Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

REFARANDUM.!!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: REFARANDUM.!!

şu referandum bitse de rahatlasak hayırlısıyla, sanki dinin esasıymış gibi günlerdir hararetli tartışmalar yaşanıyor maalesef.

Yorum

[quote author=VeLayet link=topic=15684.msg103543#msg103543 date=1283973813]
      şu referandum bitse de rahatlasak hayırlısıyla, sanki dinin esasıymış gibi günlerdir hararetli tartışmalar yaşanıyor maalesef.
      [/quote]

Haklısın kardeş valla hayır dedik diye dinden çıkartacaklar neredeyse ya..evet diyenın nasıl kendıne göre gerekçesi varsa hayır diyenınde kendıne göre haklı gerekçesi olamazmı..ben yine diyorum anayasa değişmelimi DEĞİŞMELİ ama bu şekilde değil çok istedikleri 2 maddeyi geçirebilmek için makyaj yapmalarına yürülükte olan yasalara makyaj yapmaya gerek yok..

akşam siyaset meydanında SÜHEYL BATUM ile anayasa komisyonu başkanı BURHAN KUZU konuşuyor size yemin ederim SÜHELY BATUM BURHAN kuzuyu rezil etti...düşünenize anayasa komisyon başkanı bir milletvekili kendi yaptıkları anayasanın içeriğinden habersiz....askerlerleri sivil mahkemeler yargılayacak diyor burhan kuzu....süheyl batumda dediki balyoz ergenekon darbe iddaaları ile ilgili davalara kim bakıyor sivil mahkeme bakmıyormu..adam sus pus ses yok..yani şunu demek istiyorum bu yasayı hazırlayanlar el kaldır el indir yapan vekiller ve bir çoğu içeriğini bilmiyor tek bildikleri tayyip evet dedi bizde evet diyeceğiz başka bir şey yok....bunları söyleyınce bazılarının zoruna gidiyor nedense..adam resmen diktatörlük kurmuş farkında değilmisiniz.

hadi diyelim asker dinsiz imansız chp yine aynı bunlar yalan konusur sahtekarlık yapar şantaj yapar hırsızlık yapar haksız yere trilyonlar kazanırlar nasıl olsa inançsız insanlar der geçerim normal karşılarım..

Ama bu adamlar imanlı biliniyor halk tarafından inançlı biliniyor haram yemez biliniyorlar hak yemez yedirmez biliniyorlar değilmi.

8 senelik iktidarları döneminde olan yolsuzluklar haksız kazançlar yandaşa devlet ihalelerini vermeler devlet olanaklarını kendi işlerinde kulllanmalar ne ararsan varmı var..peki ben bu adamlara güvenipde nasıl çıkardıkları yasaya evet diyeyim nerelerine güveneyim bunların..neyse bitsede kurtulsak bu oylama..
      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

yoook serdarcan kardeş artık millet uyandı artık millet "yönetimde ben de varım egemenlik benimdir benim irademden üstün irade yoktur" demeye başladı.

bunu da provoke ediyorlar hakimiyet Allah'ın insana ne oluyor diyorlar...tamamen çarpıtma...egemenlik elbette Allahın irade de onun herşeyin üzerinde iradesi elbette var fakat burda amaç ülke yönetiminde söz sahibi olma halkın iradesinin üstünde hiçbir siyasi askeri kurum tanımamadır.

irade milletindir deyince hemen hooop deniyor ama tamamen faso fiso ve çarpıtmadır bu ...Allah elbette herşeye hakimdir en büyük irade elbette onundur bunun aksini söyleyen imanını kaybetmiştir ama bizim kastettiğimiz idari konular...evren üzerine hakimiyet anlayışı değil

Ebu Turk kardeş,

siz dünya işlerinde biz taibat işlerinde tanrı hakimdir diyen bir laik misiniz?

Yorum

İlk olarak serdarcan tarafından gönderildi
          akşam siyaset meydanında SÜHEYL BATUM ile anayasa komisyonu başkanı BURHAN KUZU konuşuyor size yemin ederim SÜHELY BATUM BURHAN kuzuyu rezil etti...düşünenize anayasa komisyon başkanı bir milletvekili kendi yaptıkları anayasanın içeriğinden habersiz....askerlerleri sivil mahkemeler yargılayacak diyor burhan kuzu....süheyl batumda dediki balyoz ergenekon darbe iddaaları ile ilgili davalara kim bakıyor sivil mahkeme bakmıyormu..adam sus pus ses yok..yani şunu demek istiyorum bu yasayı hazırlayanlar el kaldır el indir yapan vekiller ve bir çoğu içeriğini bilmiyor tek bildikleri tayyip evet dedi bizde evet diyeceğiz başka bir şey yok....bunları söyleyınce bazılarının zoruna gidiyor nedense..adam resmen diktatörlük kurmuş farkında değilmisiniz.
          yav kardeşim programı izlemesek bizi de kandıracaksın
          sen onların tarafını tutuyorsun tabii süheyl batumu savunacaksın kendince rezil etti susturdu diyeceksin
          o programda bir tartışma ortamı olmadı ki herkes kendi bildiğini söyledi
          süheyl batum kendi eleştirilerini yaptı burhan kuzu da...
          şu mantığa bakar mısın batum diyorki:
          "411 milletvekilinin onayladığı bir yasayı elbette 7 kişi 11 kişi vs. reddedecek... ne olacak yani 411 kişiyi 511 kişi mi reddetsin...."

Allah aşkına bu adam profesör ve kendini sol demokrat olarak tanımlayan şahsiyet...şu düşüncesine bakın
          411 milletin vekilini nasıl hiçe saydığını ve 7 yargı üyesini nasıl el üstünde tuttuğunu görün...

baştan sona demagoji ve boş sözlerden ibaret olan bir tartışma oldu

yahu ergenekon sanıklarını eleştireceği ve suçlayacağı yerde onların savunmasını yapan bir adamın sözlerini nasıl kale alırsınız
          etö davalarına sivil mahkeme bakıyormuşmuş....
          ama işte sırf bu yüzden askeri mahkemelerde yargılanmak istiyorlar
          çünkü beraat edecekler aklanacaklar... biz sivil mahkemede yargılanmak istemiyoruz diyorlar
          oysa davanın sivili askeri mi olur
          bu tartışmalara son vermek ve bu konudaki spekülasyonlara son noktayı koymak için kesin bir yasa geliyor ve diyorki madde:
          "kardeşim artık askeri mahkemelerde yargılanıp yırtmak kaçmak belgeleri kanıtları örtbas etmek sümenaltı etmek yok"

neymiş hani sivil de yargılanıyormuş amaaan kardeşim vallahi demagoji billaha da safsata boş laf yaa

kurnazlıkta bunların üstüne yok var ya seni ayak üstü öyle bir soyarlarki öyle bir aklını çelerlerki sudan çıkmış balığa dönersin bunlar ebucehili bile geçti kardeşim

Allah bizleri muhafaza etsin

Yorum

İlk olarak Qom-u-ask tarafından gönderildi

Ebu Turk kardeş,

siz dünya işlerinde biz taibat işlerinde tanrı hakimdir diyen bir laik misiniz?
            kardeş çok düz bir mantıkla yaklaşıyorsun benim sözlerimden bu sonuç çıkar mı?
            çok acele karar veriyorsun...bunu mu dedin hemen şusun...şöyle mi dedin hemen böylesin... çok yanlış bir davranış bu

kardeş elbette herşey Allah'ındır....
            her zerre de Allah'ın hakimiyeti ve iradesi mutlaktır bunun aksini düşünen dinden imandan çıkar? yanlış mı düşünüyorum
            ama parlamenter sistemde yönetilmek Allah'a isyan değildir
            sana soruyorum: günah işlemek kişiyi kafir eder mi?

evet şeriat kurallarına göre yönetilmiyoruz ama mevcut düzen şeriat ile %90 örtüşüyor ben bunu savunuyorum
            %10'luk kısımda ise cezaların uygulanış biçimleri, medeni kanun gibi husularda farklılıklar var

bu Allaha isyan değildir ve ben bunları diyorum diye de Allah'ın kanunları ile yönetilmek istemiyorum düşüncesi ortaya çıkmaz.

Yorum

Ebu Turk
              evet şeriat kurallarına göre yönetilmiyoruz ama mevcut düzen şeriat ile %90 örtüşüyor ben bunu savunuyorum
              %10'luk kısımda ise cezaların uygulanış biçimleri, medeni kanun gibi husularda farklılıklar var
              Mevcut düzen şeriat ile %90 örtüşüyor dediğiniz şu %90 a bir kaç örnek verebilirmisiniz?

Yorum

kayseride büyükdoğu (Necip Fazıl) gurubundan Dursun Çiçek adında bir akademisyen vardı. bir gece Postmodernizmin İslamcılar Üzerine Etkisi adlı kitabı üzerine bir değerlendirme sohpeti düzenlemişti.

o gece söylemiş olduğu bir söz hala aklımdadır. (tabi o zamanlar sünniydim): Eğer hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyen bir meclis tamamen şeriata uygun yasalar yapsa, ve müslümanlar da bunları kabul etse bu durumda müslümanlar küfre düşerler.. Çünkü yasa koyucu hakim olarak Allah değil meclis kabul edilmiştir. Burada önemli olan yasa olduğu yasa koyucunun kim olduğudur da...

tam da böyle dedi. Burada dikkat çekmek istediği konu yasa koyucunun kim olduğu, yasanın ne için koyduğu, Allah ile insanın yasama mevzuunda konumu önemlidir. Bir yasayı Allah için Allah rızası için Allah böyle emrettiği için yapmaz Allah'ı yasa koyucu kabul edip ilan etmez ama yasama konumuna insanı koyarsanız orada İslam yoktur dedi.

dediğinize bir çok bakımdan ben de katılıyorum. Ülke yasalarının sizin kadar büyük oranını söyleyemeyeceğim ama belki de önemli bir kısmı İslami yasalarla uyum içerisinde. Ancak bunun hükumetle alakası yok. Eğer batı hukukunu da inceleseniz orada da İslamla uyum bulacaksınız. bu o ülkenin yasal düzeninin meşruiyetini göstermez. Ancak İslami yasaların akla uygun oluşunu ve oralardaki yasa yapıcıları da akılcı davranıp bu evrensel hakikatlere ulaştığını gösterebilir ancak..

Ancak ayette: "Onlar, Allah'ın birleştirilmesini emrettiği şeyi birleştirirler, Rablerinden korkarlar; kötü hesaptan ürkerler."Ra'd 21. buyuruluyor. Burada birleştirilmesi emredilen şeyin alimler dünyada hükümlerin Allah'a verilmesi hakimiyet bağının Allah'a atfedilmesidir. Yani yasa yaparsınız bu yasanın Allah'ın yasalarına uygunluğu kadar belki daha fazla Allah emretti diye yapmanızdır. Yani hüküm yasa yasa koyucu, ilah olarak Allah'ı kabul etmek...

Ne önemi var derseniz, Allah kendisinin güçlü görülmesini, kendinden korkulmasını kendi adının yüceltilmesini ister. kafirlerden değil kendinden korkulmasını emreder. her şey türkiye için sloganı yerine her şey Allah için denmesini emreder...

Yorum

evet

Yorum

[quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg103741#msg103741 date=1284103745]
                    İlk olarak serdarcan tarafından gönderildi
                    yav kardeşim programı izlemesek bizi de kandıracaksın
                    sen onların tarafını tutuyorsun tabii süheyl batumu savunacaksın kendince rezil etti susturdu diyeceksin
                    o programda bir tartışma ortamı olmadı ki herkes kendi bildiğini söyledi
                    süheyl batum kendi eleştirilerini yaptı burhan kuzu da...
                    şu mantığa bakar mısın batum diyorki:
                    "411 milletvekilinin onayladığı bir yasayı elbette 7 kişi 11 kişi vs. reddedecek... ne olacak yani 411 kişiyi 511 kişi mi reddetsin...."

Allah aşkına bu adam profesör ve kendini sol demokrat olarak tanımlayan şahsiyet...şu düşüncesine bakın
                    411 milletin vekilini nasıl hiçe saydığını ve 7 yargı üyesini nasıl el üstünde tuttuğunu görün...

baştan sona demagoji ve boş sözlerden ibaret olan bir tartışma oldu

yahu ergenekon sanıklarını eleştireceği ve suçlayacağı yerde onların savunmasını yapan bir adamın sözlerini nasıl kale alırsınız
                    etö davalarına sivil mahkeme bakıyormuşmuş....
                    ama işte sırf bu yüzden askeri mahkemelerde yargılanmak istiyorlar
                    çünkü beraat edecekler aklanacaklar... biz sivil mahkemede yargılanmak istemiyoruz diyorlar
                    oysa davanın sivili askeri mi olur
                    bu tartışmalara son vermek ve bu konudaki spekülasyonlara son noktayı koymak için kesin bir yasa geliyor ve diyorki madde:
                    "kardeşim artık askeri mahkemelerde yargılanıp yırtmak kaçmak belgeleri kanıtları örtbas etmek sümenaltı etmek yok"

neymiş hani sivil de yargılanıyormuş amaaan kardeşim vallahi demagoji billaha da safsata boş laf yaa

kurnazlıkta bunların üstüne yok var ya seni ayak üstü öyle bir soyarlarki öyle bir aklını çelerlerki sudan çıkmış balığa dönersin bunlar ebucehili bile geçti kardeşim

Allah bizleri muhafaza etsin

[/quote]

sen izlemişsin ama kendini şartlandırmışsın bir rejim düşmanlığına o gözle izlemişsin bende KUZU BURHANIN hal ve haraketlerine mimiklerine gazetecinin karşısındaki tutumuna cevaplarına ve cevap veremediği yerde bişey bilmiyorsun bişey bilmiyorsun demek suteri ile laf kalabalığı yaptığına şahit oldum...

adam yalanmı konuşuyor balyoz davasında askerleri sivil mahkeme yargılamıyormu..

şu an yürülükte olan kanunlara makyaj yapıp senin önüne getirmiyorlarmı..memura sendika hakkı veriyor ama grev hakkı vermiyor nasıl bir DEMOKRASİ anlayışıdır bu....bak yine söylüyorum anayasa değişmelimi DEĞİŞMELİ ama bu şekilde değil hainlik yaparak değil yangından mal kaçırırı gibi değil..bu ülkenin hukukçuları var toplarsın eğer gerçekten samimi isen adam gibi bir anayasa çıkartırsın belki refaranduma bile gerek kalmaz..DANIŞTAY VE ANAYASA MAHKEMESİ bu ülkenin değerlerini koruyan bir kurumdur..yanlışları varmıdır elbette vardır kimse masum değildir..

neymiş başörtüsü yasağını geri çevirmiş..tamam onda haklısınız ama bir tek bununla yargılamak ve kin gütmek doğrumu sizce....başörtüsü demişken bir şey sormak istiyorum bundan önceki hükümetler döneminde her cuma çıkışı camiler önünde protesto vardı başörtüsüne özgülük diye..peki bu adamların iktidarında neden olmuyor bu protestolar sebebi ne acaba bu sorun çözüldüde bizimi haberimiz olmadı..yani bu bile dini islamı başörtüsünü siyasete alet ettiklerinin açık bir örneği değilmidir...

islamın emri olan müslümanlığın gereği olan başörtüsünü siyasete alet etmelerini içinize sindirebiliyormusunuz..

ben yine diyorum kardeş anayasa değişmelimi DEĞİŞMELİ ama akp nin yada chp nin dayatması ile değil..samimi devlet adamı bunca gerginliği yaratmadanda bu işi çözerdi..meydanlarda bas bas bağırarak bu halkın vergilerini bayrağa poşete şapkaya otobüslere afişlere ve birçok gereksiz giderlere harcayarak değil..bir kere bu adam eğer gerçek müslüman ise israfın haram olduğunu bilecek..

neyse yarın bu halk aziz nesini andırmaz inşALLAH..
                    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

burhan kuzu bir hatip değil ve bence hiçbir tv programına bu şekilde karşılıklı tartışma yapmak amacıyla çıkmaması lazım
                      çünkü aklındaki düşünceleri tam manasıyla aktaramıyor aktardıklarını da aynı şekilde savunamıyor
                      yani kısaca bildiklerini söylüyor evet mutlaka bilgisi deneyimi ve mantığı kuvvetli bir insan ama sizin de dediğiniz gibi bunu pratiğe döküp de izah edemiyor
                      şimdi ben de izledim ve gördüm ki süheyl batum kadar açık tane tane konuşamadı
                      ama bu demek değilki rezil oldu yazık etti...
                      üslubu net ve açık olan ne dediğini bilen ve hitabeti kuvvetli kişilerin bu tür programlara katılması lazım
                      sayın burhan kuzu, kuzu gibi adam vesselam

Yorum

[quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg104009#msg104009 date=1284211629]
                        burhan kuzu bir hatip değil ve bence hiçbir tv programına bu şekilde karşılıklı tartışma yapmak amacıyla çıkmaması lazım
                        çünkü aklındaki düşünceleri tam manasıyla aktaramıyor aktardıklarını da aynı şekilde savunamıyor
                        yani kısaca bildiklerini söylüyor evet mutlaka bilgisi deneyimi ve mantığı kuvvetli bir insan ama sizin de dediğiniz gibi bunu pratiğe döküp de izah edemiyor
                        şimdi ben de izledim ve gördüm ki süheyl batum kadar açık tane tane konuşamadı
                        ama bu demek değilki rezil oldu yazık etti...
                        üslubu net ve açık olan ne dediğini bilen ve hitabeti kuvvetli kişilerin bu tür programlara katılması lazım
                        sayın burhan kuzu, kuzu gibi adam vesselam
                        [/quote]

bu rezil olmaktır neden biliyormusun gardaş bak bu adam hazırlanan anayasanın komisyon başkanı yanlış anlama bu adam net ifade edemezse meclisteki görevi sadece el kaldırmak el indirmek olan ve başbakanın ağzının içine bakmak olan vekiller nasıl anlatacak yada ne anladılar bu yasadan..benim demek istediğimi lütfen anla ..

Yine söylüyorum anayasa değişmelimi DEĞİŞMELİ ama bu cahil vekillerin hazırladığı ve bu kusura bakma lafım meclisten dışarı bu cahil halka dayatarak şantaj yaparak rüşver vererek devletin kasasına trilyonlarca zarar vererek yapılmamalı..senin samimiyetine inanıyoum ve birşey sormak istiyorum bunca yapılan savurganlık ve vurdumduymazlık devlet imkanlarını sonuna kadar kullanmaları içine sindimi tayyibin abes konuşmalarını hiçmi eleştirmedin..

kılıçdaroğlu diyorki bu anayasayı kim başa gelirse delik deşik eder ülke kaosa sürüklenir ve diyor ben sevmediğim fikrini beğenmedim hangi iş adamı olursa bir gecede alırım içeri derdinide hiçbir yere anlatamaz..

sen bir vatandaş olarak hiçbir yerde itiraz etme şansın kalmıyor..anayasayıo değiştirip oraya kendi atadığı hakimleri getirecekmi getirmeyecekmi bunu bana samimiyetinle söylermisin..elbette getirecek peki bir hukuksuzluk olduğu zaman hakim savcı kendi adamı olan kişilere yada partilere ters kara verirmi..

kısacası kendi çıkarları için ve önemlisi açılım maçılım diye saçmaladıkları işleri meşrulaştırmak için anayasa mahkemesini kullanacaklar..ve eğer bu akp bdp nin istediklerini vermezse ben burda sizden özür dilerim..en kısa sürede bu isteklere boyun eğecekler bakmayın siz bdp nin boykot çağrılarına bak şunun şurasında 1 gün kaldı ve ben iddaa ediyorum evet diyenler bdp nin safında yer alıp onların tüm isteklerine evet diyecekler..bir tek anayasa değişikliğine değil..bu ülkenin bölünmesine özerk kürdistana evet diyeceksiniz..yarında adamlar diyecek benim kürdistanımı tanı...

bunlara en çok tavizi veren bu hükümet oldu neden bu gafleti görmek istemıyorsunuz..

Yorum

akp nin bir takım sözler verdiği bdp nin güçlü olduğu ve boykot edeceğiz dedikleri illerde DİYARBAKIR HAKKARİ ŞIRNAK BİNGÖL MARDİN BATMAN AĞRI SİİRT VAN gibi şehirlerde yüksek oranda evet çıkarsa o zaman evet diyenler bilsinlerki çok büyük bir vebale imza atıp onay verdiler..çünkü bdp bu kadar açıktan evet dememek için boykot gibi bir saçmalığı gündeme getirdi..

kürtçü kesim ve pkk yandaşları şöyle diyor

bizim önümüzü açmak için akp den iyisi şimdiye kadar gelmedi bun dan sonrada gelmez..

bunun için ben bdp ile aynı safta olmamak için hayır diyorum..

bu yukarıdaki ismini saydığım şehirlerin oylarını çürütecek bir tek şey var oda yüksek oranda şehit verilen illerimizin hayır oyunun ok yüksek çıkması ..eğer onlar gaflet içinde olursa söylenecek söz kalmamıştır..

Yorum

Ankete katılan yorum yapan kendi doğrularını anlatmaya çalışan herkese teşekkürlerimi bildirmek isterim....

Yorum

oyumuzuda kullandık şükür

Yorum

ben de sana teşekkür ederim serdarcan kardeş, birbirimizi kırmadan hakaret etmeden tartışmasını bildik...ve sonunda EVET çıktı hamdolsun
                                ülkemiz için hayırlı olsun...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X