Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

REFARANDUM.!!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: REFARANDUM.!!

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Hamd olsun bu seçimde de oy kullanmadım

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=15684.msg104428#msg104428 date=1284450872]
      HUVE'L AZİZ

Hamd olsun bu seçimde de oy kullanmadım

[/quote]

o zaman hiçbirşeyden şikayet etme hakkın yok ne verirlerse onu alacaksın onunla yaşayacaksın..
      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Alevi düşmanlığı ile bazı insanlar zoraki hükümetin saflarına sokularak zar zor %58 çıkarıldı. Bu da tayyipgilleri kurtarma operasyonuydu, tayyibi kurtaranlar da sevinsinler.

Güya anayasa mahkemesi alevilerin elinden kurtarılacak, bakalım bu ne kadar hayırlı olacak.

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=15684.msg104439#msg104439 date=1284458031]
          Alevi düşmanlığı ile bazı insanlar zoraki hükümetin saflarına sokularak zar zor %58 çıkarıldı. Bu da tayyipgilleri kurtarma operasyonuydu, tayyibi kurtaranlar da sevinsinler.

Güya anayasa mahkemesi alevilerin elinden kurtarılacak, bakalım bu ne kadar hayırlı olacak.
          [/quote]

Alevilerin elinden kurtulacak sonra ne olacak

sonrada halkın ne kadar yalana ve kandırılmaya müsait olduğunu çarşamba günü cuma namazı kıldıran muaviyenin evlatlarının eline gececek..biliyorsunuz o mseleyi sanırım ben bu halkı istediğim gibi yönlendiririm diyerek sefere çıkıyoruz cuma namazı kazaya kalmasın diye çarşamba günü cuma namazı kıldırıyor muaviye..bunlarda onların torunları ne olacak tabiki kendi adamlarını yerleştirecek kuruma..

neyse bu halk şimdi anlamaz farkı falan ama çok uzun sürmez herşey ortaya çıkar..

seçim bitti biz kaybettik ama yine söylüyorum anayasa değişmelimi değişmeli ama bu şekilde değil..şantaj tehdit rüşvet baskı korkutma aldatma yalan konuşma ile değil dürüstçe mertçe olmalıydı ama olmadı yapmadılar..bdp ile danışıklı döğüş ile istediklerini yaptılar sıra geldi bdp nin isteklerini yapmaya..isterse yapmasın
          ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Valla ben hayır cephesinin kaybettiğine o kadar da inanmıyorum, nereden baksan akp karşısında kemikleşmiş bir %42'lik oy oranı olduğundan eminim artık. akp'nin ise % 58'lik oy oranındaki oyunun olsa olsa yarısı olduğunu düşünüyorum, alevi düşmanlığı propagandası ile topladıkları oyların gün gelip kendilerini alaşağı edeceklerini sanırım düşünebileceklerdir. Kısa vadede cumhuriyet yanlıları kaybetmiş görünseler de uzun vadede kazanacaklarını düşünüyorum.

Ama en acısı alevi tabandan bu referandumda evet oyu çıkmasıydı. Bazı sünni kardeşlerimiz alevilere karşı evet oyu verdiler, peki o aleviler kime karşı evet oyu verdiler.? işin acı tarafı budur.

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=15684.msg104458#msg104458 date=1284486210]
              Ama en acısı alevi tabandan bu referandumda evet oyu çıkmasıydı. Bazı sünni kardeşlerimiz alevilere karşı evet oyu verdiler, peki o aleviler kime karşı evet oyu verdiler.? işin acı tarafı budur.
              [/quote]
              Nasıl yani anlamadım.Dediğiniz istisnai bir durum olsa gerek.
              Mesala ben Yozgat, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Malatya, Elazığ, Erzincan gibi yerlerdeki HAYIR oylarının çok yüksek bir oranda Alevi oyları olduğunu düşünüyorum.Eğer böyle değilse bunlar Ülkücü tabanın oylarıdır.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=15684.msg104448#msg104448 date=1284469888]
                [quote author=mufaddal link=topic=15684.msg104439#msg104439 date=1284458031]

[/quote]

Alevilerin elinden kurtulacak sonra ne olacak

sonrada halkın ne kadar yalana ve kandırılmaya müsait olduğunu çarşamba günü cuma namazı kıldıran muaviyenin evlatlarının eline gececek..biliyorsunuz o mseleyi sanırım ben bu halkı istediğim gibi yönlendiririm diyerek sefere çıkıyoruz cuma namazı kazaya kalmasın diye çarşamba günü cuma namazı kıldırıyor muaviye..bunlarda onların torunları ne olacak tabiki kendi adamlarını yerleştirecek kuruma..

neyse bu halk şimdi anlamaz farkı falan ama çok uzun sürmez herşey ortaya çıkar..

seçim bitti biz kaybettik ama yine söylüyorum anayasa değişmelimi değişmeli ama bu şekilde değil..şantaj tehdit rüşvet baskı korkutma aldatma yalan konuşma ile değil dürüstçe mertçe olmalıydı ama olmadı yapmadılar..bdp ile danışıklı döğüş ile istediklerini yaptılar sıra geldi bdp nin isteklerini yapmaya..isterse yapmasın

[/quote]

Bu forumda savunduğunuz alevilik nasıl bir şey, ya benim kafam karışık yada sizin kafanız karışık.

Şimdi bu anayasa mahkemesi sizin alevilerin elindeydide Ak Partisi size karşı darbemi yaptı. Siz kimsiniz, burada savunduğunuz degerler nelerdir. Üst perdeden müslümanlara , darbecilere karşı, postal yalayıçısı , hsyk ve anayasa mahkemesi üzerinden kirli işbirlikleriyle , ergenekon, ordu, çeteler üzerinden , pravakasyonlar, darbe planları , kirli planlar, yapanların tezgahlarını bozan, varlık sebeblerini yok eden anayasa değişikliğine evet dediklerinden dolayı tağuta kulluktan , şirkden bahsedenler , ......!

Siz hepiniz aynı değirmene mi su taşıyorsunuz. Ne zamandan beri şia degerleriyle faşist mhp nin, ulusalçıların , ergenekonçuların söylemleri benzeşiyor, sünni degerlere salya sümük saldıranlar nedense bu kafaya tek söz etmiyor.

Halk bu pisliklerin canına ot tıkadı oylama bitti ama bu bazılarınızda kerbelaya eşdeger acı bırakmış , bu açıkça gözüküyor.

Sahi siz ne iş yapıyorsunuz, şöyle ışıga gelin.!

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=15684.msg104430#msg104430 date=1284451077]
                  [quote author=Hudeyfe link=topic=15684.msg104428#msg104428 date=1284450872]

o zaman hiçbirşeyden şikayet etme hakkın yok ne verirlerse onu alacaksın onunla yaşayacaksın..
                  [/quote]

HUVE'L AZİZ

Allah'ın kanunları ile yönetilmediği sürece her daim şikayet ederim itirazlarımda olacak tağuti bir rejimde oy kullanmamam köşeme oturup ellerimi dilenciler gibi açıp ne verirlerse onumu almam gerek. Asla verdiklerini Allah'ın kanunları ile tartar uyarsa alır uymazsa duvara çarparım almam almamaya çalışırım.

Beni azda olsa ümitlendiren gelişmeler var Kenan paşanın yargılanması için dilekçeler verilmesi hadi hayırlısı ölmeden Kenan paşanın Mazlum Doğan gibi diri diri yanmasını görürüz inş. Bu dünya aleminde imkansız gibi bir şey ama ahirette Rahman göstersin inş.
                  EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Çeri link=topic=15684.msg104460#msg104460 date=1284488101]
                    [quote author=mufaddal link=topic=15684.msg104458#msg104458 date=1284486210]
                    [/quote]
                    Nasıl yani anlamadım.Dediğiniz istisnai bir durum olsa gerek.
                    Mesala ben Yozgat, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Malatya, Elazığ, Erzincan gibi yerlerdeki HAYIR oylarının çok yüksek bir oranda Alevi oyları olduğunu düşünüyorum.Eğer böyle değilse bunlar Ülkücü tabanın oylarıdır.
                    [/quote]

Çeri kardeşim; Akp bir çok yerde hem de alevi çoğunluğun olduğu bölgelerde alevi kartını oynayarak alevi düşmanlığı üzerinden Sünni kardeşlerimizin bam teline basarak evet oyunu çıkarmıştır. İşin kötüsü bu bölgelerde bile bazı alevi kardeşlerimizin bunları bile bile gene evet oyu vermiş olmalarıdır.
                    Sayısını bilmiyorum ancak her bölgeden evet oyu veren aleviler çıktı. Başka bölgelerdeki alevi arkadaşlarımla yaptığım görüşmelerden bu sonuca ulaştım. Maalesef Mhp’nin tabanı, tavanın gösterdiği kararlı duruşu tam olarak sergileyemedi.
                    Anayasa mahkemesinin bu kadar düşman görüldüğü bir ülke belki görülmedi şu ana kadar. Sanki anayasa mahkemesi bir karar verirken kendi kafasından veriyormuş gibi bir izlenim yaratılıyor. Anayasa mahkemesi karar verirken anayasanın kendisine çizdiği sınırlar ve yetkiler içinde karar verir. Rejimle hesaplaşmak adına anayasa mahkemesini düşman seçmek ve O’nun üzerinden rejime saldırmak hem de alevi düşmanlığı körüklenerek yapılması ne vicdan ne de etik açıdan doğru değildir.

Türbanı temel sorun olarak belirleyerek onun üzerinden politika yapmak kolaydır, ama anayasa mahkemesinin diğer işlevlerini görmek gerekir, mesela anayasa mahkemesi israile kiralanacak arazilerin kararını iptal etti ve bunun memlekete ve İslam alemine hayırlı olmadığını maalesef kimse söyleyemedi, ama israila adına intikam almaya uğraışıldığı görülüyor. Ben bu meselede anayasa mahkemesinin herkesten daha fazla Müslümanları düşündüğünü görüyorum. İktidar kanadı anayasa mahkemesinin iptal ettiği kararları Milletin iradesine müdahale olarak yorumladı, eğer Millert iradesi ise asıl millet iradesi akp’nin karşısındaki %53’lük cephedir. Çünkü çoğunluk oradadır.
                    Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa mahkemesine şikayet ettikleri ve anayasa mahkemesinin iptal ettiği tüm meseleleri kaç kere teker teker açıklamalı olarak anlattı izah etti, ama iktidar kanadından buna herhangi bir itiraz gelmedi.
                    Bu da demektirki; Anayasa mahkemesi akp iktidarının halka ve vatana zararlı kararlarını iptal etmiş ve hayırlı işlere imza atmıştır. AKP’nin düşmanlığının kaynağı budur.
                    Geçen gün yaşar okuyan’dı sanırım; Anayasa mahkemesinde Alevilerin oranının % 20 olduğunu açıkladı. Ama nedense saf insanların oylarının toplanması için alevi vesayeti iddia edildi ve bunun üzerinden alevi düşmanlığı yaratıldı.
                    Ne bu referandum etikti ne yöntemler etik ne de propagandalar etikti.
                    Hala bu uygulamaları savunan insanların çıkması ise dehşet verici.

Yorum

arkadaşlar niyet okuyuculuğu yapmayın
                      neler olup biteceğini Allah ömür verirse hep beraber göreceğiz
                      halk oyunu verdi herkes tercihini yaptı
                      yok evet verenler şunun için verdi
                      yok hayır diyenler şunun için dedi
                      kardeşim bırakın artık dedikodu yapmayı veren nasıl verdiyse vermiştir
                      elli milyona yakın seçmen oy kullandı hangisinin ne amaçla nasıl tercih yaptığını bilmeye imkan mı var?
                      bazı arkadaşlara çok şaşırıyorum bu kadarda önyargı olmaz yav bu kadarda müneccimlik olmaz ki
                      zaman herşeyin ilacıdır
                      görelim bakalım vatan mı bölünüyor akp diktatörlüğü mü geliyor

biraz halkın kararına saygılı olun bakın 411 milletin seçmiş olduğu vekile ordaki üç beş kişi itiraz etti herkes saygı duydu ve yargının dediğini yaptı
                      siz de halkın kararına saygılı olun birazcık

evet diyenlere satılmış diyorsunuz bir kilo pirince makarnaya kandırılmış diyorsunuz
                      peki sizi kim satın aldı? siz neyinizi verdiniz de kendinizi peşkeş çektiniz?

öyle ya herşey karşılıklıysa bu dünyada kendiniz de mutlaka birilerine yaranıyorsunuz

ama bu üslup çok yanlış artık halkı aşağılamayın hor görmeyin herkes uyandı doğruyu yanlışı gördü onca propagandaya rağmen halk iktidara EVET dedi

lütfen biraz saygı biraz edep...

Yorum

M karadaş kardeşim Alevilik Kur'an ve Ehlibeyti rehber edinmektir ,bu çerçevede hareket edebilmektir ,bu aşkı ,sevgiyi ,cesareti ,duruşu sergileyebilmektir ...Birtakım partilerin sevdalıları burada Alevilik adına konuşuyorsa bu onları bağlar ,Alevileri bağlamaz, maalesef HAYIRCı bir duruşu ve iktidar partisinin tüm muhaliflerini kucaklayan bir tutum sergilemeleri ise tezatlarını tamamen ortaya koymuştur ,yani mevcut anlayışın dışında ne olursa olsun anlayışı oluşmuştur ,halbuki Alevi kendi duruşunu sergiler referansı Kuran ve Ehlibeyttir...Faşist ,cuntacı , İslam'la alakası olmayan ve " Aleviliği bektaşilikten öte olmayan ,lafla olan " sadece istirmar edip yıllarca oy alanları asla tasvip etmiyoruz , Mkaradaş kardeşim ben EVET oyu kullandım , evet oyu kullananların %95 'inden fazlası İslam'la onur duyan insanlardır ,bu bağlamda sünni kardeşlerimizi de tebrik ediyorum ve eminim ki EVET diyenler statükocu anlayışa,çetelere rest çektikleri için kullandılar. Hayır oyu kullananlar gitsinler Hayır oyu kullananları görsünler hangileri İslam denince nefretlerini kustuklarını görürsün ,şarapçıların ,transparan giyinenlerin ,gayrimüslümlerin ,ateistlerin...bölgeleri ,şehirleri ...vs veeeeeeee maalesef bir de bizim Ehlibeyt mektebi mensubu küçük bir azınlık olan kardeşlerimiz !...Allah'ım sen onları affet ,basiret ver ,amin.

Yorum

Bu konu artık kilitlensin..

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=15684.msg104531#msg104531 date=1284553516]
                            M karadaş kardeşim Alevilik Kur'an ve Ehlibeyti rehber edinmektir ,bu çerçevede hareket edebilmektir ,bu aşkı ,sevgiyi ,cesareti ,duruşu sergileyebilmektir ...Birtakım partilerin sevdalıları burada Alevilik adına konuşuyorsa bu onları bağlar ,Alevileri bağlamaz, maalesef HAYIRCı bir duruşu ve iktidar partisinin tüm muhaliflerini kucaklayan bir tutum sergilemeleri ise tezatlarını tamamen ortaya koymuştur ,yani mevcut anlayışın dışında ne olursa olsun anlayışı oluşmuştur ,halbuki Alevi kendi duruşunu sergiler referansı Kuran ve Ehlibeyttir...Faşist ,cuntacı , İslam'la alakası olmayan ve " Aleviliği bektaşilikten öte olmayan ,lafla olan " sadece istirmar edip yıllarca oy alanları asla tasvip etmiyoruz , Mkaradaş kardeşim ben EVET oyu kullandım , evet oyu kullananların %95 'inden fazlası İslam'la onur duyan insanlardır ,bu bağlamda sünni kardeşlerimizi de tebrik ediyorum ve eminim ki EVET diyenler statükocu anlayışa,çetelere rest çektikleri için kullandılar. Hayır oyu kullananlar gitsinler Hayır oyu kullananları görsünler hangileri İslam denince nefretlerini kustuklarını görürsün ,şarapçıların ,transparan giyinenlerin ,gayrimüslümlerin ,ateistlerin...bölgeleri ,şehirleri ...vs veeeeeeee maalesef bir de bizim Ehlibeyt mektebi mensubu küçük bir azınlık olan kardeşlerimiz !...Allah'ım sen onları affet ,basiret ver ,amin.
                            [/quote]

:tesekkur

:al.razı olsun

Yorum

SAYIN EBUTÜRK DAHA ÖNCE BU SÖZLERİ SÖYLEMEMİŞ OLSAYDINIZ: [quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg99492#msg99492 date=1281571951]
                              ya etö davası başlı başına büyük bir ibret tablosudur vatandaş için

yani bu nasıl görmezden gelinebilir ne olursan ol sağcı solcu ateist komünist ... insanız yahu hiç mi vicdan sahibi değiliz

ülkenin dört bir cephanelik olmuş asit kuyuları, bir orduyu donatacak mühimmat , nereyi kazsan birşeyler çıkıyor ...

yani birşeyleri görmemek için kör mü olmak gerek ... bakın tutuklu general kaç gün hastenede yattı rahatsızdı sonra tutukluluğu kaldırılıp serbest bırakılınca birden iyileşiverdi taburcu oldu

yahu insanız be kardeşim şu rezalet halleri görüp de akıllanmıyorsak vicdanımızın değil de takımını tuttuğumuz partiyi desteklemek adına kararlar veriyorsa vay bu ülkenin haline

Allah sormaz mı ya...vallahi aklım mantığım almıyor 17.500 faili meçhul cinayet işlendi 40 bin vatan evladı öldü nasıl öldürüldü ?
                              heronların tespit ettiği teröristler çoban sanılarak, komando birliğine sızan (nasıl sızıyorsa artık buna da inanmak akıl ötesi bir iş) teröristlerle, dağlıca aktütün gediktepe baskınlarıyla ... ve daha sayamadığım bir sürü şaibeli olay

rusyada çeçenlerin bir baskınıyla sadece bir baskınla sanırım şatoy baskınıydı,, kaç general görevden alındı kaç rütbeli ceza yedi ve düşününki rusyanın askeri sistemi bizden farklı değildi o yıllar

ve hala diyoruz ki hayır ... ben bu sisteme razıyım arkadaş asker darbe yapmalı tek parti ülke yönetmeli anayasamız üç beş kişiye emanet edilmeli ve bunların da etö ile fotoğrafları işbirlikleri olmalı ...

yani vallahi vatana millete yazık sırf akp nin çıkardığı paket diye statükocu olmak bu darbe kenan evren anayasasını desteklemek akıl alır bir şey değil Allah sonumuzu hayretsin de alnımızın akıyla bizi şu karanlık ve kirli süreçlerden çıkarsın
                              [/quote]

BURADAKİ (ve benzeri)SÖZLERİNİZ:

[quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg104526#msg104526 date=1284550962]
                              arkadaşlar niyet okuyuculuğu yapmayın
                              neler olup biteceğini Allah ömür verirse hep beraber göreceğiz
                              halk oyunu verdi herkes tercihini yaptı
                              yok evet verenler şunun için verdi
                              yok hayır diyenler şunun için dedi
                              kardeşim bırakın artık dedikodu yapmayı veren nasıl verdiyse vermiştir
                              elli milyona yakın seçmen oy kullandı hangisinin ne amaçla nasıl tercih yaptığını bilmeye imkan mı var?
                              bazı arkadaşlara çok şaşırıyorum bu kadarda önyargı olmaz yav bu kadarda müneccimlik olmaz ki
                              zaman herşeyin ilacıdır
                              görelim bakalım vatan mı bölünüyor akp diktatörlüğü mü geliyor

biraz halkın kararına saygılı olun bakın 411 milletin seçmiş olduğu vekile ordaki üç beş kişi itiraz etti herkes saygı duydu ve yargının dediğini yaptı
                              siz de halkın kararına saygılı olun birazcık

evet diyenlere satılmış diyorsunuz bir kilo pirince makarnaya kandırılmış diyorsunuz
                              peki sizi kim satın aldı? siz neyinizi verdiniz de kendinizi peşkeş çektiniz?

öyle ya herşey karşılıklıysa bu dünyada kendiniz de mutlaka birilerine yaranıyorsunuz

ama bu üslup çok yanlış artık halkı aşağılamayın hor görmeyin herkes uyandı doğruyu yanlışı gördü onca propagandaya rağmen halk iktidara EVET dedi

lütfen biraz saygı biraz edep...
                              [/quote]

İNANDIRICI OLABİLİRDİ.
                              Ama sanırım artık bir şekilde eveti çıkardık oturup surun anlamında yzıyorsunuz.

Yorum

ben doğru bildiğimi yazarım arkadaş inandırıcı olmak gibi bir gayem yok isteyen inanır isteyen inanmaz
                                lakin siz referandum öncesinde yazdığım bir yazıyı önüme sunmuşsunuz
                                oysaki ben ben son yazımı referandum sonrası yazdım
                                konu olarak aynı fakat sonuç olarak farklı yazılardır

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X