Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

REFARANDUM.!!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: REFARANDUM.!!

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=15684.msg98977#msg98977 date=1281333064]
    aliekberbabacana---o dönem solun ana şiarı kahrolsun amerikan emperyalizmi yönündeydi değil mi?
    6 ıncı filo İstanbula girmesin ymönündeydi değil mi?
    tarihsel olarak amerikan dostları müttefikleri belli,abd'ye uşaklaşıp da sözde sevmeyenler de belli, değil mi?
    hatta Nazım Hikmet'in vatan haini ilan edilmesi meselesi amerikadan hibe alıp da uşaklaşmayın demesi yüzündendi değil mi?
    amerikaya uşaklaşıp koreye asker gönderen,damat ferit,mandacı zihniyet yine sağcı nitelenen kesim değil mi?
    incirliği açıp milyonlarca İraklının kanına oretak olan yine tayyip ve sağcı ekip değil mi?
    afganistana asker gönderip abd uşaklığına soyunan yine sağcı ekip?
    hem uşaklaşmak için takla atarsınız hem de sözde abd'yi sevmezsiniz bu ne lahana bu ne turşu kardeş?
    ama sol ezeli abd düşmanıdır bu da bilinen bir gerçek,dolayısıyla ya göründüğün gibi ol,ya olduğun gibi görün,özünüz sözünüze uymuyor dostlar
    O zamanlar iki emperyalizm vardı. Amerikan emperyalizmi ve Sovyet emperyalizmi. Sağ amerikan emperyalizmini temsil ederken sol sovyet emperyalizmini temsil ediyordu. Amerikan emperyalizmine karşı çıkanlar insanları sovyet emperyalizmine çağırıyorlardı. Sovyet emperyalizmine karşı çıkanlar da insanları amerikan emperyalizmine kurban olmakta tutuyorlardı.

Sovyet emperyalizmi çöktükten sonra sol da da amerikan emperyalizmine uşaklık başladı. Artık sağdan ziyade sol da amerikancılık hastalığı başladı.

Bu rejimin sağı da amerikancıdır solu da. Yani rejimin sağının solunun bir farkı yoktur. Bir vücudun iki yanı gibidirler.

Şu fark var ki, rejimin kaymağını yiyenler halkın EVET demesini istememektedirler. Yoksa herkes CHP nin olduğu gibi AKP nin de abd ve israil dostu olduğunu çok iyi bilmektedir.
    [/quote]

-------------------------------------------------------------------------------

rusya emperyalizmi varmış efems

bana bildirsene neymiş o rusya emperyalizmi dedidğin iş,hangi ülkeyi koloni yapmış,koloni kültürü zaten o ülkenin kuruluş felsefesine ters,bu iş ancak sizlerin avuntusu

rusya emperyalizmi varmış da o sebepten amikaya uşaklığa soyunmuştunuz değil mi?

bir tarihsel olarak amerikan uşaklığını,ingiliz uşaklığını kimler üstlenir bildirmişiz,rusyayı,amerikan uşaklığınıza gerekçe gösterirseniz ancak kendinizi kandırırsınız

çünkü Çanakkalede avrupanın ve amerikanın ne olduğu zaten malumdu,koloni kültürleriyle,koloni yaptığüı ülkenin halkına neler yaptıkları zaten kızırderililerden tut,cezayirlilere kadar malumdu

şeytanın uşaklığına şu gerekçeden değil de bu gerekçeden soyunmuşsunuzmuşmuşmuş,

o muşlarla ancak kendinizi kandırırsınız,gerçekelr değişmez,

damat ferittten tut,mandacı zihniyetten tut,koreye asker göndermek,incirliği açmak,afganistana asker göndermek ,yahudi hizmet madalyaları almak hep sağcı nitelenenlerin işleridir

dolayısıyla bana masal okuma,

hatta kurtuluş savaşını,çanakkaleyi rusların yardımıyla verip,camilerinizden yunqanlının astığı haccı,onurnuzu,namsunuzu rusların yardımıyla def etmişiz,

insan kurtarıcısına bakmaksızın gidip şeytana uşaklık ederse,timsah gözyaşları dökmesin,

günümüzde bile fettullah gülenleriniz,tayyipsleriniz gidip bushların eliyle beslenirler,bana masal okumi,can kardeş,biz fıtratınızı bildirmişiz,tarihi yöneli,şinizi bildirmişiz

abd'ye uşaklaşmayın diyen nazım hikmeti de vatan haini ilan eden,abd uşağı sağcı vatan severler(???!!!)

cedleriniz de zamanında küfede aynı davrandı,sünniliğin ceddi de Muaviye pilavından yedi veselam,iş fıtratınızın bir parçası kimse kusura bakmasın
    Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Aliekberbabacan, biz hiç bir zaman ne amerikan ne de sovyet uşağı olmadık. Biz ve tabi olduğumuz önderlerimiz her zaman için sağ ve sol emperyalizme karşı çıkmış insanlardır. Bizim için hiç bir zaman hiç bir emperyalizm cenahına uşaklık söz konusu değildir. Biz her zaman amerikan ve sovyet, sağl ve sol emperyalizminin tam karşısında olmuşuz. Kemiyetçe pek bilinmesek bile keyfiyetçe bu minval üzere olmuşuzdur. Zaten ne zaman ki İmam Humeyninin feryadı NE AMERİKA NE RUSYA, NE SOL NE SAĞ, La Şarkiyye La Garbiyye, Cumhuriye İslamiye yi duyduk, hemen ona tabi olduk. İşte bizim ruhlarımız İmamın bu pratiğe aktardığı Öz Muhammedi İslami Devletini gözlüyordu o da oldu şükürler olsun.

Anlaşıldığı kadarıyla kırılan putlarına özlem duyar bir lanizi var. Hala Sovyetleri savunuyorsun. Sovyetleri savunacağına Sovyet zihniyetinin 70 yıl boyunca Rus halkına karşı güttüğü emperyalizm ve zulümleri anlamaya çalışsan dana iyi edersin.

Sovyetler ülkeleri kolonileştirmedi mi sanıyorsun? Doğu avrupa ülkeleri neyin nesi, kafkaslar ve ortaasya türk cumhuriyetlerini işgalleri emperyalizm ve kolonizasyon değil miydi? Hepsinden öte, sovyetlerin Rus halkına zülmu emperyalizm değilmiydi?

Tarihsel olara amerikan ve ingiliz uşaklığını kimlerin yaptığını çok iyi biliyoruz. Moskova ve londra anlaşmaları ile ingilizlere teslim olanların kimler olduğunu çok iyi biliyoruz. Ülkeyi işgal eden ingiliz, fransız ve italyanların hangi pazarlıklar sonucu hiç savaşmadan anadoluyu terkettiklerini çok iyi biliyoruz.

Biz ne ülkedeki amerikan uşaklarının yaptıkları ile suçlanabiliriz ne de rusların uşaklarının yaptıkları ile. Biz her zaman her iki emperyalizme de karşıyız. Şeytanın uşaklığını yapanlara Allah lanet etsin.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Zannedersem Lenin ,stalin ,mao bunlar Ehl-ibeyt'e mensup alevilerdir,babacan selamlar !

Yorum

hatta aziz nesin, karl marks,nazım hepsi Alevilerdir

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=15684.msg99012#msg99012 date=1281342438]
            [/quote]

Zaten bir kısım alevilerin söylediklerine bakılırsa Aleviliğin İmam Ali ile bile alakası yokmuş. Alevilik İmam Aliden bile çok önceleri varmış ve evrensel insanlık değerlerinin adı imiş. Mişmiş.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=15684.msg99015#msg99015 date=1281342652]
              [quote author=ahmed link=topic=15684.msg99012#msg99012 date=1281342438]
              [/quote]

Zaten bir kısım alevilerin söylediklerine bakılırsa Aleviliğin İmam Ali ile bile alakası yokmuş. Alevilik İmam Aliden bile çok önceleri varmış ve evrensel insanlık değerlerinin adı imiş. Mişmiş.
              [/quote]

-------------------------------------------------------------------------

ne yapalım kardeş,bizler hep halkçılık için emek verenleri sevmişiz, Kuran gibi,fakiri ,yolda kalmışı koruyun dediği yerde, bizler zalimlerin, bushların,koloni kültürüne sahip olanalrın,muaviyelerin cephesinde yer almamışız hamd olsun

sizler demektesiniz ki yer aldık yer almasına amma, sosyal hakları,insanlık onurunu korumak için çaba vermişlerin önünü kesmek için şeytana uşaklaştık

Allah sizleri bildiği gibi yapsın ne diyelim

ebced ve cifir büyücülüğüne durmuşları yüceltenelr değil misiniz,hangi işiniz Kuranla uyuşuyor ki,

dedi kodu iftiradan tut,ebced,cifir büyücüleri rab edinmekten tut,abd'ye,ingizlilere uşaklaşmaktan tut,yok yok karnenizde maşallah

Allahın emretmediğini emretmek mi dersiniz,yasaklamadığı işleri ysaklamanız mı dersiniz, recm işiyle düz Allaha ,hicr 9 a savaş açmak mı dersin,gericilikle,igelişmemişlikle,şer saçmakla anılmak mı dersiniz,karneniz dört dörtlük maşşalah haaa
              Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Üstad Mutahharı buyurur ki, ölçüde esas emek olsaydı, insanlığı, öküz, eşek ve makinanın idare etmesi gerekirdi. Faziletin eşşeğin kulaklarında, marifetin öküzün kuyruğunda, insanlığın ise makinanın düğmesinde olmasığ gerekirdi.

Fakir komşusunun yardım talebine inandığın Allah versin diyen yoldaşları biz çok gördük. Komşusunun alın teri ile kazandığı servete emek çekmeden ortak olmak isteyen varlık düşmanlarını çok gördük. Milyonlarca dolarları fakir halk refaha kavuşsun diye değil de sovyet zulmü daha fazla ülkeye hakim olsun diye har vurup harman savuranları çok gördük.

İnsanlık eşit olsun diye devrim yapıp devlet kapitalizmi ile insanları köleleştirenleri çok gördük. Sizin neyinize Kuran.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=15684.msg99032#msg99032 date=1281346835]
                  Üstad Mutahharı buyurur ki, ölçüde esas emek olsaydı, insanlığı, öküz, eşek ve makinanın idare etmesi gerekirdi. Faziletin eşşeğin kulaklarında, marifetin öküzün kuyruğunda, insanlığın ise makinanın düğmesinde olmasığ gerekirdi.

Fakir komşusunun yardım talebine inandığın Allah versin diyen yoldaşları biz çok gördük. Komşusunun alın teri ile kazandığı servete emek çekmeden ortak olmak isteyen varlık düşmanlarını çok gördük. Milyonlarca dolarları fakir halk refaha kavuşsun diye değil de sovyet zulmü daha fazla ülkeye hakim olsun diye har vurup harman savuranları çok gördük.

İnsanlık eşit olsun diye devrim yapıp devlet kapitalizmi ile insanları köleleştirenleri çok gördük. Sizin neyinize Kuran.
                  [/quote]

-------------------------------------------------------------------

bu saydıkların abd'ye uşaklaşmanızı meşrulaştıran savunmalarınızdır,ilgimi çekmez can almim

şeytana uşaklaşmanın savunması olmaz bir de bunu düşün

Ali Şeriati

Yorum

bu saydıkların abd'ye uşaklaşmanızı meşrulaştıran savunmalarınızdır,ilgimi çekmez can almim

Abd ye uşak olanlara Allah lanet etsin. Sizin demenizle kimse uşak olacak da değil. Şeytana uşak olanlara da lanet olsun.

Bu gün ne kadar şeytan uşağı varsa, abd israil ve uşak rejimlerle birlikte İranı Recmi uyguluyor diye suçlamaya çalışmaktadır. Şeytana kimlerin uşak olduğu anlaşılıyor.

Allahın farz kıldığı tesettürü inkar eden, Allahın farz kıldığı namazı inkar eden, Allahın farz kıldığı guslü inkar eden, Allahın haram kıldığı içkiyi şarabı kıblegah edinenlerdir amerikanın ve şeytanın uşağı.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=15684.msg99042#msg99042 date=1281348417]

Abd ye uşak olanlara Allah lanet etsin. Sizin demenizle kimse uşak olacak da değil. Şeytana uşak olanlara da lanet olsun.

Bu gün ne kadar şeytan uşağı varsa, abd israil ve uşak rejimlerle birlikte İranı Recmi uyguluyor diye suçlamaya çalışmaktadır. Şeytana kimlerin uşak olduğu anlaşılıyor.

Allahın farz kıldığı tesettürü inkar eden, Allahın farz kıldığı namazı inkar eden, Allahın farz kıldığı guslü inkar eden, Allahın haram kıldığı içkiyi şarabı kıblegah edinenlerdir amerikanın ve şeytanın uşağı.
                      [/quote]

--------------------------------------------------------

ben damat feritten beri,mandacılardan nberi,koreye asker göndermiş menderes,incirliği açıpo afganistana asker göndermiştayyips gibi sağcı dediğimiz kısmın tarihi uşaklaşmasıını ele aldım kardeş, zoruna giden iş nedir ki?

Ali Şeriati

Yorum

ben damat feritten beri,mandacılardan nberi,koreye asker göndermiş menderes,incirliği açıpo afganistana asker göndermiştayyips gibi sağcı dediğimiz kısmın tarihi uşaklaşmasıını ele aldım kardeş, zoruna giden iş nedir ki?
                        Kardeşim bizim yukarıda saydıklarınızla ne alakamız var. Hepsinin de canı cehenneme. Ancak yine yanlış yapıyorsunuz. Tek taraflı konuşuyorsunuz. Mesela uşakları söylerken İnönüyü nedense saymıyorsunuz. Halbuki Natoya girişi, Vilson prensiplerini kabul ediş İnönünün işidir. Menderesin değil. Menderes ne ki, o da o zamanın bir chp milletvekili idi o kadar.

İsmet İnönü büyüyen sovyet tehdidine karşı amerikaya yaklaşmış, natoya girişin temellerini inönü atmıştır. Zaten Amerikan mandacılığını isteyen m. kemalden başkası değildi. Millet kabul etmeyince sesini kısmıştır. İlk mandacılığı öneren m. kemaldir.Bilmiyorsan öğren. Kaynakları bi iyice karıştır.

Yorum

Muhabbet çok ilginç yerlere kaymış...

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=15684.msg99058#msg99058 date=1281354934]
                            Kardeşim bizim yukarıda saydıklarınızla ne alakamız var. Hepsinin de canı cehenneme. Ancak yine yanlış yapıyorsunuz. Tek taraflı konuşuyorsunuz. Mesela uşakları söylerken İnönüyü nedense saymıyorsunuz. Halbuki Natoya girişi, Vilson prensiplerini kabul ediş İnönünün işidir. Menderesin değil. Menderes ne ki, o da o zamanın bir chp milletvekili idi o kadar.

İsmet İnönü büyüyen sovyet tehdidine karşı amerikaya yaklaşmış, natoya girişin temellerini inönü atmıştır. Zaten Amerikan mandacılığını isteyen m. kemalden başkası değildi. Millet kabul etmeyince sesini kısmıştır. İlk mandacılığı öneren m. kemaldir.Bilmiyorsan öğren. Kaynakları bi iyice karıştır.
                            [/quote]

bunları ustadın said nursi ebced ve cifir üfürükçülüğyle sizlere bildirmiş değil mi?

güzel kültüre sahipsiniz haaa, kurtuluş savaşını nokumamış olsak vesveselerinize inancağız nerdeyse

biz tarihsel abd,ingiliz uşaklığına duranları bildirmişiz kardeş,istersen kahrından sayısız vesveselere dursan kaç para yazar sağcı geçinen kesimin bunlara olan uşaklığı tarihsel işlerdir kimsenin inkar edemeyeceği

damat feritten tut,mandacılardan tut,koreye asker göndermiş menderesinizden tut,abd'ye uşaklaşimayın,hibe almayın dedi diye nazım hikmeti vatanıonızın haini ilan etmenizden tut,80 darbesindeki duruşunuzdan tut,fettullahlarınızın abd'ye sığınmasından tut,tayyipsin incirliği açıp,afganistana abd'ye uşaklık için asker göndermesinden tut,kime ne tür masal okusan tutacağını sanıyorsun,herkes mi sandığınız gibi akılsız,şuursuz

solun ana şiiarı kahrolsun abd emperyalizmiydi,kurtuluş savaşı da saydıklarıma akrşı rusyanın yardımıyla verildi dolayısıyla kimseye masal okuma kardeş,

Kurana göre yalan şeytanın nişanesidir ama bakıyorum da sizlere baya kolay b,ir iş nedense

halbuki senin demen gereken tek söz şu= evet sağcı geçinen ksıım tarihsel olarak abd uşaklığını,ingiliz uşaklığını benimsemiş bir topluluktur,bu sözü söylemen gerektiği yerde,binbir dereden su getirip de apaçık bilineni bile gizlemeye,savunmaya durmuşsun

uşaklaşan mööööslüman kardeşelrin olunca,sağcı nitelenen kesim olunca sesin çıkmıyor pek,hatta sesinin çıkmamasını geçtik,çeşitli taklalar atarak işi örtmeye bile duruyorsun,

Ali Şeriati

Yorum

serdarcan kardeş

ankette şıklar eksik dedim onları da yazdım ama eklemek istemediniz galiba.

biz grafik bazında henüz ankete katılamadık. bizi vatandaş saymayan resmi ideoleji sahibi gibi mi davranıyorsunuz. şıkları ekleyin de biz kaç kişiyiz onu görelim ben de onu merak ediyorum

şıklar şunlardı:

çekimser
                              oylamaya katılmayacağım

Yorum

abd uşaklığından bahsedilip duruluyor fakat abd olmasa başka biri mutlaka olacaktır

abd ile türkiyenin ilişkilerinden dem vuranlar yakınanlar rusyaya karşı büyük bir sempati duymaktalar nedense

ve bu kişiler ağır ithamlarla yok abd nin kucağına oturma sırtını dayama vs. gibi sözler sarfederken acaba rusya ile yakınlaşınca ne olacağını sanıyorlar ?? abd nin yaptığını rusya yapacak sana bu kadar basit

rusya ile ilişkilerimiz bolşevik ihtilalinden sonra düzelmeye başlasa da mustafa kemal atatürk hiçbir zaman rusyadaki rejimi, yönetim sistemini tasvip etmemiştir. o zamanlar da bile ruslar, dostane ilişkilerin o masum gülücüklerin altında türkiyeden ağır isteklerde bulunmuş ve adeta türkiyeyi açık pazar gibi kullanmak istemiştir

mesela çözümü yıllar süren möntrö boğazlar sözleşmesinde, boğazlarımıza göz diken, kars ardahan artvin ve boğazlarda askeri üs kurmak isteyen stalin değil miydi?

tam bağımsız türkiyeymiş... yahu kim istemez tam bağımsız olmayı...türkiyede birileri vatan millet sakarya edebiyatı tutturup, sanki diğer vatandaşlar cahil sanki onlar ne yaptığını bilmiyor gibi, vatan millet naraları atmalar bağımsızlık istemeler... çok garipsiyorum bu durumu

elbette her yurttaş ülkesinin menfaatini ister ama tam bağımsızlığın mükün mü? emperyalizme son abd ye bilmem ne eeee başka? kendi ayakları üzerinde durabilecek misin o arkanı dayadığın rusya da abd den farklı taleplerde bulunmamış zamanında hattta daha ağır istekleri olmuş

yani bu sloganlar, şovenizm kokan hareketler özentiden, cahillikten başka birşey değil ... abd nin kucağından kalk rusyanın kucağına otur sonra TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

vay be harbiden ilginçmiş....

senin tam bağımsız olabilmen için özgürlüğünü gaspeden terörü içinde barındıran milletini hiçe sayan iç mihrakları temizlemen lazım onun için kimse burda vatan millet naraları atmasın bağımsızlığı herkes ister kimse abd meraklısı değil

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X