Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

REFARANDUM.!!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: REFARANDUM.!!

Olay neden hep partisel bir zemine çekilir anlamak mümkün değil .Arkadaşlar olay 12 Eylül anlayışını reddetmektir ,askeri anlayışın egemen olduğu ,adeta asker devlet yönetimi haline gelmiş bir ülkeydik, asker -polis dendi mi insanlar nasıl korkardı ben çocukluğumdan hatırlardım büyüklerimiz bizi asker -polis ile korkuturlardı ,öcüler-böcülerle değil ,hala o sinmişlik var bu halk üzerinde ...Halbuki onlar da bu memleketin memurları ,asla bundan ötesi değil ,herkes işine baksın ,öğretmen eğitim-öğretime , doktor hastalarına -sağlık işlerine ,asker de memleketin güvenliğine baksın ,ülke siyaseti ile ilgili sorunlara burnunu sokmasın ,fişleme yapmasın ,memursa memurluğunu bilsin,babalarının çiftliği değil ,faili meçhul cenneti yapmaya kimsenin hakkı yok ,bu milleti affedersiniz ahmak yerine koymanın bir alemi ,onlar bunu yapıyor,milletine ,kültürüne ,dinine kapalı kapılar ardından küfredenlerin kimler olduğu ortaya çıkıyor zaten, Serdarcan ağabey biraz daha iyi araştımanızı istirham ederim .

Yorum

ya etö davası başlı başına büyük bir ibret tablosudur vatandaş için

yani bu nasıl görmezden gelinebilir ne olursan ol sağcı solcu ateist komünist ... insanız yahu hiç mi vicdan sahibi değiliz

ülkenin dört bir cephanelik olmuş asit kuyuları, bir orduyu donatacak mühimmat , nereyi kazsan birşeyler çıkıyor ...

yani birşeyleri görmemek için kör mü olmak gerek ... bakın tutuklu general kaç gün hastenede yattı rahatsızdı sonra tutukluluğu kaldırılıp serbest bırakılınca birden iyileşiverdi taburcu oldu

yahu insanız be kardeşim şu rezalet halleri görüp de akıllanmıyorsak vicdanımızın değil de takımını tuttuğumuz partiyi desteklemek adına kararlar veriyorsa vay bu ülkenin haline

Allah sormaz mı ya...vallahi aklım mantığım almıyor 17.500 faili meçhul cinayet işlendi 40 bin vatan evladı öldü nasıl öldürüldü ?
      heronların tespit ettiği teröristler çoban sanılarak, komando birliğine sızan (nasıl sızıyorsa artık buna da inanmak akıl ötesi bir iş) teröristlerle, dağlıca aktütün gediktepe baskınlarıyla ... ve daha sayamadığım bir sürü şaibeli olay

rusyada çeçenlerin bir baskınıyla sadece bir baskınla sanırım şatoy baskınıydı,, kaç general görevden alındı kaç rütbeli ceza yedi ve düşününki rusyanın askeri sistemi bizden farklı değildi o yıllar

ve hala diyoruz ki hayır ... ben bu sisteme razıyım arkadaş asker darbe yapmalı tek parti ülke yönetmeli anayasamız üç beş kişiye emanet edilmeli ve bunların da etö ile fotoğrafları işbirlikleri olmalı ...

yani vallahi vatana millete yazık sırf akp nin çıkardığı paket diye statükocu olmak bu darbe kenan evren anayasasını desteklemek akıl alır bir şey değil Allah sonumuzu hayretsin de alnımızın akıyla bizi şu karanlık ve kirli süreçlerden çıkarsın

Yorum

sivillerde faili meçhuller aydınlandı mı?

sistem çürümüş nereye başvursanız neyi seçseniz kurtaramazsınız..

bu evet hayır meselesi de siyaset parti meselesi de değil..

bu sistemin değişmesi gerek..

Yorum

daha iyi bir adalet, özgürlük, anayasa yani kısaca insanca bir yaşam için atılan en ufak bir adımı desteklemek daha büyük adımların habercisi değil midir?

sen kansersin hastalık tüm vücuduna yayılmış ve sen ya tamamen ve birden iyileşirim ya da ölür giderim diyorsun
          oysa bu hastalığın tedavisi uzun ve yavaş bir süreci kapsar aniden iyileşme mümkün değildir

zaten hukukçuların, siyasi liderlerin ve aydınların çoğu ne diyor referandum için?:" eksik fakat gerekli bir değişim hareketi..."

sen sistem değişecek derken rejimden bahsediyorsan işte o imkansızın da imkansızı bir durumdur. bu halkın rejimle bir derdi yok zaten...yönetenlerin kirli emelleri keyfi eylemleri, hukuk dışı halleriyle dertleri var...
          yoksa rejimimiz islami şeriat kanunlarıyla %90 örtüşür
          müslümanın şeriatı cumhuriyettir ama gerçek bir cumhuriyet birilerinin oyuncağı haline gelmiş oligarşik yapı üzerine kurulmuş ve üstünlerin hukukuyla yönetilen bir rejim şekli ile değil elbet.

Yorum

burdaki kullandığınız kavramların tamamını reddediyorum. kullandığınız anlamların tamamını..

örneğin: hukuk, hukukçu, hukuk adamı, hukuk dışılık, siyasi lider, adalet, özgürlük vs.

bu açıdan konuşacağımız dil aynı değil.

bu katılmayışım sadece sizinle ilgili değil. tüm ülkedeki popüler medya ve diğer yerlerdeki adamlarla ilgili...

kavramları yerli yerinde kullanmadığımız sürece bir bilinç inşa edemeyiz. böyle olunca da ne kadar çabalarsak çabalayalm başkalarına çalışırız..

yöntem konusuna gelince..

benim aklım İslami mücadele için ne yöntemler çizer ne maslahat kazanacak yollar keşfeder ama İslam bu işi benim nefsimin ve noksanlığımın engelleriyle çalışan aklıma bırakmamış.. yöntemini de kendisi belirlemiş. artık ben bu yöntemin hikmetlerini arayıp bulmak ve bunu uygulamaya aklımı vermek zorundayım. onu görmezlikten gelip yöntem icad etmeye üretmeye bidat çıkarmaya değil..

Peygamber s.a.a.'in görevlendirildiği Mekke'de de şirk zulüm despotizm derin devlet, darbeler askeriye falan hepsi vardı hepsi.. Peygamberini Allah dha rahat ve insan hakları! (sizin dilden konuştum)nın geçerli olduğu bir sistem için mücadele vermeye yöneltmedi. siyasete dalıp ordan bir değişikliğe gitmedi Peygamber s.a.a.. MÜşriklerle beraber çalışmadı. onlarla kirli siyasette kirli siyasi yollarla yarışmadı. onların düzenlerini işletmeye sonra da bu düzenleri çaktırmadan ya da yavaş yavaş onları çaresiz kılacak şekilde değiştirme yöntemine yöneltmedi Resulünü..

çünkü bunların hiç biri olacak iş değildi.

inadına zulüm işkenceler ve baskılar yolu olan uzlaşmasız yola soktu Resülünü.. O hzret Yasir ailesinin işkenceler altında şehid edileceğini görünce aklıyla ortamı yumuşatmak için yöntemler arayışına girmedi. Sabredin cennet var size dedi..

çünkü müşrikler de düzenleri de necisti. onlara biraz yaklaşmak onlarla biraz uzlaşmak ortalığı yumuşatmak için taviz vermek bu hareketin tamamen dejenere olmasına neden olurdu.. İslamla cahiliye düzenleri uzlaşmaz ortada buluşmaz iki ayrı zıt kutuplardı..

olacaksa böyle olur. yoksa bu olmuyor ötekini yapalım rahatımızı da bozmayalım dini hayallerimizi de öldürmeyelim demek kendimizi kandırmaktan ve kötü sonuçla karşılaşmaktan başka bir getirisi olmayacaktır.

yapamıyorsak hiç olmazsa ölçülerimizi bozmayalım ki yapanlara sahih İslami model kalsın...

daha açık olarak anlaşılmam için İslami hareket metodu nedir diye Fizilalil Kur'an tefsirinden, kafirun suresinin tefsirini ya da aynı yazar Seyyid Kutub'un Yoldaki işaretler kitabını okuyunuz efendim...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=15684.msg99501#msg99501 date=1281574312]
              burdaki kullandığınız kavramların tamamını reddediyorum. kullandığınız anlamların tamamını..

örneğin: hukuk, hukukçu, hukuk adamı, hukuk dışılık, siyasi lider, adalet, özgürlük vs.

bu katılmayışım sadece sizinle ilgili değil. tüm ülkedeki popüler medya ve diğer yerlerdeki adamlarla ilgili...

kavramları yerli yerinde kullanmadığımız sürece bir bilinç inşa edemeyiz. böyle olunca da ne kadar çabalarsak çabalayalm başkalarına çalışırız..

benim aklım İslami mücadele için ne yöntemler çizer ne maslahat kazanacak yollar keşfeder ama İslam bu işi benim nefsimin ve noksanlığımın engelleriyle çalışan aklıma bırakmamış.. yöntemini de kendisi belirlemiş. artık ben bu yöntemin hikmetlerini arayıp bulmak ve bunu uygulamaya aklımı vermek zorundayım. onu görmezlikten gelip yöntem icad etmeye üretmeye bidat çıkarmaya değil..

Peygamber s.a.a.'in görevlendirildiği Mekke'de de şirk zulüm despotizm derin devlet, darbeler askeriye falan hepsi vardı hepsi.. Peygamberini ALLAH dha rahat ve insan hakları! (sizin dilden konuştum)nın geçerli olduğu bir sistem için mücadele vermeye yöneltmedi. siyasete dalıp ordan bir değişikliğe gitmedi Peygamber s.a.a.. MÜşriklerle beraber çalışmadı. onlarla kirli siyasette kirli siyasi yollarla yarışmadı. onların düzenlerini işletmeye sonra da bu düzenleri çaktırmadan ya da yavaş yavaş onları çaresiz kılacak şekilde değiştirme yöntemine yöneltmedi Resulünü..

inadına zulüm işkenceler ve baskılar yolu olan uzlaşmasız yola soktu Resülünü.. O hzret Yasir ailesinin işkenceler altında şehid edileceğini görünce aklıyla ortamı yumuşatmak için yöntemler arayışına girmedi. Sabredin cennet var size dedi..

çünkü müşrikler de düzenleri de necisti. onlara biraz yaklaşmak onlarla biraz uzlaşmak ortalığı yumuşatmak için taviz vermek bu hareketin tamamen dejenere olmasına neden olurdu.. İslamla cahiliye düzenleri uzlaşmaz ortada buluşmaz iki ayrı zıt kutuplardı..

olacaksa böyle olur. yoksa bu olmuyor ötekini yapalım rahatımızı da bozmayalım dini hayallerimizi de öldürmeyelim demek kendimizi kandırmaktan ve kötü sonuçla karşılaşmaktan başka bir getirisi olmayacaktır.

yapamıyorsak hiç olmazsa ölçülerimizi bozmayalım ki yapanlara sahih İslami model kalsın...

daha açık olarak anlaşılmam için İslami hareket metodu nedir diye Fizilalil Kur'an tefsirinden, kafirun suresinin tefsirini ya da aynı yazar Seyyid Kutub'un Yoldaki işaretler kitabını okuyunuz efendim...
              [/quote]

Katılıyorum.
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=15684.msg99477#msg99477 date=1281560044]
                Olay neden hep partisel bir zemine çekilir anlamak mümkün değil .Arkadaşlar olay 12 Eylül anlayışını reddetmektir ,askeri anlayışın egemen olduğu ,adeta asker devlet yönetimi haline gelmiş bir ülkeydik, asker -polis dendi mi insanlar nasıl korkardı ben çocukluğumdan hatırlardım büyüklerimiz bizi asker -polis ile korkuturlardı ,öcüler-böcülerle değil ,hala o sinmişlik var bu halk üzerinde ...Halbuki onlar da bu memleketin memurları ,asla bundan ötesi değil ,herkes işine baksın ,öğretmen eğitim-öğretime , doktor hastalarına -sağlık işlerine ,asker de memleketin güvenliğine baksın ,ülke siyaseti ile ilgili sorunlara burnunu sokmasın ,fişleme yapmasın ,memursa memurluğunu bilsin,babalarının çiftliği değil ,faili meçhul cenneti yapmaya kimsenin hakkı yok ,bu milleti affedersiniz ahmak yerine koymanın bir alemi ,onlar bunu yapıyor,milletine ,kültürüne ,dinine kapalı kapılar ardından küfredenlerin kimler olduğu ortaya çıkıyor zaten, Serdarcan ağabey biraz daha iyi araştımanızı istirham ederim .
                [/quote]

Güzel kardeşim önerin için teşekkür ederim..

Şöyle bir şey var burda bir çok kişi beni ergenekoncu darbeci darbe yanlısı olarak görüyor ama işin aslı öyle değil..bende diyorum adalet herkes için olsun askerde olsa subayda olsa amiralda olsa orgenaralde olsa başbakanda olsa cumhurbaşkanıda olsa milletvekilide olsa suçu var ise yargılansın hesap versin..dokunulmazlığın kaldırılmamması başbakana ve vekillere ayrıcalık değilmi neden kendilerine dokunulmasına izin vermiyorlar çok dürüst ve namuslu oldukalarından mı.? Asıl olan biziz onlar bizi temsil eden vekiller ama bize her türlü zulüm onlara saltanat adalet bunun neresinde..

Ben diyorum ki bu başbakan YALAN konuşuyor halkı düşündüğü yok geçmişle hesaplaşma derdi yok öyle olsaydı 12 eylülde insanlar idam edilirken suçlu yada suçsuz hangi çabayı göstermiş o insanlar asılmasın diye açıklasın.o dönemde istanbul il başkanı idi neden konuşmuyor çünkü YALAN konuşuyor herşeyde olduğu gibi..YALAN konuşan bir başbakanın hazırladığı anayasadan anayasa olmaz..Eğer gerçekten samimi olsaydı bu anayasayı halkın yararına olacak şekilde değiştirmekte iş REFERANDUMA kalmazdı zaten..Ama bunların siyaseti mağdur rolü oynamakla geçiyor 7 milyon dolarlık vilaları nerden aldığının hesabını vermekten korkuyor amacı bundan yırtmak..Ama benm diyorum bundan yırtsa ALLAH ın adaletinden yırtamayacak..

Benim bu başbakana YALAN cı demem boşuna değil..insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyor bu adam...insanın doğasında vardır yalana çok çabuk kanarlar ben bunu her zaman hergün yaşıyorum.doğru konuştunmu inanmıyorlar ama seninle aynı işi yapan göz göre göre yalan konuşuyor ona hemen inanıyorlar..bizim insanımızın doğasında var bu yalana inanmak..

Darbecileri yerden yere vuruyor ama darbecilerin bile yapmadığını bunlar yapmış kendileri için bir örnek vereyim .

DARBECİLER koymamış DARBEDEN sonra konulmuş Kim koymuş donulmalarına müsade edilmeyen vekiller

Anayasanın 86.maddesinin 2. fıkrasında diyor ki; TBMM üyelerine (milletvekillerine)ödenecek ödenek ve yolluklar kendilerine Emekli Sandığı tarafından bağlanacak emekli aylığının kesilmesini gerektirmez..

Yani milletvekili farklıdır Ayrıcalıklıdır imtiyazlıdır.

Emekli sandığından emekli olmuş bir halktan şef,müdür,öğretmen,daire başkanı,genel müdür,öğretim üysesi,hakim ,savcı,bir başka işe girdiği zaman emekli maaşı kesiliyor fakat milletvekillerinin ki kesilmez.işte YALANCI başbakanın KENDİLERİNİ HALKTAN ÜSTÜN GÖREN BU FAŞİST MADDEYE dayanarak hem emekli maaşı hem milletvekili maaşı hem başbakanlık makam farkı alıyor.

ve Rize meydanında kefen ticareti yaparak DARBECİLERİN ANAYASASINI DEĞİŞTİRİP DEMOKRATİK ANAYASA YAPTIK demesine rağmen kendisine ve diğer vekillere imtiyazı tanıyan maddeyi değiştirmeden yerinde tutarak REFERANDUMA gidiyor..

Bu o başbakanın ne kadar halkını düşündüğünün ispatı değilmidir.?

BU ADAM GÖZÜNÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN KONUŞUYOR SİZ BU KADAR SAF OLAMAZSINIZ..
                ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Serdarcan kardeşim, önce sizin nasıl bir şii olduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorum.

Referandum konusunda olaya öyle bir müdahil oluşun var ki, sanki insanlar ya AKP li ya da Ergenekoncu. Kardeşim. Aklı başında insanlar AKP ye de ERGENEKONA karşıdırlar. Çünkü bunlar laik tağuti rejiimin kendi iç meselesidir.

Öyle dışarıdan göründüğü kadar AKP ERGENEKON çatışması da gerçekte yoktur. Ayrıca AKP nin ne kadar suçlandığı konu varsa aynı konular ERGENEKON cular için de geçerlidir.

Kavga parsa kavgası, post kavgası, leş kavgasıdır. Bu leş kavgasında bizim ne işimiz olur ki?

Amerika bir ülke ile dost ise, bilin ki o ülkeyi amerika yönetiyordur. Ülkemiz de maalesef bu durumda. Ülkemizi amerika yönetiyor.

Amerika önceden Özel Harp dairesi, Kontr Gerilla adlı gizli gladyo örgütleri ile Ergenekoncuları örgütlemişti. Bu örgütlenmenin yapıldığı zaman, dinsiz bir Sovyet yayılmacı rejimi vardı ve İran İslam İnkılabı yoktu.

Sovyetlerin yıkılması ve İranda Şii müslümanların bir İslam Devrimi yapmaları, amerikanın türkiyede yapılandırdığı örgütlerde revizyona gitme gereğini hissetti.

Çünkü Kontrgerillanın hedefi sovyetler idi. Sovyetler ortadan kalktı, ortaya İslam Devrimi çıktı. O yüzden, amerika sovyetlere yönelik örgütlediği Kontr gerillayı şimde İslam Devrimine karşı örgütleme gereği duydu.

O yüzden eski yapılanmayı tasfiye ediyor ve yerine yeni bir ismi farklı da olsa fonksiyonu aynı olacak bir ergenekon yapılanması icad ediliyor.

Çünkü eski ergenekon yapılanması sovyetlerinde ortadan kalkması sebebiyle halkı düşman olarak görmeye başlamıştı.

Halbuki halk amerikaya lazımdı. Çünkü ergenekonun halka zulmü sebebiyle halkın rejimi devirme tehlikesi ortaya çıktı. Amerika da inek gibi sağdığı ülkemizin ergenekonun beceriksizlikleri ile elinden çıkmasını istememektedir.

Amerikanın yapmaya çalıştığı şey, amerikanın çıkarlarına dokunmayan bir islam anlayışını benimsemiş, halkı bu şekilde kandırıp yedeğine aldığı ve yedeğine aldığı halkı inkilabi islami hareketleri bastırmak için kullanma isteğidir.

Genel durum böyle. Şimdi referandum konusunda bunun için bizi ne eskisi ne yenisi ilgilendirmiyor. Eskisi öyleydi, yenisi de böyle.

Bir fark var sadece, halkımız eski yapılanmadan çok çekti, yeni yapılanmayı da tanımıyor, ancak kendince eski yapılanmadan kurtulmak için referandumda EVET oyu verme temayülü içine girmiştir.

Her ne kadar Abbasilerin gelmesi bizim için hayır olmasa bile, en azından Emevilerin yıkılmasını göreceğiz. Olay böyle bir şey ülkemizde.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Ayrıca bu ankete gereği gibi oy kullanabileceğimiz duruma şimdi geldi. Şimdi bize açık olmalı ki, seçeneğimizi işaretleyebilelim.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=15684.msg99574#msg99574 date=1281598274]
                      Serdarcan kardeşim, önce sizin nasıl bir şii olduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorum.

Referandum konusunda olaya öyle bir müdahil oluşun var ki, sanki insanlar ya AKP li ya da Ergenekoncu. Kardeşim. Aklı başında insanlar AKP ye de ERGENEKONA karşıdırlar. Çünkü bunlar laik tağuti rejiimin kendi iç meselesidir.

[/quote]

Bir kere bemim şialığımdan şüphen olmasın..

İkincisi ben ergenekoncu değilim..benim savunduğum şey şu..

Eğer ülkesine ihanet eden askerin rütbesi ne olursa olsun hesabı sorulsun..ama elde delil varsa belge varsa sonuna kadar gitsin..ben çifte standarda karşıyım telkinler ile insanları içeriye tıkmalarına karşıyım..kimse ergenekon savcılarının telkinle emirle iş yapmadığını söylemesin..çok komik duruma düşer sonra..

3 yıla giriyor nerdeyse elde somut bir şey yok..haberleri dinlerken ben bir şeye çok dikkat ederim özellikle yandaş medya dediğimiz ve ergenekoncuları sürekli suçlayan yayınlar yapan tv leri izlerken..

her yaptıkları haberde şunu söylüyorlar..İDDAA ediliyor..

yani suçlamalar iddaadan öteye gitmiyor bunca sene hiçmi belge bulunamaz hiçmi delil bulunamazda cezaları kesinleşsin suçlarını herkes bilsin..bu dava uzadıkça hükümetin başı çok ağrfıyacak çünkü hep iddaa hep iddaa..

şunu yaptıukları iddaa edilior bunu dedikleri iddaa ediliyor falan fistan..

gerçek çıksın ortaya her kim ne halt yemişse cezasını çeksin ama adaletli bir şekilde..başbakanın emri ile değil..adalet neyi gerektiriyorsa o yapılsın..

ben askerin içinde şerefsiz yok demiyorum ki ama onları bulup çıkartmak için anayasanın değişmesi gerekmiyor..

çifte standart var dedim ya darbe iddaalarının yapıldığı dönemde genelkurmay başkanı olan HİLMİ ÖZKÖK neden sorgulanmıyor acaba..?

benim kızıdığım tek nokta bu tayyibe güven olmaz bunu anlatmaya çalışıyorum..bunu inançlı bildik imanlı bildik ama en imansızdan daha beter çıktı...
                      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Serdarcan kardeş, meselenin yarısın anlamış gözüküyorsun, ama diğer yarısını anlamaya hiç niyetli gözükmüyorsun. Bize ne hükümetten ya da tsk dan. Hükümet bu rejimin icra organı. tsk da bu rejimi korumakla görevli tağuti bir ordu. Tağuti bir ordudan yana olmanı gerektirecek hangi islami nas var ki.

Bizi hükümetin yargı sürecini adaletli mi adaletsiz mi yönettiği, ya da askerlerin suçlu mu suçsuz mu olduğu ilgilendirmiyor ki. Sonra tağuti rejimin kanunlarının tam icrasının adaletle ne alakası var. Bizim adaletten anladığımız Allahın ahkamının Ehlibeyt eliyle yeryüzüne icrası değil mi? Bunun dışında kalan her şey tağut, zulumat ve adaletsizlik değil mi?

O bir türlü kıyamadğın ordunun kuruluş felsefesi, yapısı, icra alanı, eylemleri, görevlerinin arasında Ehlibeytüe meveddet, Velayeti fakihe itaat var mı? Nedir tağuti rejimin ordusuna tutturmuşsun bir bağlılık gidiyorsun. İşte sizin şiiliğinizi sorgulatan da budur. şia ile yakından uzaktanalakası olmayan bir tağuti rejim ordusuna muhabbetin şia ile ne alakası var.

Bizim için hükümette aynı tsk da aynı. Bir rejimin iki organı, aralarında hiç bir farkta yok.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=15684.msg99501#msg99501 date=1281574312]

Peygamber s.a.a.'in görevlendirildiği Mekke'de de şirk zulüm despotizm derin devlet, darbeler askeriye falan hepsi vardı hepsi.. Peygamberini ALLAH dha rahat ve insan hakları! (sizin dilden konuştum)nın geçerli olduğu bir sistem için mücadele vermeye yöneltmedi. siyasete dalıp ordan bir değişikliğe gitmedi Peygamber s.a.a.. MÜşriklerle beraber çalışmadı. onlarla kirli siyasette kirli siyasi yollarla yarışmadı. onların düzenlerini işletmeye sonra da bu düzenleri çaktırmadan ya da yavaş yavaş onları çaresiz kılacak şekilde değiştirme yöntemine yöneltmedi Resulünü..

[/quote]

kimin kirli emelleri hangi düzenin değişmesini istiyorsunuz cuntacı rejiminin mi akp iktidarının mı yani kısaca bu referandumdan evet çıkarsa sizin mantığınıza göre ne olacak hayır çıkarsa ne değişecek bunu merak ediyorum daha açık ifade ederseniz

ve yine soruyorum çözüm yolunuz nedir ne yapılması gerekir tamam kafanızdaki sistemi kurguluyor arzuluyorsunuz da bunun için atılması gereken adımları ve akp iktidarının bu konudaki yanlışlarını yani cunta rejimi ile mücadelesinin haklı haksız gerekçelerini de belirtirseniz ne demek istediğinizi daha net anlayacağız

Yorum

Allahın selamından tiksinen ezandan rahatsız olan laikçilere Resulullah'ın hayatından örnekler vererek sistemi topyekün değiştirmeyi talep etmek ... ilginç ve zor bir süreç olsa gerek hatta imkansız

Yorum

e bi zahmet yoldaki işaretler kitabını okuyuverin Seyyid Kutubun..

daha iyi anlayacağınızı umuyorum bu durumda..

bu referandumdan evet çıkmasıyla hayır çıkması birbirine eşit. her iki durumda da müslümanların kazanmayacağı açık. kaybetmeyecek de..

belki de müslümanları bu referandumun harcanan onca parasının pay edilmesinden başka bir getirisi olmayacak.

hatta ben bu sistemde tüm seçimleri bile böyle görüyorum.. o yüzden seçimlerin her dört ya da 5 yılda bir yapılıp da millete fatura çıkartılmasını da gereksiz buluyorum. bence bir başa geçen ölünceye kadar orda kalsın. kırallıkla şu sistem arasında müslümanlar açısından hiç bir şey farketmez...

krallıkla yönetilen yerlerde müslümanlar zulüm görüyor burda da aynı şekilde..

bu nasıl diyebilirsiniz..

dediğim gibi kavramlar farklı.. zulüm size göre kırbaçlanmakken bize göre ruhumuzun açık cezaevi olan fuhşun kol gezdiği sokaklarda dolaşmak zorunda kalmak da olabilir..

çocuklarını islami terbiyeye göre yetiştirememek, evinde bile birilerinin (tv ya da internet yoluyla) hakimiyet kurmasına engel olamamaktır.

onca bilgi arasında gerekli olanı seçemeyecek kadar beyni bulanmışa çevrilmenin siz özgürlük mü olduğunu sanıyorsunuz?.. her şeyin serbest olduğunu mu sanıyorsunuz? bu durumda..

bu tür yönetimlerde seçimler, bize biraz para verin sizi kandıralım ve daha da paranızı alalım diyen soyguncu çetelerin iş birliğinden başka bir şey değil..

adam yalan söylemek üzere benim paralarımı kullanıyor hiç çalışmadığı halde inşaat işçilerinin alın terleriyle gelen vergilerle tarla işçilerinin ağır maden işçilerinin ya da modern çağdaş köle sistemiyle emekleri sömürülenlerin boyununda kebap pişirmesinden bşka nedir bu sistem..

bu ülkeye hiç bir katkısı olmayan o kadar milletvekili ne iş karşılığında para alıyorlar. hadi iktidar ülkeyi yönetecek tağuti yasaları çıkarıyor birileri de ona engel olmakla görevli sanki engel oluyormuş olabiliyormuş gibi göründükleri için milletvekili parası alıyorlar.. ne iş yapıyorlar sahi bunlar?.. ülkeyi milletvekilleri mi yönetiyor, bir başbakan bir kaç bakan hatta onların da ötesinde bürokratlar yönetiyor ülkeyi..

sanki Allah'ın kanunuyla yönetiyorlarmış gibi.. bir de onlara diyoruz bizi Allah'ın yasalarına aykırı yasalarla yönetin cehenneme sürün bunun karşılığında da alınterimizi sömürün bize karın tokluğuna geçimlik verin yeter diyoruz..

insanın yaratılış gayesi bu mu? Allah böyle bir yaşam için mi yarattı insanı..

bu kitabı okuduğunuzda bu konuları daha iyi kavrayacaksınız. tarih boyunca insanların tevhid ve şirk dini olmak üzere iki din üzerinde olageldiklerini başka üçüncü bir dinin olmadığını herkesin bu iki dinden birinde bulunduğunu göreceksiniz..

bu iki din arasında hiç durmayan bir savaşın bulunduğunu göreceksiniz..

yoldaki işaretler kitabını okumak şart bu yüzden...

Yorum

kardeşim bak en sevmediğim olay sohbet arasında yok şu kitabı oku şunu hatmet gibi gelişigüzel laflarla konuyu başka taraflara çekerek karşısındaki insanı küçümsemek...bana birşeyler öğretme çabası içerisine girmeyin ben elhamdülillah gerekli gördüğüm konularda eksikliğimi gidermeye çalışıyorum fakat siz, lütfen size yöneltilen sorularla muhatap olun

bırakın şimdi seyid kutubu... hem bahsettiğiniz kitabı okumadığımı nerden biliyorsunuz bak bu yaptığınız bile hoş bir davranış değil size yakışır mı niyet okuyuculuğu yapmanız kal gözünüzün açık olduğuna mı delalet sayalım yoksa başka bir tavıra mı

ben size net bir şekilde sorumu sordum cevap vermek istemeyebilirsiniz zaten zorunda da değilsiniz ama bunu belirtin ki biz de avare yere beklemeyelim

bir sürü şey yazmışsınız...kapının dış mandalının dış kolu...
                                yahu kardeş lafı evelemeye ne hacet var direkt net bir şekilde düşüncenizi belirtin
                                sanki ben sizden farklı mı düşünüyorum yani demişsiniz müslümanlar zulme uğruyor evet...bu sistemin değişmesi lazım evet...şu bu falan filan evet evet de kardeş yani kafa sallamaya gerek yok sürekli...

yani bu tür davranışlar hoş değil kaçak güreşmek kaçamak cevaplar vermek mesela aynısını hımar konusunda da yaptınız Allah razı olsun cevap verdiniz ilgi gösterdiniz ama oraya buraya adres göstermeden siz kendi bildiklerinizi bizimle paylaşırsanız bizler de faydalanmış oluruz inşallah

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X