Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

REFARANDUM.!!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: REFARANDUM.!!

[quote author=VeLayet link=topic=15684.msg98278#msg98278 date=1280922100]
    Kerbela44 kardeşimin yazdıklarına katılmamak mümkün değildir. Çünkü mektebizimin görüşüdür. Ayrıca İmam Muhammed Bakır (a.s) şöyle buyurmaktadır: Bir insan ne kadar dindar olursa olsun taguti rejime karşı kalbinde zerre kadar sevgi olursa Allah onu en şiddetli şekilde cezalandıracaktır." Çünkü kişi sevdiğiyle beraber olur. Şimdi ne Tayyib hükümeti İslami bir rejimdir ki kendileri de zaten iddia etmiyor ne de diğer muhalefet partiler. Vesselam
    [/quote]

Velayet kardeşin şu mesajı milliyetçilik marazına müptela kardeşlerimiz için çok iyi bir mesajdır. Lütfen anlamaya çalışsınlar. Ne tağuti rejimi yöneten başbakan, ne de tağuti rejimi korumakla görevli bir ordu.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=zülfikar darbesi link=topic=15684.msg97459#msg97459 date=1279959488]
      Allah'ın hükümlerine meydan okuyan, tağuti sistemlerin beşeri kanunlarını düzenleyen oylamaya KATILMAYACAĞIM...
      [/quote]

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=15684.msg98267#msg98267 date=1280917058]
        [quote author=mufaddal link=topic=15684.msg98260#msg98260 date=1280906813]
        Referandumda hayır oyu kullanacağını belirten biri olarak, evetçi arkadaşların özellikle mehmet ufukalp kardeşimin üslubunu çok incitici bulduğumu belirtmek isterim.

referandumda hayır oyu kullanacak olanların hiçbir geçerli bahanesi olmadığı gibisinden insanı dehşete düşürecek tipten iddialar ortaya atılıyor.
        referandumda bana göre hayır oyu kullanamak için en geçerli sebep bu değişikliğin akp tarafından yapılmış olmasıdır. akpnin hiçbir politikasını samimi ve yararlı görmeyen biri olarak bu referandumun faydalı ve geçerli hiçbir gerekçesi olmadığını görüyorum.
        özellikle akpyi bu konuda samimi bulanlara vallahi şaşıyorum. 12 eylülde solcu ile ülkücüler asılırken akpyi oluşturan bu kadrolar nerelerdeydiler? gibi çok önemli bir soru çıkıyor önüme ve cevabını bulamıyorum.
        akp kadroları o dönemde 12 eylül cuntasının hedefi haline gelmedilerse, 2 sebep yüzünden gelmemişlerdir.
        ya darbeci ordu ile candaştılar veya darbecilerin gündemine konu olacak derecede güçlü değildiler. bu iki sebebten de şu sorular doğuyor, darbecilerle candaştıysalar, nasıl olur da bu darbecilerden hesap sormaya kalkıştıklarında samimi bulunabiliyorlar?
        yok eğer o dönemde gündeme alınacak düzeyde güçlü değildiyseler, demekki onlar Amerikancı 12 eylül darbesinden sonra palazlanan bir cenahtırlar, bu durumda da 12 eylül ürünü olmuş bir hareket olurlarki darbeden hesap sormaları samimi bulunamaz.
        Akp türbanı siyasi mesele yapmış, göğsünde diasporanın cesaret ödülünü göğsünde taşıyıp Arapların yıllardır geçindikleri Filistin sorununu malzeme yapmış, mazlum edebiyatıyla zulmün alasını yapmış, hatta saldıray berk gibi bir paşayı ifade vermeye çağırmış ve en belirgin vukuatlarından biri olarak da alevi köylerine ilgi göstermesini sebep göstermiştir.
        Alevi köylerine ilgi gösteren bir insan suçlu mu olur? (Bu denli ayırımcı bir iktidarın iyi niyetine iman etmek için çok saf ve iyi niyetli olmak gerekir.)
        Suçlu var ise kendilerine karşı muhtıra yayınlayıp seçimi kazandıran sonra da ödüllendirdikleri generallere baksınlar. 28 şubatçılara baksınlar.
        Bunları yargılamadan, bir ayağı çukurda Alimallah referanduma kadar yaşayıp yaşamayacağı şüpheli generalleri sözkonusu edip yargılamaya kalkışmaları bana hiç de gerçekçi gelmemektedir.

Eğer milli iradeden bahsedilecekse, kendileri dışında varolan %53 muhalefetin de sesine kulak versinlerdi. Anayasa değişikliği en iyi kendilerinin yaptıkları biçimde olur diye bir kanıt da yok.

Sonuçta her insan kendi kanaati doğrultusunda kararını verir, Allah herkese belli ölçüde akıl vermiş ve hepimiz o ölçüye kanaat etmişiz. Bu forumda ve başka forumlarda farklı görüş ve inançlarda dahi olunsa da birbirimizin görüş ve birikimlerinden faydalanmak açısından okuyup yazışıyoruz, hepimizin tornadan çıkmış gibi aynı görüşte olmamız gerekmez.
        Fakat kendimiz gibi düşünmeyenlere aşağılayıcı ifadeler kullanmak özellikle Mehmet kardeşimizin yaptığı gibi tahammukla sıfatlandırmak hiç de etik değil, bir başkasına Amerikancı kabul ettiği akpye desteğiniz yüzünden sizi Amerikancı ilan etme hakkı vermiş olursunuz.

[/quote]

[/quote]

[color=#ff0000][size=12pt][b]
        HAYIR..HAYIR..HAYIR DİYORUMMM...!
        gönül kapısında bekleyenler bilir...
        bitmistir artık onca zamandan sonra bir nakısı isleyen parmakların ayaklanması,
        yeni bir bedenle atılan imza...askın elifte yansıması!

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=15684.msg98300#msg98300 date=1280938706]
          [quote author=zülfikar darbesi link=topic=15684.msg97459#msg97459 date=1279959488]
          Allah'ın hükümlerine meydan okuyan, tağuti sistemlerin beşeri kanunlarını düzenleyen oylamaya KATILMAYACAĞIM...
          [/quote]
          [/quote]

Kode:
          Taraf olmayan bertaraf olur!

Yorum

Melis- Taraf olmayan bertaraf olur!
            Taraf olmak adına, batılın bir tarafından diğer tarafın tarafı mı olmak gerekiyor.

Biz zaten tarafız. İslamın tarafı tabii ki.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

"Dinimiz siyasetimizdir, siyasetimiz de dinimiz..."
              Hiç bir şekilde Türkiye halkına bir faydası olmayan ve gündem doldurma-kafa bulandırma-beyin çürütme olarak gördüğüm referandum için oy vermeye gitmek bile gereksiz bir çabadır.
              Zira değişiklik incelendiği zaman -Evet veya Hayır diyenlerin incelemesi gerekir diye düşünüyorum- boş-beleş bir durum olduğu apaçık ortadadır.
              Rejimin belli başlı kurumlarındaki eleman sayısı değişiklikleri ile ne gibi bir fayda sağlanacağı konusunu anlayan var ise anlatsın.
              Onu anlatan bir zahmet 2002'den bu yana vaad edip yapmadıkları olayları da anlatsın.
              Vesselam.
              Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
              Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
              Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
              Şahadetiyle destan yaratan

Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...

Yorum

[quote author=Melis link=topic=15684.msg98381#msg98381 date=1281002128]
                [/quote]
                [/quote]

[/quote]

Bizim tarafımız bellidir, dert edinmeyin..

Allah'ın hükümleri karşısında tağut A'nın hükümlerimi hakim kılınsın yoksa tağut B'nin hükümlerimi oylamasında tarafımız ne A tağutu ne B tağutudur, Allahtır.

Kim Allah'ı, onun peygamberini ve inananları dost edinirse bilsin ki şüphesiz Allah taraftarları galiplerin ta kendileridir. (maide 56)

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=15684.msg98444#msg98444 date=1281022418]
                  [quote author=Melis link=topic=15684.msg98381#msg98381 date=1281002128]
                  [/quote]
                  [/quote]

[/quote]

Bizim tarafımız bellidir, dert edinmeyin..

Allah'ın hükümleri karşısında tağut A'nın hükümlerimi hakim kılınsın yoksa tağut B'nin hükümlerimi oylamasında tarafımız ne A tağutu ne B tağutudur, Allahtır.

Kim Allah'ı, onun peygamberini ve inananları dost edinirse bilsin ki şüphesiz Allah taraftarları galiplerin ta kendileridir. (maide 56)

[/quote]

Yorum

Ben 12 Eyulude teredütsüz HAyır oyu kullanacagım. AKP nin hiçbir politikasında samimi olduguna inanmıyorum. Şuan bir kamu kurumunda çalışıyorum ve abartısız sözlüyorumki AKP plitikası sadece fakirden alma zengine verme şeklindedir. Evine bir lokma ekmeği zor götüren esnafın dükkanına haciz gönderilken tirilyonluk ihaleli iş yapan firmaların borcunu görmemektedir. Ha bazı arkadaşlar demişer 12 Eyül cuntacıları yargılanıcak diye valla bu çok gülünç bir durum. EMin olunki bu yasalar geçse bile onların adı bile anılmayacak bırakın yargılamayı. Bir kurum adalet ve demokrasi istiyorsa ve bunda hakikaten içten ve dürüst ise kendinden başlamalıdır. NEden açaba AKP milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını kelime olarak agıza almıyor... Sadece oy için oluşturulmuş bir anayasa paketi oldugunu, hiçbir soruna çare ve çözüm getirmeyecegini düşünüyor ve hayır diyorum. Acaba cidden demoratik bir anayasa isteniyorsa neden 12 maddeyle yetiniliyor? iki dönemlik iktidarlık sürecinde akp elinde bu güç varken neden tamamen anayasa değişkliğine gitmiyor? NEdeni basit ucu kendisine dokunuyor. NAsılki kürt açılımı, Alevi açılımı, Filistin açılımı gibi konularda uyguladığı politika fos çıktı ise bundada içi boş çıkacaktır. Bazı arkadaşlar ise olayı dini açıdan ele almışlarbir söz vardı yarım doktor candan yarım hoca imandan edermiş. AKP'nin dine bakış açısı ise yarım hocayı aratmayacak türdendir Fetullah hoca demiş ya 12 Eyül oylaması okadar öenmliki mümkün olsada mezardakilerde kalkıp evet dese diye... Tabi sayın Bahçeli daha güzel cevap veriyor Okadar önemli ise Fetullah Hoca gelsinde Amerikadan kendi oy versin... Malum simdi iktdar muhalefet olayı varya akıl verende çok olur ama eminimki halkın %80'i 12 eyulde neye evet yada hayır diyeceginin bilgisinde bile değildir... Nediyelim Allah(cc) sonumuzu hayır etsin.

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

[quote author=bintülhüda link=topic=15684.msg97410#msg97410 date=1279911830]
                      Hayır oyları

Halkı ahmak görmek isteyen, tesettür düşmanlarının, çıkarlarının ellerinden gitmesinden korkanların, yerli islam düşmanlarının, kuran kursunun küçük kız öğrencilerinin baş örtülerini zorla açtıran generallerin, ergenekoncuların istediği oylardır.
                      [/quote]

siz akp'yi başörtüsü konusunda samimi mi görüyorsunuz?

bir çok konuda rejim aleyhtarı olurken bu konuda nasıl rejimin iki seçeneğinden birini seçmek zorunludur diyebiliyorsunuz? belki konunun ilerleyen yerlerinde cevaplar vardır ama ben tam bakmadan sormak istedim...

ankette şu şıklar eksik:

1- çekimser
                      2- oylamaya katılmayacağım

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=15684.msg97471#msg97471 date=1279967366]
                        Allah'ın hükümlerine meydan okuyan, tağuti sistemlerin beşeri kanunlarını düzenleğen oylamaya KATILMAYACAĞIM...
                        [/quote]

oylamaya katılmamakda akp nin işine gelen bir uygulamadır yani evet demektir.
                        [/quote]

karşı tarafınızda olanlar da oylamaya katılmamanın hayır demek olduğunu söylüyor? ne olacak?

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=15684.msg98133#msg98133 date=1280684653]
                          Allah'ın hükümlerine meydan okuyan, tağuti sistemlerin beşeri kanunlarını düzenleğen oylamaya KATILMAYACAĞIM...
                          [/quote]
                          [/quote]

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=15684.msg98499#msg98499 date=1281049435]
                            [quote author=bintülhüda link=topic=15684.msg97410#msg97410 date=1279911830]
                            Hayır oyları

Halkı ahmak görmek isteyen, tesettür düşmanlarının, çıkarlarının ellerinden gitmesinden korkanların, yerli islam düşmanlarının, kuran kursunun küçük kız öğrencilerinin baş örtülerini zorla açtıran generallerin, ergenekoncuların istediği oylardır.
                            [/quote]

siz akp'yi başörtüsü konusunda samimi mi görüyorsunuz?

bir çok konuda rejim aleyhtarı olurken bu konuda nasıl rejimin iki seçeneğinden birini seçmek zorunludur diyebiliyorsunuz? belki konunun ilerleyen yerlerinde cevaplar vardır ama ben tam bakmadan sormak istedim...

ankette şu şıklar eksik:

1- çekimser
                            2- oylamaya katılmayacağım
                            [/quote]
                            Biz rejimin iki kesimi arasında bir tercihte bulunalım demedik. Evet ve hayır oylarını yorumladım. Dikkat edilirse hayır diyenler, chp mhp pkk partisi asker, ergenekon çetesi, yarsav gibi statükonun bekçileridir.

Evet diyenler ise mazlum halktır. Evet diyenlerin çoğu AKP yi desteklediği için EVET demeyecektir. Rejimin kirli anayasasında bir gedik açmayı düşündükleri için evet diyeceklerdir.

Evet diyenler en azından dindar kesimi YAŞ kararları ile ordudan YARSAV kararları ile Yargıdan atan islam düşmanı kesime dur demek için evet diyeceklerdir.

Yoksa İslamı gereği gibi anlamış inkılabi müslümanlar elbetteki abd ve israil ile samimi ilişkiler içerisinde olan AKP HÜKÜMETİNİ VE REJİMİ onaylamadıkları gibi rejimin organize ettiği bu seremoniye de katılacak da değillerdir.

Yorum

[quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg98142#msg98142 date=1280692717]
                              EVET . . .

KIRK BİN VATAN EVLADININ HAKKI İÇİN

ŞEHİTLERİMİZİN KANI İÇİN

TERÖRLE İŞBİRLİĞİ YAPIP MEHMETÇİK KANI DÖKEN VE BU KANLA BESLENEN İÇİMİZDEKİ VATAN HAİNLERİNİ TEPELEMEK İÇİN

ŞEREFİMİZ NAMUSUMUZ VE VATANIMIZ İÇİN

EVET EVET EVET . . .

[/quote]

ilginç..

aynı nedenlerle serdarcan da hayır diyecek..

Yorum

Zalimlerin zulüm ede ede eskimiş gömlekleirini değiştirmelerinden başka bir şey değildir demokrasi ve diğer küfür sistemlerindeki seçimler. Bu yolla zalimler ya da kafirler sistemlerinin bir süre daha devam etmelerini umarlar.

Seçimler ister genel ister yerel ister referandum şeklinde olsun zulüm sistemlerine yarar ve onlara taze kan sağlar. eğri oturup doğru konuşalım. Hangi tağuti rejim halkını düşünmüş veya mazlumlar lehine iş yapmış onlarda açılmış zulüm yaralarını sarmaya dertlere deva olmaya çalışmış ki? Ya da hangi tağuti rejim, varlığını borçlu olduğu egemen güçlü zenginleri bırakıp da halkı için bir şeyler yapmış?

Her seçim bir kandırmaca değil mi, her oyla, mazlum yalınayaklı aç, sefil, mustaz'aflar ümitlere boğulmakta değil midir? Her seçimde, kendini diğer zamanlarda adam yerine koymayan zavallı garibanlar: "güç bende ben bu gün adam yerine kondum" gibi boş avuntulara bürünmekte değil midir?

Mazlumlara hangi seçim şifa olmuş ki hangi yarasını sarmış yoksulların, hangi seçim?

Tolstoy; "demokrasilerde seçim, eşeğin binicisinin değişmesinden başka bir şey değildir" diyor.

Yanlış tespit mi bu? Fatih'te bir otobüs durağında beklerken yaşlı bir amca geldi. "Oğlum dedi 50 yıldır denemediğim adam kalmadı herkese oy verdim, hiç birinin diğerinden farkı yok.." dedim amca ben daha buna hiç oy vermeden bu yaşımda (3*) ulaşmışım. İslam'ın diriltici ve uyarıcı ayetleri sayesinde:

"Gerek sana ve gerekse senden öncekilere indirilen kitaplara inandıklarını ileri sürenleri görmüyor musun? Bunlar karşı çıkmakla, tanımamakla emredildikleri Tağutun hakemliğine başvurmak istiyorlar. Şeytan onları koyu bir sapıklığa düşürmek istiyor." Nisa 60.

Bu kadar açık ayete rağmen tağutun yani Allah'tan başka yasa koyucuların koyduğu yasaların geçerli olması için irade beyanında bulunmak da neyin nesi..

Bu kadar medyatik güç insanlarımızı mazlum zalim, ezen ezilen, güçlü fakir, inançlı inançsız demeden önüne katmış bir selin çer çöpü sürüklediği gibi sürüklemektedir. durun nereye gidiyorsunuz bir durup gittiğiniz yere bakın..

Ehlibeyt imamlarının liderliğine inanmış şiilerin tüm imamları zamanın tağutlarına karşı asla boyun eğmemiş onların küfür ve zulüm düzenlerinin devamı için bir irade göstermemiş yüce hayatları ortada iken bu gürültüye kapılmak da neyin nesi?

Bu anayasanın değil bir kaç maddesinin değişmesini, tüm maddelerini en ezilen bir insanın eline verin kendi gönlünce bir anayasa yazsın ve onu uygulayın.. durumun farklı olacağını, eski ezenlerin yerine, eski ezilenlerin geçmeyeceğini mi sanıyorsunuz? Hükümler (yasalar) Allah tarafından konan yasalar olmadıkça ezen ezilenin olmayacağını mı sanıyorsunuz? Tarih bunun örneklerini yeterince vermek için kaç yıl saydı onca takvim yaprağında?.. Öyleyse ezenin yerine bir başkasını koymanın ne anlamı vardır?

Siz güç sahiplerinin demokrasi oyununun fakirlere zayıflara ve ezilenlere yönelik kuranın çıkabileceği bir şans atmaya mı benzediğini sanıyorsunuz? Yani bu ya da başka bir ülkedeki zengin güçlü yöneticileri diyecekler: "Biz vicdanımıza yenik düştük, zulmetmetken ve zulüm sistemini sürdürmekten vaz geçiyoruz. gelin fakirler siz yönetin." ya da "zulüm düzeni mi olsun adalet düzeni mi?"

Böyle bir şeyin söylenebileceğini mi sanıyorsunuz.. Öyleyse gelin tağuti düzenlerde cari kavramların anlamlarını yeniden gözden geçirelim:

"Kanun: zengin güçlü sömürgeci zalimlerin, halkı bir hizada tutup, ezenler yanına geçirmemek için koydukları kuralların, çizdikleri sınırların adı"

"Adalet: güçsüzlerin, zalimlerden hak dilenmek için uydurdukları içi boş anlamsız bir ad. Oysa zengin güçlüler bu tür kavramlara aldanmayacak kadar akıllı ve kurnazdırlar."

"Hukuk devleti: sömürgecilerin zulümlerini kanuna atmak ve sorumlulukta hedef şaşırtmak için mazlumlara bir ümit gibi dağıttıkları, içi boş, gücü olmayan, kendilerinin uydurup ortakça tapınmay sağladıkları bir kavram."

...

Bunlar çoğaltılabilir..

Ama konunun yeri burası değildir..

Ehlibeyt mektebi, herkese ışık olacak şia, yıkılmış mazlum toplulukların ümit ışığı olmak zorundadır. Herkes akıntıya kapılabilir ama onlar asla. Böyle bir cehalete kapılma lüksleri yoktur. Çünkü bir on yıl sonra bu dağıttıkları ümit, mektepleri Ehlibeyt yoluna da diğer bozuk çürümüş tağuti sistemler gibi güvensizlik olarak geri fatura edilecektir. Bunun vebali büyüktür.

Allah ömür verir de yaşarsanız on yıl sonra bu oylamayı tekrar gözden geçirin ve bu yazımızı (umarız bu site o zamandan daha uzun yaşar) tekrar okuyun. Ne kadar gerçek olduğunu küfür ve zulüm düzenlerin eskimiş gömleklerini değiştirmek için nasıl seçimleri kullandıklarını göreceksiniz.. Çünkü geçmişteki seçimlerden önce de buna benzer şeyler yazmıştım..

Seçimlerle boş hayaller dağıtır tağuti düzenler. İnsanları yeni sömürülere hazırlamak için yenilerler. Daha da ezilmeleri için onlara moral ve güç verirler..

Bu oyuna alet olmayın. Bize inanmıyorsanız Ali şeriatinin: "kapitalizm uyanıyor mu" diye konuyla ilgili sayılabilecek kitabı okuyun...

Ve's-selam...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X