Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

REFARANDUM.!!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: REFARANDUM.!!

"parti yok seçim değil. insanlar vicdanlarıyla sandığa gitmeliler. vesayete evet mi hayır mı eğer bu toplumun üzerindeki yumruk milletin tepesinden inmesin diyorsa insanlar onu hayır diye anayasa değilikliğine hayır diyecekler. ama bu yumruk insin diyorlarsa

bu topraklarda mutlu ve kutlu bir azınlık var. bunların asli unsuru olan müslümanlara kan kusturuyorlar. Allaha savaş açıp müslümnaların dinleirni yaşamlarına engel olup millete çocuk muamelesi yapıyrlar. onlara göre bu millet iyiyi kötülükten ayıramaz aptal ahmak bir milletti. bu muamelyi yaptılar.

bu referandumda ilk defa cumhuriyet döneminde bu millet bu azınlığın kölesi olarak kalmaya kalsın mı yoksa efendi olsun diyecekse evet demeliler. evet diyerek yolu açmalılar. piyasada evet ama yetmez ifdesinin yerine evet ama daha fazlasını iste evet demekle daha fazlasını istemeyi doğru buluyorum

anayasa düşmanlığıyla seksen yıllık aklbaliğ oldu mu olmadı mı?

oligarşiyi indirip indirmeme konusunda rüştünü ispat edecek. bu millete artık kimse ırgat muamelesi yapamyacak. tepesine vurup ekmeğin alamyacak gözüne baka baka aşağılayamaycak. bir grup yetmiş milyona hükmran olamayacak. kendi ideolojisini millete zorla dikte edemeyecek. bu deli gömleğini mille tçıkaracak mı çıkaramayacak mı?

bu millet rüştünü ispat etti mi etmedi mi... bu re onu ispat edecek . eğer edemezse bu milletin başında boza pişirmeeyi haklı görecek o zaman bu efendilik taslayanlar veli ve vais olmaya devam edecek

canımız istediğinde dini yasaklayacaız kuranı yasaklayacağı başörtüyü yasaklayacağız. milletin imanıyla savaşcağz prasını hortumlayacağız terör örgütü kurmaya hakkımız var dyiecektir..

dinsiz ve imansız paraya dinsizi mansız denir
    helali haramı yoksa dini imanı da yok islamına lakadar olmadığ bir alan hiç yok. bu refrandumda oy verme işi bir ameldir. ya fasid ya hayırlı ameldir. bu bir tercihtir. Allah tüm yaptıklarımız .. biz tercih yaparız Allah verir. başımıza kimin veli olacağı kendimiz seçeceğz vesayetle mi vesayetsiz mi.. bu anlamda bu rerreandum dinle amele alakalı kuranda salih ameller imanden sorna gelir. yani düzeltici iyiliği yaıycı doğruyu destekleyici salih amel olup olmadığ bizim tercihimizle belli olacak. vesaeyet bu memlekette hem kendi hem milletin ahlakını ifsat etti. seksen yıllık blanço önümüzde. işte darbelerin yaptığı önümüzde. cinayet işlediler. bu milletin seçtiği başbakanı astılar yani bu milleti astılar. dar ağacına çektikleir millet idi. yoksa menderes değil. bu milletin tepesine oturup da oradan aşağıya bevledenlerdir. biz bu milleti astık ama neden dirildiler. diye yetmişte yeniden milleti astılar.

öcalan plot yüzbaşı necatinin evinde kuruldu bu pkk

kim kimle savaşacak, yetmiş milyonu aptal yerine konulmasına son verip vermeyeceğini belli edecek.

ikinci dinle alakalı hususu kuranda iylik ve sorumluluk yarışın düşmanlık ve kötülkte yarışmayın bu bir iyilik yarışıdır.

hılfulfudula benzeyiyorum bunu. mekkedeki oligarşiye karşı onun bunun alın terini soyan çeteyi bir avuç azgına karşı Resul'ün de katılışı... aslında bu faziletle ilişkili bir tercihtir.

başka açıdan rad 11 bir toplum kendini değiştirmedikçe Allah .. tercihlerini değiştriecekler biz iyi tercihi kullanıyoruz sen de bizi değiştir diye Allah'a diyecekler sen de bizi değiştir..

rerferabdynla Allaha duadır. zalimlerini mi çağırıoyr yoksa adillerni mi.. zulümle mi yönetilmek isteniyor...

sorumluluk bilincinin

oy verme koyver diyenler sorumsuzluktur. içinde yaşadığınız toplumun bir üyesisiniz. nasılsanız öyle idare olursunuz.. sizi yönetenler sizin bir parçanız hem siz sçeecek hem de şikayet edeceksiniz. eğer iyiye layıksa bu millet onu seçecek. darbeye vesayete karşıysan hayır de..

vesayeti reddediyorsa millet kendine dua edecektir.

ben darbe mağduruyum. muttalib yüzbaşı..

darbeler bu milleti imanına bir darbedir

böyle bir fırsat yüzyılda bir ya çıkar ya çıkmaz. evet çıkarsa askeri vesayet çökecek mi?

abdülazizin bileklerinden kesilip hunhrca hüseyin avni paşa tarafındankatline kadar dayanır. milletin tarihine düşman olmaktı askeri vesayt. milleti kendine bırakırsan vesayetçiler gibi düşünmeyecektir bu millet. tabi ki kökleri var. sadece askerler içinde değil ki bundan nemalanan siviller var. askeri kışkırtan siviller var. onlar bu milletin sırtından slük gibi emdikleri sırtından düşmenden askeri vesayeti kolay kolay bırakmazlar.

iş çevresi okur yazardan siyasetçiden var.. kendisi azgın azınlığa mensup...

bir sultanı kovup 300 sultan getirecekler. korku bu ayrıcalıkların gitmemesi için savaşıyorlar. onların milletle alakası yok..

kolay değil başlangıç. bu gündönümü olacak. bu millet akılbaliğ oldu aptal muamelesi yapamayız diyecekler..

ondan sonra geri sayım başlayacak ve bu darbe anayasası tamamen değişeck. böylece vesayetten kurtulacak.
    öyle hemen 13 eylülde her şey derin çetelerden kurtulacak diye beklenti yanlış olur. ama doğru beklenti bir süreç bunların defterleri dürülmüştür.

siyasi basiret..

bir mümin bir delikten iki kez sokulmaz. bu memlektette bir delikten bir çok kez sokuldu. artı müslümanlar kendi lehlerine olanları alyhleridnen farkını bilmelidirler. fıkıh budur. fıkıh kişinin lehinde ve aleyhinde olanı bilmesidir.

mü'minin ferasetinden yani keskin bakışından korkun çünkü o Allah'ın nuru ile bakar.

sakın zalimlere meyletmeyin sonra ateş size de dokunur.

izleyiciler sorumlu ve takvalı olsnlr. yaptıklarınızdan sorumluyuz. yaptığımız yanlış tercih torunlara htta onlarınd açocukların a bir zulüm olarak yansıyacak kötü gelecek olarak yansıyacak. biz eylemlerimizin saadetin ya da felaketini görürür.z bu ref şahitliktir.

..

ondn sonra bu millet yoksullukla da bş eder dışarıyla da.. ama bu millet vesayetle eli kolu bağlı olduğundan mücadele edemiyor.. "

(bol miktarda yazım yanlışı var bunlar konuşmadan direkt kendim için yazdığımdan kaynaklandı..)

Mustafa İslamoğlu..

İslamoğlu siyasete mi atılacak acaba bu kadar siyasetçi gibi taraf şeklde konuşuyor..

demek ki milleti bu kadar bu referanduma umut bağlatan böyle sivil toplumcular. yoksa siyasilerin böyle ikna etmesi ve bu kadar taraftar etmesi mümkün değil..

İslamoğlu başta diyor bu referandum vesayetçilere mi yoksa kendi efendiliğine mi evet demenin referandumu derken, sonunda bu bir başlangıç ama tam olarak her şey değil diyerek hızını kesiyor iyi ki yoksa bu anayasanın şer'i bir anayasa olduğunu sanıp ben bile evet demeye gidecektim..

ancak sistemin buradaki oyunu aynen devam ediyor ve buna gelmeyen kimse kalmamış gibi.. Yapılan Allah için mi yapılıyor yoksa millet için mi.. bu açıkça belirtilmedikçe ve yine aynı şekilde bu işlerde merkeze milletin mi yoksa Allah'ın mi diye konacağı konusu açıklığa kavuşmadıkça değişen hiç bir şey olmayacak.. bu gün milletin tepesine bevledenleri atıp kendi kendisinin tepesine bevleme sistemi getirilmiş olacak..

Yine başka bir dikkatimi çeken şey İslamoğlu demokratlaşmış biz izlemeyeli..sanki millet hakim olduğunda İslam hakim olacak gibi konuşmuş

sanki milletin hakim olduğu darbelerin olmadığı batıda her şey tamammış gibi..

sanki millet seçse ve yapsa her şeyi doğruyu seçecek ve yapacakmış gibi..

demokrasi dmek İslam demekmiş gibi..

yani burada kilit soru şu oluyor: bu anayasa hatta darbe anayasası tamamen değişse, millet gelecek seçimlerde şeriatı isteriz dese karşısında engel kalmayacak mı?

doğru kalmayabilir. çünkü milletin şeriat istemeyeceğinden emin hale gelmişler demek ki.. milletin tepesinde boza pişirenleri burdaki bir kaç askerle burdaki bir kaç zengini sanıp onları görürseniz böyle hesap yaprsınız.

ama milletin vesayetinin kendi inanç ve amellleri olduğunu görür bu ülkeyi ne siyasilerin ne anayasanın yönetmediğinin farkında olursanız o zaman başka...

Yorum

Dini İslamoğlu denen şahıstan öğrenecek kadar cahil olmadık...

Yorum

İslamoğlu sünniler arasında şiilere en yakın olandır.

Yorum

O aynı zamanda F grubuna da yakındır ya da yaşar n de yakındır vs vs vs.İslamo... kimseye bir hayr gelmez kardeş boşuna övme.

Yorum

[quote author=alifurkani link=topic=15684.msg103078#msg103078 date=1283673328]
            [/quote][quote author=Qom_u_aşk link=topic=15684.msg103178#msg103178 date=1283703036]
            [/quote]

Laf cambazlarıyla ve sözleriyle halleri çelişik olanlarla söz yarışına girmenin boşa gayret oldugunu bilecek kadar tecrübem var, ama şuna değinmeden gecemeyecegim.

Mustafa İslamoglu belki bir mezhepli ama o ve onun gibi düşünen müslümanlar elhamdulillah başını qum'a gömen mezhepçilerden hiç olmadılar ve biz kendimizi sadece kitabında Rabbin hitabıyla ''müslüman'' diye vasıflandırmasını daha çok seviyoruz ve mezhepçilerin şerrinden Rahman'a sıgınıyoruz. Tarih boyunça ve bu gün oldugu gibi, bu forumda ve her yerde.

Yorum

bir kere başımızı Quma sokmuşuz ya artık ne desek yaranamayız... Örneğin İslamoğlu için olumlu şey söylesek bile..

Elhamdülillah ki biz laf cambazlığı yapmıyoruz. inanmadıklarımızı söylemediğimiz gibi karşıdakini alt etmek için de yazmayız. bizi burada yazmaya zorlayan düşünce gereklilik ve sorumluluktur. zevk almak ve nefsimiz için yazmıyoruz. sizin bize bakışınız noktasında bir türlü başaramasak da Kur'an'i düşünme, onun kavramlarıyla günlük hayatı ve siyaseti değerlendirme şeklindeki yazılarımız ortadadır. bakanlar görecektir ki sizin gibi asla başkalarının yönlendirmesi popülarizm bizim yolumuzu çizmez. Kur'an ve Peygamber hayatından örneklerle Ehlibeyt İmamlarının yaşamları sınırlarımızı çizmektedir elhamdülillah..

bu durumda bizim yazdıklarımız laf cambazlığı diye küçümsenmesi niteliğinin saptırılması ve küçümsenmesi hak olmasa gerek. ancak dini deliller ve bundan daha üstün istinbatlar (dini rivayetlerle görüşlerini ispatlama) olmalı ki bizim söylediklerimiz hafife alınsın..

siz kendi görüşlerinizi ve aklınızın faydalı gördüklerinizi yazmanıza rağmen ben size böyle laf cambazı diye hitapla yazdıklarınızı yok saymadım ve akli çıkarımlarınızı bir kalemde çizmedim. aldım bunların neden yanlış olduğunu düşündüğümü dini naslarla ortaya koydum. buna cevap başını kuma sokanlar laf cambazları gibi hak etmediğimiz karalamalar olmasa gerekti.. Rabbime havale ediyorum. O emekleri zayi etmeyendir. zaten biz karşılığını Ondan değil sizden bekleseydiki bunlar karşısında sizin gibi karalama yoluna giderdik..

daha önceden cevap vermedim görmezlikten geldim başını kuma sokanlar tabirinden ama bu kez Rabbimin izniyle bu konuya da bakışınızın ne anlama geldiğin irdelemek istiyorum...

sizin için inandığınız konular gerçek hakikat olabilir. çevrenizde bunları kabul edenler çok olduğundan bunlara karşı gelmeyi dünyaya hakikatlere sırt dönmek olarak görebilirsiniz. Anca biz her durumda çizgimizi çoğunluğa ya da popüler akıntıya göre belirlemeyiz. Halka uymakla sorumlu değil vahye uymakla sorumluyuz. halktan biri olup onların seline kendimizi kaptırsak o durumda onlardan biri oluruz o durumda bize verilen ilimin ne değeri olur ki.. İlim adamları biraz daha farklı olmak ve toplumu uyarmak görevinde değiller midir? Alternatif bakmak ve toplumun görmediği açıdan olayları incelemek zorundadırlar.. Böyle olursa ilimleri bir işe yaramış gizli hakikatleri çıkarmış olacaktır.

biz kafamızı şirk düzenine sokacağımıza, cahiliye kavram ve alışkanlıkları arasında Kur'an'ı Peygamber ve Ehlibeyti yitireceğimize kafamızı kuma sokmayı yeğleriz. biz kafamızı dünyanın asla maddesiz makamsız parasız güçsüz edemediği bir kültürün hakimiyetine karşın büküp kabullenmek yerine kuma sokmayı bir şeref ve kurtuluş biliriz. kafamızı birilerinin halktan çaldıkları dolar ve altınların keselerinin devamı ve çoğalması uğruna kurulmuş tezgahlara sokacağımız onlara esir edeceğimize nefes alamama pahasına tek kalma pahasına da olsa kuma sokmaya razıyız Elhamdülillah. Cahili değerlerle düşünüeceğimize Hak değerler uğruna kafamızı vermeyi de Rabbimiz bize nasip etsin. Yanlış yolda milyarlarla ilerleyeceğimize tek başımıza Ebuzer gibi kafamızı çöllerin kumlarında kaybetmeye razıyız. Yeter ki Rabbimiz bizden hoşnut olsun da hakim düzen ve cahiliye toplumu kafamızı kumlarda boğsun.. ne çıkar..Elhamdülillah

öte yandan biz alay ettiğiniz nickimizi Kutsal Qum şehrinden aldık. Oraya olan aşkımızı bir nebze de olsa ifade edip dostlarla oraya olan hasretimizi paylaşmak için.. Hem de güya sizin sevdiğiniz Rahmetli İmam Humeyni'nin sevdiği ve yetişmesinde büyük payı olan alimler şehri, Ehlibeyt ilim havuzu olan Kum şehir. Bu sizin efendilerinizin görmek istemediği çıplakların yöneticiliğini yaptığı sahillerdeki kum değildir. Bu sizn değil hayatınızdan sözlüklerinizden bile çıkardığınız unuttuğunuz bir yüce kavramın adıdır. Kıyam kelimesinden gelen Allah için ayağa kalk isyan et adalet için ayaklan anlamına gelen arapçadaki Qum emridir. sizin tabi adalet için ayaklanma diye bir idealiniz oldu mu bilmiyorum. olsaydı bu kelimeyle birazcık tanışıklığınız olur bunu çıplaklık kültürünün çağrıştırdığı fuhuş merkezleriyle içli dışlı olanın hemen aklına gelebilecek kumsal hatırlamasına girmezdiniz.. kum dediğimizde bizim aklımıza ilk başta Allah için adalet için kalk anlamı gelmekte..

nickimizle alay etme basitliği sizi rahatlatırsa bu da bir faydadır bize. bir müslüman kardeşimizi rahatlatmış olmaktan dolayı. Ancak başkalarına karşı onurumuzu rencide ettiğiniz ve nickimizi seçmemizde bize ilham olan duygu ve düşüncelerimizi saptırmanız dikkatleri yanıltmanız sebebiyle de doğacak zararları telafi edersiniz.. Bu bize değil size yük getirecektir..

Umarım aklınızı cahilye değer ve eylemlerinden adalet içn ayaklanma bir şeyler yapma duygularına çevirebilirsiniz.. Sizi kırdıysam amacım bu olmayıp kendimi savunma ihtiyacımdandır. Eğer kırdıysam özür dilerim...

Yorum

[quote author=mkaradas link=topic=15684.msg103216#msg103216 date=1283720583]
                [/quote][quote author=Qom_u_aşk link=topic=15684.msg103178#msg103178 date=1283703036]
                [/quote]

Laf cambazlarıyla ve sözleriyle halleri çelişik olanlarla söz yarışına girmenin boşa gayret oldugunu bilecek kadar tecrübem var, ama şuna değinmeden gecemeyecegim.

Mustafa İslamoglu belki bir mezhepli ama o ve onun gibi düşünen müslümanlar elhamdulillah başını qum'a gömen mezhepçilerden hiç olmadılar ve biz kendimizi sadece kitabında Rabbin hitabıyla ''müslüman'' diye vasıflandırmasını daha çok seviyoruz ve mezhepçilerin şerrinden Rahman'a sıgınıyoruz. Tarih boyunça ve bu gün oldugu gibi, bu forumda ve her yerde.

[/quote]

Mkaradaş kardeşim, bu ülkede kimi insanların hükümetin istediği EVET vermeye mecburiyetleri vardır. Diyet ödemek zorunda olanlar vardır. Bazı kardeşlerizimi gücendirmek istemediğimizden bir çok şeyi burada dile getiremiyoruz. Müslümanları evet demeye çağıran bir çok kimse hükümetin imkanlarından nemalanan, şirketler, firmalar, televizyonlar kurarken akp nin yardımından cömerte yararlananlar var. Onlar diyet borçları gereği de olsa hayır demeselerde bile evet demek zorunda hissetmektedirler kendilerini. Onların diyet borçlarını ödemelerini samimiyetmiş gibi zannetmek insanı yanıltır. Bu konuda bu kadarla iktifa ediyorum.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=15684.msg103242#msg103242 date=1283751602]
                  [quote author=mkaradas link=topic=15684.msg103216#msg103216 date=1283720583]
                  [/quote]

[/quote]

Mkaradaş kardeşim, bu ülkede kimi insanların hükümetin istediği EVET vermeye mecburiyetleri vardır. Diyet ödemek zorunda olanlar vardır. Bazı kardeşlerizimi gücendirmek istemediğimizden bir çok şeyi burada dile getiremiyoruz. Müslümanları evet demeye çağıran bir çok kimse hükümetin imkanlarından nemalanan, şirketler, firmalar, televizyonlar kurarken akp nin yardımından cömerte yararlananlar var. Onlar diyet borçları gereği de olsa hayır demeselerde bile evet demek zorunda hissetmektedirler kendilerini. Onların diyet borçlarını ödemelerini samimiyetmiş gibi zannetmek insanı yanıltır. Bu konuda bu kadarla iktifa ediyorum.
                  [/quote]
                  işte bu sözlerden dolayı tebrik ederim seni mehmet usta..gerçekten tebrik ederim
                  ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

mkaradas;
                    demişsiniz ki:

"Mustafa İslamoglu belki bir mezhepli ama o ve onun gibi düşünen müslümanlar elhamdulillah başını qum'a gömen mezhepçilerden hiç olmadılar ve biz kendimizi sadece kitabında Rabbin hitabıyla ''müslüman'' diye vasıflandırmasını daha çok seviyoruz ve mezhepçilerin şerrinden Rahman'a sıgınıyoruz. Tarih boyunça ve bu gün oldugu gibi, bu forumda ve her yerde."

bunu görmemiş dikkatten kaçırmışım..

bu sitede defalarca yazdığımız için okurlardan, oluşan tekrar için özür dileyerek size de yazalım.

bu söyledikleriniz sloganik ifadelerdir. yere basmayan. bir kere herkes müslümanız diyor ama birbirleriyle savaşıyorlar. demek ki o zaman müslümanların inançlarını ve yaşam biçimlerini ifade için müslümanlıkları yeterli olmamış başka sıfatlar onları yönlendirmiş. Kur'an ve Peygamber dışında başka takipçileri olmuş..

siz madem mezhepçi değilsiniz o halde hanefiliği bırakın Kur'anı ve hadis kitaplarını açın onlara göre yaşayın dininizi. yok şimdi biz mezhepliyiz ama mezhepçi değiliz diyeceksiniz.

mezhepli ve mezhepçi olmak polemiği demogojisini biraz açmak gerek bu durumda..

bizim gibi inandığı dğurları savunup onları açıklayan insanlara kendi fikirlerine alışkanlıklarına bildiklerine uymadı diye mezhepçi suçlamasını yapanlar, kendilerinin bir mezhebi taklit ettiklerini söylüyorlar. ama diyorlar biz herkesin bir mezhebe bağlanmasını eleştirmiyoruz. kendi mezhebimizi tek doğru görmüyoruz diyorlar.

bir kere biz şiayı Ehlibeyt mektebini bir mezhep olarak değil İslam'ın bozulmadan günümüze gelmiş şekli olarak görüyoruz. bu yüzden şiayı tanıtmayı İslamı tanıtmak olarak görüyoruz. Şia diğer mezhepler gibi bir mezhep değildir. O İslam'ı bozmadan günümüze taşıyan ekoldür, mekteptir.

oysa sizin taklit ettikleriniz mezheptir. yani dinin anlaşılmasında insani yorumlar görüş farklılıkları olarak görüyor bu yüzden herkesin bir mezhebe girmek için zorlanamayacağını ifade ediyorsunuz.

aslında burda: benim tuttuğum mezhep ilahi değil beşeridir o yüzden kimse ona uymak zorunda değildir. demektir. eğer öyleyse sen niye uyuyorsun, sen uydun doğru buldun o halde neden başkasına anlatmıyor ona çağırmıyorsun. anlatılmaya değmez mi yani? Anlatılmaya değmeyecek kadar mı az doğru. o halde çok doğruya neden gitmiyorsun. mezhep dinin yorumu deniyor. bu yorum kime ait? Allah ve resulüne mi yoksa insanlara mı? insanlara ait yorumlar nasıl din olabilir? bu dinin insanların yorumuna açık mdıır?

mezhep önemsizse siz neden ona uyuyorsunuz. Siz mezhebinizi İslam sanıyor ve ona göre başka görüşlere mezhep diyorsunuz. onlar başka görüşleri açıkladığında aslında sizin mzhebinizi eleştiriyor olmalarına rağmen siz onları mezhebinizi din sandığınızdan dolayı dine karşı olmakla suçluyor mezhepçilikle suçluyorsunuz.

örneğin namazda fatihadan sonra amin demenin neresi ayette yazıyor. bu konudaki hadisleri çürük olmakla niteleyip Kur'an'a aykırı gören birini siz şii mezhebini savunmakla mezhepçilikle suçluyorsunuz. madem mezhebiniz önemsizdi o halde neden amin demeyiverelim madem öyle. zaten Kur'anda da fatihadan sonra amin yok demiyorsunuz. Diretiyorsunz?

madem mezhepçi değilsiniz Kur'an'a bakın ve ellerinizi bağlamayın. neden bunda ısrar ediyorsunuz.

Yorum

Serdarcan
                      işte bu sözlerden dolayı tebrik ederim seni mehmet usta..gerçekten tebrik ederim
                      İfade tarzın tamirci çırağınınkine benzemiş Serdarcan, sanayide mi çalışıyorsun yoksa?
                      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

kum; benim fikrime göre koyu bir selefsin. seleflerde aynı senin gibi yapar. kurandan verdiği ayet delillemesine somut örnek işte der. ama günümüzdeki örneklediği olay için tepeden tırnağa soyuttur.

şia fıkhına göre amel ediyorsan bilemem burada kimin ne ile amel ettiğinden ziyade yazdığı mesajları okuyoruz. şia fıkhına göre amel ediyorsan ahbaride diyebiliriz.

sen eveti nasıl ve ne şartlarda yorumluyorsan hayırı veya boykotuda aynı şartlarda yorumlamalısın o zaman...

madem oy kullanmak rad 11, yusuf 40, maide 44 gibi ayetlere muhalefet anlamına geliyor, oy kullanmamakta yani boykot etmekte teröristlerin işine geliyor. teröristler boykot edin demiyorlar mı? ve terör örgütü ile ergenekon bağları ispat edilmedi mi? chp mhp işçi partisi çizgisinin zaten ergenekonun önde gideni olduğunu belirtmemize gerek yok. sizin durumunuz ne oluyor şimdi?

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=15684.msg103331#msg103331 date=1283837418]
                          Serdarcan
                          İfade tarzın tamirci çırağınınkine benzemiş Serdarcan, sanayide mi çalışıyorsun yoksa?
                          [/quote]

insan her yaşta çıraktır yeterki içinde öğrenme arzusu olsun..)))))

benim sözlerim samimi idi emin ol..
                          ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Tağuta veya O'nun teröristlerine ya da partilerine ya da mezarına ölüsüne kadayıfına Irak'ı bombalatanlara gizliden destek verenlere Demokrasi oyununa OY YOK!!!Binlerce sortiyle bombayı Iraklıların başına atan, Türk hava sahasını açan kimdir?

Yorum

[quote author=alifurkani link=topic=15684.msg103349#msg103349 date=1283845343]
                              Tağuta veya O'nun teröristlerine ya da partilerine ya da mezarına ölüsüne kadayıfına Irak'ı bombalatanlara gizliden destek verenlere Demokrasi oyununa OY YOK!!!Binlerce sortiyle bombayı Iraklıların başına atan, Türk hava sahasını açan kimdir?
                              [/quote]

İşte bu tür planları ve türkiye üzerinden oynanan oyunları defetmek için EVET demeliyiz
                              herşey derin yapılanmanın tamamen çökertilmesi, yok edilmesinden geçiyor

Yorum

[quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg103352#msg103352 date=1283845763]
                                [quote author=alifurkani link=topic=15684.msg103349#msg103349 date=1283845343]
                                [/quote]

İşte bu tür planları ve türkiye üzerinden oynanan oyunları defetmek için EVET demeliyiz
                                herşey derin yapılanmanın tamamen çökertilmesi, yok edilmesinden geçiyor

[/quote]

haksız yere zengin olanların ,ihaleye fesat karıştıranların,kalpazanlıktan naylon faturadan sabıkalı olanların,israile mayınlı araziler verilmedi diye hırs yapanların,yalan iftira ve karalama ile kendilerine karşı gelenleri alt etme yok etmek isteyenlerin ve sayabileceğimiz bir çok yanlış işleri olan insanların çıkarttığı anayasaya bu kadar güveniyorsunuz öylemi.?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X