getirmeye çalışıyoruz ve en önemlisi içimizdeki vatan hainlerini bertaraf etmek istiyoruz
                    askeri,yargıyı,gizli yapılanmayı temizleme ve hatta temizleyenlere köstek ol sonra...
                    ALLAHU AKBAR BİZ TAĞUTA KARŞIYIZ...
                    yapmayın kardeşler biraz izan biraz mantık...

Yorum

[/quote]

...EDİT... (DİKKAT: SADECE SİZE SALDIRILDIĞI KADAR SALDIRMA HAKKINIZ VARDIR DİNE GÖRE ...)

edep elbiseni giy sonra gel karşımıza...

Yorum

Başını Qom'a gömenler,kiralayanlar, satanlar sanıyorlarki şayet bir şekilde bu ülke kaosa sürüklenirse, karışırsa, at izi it izine karışırsa bize fırsat doğar , bir şekilde bu oluşan kargaşadan doğan imkanla belki kendilerine nimetler ,geniş zemin ....vs. oluşur. Ama bunu düşünenler bence avuçlarını tatlandırsınlar zira bol bol yalamak zorunda kalacaklar.

Eğer biz şiileri gerçekten tanımış olsaydınız bunları söylemekten ve bu tür zanlardan haya ederdiniz. Biz hakiki şiiler tarih boyunca ancak çile çektim ve zulüm gördük. Ehlibeyt İmamlarımızın değişmez sünneti olarak. Şahsen ben konumum itibariyle çok iyi sünni yerlerde olabilirdim. Ama ilerlemiş yaşımdan sonra her şeyi elimin tersiyle itip her bakımdan yoksul şia halkının yokluklar dünyasına girdim.. Eğer bir rant ya da nimet beklentim hesabım olsaydı şu an benimle aynı hayat çizgisinden geçmişler gibi bir yerde millete havadan bakan bir koltuğum olurdu.. Elhamdülilah, Allah'tan hesabını verebileceğim kadar mal istiyorum.. dünyayı tutuştursalar elime bir devenin ağzındaki aksırı kadar değeri olmaz yanımda. Tıpkı İmam Ali a.s.'ın tuttuğu yol gibi.. Eğer elimden bir takım dünya malları varsa kendim için değil sırf ailem ve beni dünyaya bağlayan (malca) eşim ve çocukları sebebiyledir. .. her neyse kişisel olarak tanışmadığımız için hakkımızda sui zanlarda bulunmuşsunuz Rabbim sizleri affetsin, varsa suç bizleri affetsin.

Biz bu yazdıklarımızdan ve taşıdığımız düşüncelerimizden ve siyasi tercihlerimizden dolayı insanlardan hiç bir menfaat beklemiyoruz. Bizim ecrimiz Gani olan Allah'a aittir. Ve Ehlibeyt a.s.'ın şefaatiyle kara hayatımızı affettirmek. Başka hiç bir kişisel arzumuz yoktur.

siz, karşılıklı tercihlerimiz ortada olduğunu bildiğiniz halde bizim çıkarcılık için fırsat kolladığımızı düşünüyorsunuz. İmam Caferi sadık a.s. gibi tebliğ için müsait ortam kollamak ne zaman suç oldu. bu ortamda biz ayaklanıp iktidar hesabı mı yapıyoruz yapacağız! Doğrusu şaşırdım

aklınızı, arkası çıkarlarla dolu siyasi çekişmelere kaptırdığınız için her siyasi tercihi çıkarcılık olarak görmeniz ve bizim meseleye tamamen itikadi Kur'ani açıdan değerlendirip Kur'ani kavram olan Tağutu red üzerine kurmamızı göremeyecek ve bu bakış açısını düşünemeyecek kadar da güncel olayların akışına kaptırmışsınız kendiniz.. Size bizim tercih ettiğimiz dünyanın siyasi kanadın yaşantısı ile sizin tercih ettiğiniz arasındaki fark için Tayyib'den bir kaç anekdot sundum. Ayakkabı ve okyanus meselesi. Ve Rehberimiz Hamanei'nin gelin adayına fakirlikleri hakkındaki uyarı konuşmasını örnek verdim.. Ama sizin ilgi alanınıza bile girememişiz. çünkü siz siyasi ihtiras içindesiniz.. Umarız bu sıcak ortam geçtikten sonra bu yazıları bir daha sakin kafayla okursunuz. bizi o zaman daha iyi anlayacağınızı umuyorum..

bizim hareketimizi batıl gördüğünüz için bizi sonuçta avuç yalayacak şekilde hayal etmeniz doğal. Ancak biz karşılığını Allah'tan beklediğimiz bir çalışma içindeyiz. Tağutu red Allah'a iman (ayet) üzere kurulmuş bir düşünce ve yaşam biçimi dünyada nimet değil eziyet getirir. Bunun bilincindeyiz, Elhamdülillah..

Oysa mevcut siyasi akımlardan birine kapılıp sürüklenmenin hiç bir riski yok..

İlim çevresinde değişik insan türleri bulunur. En güzelleri ve takdir ettiğim ehli ilimler öncelikle alanının kuşattığı bilgiye her vechesiyle vakıf, delillerini , nedenlerini, nasılını en güzel şekilde takdim ederek etrafı camii agyarı mani bir şekilde muhataplarına aktarırlar ki bunlar başımızın tacıdır. Misal Ali Şeriati, Hayreddin Karaman, Seyyid Kutup, Mevdudi gibi.,,

Şeriati tr de şu ortamı yazsaydı vay halineydi sevdiklerinizin.. Seyyid Kutup bizim fikirlerimizi oluşturan bir yazardır. Eğer yoldaki işaretlerini bu günkü olaylarda hakem olarak seçseniz bizden farklı düşünemezsiniz.. O küfür sistemi içinden bir mücadeleyi kesinlikle reddetmektedir.. Mevdudi de ondan pek farklı değildir.

"...Ama son söz sadedinden en azından şunları yazayımki farkımız belli olsun. Ey başlarını Qom'a gömenler, satanlar, kiralayanlar,başkalaşanlar, dönüşenler , sahih degerlerin toplamı adına degil de sıg idraklerinin konumlandırdığı gettolarından ahkam kesenler"

Hakaretlerinizden dolayı Rabbim sizi affetsin. dedikleriniz bizde varsa da bizi affetsin..

"(...) Evet haklısınız bu çografyada mukimlerin yaşadıkları Şamanizm, emevi kırması hurafe, menkıbe, bidat , uydurma, yalan yanlış bulaştırılmış sunni din anlayışı ne kadar yanlış, çelişkili ve batılsa emin olun, zerdülük, safavi kırması efsane, masal, hikaye menkıbeye karışmış, yalan,düşmanlık ,nefret, savaş, takıyye temelli Kur'an gercekliğinden uzak şii anlayış da o kadar yanlış ve tutarsızdır. Yani Rabbin takdiri Türkiyeli müslümanlar olarak tanık olduğumuz , hakikatin etrafını kaplamış curuf , yanlış, yalan , uydurmanın hangi mezhep , meşrep, ekol , okul var ise hepsinin en karekteristik özellikleri kendilerini nisbet ettikleri en temel hakikatlerimizden fersh fersah uzagında olmalarına ragmen kendilerini hak diye sunmalarıdır."

Cahiliye cahiliyedir. Ve biz her ne adına olursa olsun cahili değerlerle savaşım içindeyiz. Şii müslümanlardan da malesef sizin gibi bizim siyasi tercihimize katılmayanlar var.. Ve sünnilerden de bizi destekleyenler.. Bizim bu konulardaki tercihimiz kültürel ve günlük çıkarsal değil, ilkesel ve inançsaldır.

"takıyye temelli Kur'an gercekliğinden uzak şii anlayış da o kadar yanlış ve tutarsızdır."

bu cümlede haddi açmışsınız. Türkiye'deki hangi şii anlayış haddi aşmıştır? Sünnilerden farklı olarak? Şiilerden şiayı unutup cahiliye sistemi içinde savrulanlar elbette vardır. kumar oynayan namaz kılmayan ama adı şii olanl mektebi doğuştan varis aldığını sananlar elbette vardır. Ama sizi yanıltan şia hakkında bilgi sahibi olmamanızdır bu noktada..

Bozulan sünnilik noktasında tespitleriniz doğrudur. Çünkü hiç bir zaman sünnilikte mezhep adına konuşmaya yetkili bir ulema sınıfı yoktur. hele günümüzde mezhep adına cahil halk ile sünniliğin her şeysini bilen bir bilgin arasında konuşma hakkı bakımından yetki vereceğiniz bir nas delil yoktur. Ancak hiç bir şii ne kadar cahil olursa olsun mektep adına konuşma yetkisinin kendileirnde değil alimlerde olduğunu inkar etmez ve yaptıklarının da konuştuklarının da mezhebe mal olmaması gerektiğini bilir de söyler de. Ancak sünnilikte herkes kendini mezhep adına konuşmaya yetkili görebilir. Çünkü sistem buna açıktır.

O yüzden bu konuda yukarıdaki cümleniz tamamen batıldır. Hiç bir şii anlayş Kur'an gerçekliğinden uzak ve tutarsız değildir. Bu konuda sizi söylediğinizi ispata ve delile çağırıyorum... Öyle bilmeden atmayın..

siz kendinizi dinin merkezi konumunda görmenizi hangi hakla iddia ediyor ve bizi fersah fersah uzakta ilan etme sözü söyleyebiliyorsunuz. Buyrun deliliniz? Eğer doğru sözlü iseniz hadi getirin kitabınızı!.. biz hep bu başlıkta da diğer yerlerde de Kur'an merkezli konuştuk hep. Burda cahiliye ve Tağutla ilgili Kur'an ayetlerinden milim sapmamaya gayret ederken siz görüş ve tuttuğunuz yolla ilgili bir tane Kur'an ayetine dayanmadınız. Bu durumda kim Kur'an'dan fersah fersah uzak oluyor. lafı, Kur'an bunlara karşımaz ilgi alanına girmez, demeye getiren mi; yoksa bu referandumda Kur'an anayasa olmadığı için biz bu tercihimizi mevcut seçeneklerden farklı seçeneği tercih ederek kullanacağız diyen mi Kur'an'dan fersah fersah uzak oluyor?

"Bununda detayına girmeyecegim . Ama şunu bilinki burada yaşayan biz Türkiyeli müslümanlar olarak bu günde yaşıyoruz ve en az bu tehlikeli zemin kadar tehlikeli net açık islam düşmanlarının etkilerinin kırılması, dayandıkları kaypak zeminin ayaklarının altından kayması ve güçlerinin kırılması, yıllar yılı zulüm, ırkçılık, darbe, hırsızlık, soygun üzerine kurdukları şer ittifakının belinin kırılması, çinayetlerin, darbelerin, hukuk adına çöreklenmiş anayasal cetenin, güvenlik adına iç atletinden postalına, çakısından uçagına gırtlagından kısıp veren zavallı muztazaf halkına karşı kullanan bir avuç darbeçinin yanlış konumunun , eylemlerinin son bulması, dahası yaptıklarından ilk defa hesap sorulur hale gelmesi, bu çografyada yaşayan insanların kırk katırmı kırk satırmı zorbalığından kurtulup daha yaşanılası, anlanılası , ayagının üzerine durulası, olanları sorgulayası hale gelmesinin ilk adımı olması umudu ve duası adına, tüm şer güçlerin engellemelerine , sizin gibilere ragmen , şu an için , dahil oldugumuz müslümanların ve bizimle beraber bu zulmü ,yoklugu, haksızlığı ceken,yıldırılmış,ezilmiş, degerlerine yabançılaştırılmış, çahil bırakılmış, umudu ,gelecegi karartılmış mustazaf toplumun faydasına olduguna inandığımız için ;

Bunlar kendileriyle batık kastedilmiş ve yanlış tercihle sonuçlanmış hak sözlerdir. Yoksa sizin tercih ettiğiniz siyasi cephenin eleştirdiklerinizden hiç farkı yok. Pardon şu farkı var, diğerleri soygun ve çeteciliği din adını kullanmadan bunlar din adına yapıyorlar. dolayısıyla bu daha tehlikeli.. Nasıl şii oldum bölümünde derviş mafyası tabiri ile kastettiğimiz gibi.. Sizin adamların arasında bunlardan sayılmayacak kadar çok var. Derviş mafyası..

"YETMEZ AMA EVET"

Allah tabi ki insan seçme hakkı vermiştir. Seçim sizin hesap O'ndan. Biz de seçtiğimizin sonucuna siz de katlanacaksınız. o halde biz görevimizi yaptık..

Biz de Tağuta ve onların yasalarına hayır diyoruz. Hem eskisine hem de yenisine.. Tüm seçimlerde varız ve bu görüşümüzü ilan ediyoruz. İnsanların yönetimle ilgili söz söylediği her yerde bizim bu konuda sessiz ve tercihsiz kalmamız asla düşünülemez. Bu bizde değil sekülerleşmiş sünni sistemde vardır. Bzi her siyasi olayda her olayda varız. ve tercihimiz Her zaman Ehlibeyt ve Kur'an'dan yana.. bunlardan sadece birinden yana bile değil..

Ehlibeyt'i bulan neyi kaybetmiş, O'nu yitiren neyi bulmuş ki!...

ELHAMDÜLİLLAH...

Yorum

"qom kardeş sana samimi bir soru...
                          ama vicdanen cevap ver biliyorsunki burda ne yazarsan yaz kalpleri ancak Allah biliyor
                          bu başlık altında onlarca mesaj yazarak tağuti düzende oy kullanmayacağını açıkladın eyvallah
                          peki... türkiyedeki düzeni bir de şöyle varsayarsak:
                          farzetki burda da İran İslam Cumhuriyetindeki gibi bir dini yapı var fakat cumhuriyet ile yönetiliyor ve bir anayasası var yani daha açık bir ifadeyle halkı şii fakat rejimi cumhuriyet...
                          ve önümüze bu referandum paketi sunuldu... kararın ne olurdu?"

İranda da cumhuriyet var. ama İslam cumhuriyeti. Sanırım buradakini söylerken şu anki tağuti düzen olacak ama halkı şii olacak diye kastediyorsunuz. Örneğin ıraktaki ya da devrim öncesi irandaki şah döneminden bahsediyor olmalısınız.

Biz konuya mektebi açıdan bakmıyoruz. Evet mektep olmazsa olmazımız. Ama zaten bizim şia mektebinden anladığımız bir inanç ve yaşam ilkelerinde tağuti bir düzen hakim olamaz. ÇÜnkü imamet inancı vardır. İmamet, Ehlibeyt a.s.'ın bizzat kendisinin yöneticiliğini kabul edip onlara biat etmek ya da Onların ilan ettiği mektebin hükümlerine göre hükmeden ve yine Zamanın İmamı a.f. tarafından onaylanmış kişilere biat edip sadece onlara itaat etmektir. onların dışındaki güçlerin şiiler üzerine bir bağlayıcılıkları yoktur.

O yüzden İmam Humeyni r.a. halkı şii olmasına rağmen şah dönemindeki tağuti düzene itaat etmedi ve bu Allah'ın yasalarını terk edip insan ürünü icadı yasalarla ülkeyi yönetme iddiasındaki güçlerle mücadele etti. Onlarla hiç bir zaman uzlaşmadığı gibi, sistem içinden belirli makamlara adam yerleştirip ya da belirli noktaları ele geçirip ya da Anayasada biraz gedik açıp mücadele etme yoluna gitmedi. Onun mücadele sisteminde asla rahatlık yoktu. tersine ona bağlı olanlar devrim sürecinde hep kırıldılar ezildiler işkence baskı zulüm ve nihayet şehadeti gördüler. İslam inkılabı böyle zorlukla ayağa kalktı. Her ne zaman cahiliye düzeni yerine İslami düzen kurulmak isteniyorsa bu ilahi sünnet uygulanmak zorundadır. Tarih boyunca tüm Peygamberler de aynı çizgiyi sürdürmüş hep çile çekmişlerdir. hiç bir peygamber çile çekmeden bir çoğu sürgün ve işkence görmeden inkılabı yapamamışlardır.. Biz bu vahyi çizgiyi bırakıp görmezlikten gelip yatarak 4-5 yılda bir zannımızca birilerini mücahit ilan ederek onların cahiliye düzenlerine evet diyerek İslam'ı hakim kılacağımızı sanıyorsak bunda ancak şeytanın iğvası aranır. başka değil..

"::"ben yine oy kullanmaz mevcut düzeni yıkmak için mücadele ederdim"::
                          diyebilir miydin? dersen ne olurdu? ..."

bizim mevcut düzeni yıkmak diye bir planımız bir çalışmamız yok.. bizim halkı bilinçlendirmeye yönelik, cahiliye düzeni ile İslam düzeni arasındaki farkı, Tağuta iman etmekle Allah'a iman etmek arasındaki farkı anlatma derdimiz vardır. biz halkın özünde olan cahiliye değerlerinin İslami değerlerle değimesinin mücadelesini veriyoruz. bizde yer altına inme örgütsel çalışma ya da sistemi ele geçirme diye bir çalışma olmaz. bizde her şey açıktır. Halk kendi özünde olanı değiştirdiğinde İslam İnkılabı zaten olacaktır. Şeriat Allah'ın, insanları cennete götürme için onlara indirdiği bir nimettir. Bu nimeti ise sadece ona layık olanlara verir. İşte biz bu layık olmak için çıtayı yükseltmenin mücadelesindeyiz. Mücadele uzun soluklu ancak kesin çözümlüdür. Yoksa geçici akli çıkarımlarla İslami mücadele hiç olmaz sadece kendinizi kaybedersiniz..

"iran islam cumhuriyetinde bir halk hareketi oldu mevcut düzeni değiştirme adına fakat aynı hareket türkiyede "ülke topraklarının düşman işgalinden kurtulması" için gerçekleşti

1- İran İslam İnkılabı içerideki yönetime karşı bir mücadele idi Oysa bu ülkede düşman işgalinden kurtarma dediğiniz mücadele dış güçlere karşı idi.

2- İslam İnkılabının dayandığı temel ilkeler Kur'an ve Ehlibeyt ilkeleri idi. Yani anayasanın Kur'an olduğu bir düzeni kurma için mücadele verdiler. Oysa Türkiye'deki mücadele laikliğin ve cahiliye yasalarının hakim bir siyasi rejim kurma mücadelesi idi.

3- İslam İnkılabının başındakiler din adamı ulema sınıfı idi. Türkiyede ise bahsettiğiniz mücadele alimlerin idamı üzerine kuruldu. Alimler ancak idam edildiğinde başşız kalan halk ikna edilebildi.

4- Türkiye'deki mücadelede mücadele halk ülke ve çağdaş uygarlık (batı) seviyesine çıkmak için yapılırken İran'daki mücadelenin manevi dinamiği Allah rızası ve bu mücadelenin Allah için olması vardı.

5- Sonunda burada Kur'an'a dayanmayan din esaslarına dayanmayan, kanunların dine göre yapılamayacağı, iranda ise tam tersine, dine uygun olmayan bir yasanın çıkarılamayacağı, tamamen Kur'an ve Ehlibeyt öğretileri sınırlarında bir düzen kuruldu..

daha bu farklılıklar çoğaltılabilir. Ancak sizn bu iki hareketi benzetme yönleriniz bizi şok etmiş durumda. Eminim ki Türkiyede devrimi yapanlar da sizin bu devrimi İran İslam inkılabına benzettiğinizi görseler sizi topa tutarlardı..

"yani olaya aynı pencereden bakılması çok güç...farklı değerlendirmek lazım"
                          bu cümleyi anlamadım?

Yorum

mkaradas kardeşim Gülümseme
                            Başını kuma gömenlerin islam adına kaos ortamından elde edecekleri tek bir faydanın zerresi yoktur. Bu ülke 90'larda aynı düşüncenin selef versiyonuyla doluydu. Hemde bu selef versiyon o kadar aktifti ki, o yıllardaki yoğunluğu ve çoğunluğu şimdi bu kafasını kuma gömenler tayfasında olan insanlar görseler "İslam Cumhuriyeti'ni kurduk işte!" diye avam tabiriyle "ne oldum delisi" deyimiyle ifade edeceğimiz bir çizgide olurlardı.

bizim kafamızı kuma gömme diye bir durumumuz yoktur Elhamdülillah. Eğer akıntıya kapılmadıksa, başları açık, kadınların giyimi konusunda ve diğer bir çok ölçüde Kur'an'ı ve Allah'ın emirlerini unutmuş güya islamcı diye takip edilip güvenilen tv kanalları gazeteler ve internet sayfalarına kapılmadıysak, onların estirdiği cahiliye rüzgarına kapılmadıysak bu kafamızı kuma gömdüğümüz anlamına değil sizin gibi kafamızı başkalarına teslim etmediğimizdendir Elhamdülillah. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. Ancak sizin hocalarınız akşam eve gttiğinizde başı açık bayanlardır güya islamcı tv kanallarında.. Oysa benim seksenbeş yaşındaki babam bakın ne diyor böyle bir açık oturumda açık bir bayanın ilahiyatçı hocaların da arasında bulunduğu bir açık oturum programı için..

o hocalar hoca mı ki? o kadın onlara ne dese yaptırıyor. Sus diyor susturuyor konuş diyor konuşturuyor. Neymiş tv programcıısıymış, oturum yönetmeniymiş haber sunucusuymuş.. Kendisine faydası olmayanın size nasıl faydası olacak..

Bu tür porgramlardan çıkacak sonuç şudur. Siz daha İslam'ın değil itikattan amelden olan bir hususunu bile kavrayamamış insanın gözünden ancak onun izin verdiği kadar dünyayı siyasi olayları görebilirsiniz..

sonra da bizim burada Kur'an ile ilgili hatırlattığımız ayetleri çok uzak ve uygulanması imkansız görürsünüz.. Bu durumda bekleyin bakalım biz de bekliyoruz. yakında göreceğiz kafasını kimler sokmuş kuma.. bir kerecik sözlerinizde bir ayet bir hadis görmedim.. Bu nasıl müslümanlıktır yoksa o haber sunucu ya da hocalarınızn bile yöneticisi izin ve icazet vericileri de mi hiç ayet ve hadisleri okumuyor gündeme getirmiyorlar? sizin onlardan fazlalığınız nedir?

"İşin kötüsü bu kadar kilometrelerce uzun mesajları yazmak için birde insanın "Ne zahmetler çekiyorum bilmek bile istemezsiniz!" diyerek "desinler diye" noktasında olması. Ama tabi bunların hepsini toplasanız kıymeti yok. Boykotçuların, İşçi Partisi safında olanların, Fatih Camisi gibi -gerçi sünnilerin olan- bir caminin bahçesine bomba koyacakların, -ama son anda enselenen apoletlilerin- MHP gibi medeti apolet püsküllerinde bulan çaresizlerin, CHP gibi "Başörtüsünü biz çözeriz" deyip başörtülü fotoğraflara yarı resmi kurumlar olan belediyelerden paso bile çıkarmayacak kadar din düşmanı olanların safında olup aynı zamanda "Allah'tan cc başka ilah yoktur, Muhammed saa onun kulu ve elçisidir, Ali as Allah'ın cc velisidir." demek sıkıntılı bir ruh hali olsa gerek.

kimden bahsettiğinizi bilmiyorum ve anlamadım ama geçtiği için söyleyeyim. biz akp ye ve onun tağuti düzenine hayır derken, chp mhp ye yaslanmıyoruz. Onlar da aynı düzenin bir parçası. Tüm siyasi partiler öyle.. adı ha ahmet ha mehmet ha mac olmuş farketmez. Önemli olan: Kur'an ve Ehlibeyt'siz olmaları.. sonuçta hiç biri diğerinden farklı değildir.

"Olayı kişiselleştirmeden asıl meselemize dönecek olursak, aslında meselenin özü için şöyle bir tespit yapmak yerinde olur. Türkiyeli Şii müslümanlar düzene karşı herhangi bir imtihandan geçmedi hala. Bu kesimin güncel hakkındaki düşüncelerinin bu denli realiteden gündemden ve güncelden kopuk adeta direk düşman safında şekillenmesinin asıl nedeni budur."

Şii Müslümanlar her zaman baskı altındadırlar nasıl bir sınavdan geçmediler? Onlar var sayılmıyor ki bu ülkede daha nasıl denenecekler. yok sayılmaktan tüm haklarının inkarından daha büyük deneme ne olur? Bu ülkede bizim vergilerimizle bize sünni bir din dayatılıyor mu dayatılmıyor mu? okullarda iş yerlerinde camilerde bize dayatılan nedir? buna rağmen bu ülkede Ehlibeyt mektebinin ayakta oluşu nedendir. bu var oluştan daha büyük başarı nedir? Sünni dünya sınavdan mı geçti? O halde neden hiç biriniz devlet desteğinden mahrum kalmak istemiyor diyanetin kaldırılıp camilere tek kuruşun ödenmediği bir sistemi kabul etmiyorsunuz? Hangi en zor dönemde cami imamlarının maaşları kesildi. Hadi eşit şartlarda olun da o zaman hangi ekol ayakta kalabiliyormuş görelim bakalım.. Bizim tağuti sistemden tek kuruşun boğazımıza girmemesinden daha büyük denenmemiz ve kazanmamız ne olabilir?

öyle iddia ediyorum ki sünniler hiç bir zaman şiilerin çektiğini verdiği sınavı vermedi bu ülkede..

"Ama aynı kesimin alimsiz fakihsiz dönemlerini anlatanlar var. Nikahlarının kıyılamadığı, ölülerinin defnedilemediği günlerinin olduğunu biliyoruz Türkiyeli Şii Müslümanların. Bu tip zor ve kötü koşullardan, hemen hemen her beldede camilerinin olduğu günlere geldiklerini görüyoruz. Nasıl gelindi acaba?"

Dışarıdan konuşmak, iftira atmak, onca yok saymaya karalamaya rağmen yükselen bir değeri dönüp kendi eseri saymak konusunda her halde üstünüze kimse olamaz.

bu ne büyük iddiadır ne byük iftiradır!

biliyorsanız söyleyin! Türkiye'de şii camilerinin ve alimlerinin olmayışının bu ülke yönetimiyle ne ilgisi var?

Bu ülke izin vermediği için mi alimler ve camiler yoktu? Yoksa sonradan şii camileri devlet mi yaptırdı şu an elektrik su vs gibi giderlerini devlet mi ödüyo yoksa islamcı sandığınız hükumet mi ödüyo? Bu ne cehalettir.

Şii camilerimiz tamamen Ehlibeyt mektebinin kendi gayretleri ve ekmeklerinden artırdıklarıyla ve humuslarla yapılmış ve yapılmaktadır. Şii alimleriinse neredeyse okuyanlar sanacak ki ilahiyattan yetişti ve devlet onları maaşa bağladı..

şii cenazelerinin kaldırılamadığı zamanlarda sünni cenazeler ne haldeydi? Türkiyede ihl'lerin kapatıldıı 39 ile 54lü yıllarda var olan imamhatip açığı nedeniyle camiler boş kalmış ve bu yıllardan itibaren bu açık doluncaya kadarki sonraki yıllarda sünni cenazeler yıkanamamış ve kokmuştur. Devlet bu açığı kapatmak için tc standartlı imamhatip yetiştirmek için bu okulları açmaya mecbur kalmıştır. yoksa sünnilikte devlete dayanmadan dinin sürmesi mümkün değildir.

Oysa şiada durum böyle değildir. Şii alimerin devletten bir kuruş bile almaları caiz değildir. Ve öylelerinin ardında namaz sahih olmaz. bu şu an İslami sistem olan iranda bile böyledir. Şu an bile iranda hiç bir caminin alimi devletten kuruş maaş destek almaz. Çünkü alimler devleti siyasi yapılanmanın üstündedirler.

hadi bakalım sünniler de almasın devletten maaş?

türkiye'de Ehlibeyt mektebinin alimsiz kaldığı doğrudur. ve şu anki cahil şiiler varsa bu eksiklikten dolayı vardır. Alimlerin eksik oluşu ise İslam devriminden önceki dönemin özelliğiyle ilgilidir. O dönemde İran'da yeterli şii alim yoktur ki türkiyede olsun. Ne zamanki devrim oldu ve ulemanın üzerindeki dvletin soygunculuğu ve baskısı kesip atıldı abdnin hain eli kesip atıldı, iran uleması bol miktarda ilim öğrencisini aldı eğitti ve dünyanın her yanına bu ilmin taşıyıcılığı misyonunu üstlendi.. Elhamdülillah..

ama sizin değerlendirmenize bakın.. Sanki tağuti sistemin marifetiymiş gibi. Hadi bildiğiniz konuda konuşuyorsunuz ya bilmediğiniz konuda neden konuşuyorsunuz? Allah'tan korkmaz mısınız? bunların hesabı sizden sorulacak?..

"Bedel ödeyen, eleştirdikleri, beğenmedikleri, yezitle aynı mesabede değerlendirip lanet ettikleri sünnilerin sayesinde oldu tabiki. Heleki önümüzdeki dönem için konuşmak gerekirse bu site dahil küfür edercesine andıkları Fethullah Gülen'in kaymağını yiyecekler. Çünkü ergenekonu açık eden bu çeteci darbecilere adeta savaş açan bir numaralı isim Fethullah Gülen'dir. Şimdi bunu dedik diye bizi Fethullahçı ilan edecekler ama öyle bir hareketide cahilliklerine vermek lazım."

Bir siyasi görüşü sevebiliriz ama onu asla ilahlaştırmamalıyız.

bir siyasi görüşten ya da mezhepten nefret edebiliriz ama asla onlara karşı adaletsiz olamayız.!

Bu son pargrafta öyle şartlanmışlık ürünü düşünceler var ki.. neredeyse rızkımızı onlar veriyor bizi onlar yaşatıyor denecek.. oysa onları da bizi de doyuran Allah'tır. Onlara da özgürlük veren bizlere de veren Allah'tır. Eğer siz şu an var olan özgürlükleri tağuti yönetimden biliyorsanız dünyadan hiç haberiniz yok demektir. ve hala altmışlı yılların kominist despot kutupçu dünyasında kalmışsınız demektir..

bir kere eğer bir yerde dini çalışma varsa bu, tağuti yönetimlerin desteğiyle değil, onların engellerine rağmen Allah'ın lütfuyla olmaktadır. Bu site özgürlüğünü Allah'a borçludur. İmam zamn a.f.'in hesapları ve lutfuna borçludur. Bu lutuf ve borcu kimsenin engellemeye hakkı yoktur. başına yazdığınız mkaradas'ın örnek verdiği mevdudiden bir anekdot:

Mevdudi zalim pakistan yönetimince islami faaliyetlerden dolayı idam cezasına çarptırılır. Ancak c.başkanı der af dilersen bağışlarım. Mevdudi: Ölüm emirleri yeryüzünden değl gökyüzünden gelir, Eğer Mevlam ölümümü yazmışsa dünya bir araya gelse beni yaşatamaz, eğer Rabbim benim yaşamamı yazmışsa değil siz dünya bir araya gelseniz beni öldüremezsiniz. ben pişman olacak ve af dileyecek hiç bir şey yapmadım ve bu yüzden özür dilemiyorum iftihar ediyorum, ve aileme de sesleniyorum ki onlar da benim adıma özür dilemesinler..

ve buna rağmen ne olur tahmin edin? size kalsa her şeyi kontrolü altına alacak kadar büyük olan tağuti güçler çoktan onu keserlerdi.. oysa orada idam cezası yine iptal ediliyor ve Mevdudi yaşıyor.

bir anekdot da İmam (dediğiniz) Rabbani'den. Ekberşah bunu tutuklatır ve özür diletmek ister. Rabbani de asla özür dilemez. Kıral karşısına girerken der ki baş eğip öyle gireceksin çünkü ben uluyum.. Rabbani bunu da reddeder. çaresiz kalan Ekberşah duvar ustalarını çağırır kapı boşluğunun yarıdan yukarısını tuğla ile ördürür. Böylece Rabbani belini bükecek ve huzuruna eğilip de girebilecektir böylece de onun emri yerine gelip kırılan onuru yerine gelecektir. Bu kez de rabbani bcaklarını dizlerinden büküp öyle girer ama yine de belinden eğilmez. kuduran ekberşah der buna bize keramet göster madem alimsin..

o da keramet ancak Allah dilerse gösterilir. ancak illa da kerameti bizim hak olup olmadığımıza delil olarak alacak ve o yüzden soracak olursan, bunca zulmüne rağmen bizim sizn karşınzda hala yok olmayıp yaşamamızdan daha büyük keramet ne olabilir..

evt, sizin bizi okumanızı beklemiyoruz. en azından kısa vadede. ancak kendi sünni alimlerinizden böyle tağuti sistemlere karşı mücadele vermişleri de terketmişsiniz. bari onları okuyun da Allah'ın verdiği nimetleri tağutlardan bilmeyin.. Tağutları her şeyi kontrol edecek güçte görüp tarnılaştırmayın.. çünkü öteki dünyada onların hesabı çok ağır olunca size suçlarından pay biçecekler:

" Kâfirler «Biz ne bu Kur'an'a ve ne de ondan önceki kutsal kitaplara asla inanmayız» dediler. Sen bu zalimleri bir de Rabb'lerinin huzurunda dikilmiş durumda biribirlerini suçlarken görsen! O zaman ayak takımını oluşturan güdülenler kendini beğenmiş elebaşlarına «Siz olmasaydınız, biz mü'min olacaktık» derler.
                            Kendini beğenmiş elebaşları da güdülenlere derler ki; «Size doğru yola ilişkin mesaj geldikten sonra biz mi sizleri o yoldan alıkoyduk? Aslında siz kendiniz suça girdiniz»
                            Za'fa uğatılanlar da büyüklük taslayanlara: "Hayır, siz gece ve gündüz hileli düzenler (kurup) bizim Tanrı'ya küfretmemizi ve O'na eşler koşmamızı bize buyuruyordunuz" dediler. Azabı gördüklerinde pişmanlıklarını saklarlar. Biz de küfredenlerin boyunlarına halkalar geçirdik. Onlar yaptıklarından başkasıyla mı cezalandırılacaklardı?
                            Uyarıcı gönderdiğimiz her kentin şımarık elebaşları mutlaka şöyle dediler. «Biz, sizin getirdiğiniz mesajı kesinlikle inkâr ediyoruz» (Sebe 31-34)

Bu ayetler şirk, tağuti düzende müşriklerin ateşte birbirleirne suç atmalarından söz eder. Tağuti, Şirk düzeninde Seyyid Kutup ve ekolüne göre iki kesim vardır. Yöneticiler ve yönetilenler. Yöneticiler kendileirni büyük gören müstekbirler, yönetilenler de bunların hakir gördüğü (seçimden seçime kendileirn adam sandırdıkları) kimselerdir. yöneticiler ateşte, yönettikleriyle birliktedir. her biri diğerine iki kat azap ister. çünkü kendi sapmalarını karşıya bağlarlar. yönetilenler kendilerini, tağuti yönetimle yönettikleri ve buna uymaya zorladıkları için müstekbirleri suçlarken, yöneticilerse, bizim size karşı bir gücümüz yoktu, size doğru yol belli oldutkan sonra ondan sizi bi mi alıkoyduk. siz çoğunluktunuz bizim size karş gücümüz yoktu. tersine siz bize güç verdiniz destek verdiniz. paranızla şakşakçılığınızla bizi şımarttınız ve sonuçta bizim de kendimizi kaybeden azgınlar olmamıza neden oldunuz.. asıl iki kat azabı hak eden sizlersiniz diye kendilerini savunup diğer tarafı suçlayacaklar..

Rabbim bizleri bunlardan olmaktan korusun...

Yorum

"Gülümseme Subhanallah! Referanduma katılanlar hangi sistemi meşrulaştırıyor. Böyle bir şey yok değerli kardeşim. Mesele itikadi bir mesele değildir. Ameli bir meseledir. Sandıktan zaten evet çıkacak. Ve utanmadan o çıkan evetin kaymağını buradaki hayırcılar ve boykotçular da yiyecek. Ondan yok efendim tağuttur yok efendim tuğyandır naralarını rahatça atıyorlar zaten. Ne tağutu ne tuyanı adamlar malı götürüyor. Siz hala saflarından tavır koyuyorsunuz."

Referanduma katılmak demek, biz eski yasadan korkuyoruz yeni yasayı kabul ediyoruz demek istiyorlar. yenisi ile yönetilmek istiyoruz diyorlar.. Bu yasa bizim hayatımızı düzenleyebilir diyorlar. Bu yasaya göre çıkacak kurallara uyacağız diyorlar. yani o anayasa maddelerine göre İslam'a zıt bir yasa bile yapılsa onu da kabulleneceğiz demektir bu..

geçen seçimlerde akpye oy verenler (diğer partileri desteklemiyoruz ha ynlış anlaşılmasın diğer partiler de aynısını yapacaktı) akp'nin çıkardığı yasaları kabul etmediler onların altına imza atmadılar mı sanıyorsunuz! Zinanın serbestleşmesi, domuz etinin kasaplık et kapsamına alınması, ve daha önceden akpnin devraldığı bir sürü İslam karşıtı tağuti yasanın altına onlar da onay imzalarını atmadılar mı sanıyorsunuz? Egemenlk kayıtsız şartsız Allah'ındır yerine milletindir demenin vebaline girmediklerini mi sanıyorsunuz...

biz öyle sanmıyoruz. Bunların naralar olmadığını ve riskler göze alınmış büyük sözler olduğunu görmelisiniz.. Rabbimizin dilediğinden başkası olmaz denerek sadece ona güvenip dayanılarak söylendiğini, ve ücretinin de sadece O makamdan beklendiğini biliniz..

biz hiç bir zaman hiç bir yerde birilerinin kaymağını yemedik. yemeyiz de Allah yiyeceksek boğazımıza tıkasın.. Biz sadece Rabbimizin verdiği rızkı ve onun dinini tebliğ etmesi için verdiği ihsan olan özgürlüğü kullanıyoruz. ve Ona minnet borcu hissederiz başkasına değil.. madem sizin tağuti güçleriniz iddianıza göre her şeyimizi verenler, o halde söyleyin vermesinler hiç bir şey bakalım Allah'ın verdiklerine engel olabiliyorlar mı görelim.. kendilerine bile güçleri yetmez onların..

bu arada size hz. Meryem filmini izlemenizi ve orada bilhassa Meryem s.a.'nın yahudi din adamlarının, kendisini mabede sokmama kararlarınan karşı dediğine dikkat edin. Mabeddeki din adamları diyorlar biz seni madebe sokmayacağız çünkü inançlarımıza zıt. O da Allah dilerse olur. Tüm din adamları karşı bir tek Zekeriyya a.s. destekler olmasına rağmen Meryem s.a. mabede onların gözünün karşısında giriyor. Hem de onların kendilerinin şaşırdığı kendi kararlarıyla.. neye uğradıklarını şaşırıyorlar.

Size Musa a.s. örneğini de verdim. ama hiç fayda etmemiş

artık Rabbimden güzel sabır dilemekten ve sizin siyasi hırsınızın azalıp daha bağımsız düşünebileceğiniz ortamın geleceği zamaları beklemekten başka yapabileceğimzi bir şey yok gibi..

Yorum

Mustafa islamoğlunun referandumla ilgili konuşmasını bu linke tıklayarak izlenmesini tavsiye ediyorum. Birde bu pencereden dinleyelim inş . Hikmet müminin yitiğidir nerde bulursa alır hadisine binaen inş.

http://medya.mustafaislamoglu.com/me...?haber_id=1205
                                [img]http://img240.imageshack.us/img240/6638/salam83fb18fb1sqqm1ec6.gif

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X