Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

REFARANDUM.!!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: REFARANDUM.!!

Yazık millet zannediyor ki tayyip bunları halk için yapıyor..VALLAHİDE BİLLLAHİDE HAYIR

Kendi çıkarları için bunları yapıyor...12 eylülde gençler asılırken neredeydi hangi görevdeydi ve ne tepki gösterdi çok az bir araştırma ile bulabilirsiniz..

asılan gençlere ağlarken ayn ı gün 7 asker şehit oldu sözleri şu oldu..

"elimizde sihirli değnek yok ki" sen haburda teröristin ayağına hakimleri savcıları gönder pişman olmadıkları halde pişmanlık yasasından yararlandır onlarda kahraman edası ile karşılansın sonrada elimde sihirli değnek yok de..yazık senin insanlığına..

adnan menderes gibi vatan haini adamın memleketinde mazlum edebiyatı yap..

kahve tarayıp insanları öldürenlerin arkasından gözyaşı dök öldürdükleri insanlar insan değildi öldüren mazlum oldu öylemi..

bu adamın yalanları dağları aştı daha bunun sözlerina inanıp bunun yaptığı anayasaya EVET diyecek olanlar hiçmi görmezler bunları acaba..

Birinci ordu komutanı hasan ığsız internet sitelerini kulalnıp darbecilik yapıyor diye suçlanması 2009 yılının ekim ayında ortaya atıldı. basında yazıldı

11 geçti 11 ay beklendi hiçbir savcı hasan ığsıza gel bakalım internet üzerinden darbecilik yapmışsın elimizde belgeler var ifadeni alacağız demedi .Tam hasan ığsızın kara kuvvetleri komutanı olacağı konuşulurken 18 subayla birlikte internet darbeciliğinden ifadeye çağrıldı

11 ay neden beklenildi.?

Niçin atama öncesi bunu yaptılar..

Sırf bu uygulaması bile onun ne kadar bencil ve askere hırslanmış olduğunu ve daha önemlisi ve en vahimi savcıların onun emrine girdiğinin en açık örneği değilmidir..

Bu olay bile türkiyede savcıların emret başbakanım istediğinin altına dinamit koyalım istediğini alaşağı edelim akp ye karşı gelen kaşının üstünde gözün var diyen herkesin ocağına incir ağacı dikelim dediklerinin en açık örneğidir..

lütfen uyanın bu adam tam bir sahtekar tam bir içten pazarlıklı bozalım bunun oyununu..
    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=15684.msg98499#msg98499 date=1281049435]
      [quote author=bintülhüda link=topic=15684.msg97410#msg97410 date=1279911830]
      Hayır oyları

Halkı ahmak görmek isteyen, tesettür düşmanlarının, çıkarlarının ellerinden gitmesinden korkanların, yerli islam düşmanlarının, kuran kursunun küçük kız öğrencilerinin baş örtülerini zorla açtıran generallerin, ergenekoncuların istediği oylardır.
      [/quote]

siz akp'yi başörtüsü konusunda samimi mi görüyorsunuz?

bir çok konuda rejim aleyhtarı olurken bu konuda nasıl rejimin iki seçeneğinden birini seçmek zorunludur diyebiliyorsunuz? belki konunun ilerleyen yerlerinde cevaplar vardır ama ben tam bakmadan sormak istedim...

ankette şu şıklar eksik:

1- çekimser
      2- oylamaya katılmayacağım
      [/quote]

valla bu konuda kendimi tutamayacağım e yuhh be kardeşim yuh sana yav 411 milletvekili yasağın kaldırılması için kabul oyu vermiş sen hala akp bu konuda samimi değil diyorsun adamlar daha ne yapsın

bir başörtü davasına bu ülkede partiler kapatıldı akp de kapatılacaktı ama son anda direkten döndü neden peki?? adamlar aklıevvel mi kardeşim neden partilerinin kapatılması uğruna böyle bir tehlikeye girişsinler

velhasılı kelam bu adamlar ne yapsa ne etse de bu millete yaranamaz/yaranamıyor...
      cebine para koysa neden az koydun, çok koysa neden yazık değil mi, önüne envaiçeşit yemek koysa bu kez de ağzıma niye vermediler diye yanar tutuşur bazı kesimler...

yazık yazık ne ala memleketim insanı ne ala...e be İNSAN Allah bunun hesabını iki cihanda da sormaz mı sana...

takım tutar gibi parti tutuyoruz...çok değil 20 sene önce sağcı solcu diye millet birbirini kesti binlerce gepgenç vatan evladı ldü yok yine yok yine yok UYANAMIYORUZ....hala sağ sol sevdası

Allah bu millete yol göstersin.....

Yorum

biz hiç bir parti tutmadığımız için sözleriniz boşta kalıyor öncelikle bu bilinmeli

ikinci olarak bu ülkede hukukun (İslami düzenin olmadığı yerde kimin hukuku olacak ne kadar olacaksa! bu kandırmaca kavramla konuşalım bakalım biz de...) siyasallaşmadığını bilmeyen yok.

onca yolsuzluklar ve kişisel çıkarlar için istedikleri mahkemeye istediği etkiyi yapanlar, tüm üyelerinin kendilerinden olan cumhurbaşkanınca atandığı bir mahkemeye etki edemiyorlar öyle mi?

daha ne olsun? hani askerleri yargılıyordunuz? ee millet size bu kadar oyu verdi hiç bir dönemde olmadığı kadar milletvekili çıkardınız, her türlü yolsuzluğu ustaca götürerek kendinizi ve çevrenizi zenginleştirip hukuku etkilediğinizi değil avucunuzun içine aldığınızı ispatladınız...

başörtüsüne gücünüz yetmedi öyle mi?..

eğer siz başörtüsü yüzünden bu partiyi kapattırsaydınız yeni kurulacak bir basit parti ile daha büyük oy alabilirdiniz..

birilerinin siyasete yasaklanması mı?

olsun değmez mi? hani başörtüsü için söz vermiştiniz oy almıştınız sözü tutmak ve başörtüsü uğruna değmez mi? yoksa kişisel hesaplar mı var?

Yorum

yahu sen neyi konuşuyorsun be kardeşim neyin siyasallaşması neyin kurumsallaşması hayal dünyasında mı yaşıyorsun

ben sana 411 milletvekilinin evet oyuna 7 kişi hayır dediği için yasak kalkmadı sorun çözülemedi diyorum sen bana akp nin yargıya müdahalesinden etkisinden bahsediyorsun

etö tutukluları elini kolunu sallayarak cezaevlerinden çıktı televizyonlu banyolu açık hava sahalı hapishanelerde yattı kalktılar neyin yargılanmasından bahsediyorsun sen ?? bu ülkede ANAYASA mahkemesinin anayasaya aykırı hareket ettiği söyleniyor sen de akape türküsü tutturmuşsun be kardeşim

ohh ne güzel parti kapatılsın birilerine siyasi yasak gelsin ondan sonra seçimlere girsin de iktidar olsun da birileri birilerinin elinde oyuncak olsun bu ülkede mükemmel bir fikir anayasa mahkemesine danışmak lazım

ALINTI,,Qom_u_aşk :tüm üyelerinin kendilerinden olan cumhurbaşkanınca atandığı bir mahkemeye etki edemiyorlar öyle mi?

cevap: komiksin ;D cumhurbaşkanı sadece 3 üyeyi doğrudan seçer diğer üyelerini ise yargıtay danıştay askeri yargıtay sayıştay yök vs. kimi kurumların seçtiği adayların içinden seçebiliyor yani 11'de 3'ünü doğrudan cumhurbaşkanı geçer...Allah fitne fesattan kuru iftiradan yalandan dolandan korusun bu milleti....

daha ne diyeyim ki parti tutmayan fakat bazı partilerin ağzıyla ezber konuşan arkadaşım...

Yorum

nasıl yani 411 kişi 7 kişiye söz geçiremedi mi?

çok mu güçsüzdüler ki..

bundan sonra da bu iktidarsızlıkları sürecek mi?

cumhurbaşkanı dediğiniz kişi diğer kurumlarca atanan kişileri onayılıyor mu onaylamıyor mu? anayasa mahkemesi için..

Yorum

eli mahkum onaylıyor önüne sunulan seçeneklerden sadece birer tane seçebiliyor önemli olan üyeleri seçip cumhurbaşkanına yollayan makamların takındığı tavırdır burada ezici çoğunluk yine diğer makamlarda cumhurbaşkanında değil...

Yorum

yani siz güçsüz olduklarına gerçekten inanıyorsunuz...

ama beni inandıramazsınız...

Yorum

adnan mendereste güçlüyüm halk arkamda diyordu ama ne oldu bir hatırlayalım:

İşte halk yanımda, görmüyor musunuz Eskişehir"de 150 bin kişi meydanları doldurmuş" diyordu darbeden bir gün önce. Ancak unutmayalım ki, 17 Eylül 1961 günü, İstanbul halkı, sokağa çıkma yasağı olmadığı halde, evinden dışarı adım atmamış ve radyodan idam haberini sessizce dinlemişti. O gün, Emniyet kayıtlarına, suç işlenmeyen tek gün olarak geçecektir.

Yorum

o halde bıraksınlar bu işi de güçlenmenin yoluna baksınlar

erbakan parti kurdu güçlendi bölündü kapandı yeniden parti kurdu yeniden kapandı yeniden kurdu falan...

bu milleti 50 yıl oyaladı.. millet ha bu kez olacak ha sonra diye avundu durdu..

sonra bir ara da demirel nurlu diye bu milleti oyaladı bir kısmın aynı gerekçe ile kandırdı.

şimdi da aynısı tayyipte..

bir otuz yıl da o kandıracak..

değişen ne olacak?

rüşvet mi kalkacak, hakikatin şahitliğini yapan insanlar mı çoğalacak, tüm meclis elinde olunca mı güçlü olacak yoksa tüm askeriye eline geçince mi güçlü olmuş olacak..

yok şu kadarla gelelim yok şu başbakanlığı alalım yok cumhurbaşkanlığını almadan olmaz yok anayasa mahkemesini almadan olmaz..

bize somut bir aşama gösterin ki şu olduğunda bu ülke güçlü olur diye. biz de oraya bakıp ha bu adamlar oraya gelemediler biraz daha tolerans verelim diyelim. yoksa milleti de kendinizi de hayali ufuklarla kandırmayın..

ne değişti? erbakan yada öğrencisi tayyib bu ülkeye ne getirdi hangi değeri hakim kıldı? insanların özünde ne değişti de Allah onların durumunu değiştirecek. hakkı olan mı kazanıyor artık beleşçilik kumar sahtecilik şans yoluyla para kazanmak güçlünün borusunun ötmesi, maddi varlıklara göre değer vermek.. daha cahiliye toplumunu özelliği olup sayılamayacak kadar çok olan fiil ve fahşadan hangisini engelledi hangisinde ilerleme olumlu gelişme oldu..

Allah bu haliyle mi bunlara başarı verecek

yoksa Allah'ın adaletinde bozulma mı var diyorsunuz?

Yorum

o zaman ne yapalım kimi destekleyelim kötüyü zalimi şeri mi yoksa kötünün iyisini mi?

sen resmen diyorsunki ben kötünün iyisini destekleyeceğime kötüyü desteklerim daha iyi

bu nasıl bir mantık? hırsızın hiç mi suçu yok?

yolsuzluk yaptılar çaldılar çırptılar şunu yaptılar bunu yaptılar...... peki öncekiler ne yaptı? hepsi namuslu muydu yetimin hakkını yemiyorlar mıydı?

öyle bir konuşuyorsunki sanki akp geldi ülkeyi batırdı çıktı.....kardeşim eleştiri yapacaksan tek taraflı yapmayacaksın bundan önceki hükümetlerin neler yaptığını bu millet gördü

o yüzden %34- %47 lerle temsil edildi bu parti...

ısrarla başörtü sorununu dile getiriyorsun tamam peki sen haklısın diyelim o halde neden bu partilerin ekmeğine yağ sürüyorsun çöz sorunu.... çöz kardeşim neden adamlara oy toplattırıyorsun madem bu yüzden insanlar oy veriyor al elinden bu kozu bak bakalım değişen ne olacak....

sen aksine yaraya tuz basıyorsun sorunları çözmüyorsun sonra da efendim bundan nemalanıyorlar besleniyorlar diye hayali bahanelerle kendini avutuyorsun bu akıllı bir insanın üreteceği bir sebep olamaz

bir de öyle şeylerden bahsediyorsun ki sanki türkiyede yaşamıyorsun kardeşim yani yargının askerin hsyk nın anayasa mahkemesinin derin yapılanmanın halinden ahvalından bihabersizmişsin gibi bütün suçları hükümete yüklüyorsun

e be kardeşim Allah bunun hesabını bu vatandaştan bu milletten sormaz mı illa kör mu olmak gerek gerçi körler bile ülkenin düştüğü şu halden muzdaripler metin şentürk bile referandumda evet diyeceğim diyor yani ülkenin dört bir yanını cephaneliğe çevirmişler,

her yerden silahlar bombalar çıkıyor.... boru denilen tek kullanımlık silahlar bir patlamada 30 insanı katledebiliyor(ama 30 bazı insanlara göre cüzi bir rakam öyle olur mu yaa bir saldırıda en az şöyle 100 insanı öldürebileceksin ben silah diye ona derim)

kağıt parçası denilen belgeler gerçek çıkıyor vs.vs........

yani vatandaş olarak kös kös oturup tüm bu olan biteni görmezden gelmek demek biliyor musun?

ben koyunum kardeşim beni güden gütsün öldüren öldürsün birileri pkk ile işbirliği yapsın mehmetçik kanı döksün ama VATAN SAĞOLSUN asker ocağı peygamber ocağı olsun,

bu ülkenin insanı davulla zurnayla evladını yiğidini askere yollasın garibanın çoluğu çocuğu ölsün... paşa çocukları tatil yapar gibi askerlik yapsın

askerlerimiz kendi mayınızmda can versin sınırdan sızan teröristler koyun çoban sanılsın çatışma olan karakollarımıza hiçbir yardım gönderilmesin,

efendim sonra sınır dışı operasyonu yapılsın bilmem şu kadar terörist öldürüldü şu kadar barınak vuruldu buralarda terör barınamaz denilsin ve 1 ay sonra dağlıca baskınıyla onlarca şehit verilsin.......

ah memleketim ah.... uyuyan birilerinin eline oyuncak edilen zavallı memleketim....

cebini midesini işini eşini arabasını düşünen DAVASIZ vatandaşım, yurttaşım....

geçmişini överken şahlanan: "benim atam yemedi içmedi uyumadı yedi düvele meydan okudu" diyen ama kendi menfaati söz konusu olunca :"ayyy mezarda mı emekli olucaaam" diyebilen güzel ülke insanım....

daha yazacak söz bulamıyorum bu ülke Allaha emanet artık.... Allah yardım etmedikçe bu millet belini doğrultamaz vesselam.

Allah yar ve yrdımcımız olsun

Yorum

"kalkın ey ehli vatan dediler hep birlikte kalktık
                        bir de baktık ki yerimize oturmuşlar yersiz yurtsuz kaldık "

demiş şair. siziin iş de ona benzemesin.

biz başka partileri destekliyor muyuz? bu konuda düşüncemiz ne olabilir sizce? nasıl görünüyor ordan?

sorunu sadece başörtüsünden ibaret mi görüyoruz?

siz derin devleti görüyorsunuz ama ondan da derin olan bir devlet daha var ki onu hiç görmüyor görmek istemiyorsunuz? "Depderin devlet".. biz buna işaret ediyoruz burdan çözün meseleyi diyoruz.. umarım anlarsınız?

izninizle size bir tanım yapayım durumu ona göre görmeye çalışın:

"Putlar; tağutların, arkalarına sığınarak menfaatlerini sürdürdükleri soyut ya da somut nesnelerden başka bir şey değildir."

Yorum

kardeş ben senin derdini tam olarak anlamış değilim

referanduma hayır diyeceğim diyorsun ama ben "hayırcı" partilerden değilim diyorsun

ülkenin menfaatine olan "evet" oyunu vermiyorsun sonra sistemi eleştiriyorsun o zaman ne hakkın var düzeni eleştirmeye?

yani mantığını çözemedim kardeş,, şimdi ben de akp ci değilim açık konuşmak gerekirse ve dediğin doğrudur bunlar erbakanın talebeleridir aynı mantıktan geliyorlar ama şunu da unutmamak gerekirki erbakan tarafından akıl almaz bir eleştiri var akp ye... yani ordu göreve diyecek kadar akp ye tavır sergiliyor, ordudan muzdarip olan bir parti... bunu düşünebiliyor musun?

onun için sadece ülke menfaatine yapılan işleri değerlendirmemiz ve bunun üzerinden konuşmamız ya da eleştiri yapmamız lazım

babam diyordu oğlum bunlara oy vermeye elim varmıyor, fakat ben karşı çıktım çünkü yapılan bunca icraatı görmezden gelmek bir insanın vicdanına kesinlikle yakışmaz diye düşündüm.

yani şunu anlatmaya çalışıyorum bu işin sağı solu yok...vatanseverliğin, ülke menfaatinin sağı solu olmaz....vatanımızın yararına olan herşeyi desteklemeliyiz

yanlış mı konuşuyorum?

Yorum

[quote author=bintülhüda link=topic=15684.msg97394#msg97394 date=1279907307]
                            Referandum olayı türkiyede egemen elitlerle halkın arasında geçecek olan bir düellodur. Referandumdaki evet oyları islam düşmanı rejimin halk üzerindeki kontrolünü kaybettiğini gösterecektir. Hayır oyları ise halkı ahmak olarak görenlere, evet biz zavallı ahmaklarız, her değişime kapalıyız. Mevcut durum en iyisidir anlamındadır.

Değişimle islami bir hedef gözetlenmese de, değişimin istenmemesinde ise ne islami ne insani bir hedef yoktur. Referandumdaki evet oyları, halkın kendisini koyun gibi gütmek isteyenlere cevabı olacaktır. EVET oyları, bu ülkede halk neyi istiyorsa o olsun anlamındadır. Asıl anlamı budur. Değişimler, köhnemiş, kokuşmuş rejimlerin paslı çivilerinin yerinden sökülmesi anlamındadır.

EVET oyları, halk bazında sağcıyı solcuyu biribirine öldürttükten sonra sağcıyıda solcuyuda aynı hapishaneye koyup ikisine de aynı işkenceyi yaparken, yönetici kesimdeki sağcı ve solculara hiç bir şeyin olmadığını anlamaktır.

Sağcı ve solcu gençler sağcılık ve solculuklarının cezasını aynı hapishanede işkence çekerek öderken, sağcıların ve solcuların sahtekar liderlerinin bir hükümette koalisyon ortakları olmuştur. İşte evet oyları sahte solculuğun, uydurma milliyetçiliğin temsilcilerinin iddialarında samimi olmadıklarının anlaşılması olacaktır.
                            [/quote]

------------------------------------------------------------------------

Sağcı ve solcu gençler sağcılık ve solculuklarının cezasını aynı hapishanede işkence çekerek öderken, sağcıların ve solcuların sahtekar liderlerinin bir hükümette koalisyon ortakları olmuştur.
                            o dönem solun ana şiarı kahrolsun amerikan emperyalizmi yönündeydi değil mi?

6 ıncı filo İstanbula girmesin ymönündeydi değil mi?

tarihsel olarak amerikan dostları müttefikleri belli,abd'ye uşaklaşıp da sözde sevmeyenler de belli, değil mi?

hatta Nazım Hikmet'in vatan haini ilan edilmesi meselesi amerikadan hibe alıp da uşaklaşmayın demesi yüzündendi değil mi?

amerikaya uşaklaşıp koreye asker gönderen,damat ferit,mandacı zihniyet yine sağcı nitelenen kesim değil mi?

incirliği açıp milyonlarca İraklının kanına oretak olan yine tayyip ve sağcı ekip değil mi?

afganistana asker gönderip abd uşaklığına soyunan yine sağcı ekip?

hem uşaklaşmak için takla atarsınız hem de sözde abd'yi sevmezsiniz bu ne lahana bu ne turşu kardeş?

ama sol ezeli abd düşmanıdır bu da bilinen bir gerçek,dolayısıyla ya göründüğün gibi ol,ya olduğun gibi görün,özünüz sözünüze uymuyor dostlar

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

EbuTurk kardeş;

"kardeş ben senin derdini tam olarak anlamış değilim
                              referanduma hayır diyeceğim diyorsun ama ben "hayırcı" partilerden değilim diyorsun"
                              [/color]
                              [/color]
                              ilginç!. beni tam değil hiç anlamamışsın kardeş

ben nerede "hayır diyeceğim" dedim. yüz yıl oku bakalım çıkar mı yazdıklarımdan böyle bir şey? Laik anayasal düzeni ve onu işleten bir partiyi o kadar sahiplenmişsin ki kim ona bir eleştiri getirse hemen karşı partiden sanıyorsun. (Bu durum senin başına çok iş açar.) muhalefetten sanıyorsun.. şıklar iki tane mi: ya evet ya hayır diye... kim koydu bu şıkları?

Allah'a Allah'ın belilrlediği bir siyaset biçimine, buna uygun bir devlet düzenine, buna uygun bir anayasa olduğuna inanıyor musun kardeş? inanıyorsan biraz bizi anlamaya başlarsın.

biz bu anayasanın tamamına hayır diyoruz. bu anayasanın yapılış biçimine, bu anayasanın oluşum felsefesindeki temel ilkelere hayır diyoruz. biz yasaların Allah'ın Kur'an'ına göre yapılması gerektiğini savunan müslümanlarız. İnsanların, sadece Allah'ın koyduğu yasalara uyma görevleri vardır. Oları itip unutup unutturup, kendi kafalarından yasa icad etmeye ve bu uyduruk yasalarla insanları yönetme kabadayılığına karşıyız. bu hakkı onlara biz vermedik. Allah da vermedi.

O yüzden böyle bir anayasanın bir kaç maddesine evet demekle hayır demek arasında hiç bir fark yok diyoruz. var mı? Yasa Allah rızası için abdestle, Allah'ın Kur'anına, Resulü ve Ehlibeytinin hadislerine bakarak onlara tam uygun, alimlerce yapılmadıkça bir müslüman olarak biz orada taraf olmayız. hiç bir yanı desteklemeyiz. böyle evet hayır seçeneğine kendimizi mecbur ve mahkum etmeyiz.

Biz sadece Allah'ın yasalarını kabul edeceğimize dair irade beyanında bulunuruz. Çünkü biz o Rahmanın yasalarına teslim olmuş Müslüman kullarız...

"ülkenin menfaatine olan "evet" oyunu vermiyorsun sonra sistemi eleştiriyorsun o zaman ne hakkın var düzeni eleştirmeye?"

ülkenin menfaati için iş yapılmaz. işlerin ama tüm işlerin yapılma gayesi Allah rızası ve onun dediklerine uygun olacak şekilde yapılır. yapılması gerekir. biz böyle bir yerde varız. ülke menfaatleri aleyhine de olsa İslam varsa biz varız, ama İslamın olmadığı yerde evimizi bahçemizi tek tek altınla doldursalar zerre dönüp bakarsak namerdiz..

"yani mantığını çözemedim kardeş,, şimdi ben de akp ci değilim açık konuşmak gerekirse ve dediğin doğrudur bunlar erbakanın talebeleridir aynı mantıktan geliyorlar ama şunu da unutmamak gerekirki erbakan tarafından akıl almaz bir eleştiri var akp ye... yani ordu göreve diyecek kadar akp ye tavır sergiliyor, ordudan muzdarip olan bir parti... bunu düşünebiliyor musun?"

erbakan sadece bir örnekti. o ve yandaşları tedavisi imkansız bir demokrasi hastalığına tutulmuşlardır. onlardan medet ummak ya da onlarla olmayacağını iddia ile ordan sapmış, ama bu sapışı Allah'ın yukarıda belirttiğimiz düzenine değil de yine eski düzene olmuşsa değişen ne olur ki? insanlar iki kısımdır. Ya Allah'ın hükümlerine (yasalarına) teslim olmuşlardır ya da onlara alternatifler geliştirmişlerdir. üçüncü gurup yoktur..

"onun için sadece ülke menfaatine yapılan işleri değerlendirmemiz ve bunun üzerinden konuşmamız ya da eleştiri yapmamız lazım"

bunlar medyanın ve putlara adaklar toplayan çağdaş tağutların ve yandaşlarının moda klişe laflarıdır. onları sizlere ezberletirler siz de kime yarıyor ne anlama geliyor kime gidiyor bilmeden bazen okursunuz..

örneğin bana inanmıyorsanız çözelim şu cümleyi.

Ülke ne demektir? bunların hangisinin kullandığı ülke gariban vatandaşın yaşadığı yurt edindiği toprak parçası anlamına geliyor? hiç biri. eğer şu şirk düzeninde bir siyasetçi (tağut ya da adayı) ülke kelimesini kullanır, ülke menfaatlerinden bahsederse bil ki kendi ya da yandaşlarının mallarıdr. Ülke menfaatleri dediğinde bil ki kendi ya da şakşakçılarının (onlar da çok yakın dostları ile sınırlıdır bir kaç kişiyi geçmez) mallarını çoğaltması anlamında kullanıyordur. yoksa ülke diye bir şey mi var?

"babam diyordu oğlum bunlara oy vermeye elim varmıyor, fakat ben karşı çıktım çünkü yapılan bunca icraatı görmezden gelmek bir insanın vicdanına kesinlikle yakışmaz diye düşündüm."

yani şunu anlatmaya çalışıyorum bu işin sağı solu yok...vatanseverliğin, ülke menfaatinin sağı solu olmaz....vatanımızın yararına olan herşeyi desteklemeliyiz

yanlış mı konuşuyorum?

tabi ki yanlış konuşuyorsun. ama babanı tanımadığım için niçin yanlış konuştuğun konusunda açıklama yapmıyorum. şimdilik yukarıdakilerde anlaşırsak bunlara yeniden dönebiliriz?

Yorum

aliekberbabacana---o dönem solun ana şiarı kahrolsun amerikan emperyalizmi yönündeydi değil mi?
                                6 ıncı filo İstanbula girmesin ymönündeydi değil mi?
                                tarihsel olarak amerikan dostları müttefikleri belli,abd'ye uşaklaşıp da sözde sevmeyenler de belli, değil mi?
                                hatta Nazım Hikmet'in vatan haini ilan edilmesi meselesi amerikadan hibe alıp da uşaklaşmayın demesi yüzündendi değil mi?
                                amerikaya uşaklaşıp koreye asker gönderen,damat ferit,mandacı zihniyet yine sağcı nitelenen kesim değil mi?
                                incirliği açıp milyonlarca İraklının kanına oretak olan yine tayyip ve sağcı ekip değil mi?
                                afganistana asker gönderip abd uşaklığına soyunan yine sağcı ekip?
                                hem uşaklaşmak için takla atarsınız hem de sözde abd'yi sevmezsiniz bu ne lahana bu ne turşu kardeş?
                                ama sol ezeli abd düşmanıdır bu da bilinen bir gerçek,dolayısıyla ya göründüğün gibi ol,ya olduğun gibi görün,özünüz sözünüze uymuyor dostlar
                                O zamanlar iki emperyalizm vardı. Amerikan emperyalizmi ve Sovyet emperyalizmi. Sağ amerikan emperyalizmini temsil ederken sol sovyet emperyalizmini temsil ediyordu. Amerikan emperyalizmine karşı çıkanlar insanları sovyet emperyalizmine çağırıyorlardı. Sovyet emperyalizmine karşı çıkanlar da insanları amerikan emperyalizmine kurban olmakta tutuyorlardı.

Sovyet emperyalizmi çöktükten sonra sol da da amerikan emperyalizmine uşaklık başladı. Artık sağdan ziyade sol da amerikancılık hastalığı başladı.

Bu rejimin sağı da amerikancıdır solu da. Yani rejimin sağının solunun bir farkı yoktur. Bir vücudun iki yanı gibidirler.

Şu fark var ki, rejimin kaymağını yiyenler halkın EVET demesini istememektedirler. Yoksa herkes CHP nin olduğu gibi AKP nin de abd ve israil dostu olduğunu çok iyi bilmektedir.
                                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X