Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

REFARANDUM.!!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: REFARANDUM.!!

[quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg104173#msg104173 date=1284310564]
    ben de sana teşekkür ederim serdarcan kardeş, birbirimizi kırmadan hakaret etmeden tartışmasını bildik...ve sonunda EVET çıktı hamdolsun
    ülkemiz için hayırlı olsun...
    [/quote]

SAOL KARDEŞ..

inşallah verdiğiniz evetler için pişman olmazsınız..eğer bdp nin istekleri gerçekleşirse eminim ki vicdan azabı çekilecek ama inşALLAH böyle bir şey olmaz..dün boykot bugün evet diyenler boşuna demedi ebutürk kardeşim..sen rengini en başından belli ettin ben yine aynı ama bunlar danışıklı döğüş yaptılar türk halkı bdp nin evet dediğini bilseydi kesinlikle evet demezdi buna eminim ama bu tuzağa malesef halkımız düştü rabbim pişmanlık vermesin..benim vicdanım rahat en azından bu oyuna ortak olmadım..evet diyenleri suçlamıyorum sakın yanlış anlaşılmasın herkesin fikrine saygım var ama bu oyundu diyorum..inşallah yanılırım..

selam ve dua ile

ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=15684.msg104176#msg104176 date=1284311136]
      ben de sana teşekkür ederim serdarcan kardeş, birbirimizi kırmadan hakaret etmeden tartışmasını bildik...ve sonunda EVET çıktı hamdolsun
      [/quote]

SAOL KARDEŞ..

inşallah verdiğiniz evetler için pişman olmazsınız..eğer bdp nin istekleri gerçekleşirse eminim ki vicdan azabı çekilecek ama inşALLAH böyle bir şey olmaz..dün boykot bugün evet diyenler boşuna demedi ebutürk kardeşim..sen rengini en başından belli ettin ben yine aynı ama bunlar danışıklı döğüş yaptılar türk halkı bdp nin evet dediğini bilseydi kesinlikle evet demezdi buna eminim ama bu tuzağa malesef halkımız düştü rabbim pişmanlık vermesin..benim vicdanım rahat en azından bu oyuna ortak olmadım..evet diyenleri suçlamıyorum sakın yanlış anlaşılmasın herkesin fikrine saygım var ama bu oyundu diyorum..inşallah yanılırım..

selam ve dua ile

[/quote]

eğer biz yanılırsak dediğin gibi hapı yutarız Allah muhafaza...
      ama eğer siz yanılırsanız, vatan kazanır, siz kaybedersiniz...
      inşallah siz yanılıyorsunuzdur ve temennimiz budur Allah sonumuzu hayretsin

Yorum

Amin...
        Allah Bize Yeter!
        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

İnşallah sonuç müslümanlar için hayırlara ,bilinçlenmelere ,birşeyleri idrak etmelerine vesile olur ,nihayetinde hiçbir parti bizim mektebi anlayışımızı yansıtmadığı için hiçbir partinin taraftarı ya da tamamen muhalifi olma gibi bir anlayışımız olmadı ,olmamalı da... Yapılan icraatların meşruiyyeti belki sınırlı desteği beraberinde getirebilir bağlayabilir,bu ayrımı iyi yapmak lazım.

Yorum

ELHAMDÜLİLLAH

biz kazandık...

çünkü mağluptur insan kaynaklı beşeri düzenler için evet diyenler. bu seçimlere katılanlar beşeri düzenlere evet dediler.

1- evet diyenler kulların, Allah'ın yasalarına hayır deyip kendi kafalarından uydurdukları yasalara evet dediler. Oysa sadece o yasa koyucular da kendileri gibi Allah'ın koyduğu yasalara boyun eğmeleri kul olmaları gerekirdi..

2- Hayır diyenler de kendileri gibi kul olanların yaptığı eski yasalara evet dediler. bu bakımdan 1. maddedekilerden hiç farkları yoktu...

3- katılıp geçersiz oy kullananlar bu iki kesimden daha çok kazandılar. ve bu her ikisine de katılmıyoruz keşke başka yasalar olsaydı dediler..

4- seçimlere hiç katılmayanlar ise şayet bu anayasa'nın Allah'ın egemenliğinin reddedilmesi temeline dayandığı için katılmadılarsa işte gerçek kazanan bunlardı...

her oy sayıcının düzen kurucunun ve yasa koyucunun üzerinde bir gözetici ve yasa koyucu vardır. ve gün geldiğinde bu hesapları herkesin hanesinden çıkarıp önlerine koyacaktır..

o gün Allah'ın yasalarını hiçe sayıp unutanlar gerçeğin ne olduğunu görecekler. keşke falancayı dost edinmeseydim diyecekler... (ayetten uyarlama ile)

yine de sitede görüşlerimizi okuyup cevap yazan kardeşlerimize ben de teşekkür ederim..Rabbim bizi hiç bitmeyen sınavında Ehlibeytin getirdiği yasalara evet diyenlerden eylesin...

Yorum

O %42`ye Selam olsun...

Bu arada HAYIR oylarının çoğunlukta olduğu bir ilde yaşadığım ve oy kullandığım için gurur duyuyorum. 8)

Yorum

Sahil kenarlarındakilere selam olsun (!)

Ne %42'ye ,ne %58 'e ... Selam olsun Muhammedi Ehl-i beyt taraftarlarına ...
                Qom_u aşk senin düşüncelerine aynen katılıyorum,çok cüz'i farklılıklar olsa da ...

Yorum

[quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg104216#msg104216 date=1284320381]
                  [quote author=serdarcan link=topic=15684.msg104176#msg104176 date=1284311136]
                  [/quote]

SAOL KARDEŞ..

selam ve dua ile

[/quote]

eğer biz yanılırsak dediğin gibi hapı yutarız Allah muhafaza...
                  ama eğer siz yanılırsanız, vatan kazanır, siz kaybedersiniz...
                  inşallah siz yanılıyorsunuzdur ve temennimiz budur Allah sonumuzu hayretsin
                  [/quote]

Amin..

Bugün kürtçü yani sözde boykotçu kesimin gazete başlıklarını gördüm ve temennim bu başlıkların olmamasıdır..olursa o zaman evet diyenler pişmanlık duyacaktır..

başlıklar şu şekilde..DEMOKRATİK ÖZERKLİK

Anlayın artık işbirliğini
                  ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Şia içerisindeki Ahbarilerle Sünnilerin içerisindeki Seleflerin görüşlerine hiçbir zaman katılmadım. Aşağı yukarı aynı metodoloji ile kuranı yorumlamaya kalktıkları için görüşlerine katılmıyorum.

Yaşasın evet diyenler veya yaşasın hayır diyenler gibi gereksiz sözler sarfetmeye gerek yoktur.

Rahmetli İmam Humeyni'nin görüşlerini benimseyen bir müslüman olarak sandıktan evet çıkması Türkiyeli Müslümanların lehine olmuştur diye düşünüyorum.

Boykot eden müslümanlar hadi neyse bir yere kadar maruz görülür ama hayır diyen müslümanları asla tarih affetmeyecek bu kesinlikle böyle biline. Bence hayır diyen müslümanlar asla bu ülkenin sorunlarıyla hemhal değillerdir. İleride bu ülkede müslümanların ortak alacakları herhangi bir tavırda nasıl ve hangi yüzle müslümanlarla birlikte tavır koyacaklardır merak ediyorum. Bu siteden ve benzeri şii sitelerden öğrendiğimiz acı gerçek Türkiyeli Şii Müslümanların özellikle Halkalı çevresinin siyasi basiretsizlik göstererek hayır tarafında yer alışıdır. Türkiyenin sorunlarının fotoğrafını çekemeyen ve DOLAYISIYLA VESAYET ÇIĞIRTKANLARININ BORULRINI ÖTTÜRME DURUMUNDA KALANLAR bunun hesabını kesinlikle vereceklerdir. Ve herşeyden üzücü olan bütün bunların ehlibeyt konusunda bu denli hassas olan müslümanlar tarafından yapılıyor olmasıdır.

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=15684.msg104287#msg104287 date=1284366580]

[/quote]Sizin aklınıza bu geliyorsa söyleyecek söz bulamıyorum.
                      Ancak benim aklıma Yaylalar geliyor, Sıra Dağlar geliyor, Toroslar geliyor, Bolkar Dağları geliyor.Aydın Dağları geliyor.Boz Dağlar geliyor.Menteşe Yöresi geliyor.Teke Yöresi geliyor.Taşeli Yöresi geliyor.
                      Buraların bilinçli, duyarlı ve bilenmiş Halkı geliyor.

Yorum

Serdarcan

Bu ülke senin umrunda mı ki sen kürtlere demokratik özerklik verilemez diye görüş belirtiyorsun. Bu ülkenin sahibi sen misin? Allah'ın kanunlarıyla yönetilmeyen bir ülke için nasıl "bölünmemeli, pkklılara peşkeş çekilemez" diye siyaset üretmeye kalkarsın.

Senin asıl düşmanın kendi memleketinden bile evet oyu çıkaramayan MHP'dir. Senin asıl düşmanın kendi öz tabanına bile sahip çıkamayan mutedil siyaset üretemeyen MHP'dir. Vatan millet edebiyatı yapma basiretsizliği ve ferasetsizliği onları peygamberin yasak ettiği bir çizgiye getirmiştir. Peygamber bir hadisinde "Irkçılık yapan kudurmuş köpek gibidir" der.

Türklerin yaşadığı bölgeye "Türkiye" deme özgürlüğü nasıl türklerde varsa kürtlerin yaşadığı bölgeye "Kürtiye" deme özgürlüğü aynı şekilde vardır. Zira Osmanlı din konusunda istemediğimiz saltanat çizgisinde bir yönetimi benimsediği ve güzel dinimize bir bidat ve hurafe olarak soktuğu halde resmi yazışmalarında bölgeden "Kürdistan" olarak bahseder.

Her kürt PKK'lı değildir. PKK bir terör örgütü olabilir. Biz her kürte PKK'lı şablonu ile bakarsak PKK terör örgütü olarak amacına ulaşır. Ayrıca bunun gerçek olmadığı seçimlerdeki sonuçlarda da malumdur. PKK boykot ettiği halde kürt halkı aynı diğer bölge halkları gibi darbecilerin ve vesayetçilerin bu topraklardaki hegamonyasının son bulması doğrultusunda demokratik mesajını vermiştir. Kürt halkı da diğer bölge halkları gibi aynı şekilde vesayet rejiminin yerini daha adil bir modele bırakması gerektiğini düşünüyor. Türkiyede herkesim için demokratik özerklik gerekmektedir.

Yorum

Yetişemediğim için Oy kullanamadım fakat çıkan sonuç İnşaallah vatana Millete hayırlı olsun.

Yorum

[quote author=Çeri link=topic=15684.msg104293#msg104293 date=1284369000]
                            [quote author=ahmed link=topic=15684.msg104287#msg104287 date=1284366580]

[/quote]Sizin aklınıza bu geliyorsa söyleyecek söz bulamıyorum.
                            Ancak benim aklıma Yaylalar geliyor, Sıra Dağlar geliyor, Toroslar geliyor, Bolkar Dağları geliyor.Aydın Dağları geliyor.Boz Dağlar geliyor.Menteşe Yöresi geliyor.Teke Yöresi geliyor.Taşeli Yöresi geliyor.
                            Buraların bilinçli, duyarlı ve bilenmiş Halkı geliyor.
                            [/quote]

eveeet yine her seçimden sonra olduğu gibi yine seçmenleri aşağılama küçük görme söylemleri sarfedilmeye başlandı...artık bu hazımsızlık emarelerine alışmak gerekiyor çünkü bundan sonraki seçimlerde sıkça rastlayacağımız bir eylem türü....

hep aynı edebiyat aynı tantana...seçimlerden önce vazgeçilmez laflar olan; zeki necip türk milleti atatürkün çocukları cumhuriyet bekçileri asil ruhlu anadolu halkı;
                            seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yerini;

kömürcü, makarnacı, satılık, göbeğini kaşıyan adamlar,cahiller, yobazlar falan filan türü terbiye sınırını fevkalade aşan ve insan olanın ağzına yakışmayacak laflara bırakıyor...

işte sözüm ona çağdaaaş uygaaar inacıııl demokraaat süpermeeen uluuu kahramaaan laaaik sooosyal ...,, say sayabildiğin kadar,, olan kesimin insanlık onur ve haysiyetine karşın ne kadar saygın ne kadar bilinçli ve ne kadar medeni! oluşunu gözden kaçırmamak gerekir değil mi!!!

arkadaş ne güzel ifade etmiş hayırcıların bilinçli duyarlı yanlarını...peki ya diğerleri? işte onlar da yukardaki sıfatların sahipleri olan yücen türk milleti ! ! !

Yorum

[quote author=ferhat link=topic=15684.msg104299#msg104299 date=1284370548]
                              Serdarcan

Bu ülke senin umrunda mı ki sen kürtlere demokratik özerklik verilemez diye görüş belirtiyorsun. Bu ülkenin sahibi sen misin? Allah'ın kanunlarıyla yönetilmeyen bir ülke için nasıl "bölünmemeli, pkklılara peşkeş çekilemez" diye siyaset üretmeye kalkarsın.

Senin asıl düşmanın kendi memleketinden bile evet oyu çıkaramayan MHP'dir. Senin asıl düşmanın kendi öz tabanına bile sahip çıkamayan mutedil siyaset üretemeyen MHP'dir. Vatan millet edebiyatı yapma basiretsizliği ve ferasetsizliği onları peygamberin yasak ettiği bir çizgiye getirmiştir. Peygamber bir hadisinde "Irkçılık yapan kudurmuş köpek gibidir" der.

Türklerin yaşadığı bölgeye "Türkiye" deme özgürlüğü nasıl türklerde varsa kürtlerin yaşadığı bölgeye "Kürtiye" deme özgürlüğü aynı şekilde vardır. Zira Osmanlı din konusunda istemediğimiz saltanat çizgisinde bir yönetimi benimsediği ve güzel dinimize bir bidat ve hurafe olarak soktuğu halde resmi yazışmalarında bölgeden "Kürdistan" olarak bahseder.

Her kürt PKK'lı değildir. PKK bir terör örgütü olabilir. Biz her kürte PKK'lı şablonu ile bakarsak PKK terör örgütü olarak amacına ulaşır. Ayrıca bunun gerçek olmadığı seçimlerdeki sonuçlarda da malumdur. PKK boykot ettiği halde kürt halkı aynı diğer bölge halkları gibi darbecilerin ve vesayetçilerin bu topraklardaki hegamonyasının son bulması doğrultusunda demokratik mesajını vermiştir. Kürt halkı da diğer bölge halkları gibi aynı şekilde vesayet rejiminin yerini daha adil bir modele bırakması gerektiğini düşünüyor. Türkiyede herkesim için demokratik özerklik gerekmektedir.
                              [/quote]

Burası TÜRKİYE burda yaşayan herkes bu bayrağa saygı duymak zorundadır ister kürt olsun ister laz isterse çerkez yada azeri farketmez..beğenmeye memleket çok..sende çok iyi biliyorsun ki bu ülke bölünürse adı ne olursa olsun ister kürdiye ister kürt özerklik bölgesi bu ülkede yaşana herkes sıkıntı yaşar dolayısı ile bu üllkede yaşan hiçbir kürdün ben özerklik istiyorum ben ayrılmak istıyorum deme hakkı yoktur..ayrılmak isteyene kapılar açıktır kimseyi tutan yoktur..siyonis abd kendi ülkesinde zencilerden sonra köle arayışına başlamış ve onuda bizim ülkemizde kürtleri seçmiştir.bu yüzden hertürlü oyuna gelmeye müsait kürtleri kullanıyorlar ve onlarda ağızlarından özerklik ve ayrı bayrak söylemlerini düşürmüyorlar..ama bunlara o cesareti verenide iyi analiz etmek lazım..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=15684.msg104237#msg104237 date=1284325625]

ELHAMDÜLİLLAH

biz kazandık...

çünkü mağluptur insan kaynaklı beşeri düzenler için evet diyenler. bu seçimlere katılanlar beşeri düzenlere evet dediler.

1- evet diyenler kulların, Allah'ın yasalarına hayır deyip kendi kafalarından uydurdukları yasalara evet dediler. Oysa sadece o yasa koyucular da kendileri gibi Allah'ın koyduğu yasalara boyun eğmeleri kul olmaları gerekirdi..

2- Hayır diyenler de kendileri gibi kul olanların yaptığı eski yasalara evet dediler. bu bakımdan 1. maddedekilerden hiç farkları yoktu...

3- katılıp geçersiz oy kullananlar bu iki kesimden daha çok kazandılar. ve bu her ikisine de katılmıyoruz keşke başka yasalar olsaydı dediler..

4- seçimlere hiç katılmayanlar ise şayet bu anayasa'nın Allah'ın egemenliğinin reddedilmesi temeline dayandığı için katılmadılarsa işte gerçek kazanan bunlardı...

her oy sayıcının düzen kurucunun ve yasa koyucunun üzerinde bir gözetici ve yasa koyucu vardır. ve gün geldiğinde bu hesapları herkesin hanesinden çıkarıp önlerine koyacaktır..

o gün Allah'ın yasalarını hiçe sayıp unutanlar gerçeğin ne olduğunu görecekler. keşke falancayı dost edinmeseydim diyecekler... (ayetten uyarlama ile)

yine de sitede görüşlerimizi okuyup cevap yazan kardeşlerimize ben de teşekkür ederim..Rabbim bizi hiç bitmeyen sınavında Ehlibeytin getirdiği yasalara evet diyenlerden eylesin...
                                [/quote]

[glow=red,2,300] QUMU AŞK BAKIYORUM SENDE, OSMAN BAYDEMİR+KEMAL KILIÇDAOĞLU İLE KANKA OLDUNUZ....
                                (malum onlarda senin gibi oy kullanmadıyani )[/glow]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X